Connect with us

Horoscop

ZODIACUL DRAGOSTEI – Uite ce CUPLURI nu se vor despărți niciodată

Semnele zodiacale ne pot spune multe lucruri despre trăsăturile noastre de personalitate, dar si despre lucrurile care îi definesc pe cei din jurul nostru. De asemenea, acestea îţi pot oferi indicii referitoare la compatibilitatea dintre tine si o persoana nascuta sub un anumit semn zodiacal.

Cele mai compatibile zodii sunt cele care provin din același „element”. Fiecărei zodii îi este desemnat un anume element – pământ, aer, apă, foc. Iată mai multe informații despre acest lucru și despre modul în care doi oameni se potrivesc cel mai bine unul cu celălalt:

1. Berbec – Compatibilitate cu Gemeni, Leu, Săgetător, Vărsător

Berbecul este un semn de foc, așa că nu e o surpriză că cei născuți sub această zodie sunt compatibili cu alte semne de foc (Leu și Săgetător). Acestea fiind spuse, ar trebui să știi că Berbecii sunt compatibili și cu Gemenii sau Vărsătorii.

2. Taur – Compatibilitate cu Rac, Fecioară, Capricorn, Pești

Taurul este un semn de pământ. El este o persoană tenace și foarte hotărâtă, de încredere și foarte răbdătoare, dar uneori poate fi destul de egoist.

3. Gemeni – Compatibilitate cu Berbec, Leu, Balanță, Vărsător

Gemenii sunt, în general, compatibili cu zodiile de aer și de foc. Datorită naturii lor duale, Gemenii sunt foarte adaptabili și versatili, dar, pe de altă parte, pot fi și superficiali.

4. Rac – Compatibilitate cu Taur, Fecioară, Scorpion, Pești

Racii sunt oameni foarte emotivi, care se îndrăgostesc repede și iubesc mult. Totuși, sunt și destul de precauți. Printre trăsăturile lor negative se numără sensibilitatea prea mare și faptul că sunt lipicioși și renunță cu greu la lucruri.

5. Leu – Compatibilitate cu Berbec, Gemeni, Balanță, Săgetător

Leii sunt compatibili cu alte semne de foc, dar și cu unele semne de aer. Leii sunt vedetele zodiacului, fiind mândri și extraordinar de creativi. Au multă dragoste de dăruit, dar uneori le vine greu să accepte ideile celorlalți.

6. Fecioară – Compatibilitate cu Taur, Rac, Scorpion, Capricorn

Cei născuți în zodia Fecioară sunt adesea timizi. Ei sunt persoane extrem de pragmatice și analitice, dar și de încredere. Pot fi perfecționiști și mult prea aspri/critici.

7. Balanță – Compatibilitate cu Gemeni, Leu, Săgetător, Vărsător

Balanțele sunt semne de aer, compatibile cu alte semne de aer, dar și cu semnele de foc. Ele echilibrează zodiacul, sunt diplomatice și fermecătoare. Pe de altă parte, Balanțele pot fi indecise și chiar ușor de amăgit.

8. Scorpion – Compatibilitate cu Rac, Fecioară, Capricorn, Pești

Scorpionii sunt semne de apă, fiind foarte emotivi, puternici și pasionali. Ei au personalități magnetice și fac totul cu hotărâre. Pot ține ranchiună mult timp și sunt destul de geloși.

9. Săgetător – Compatibilitate cu Berbec, Leu, Balanță, Vărsător

Cei născuți în zodia Săgetător sunt sinceri, direcți și foarte inteligenți. Pot fi uneori mult prea optimiști și chiar iresponsabili.

10. Capricorn – Compatibilitate cu Taur, Fecioară, Scorpion, Pești

Capricornii sunt semne de pământ, foarte practice și grijulii. Capricornii sunt foarte disciplinați și rezervați și se gândesc de o mie de ori înainte de a face ceva. Printre trăsăturile lor negative se numără rigiditatea, lipsa voinței de a se schimba și pesimismul.

