Connect with us

Horoscop

Zodia Săgetător – perioada, caracteristici, personalitate, compatibilitate

Zodia Săgetător sau zodia Arcașului este înzestrată cu o energie și cu o poftă de viață molipsitoare. Este suficient să stai câteva zile pe lângă un nativ din zodia Săgetător și vei simți cum viața se schimbă rapid! 

Zodia Săgetător este cea de a noua zodie pe roata zodiacului, este o zodie mutabilă și semn de Foc, profund masculin. Este o zodie de acțiune, deosebit de dinamică și schimbătoare ca vântul. Săgetătorul ia decizii din mers, fără să se