11. Vărsător – Compatibilitate cu Berbec, Gemeni, Balanță, Săgetător

Vărsătorii sunt printre cele mai prietenoase persoane. Sunt foarte inteligenți și creativi, firi loiale și independente. Pot fi însă destul de imprevizibili și cumva detașați de ceea ce se întâmplă în jurul lor.

12. Pești – Compatibilitate cu Taur, Rac, Scorpion, Capricorn

Peștii sunt foarte sensibili și intuitivi, dar pot fi prea idealiști și pot păstra prea multe secrete.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

General

Ce poți păți într-o zi de 13? Ghinion sau superstiție?

Ziua de 13, ghinion sau superstiție, mit sau realitate? Mulți oameni se tem de ziua de 13, uneori fără o justificare. Mulți superstițioși fug de 13 și de conotațiile sale. De fapt, este cifra care reprezintă suma Iisus + 12 apostoli și are o simbolistică de bun augur.

Ziua de 13, ghinion sau superstiție? Ce poți păți dacă în calendar e 13 și de unde vine această superstiție cărora multora le dă fiori!

În planul fizic, 13 este legat de cruce (1 + 3 = 4, numărul specific familiei și crucii), deci de suferințe. Crucea este dezvoltarea cubului în spațiul cu două dimensiuni, iar cubul, schematic, reprezint un spațiu închis, o închisoare.

Egiptenii au fost primii care au dezvoltat o superstiție a numărului 13, dar la ei aducea Noroc. Ei credeau cã sunt 12 trepte ale scãrii, care duc la viața eternã. Atingând a 13-a treaptã însemna cã ai trecut dincolo. Numãrul 13 la ei era asociat cu nemurirea.

Sumerienii au folosit un zodiac cu 13 constelații și 26 de stele principale, potrivit Cunoaștelumea.ro.

„12 este numărul Universului, de la Pitagora, părintele numerologiei, citire. 1, Creatorul, împreună cu 2, Creația.

După 12, urmează însă 13, numărul care conține Totul, și încă ceva pe deasupra.

13 este un numãr prim, care nu se împarte decât la el însuși și la nr. 1. Numãrul 13 este socotit un numãr al surprizelor și el conduce la superstiții. Viața multor oameni a fost marcatã de acest numãr.

Geneza a avut loc in 7 zile și 6 nopți, deci iarăși 13.

Multe coincidențe și elemente care par a face legătura cu alte lumi se întâmplă la oamenii mari, bogați spiritual. În cazul Majestății Sale Regele Mihai, numărul 13 pare că l-a urmărit. Majestatea Sa a decedat la orele 13, trupul i-a fost adus în țară pe 13 decembrie, regina Ana a fost înmormântată tot într-o zi de 13, iar parastasul de 40 de zile s-a săvârșit într-o zi de 13! În cazul de față, 13 are clar o conotație regală.

La musulmani și hinduși, cifra 13 este considerată de bun augur. În credințele iudaice, 13 era reprezentat de consoana M, cu care începe cuvântul mem, adică moarte.

Prin prisma ei și a Tarotului, numãrul 13 reprezintã Moartea (Kabbala-Memn = Moartea; Tarot – Arcana majorã 13: Moartea). Nu este vorba doar de moartea în sine. Arcana 13 simbolizeazã de fapt o transformare, un eveniment care se terminã pentru a începe un altul, fiind vorba de o continuitate și nu de un sfârșit total. Spiritual, moartea reprezintã terminarea vieții pe Terra, dar începutul unei alte vieți pe alte planuri. În Kabbala, numărul 13 este asociat Şarpelui, Dragonului, Satanei şi Criminalului.

În secolul al XVII-lea se credea că nu este bine ca la masă să fie aşezate 13 persoane, dar abia trei veacuri mai târziu oamenii încep să facă legătura între ziua de vineri şi numărul 13, potrivit site-ului descopera.ro.

La fel ca teama de numărul 13, se pare că şi cea legată de ziua de vineri porneşte tot de la scrierile din Noul Testament. În anul 1852, în publicaţia periodică Notes and Queries se scria „Vinerea este considerată o zi care aduce ghinion, fiind ziua Crucificării, şi la fel de nenorocos este şi numărul 13, care este asociat cu Cina cea de Taină”.

Continue Reading

Trending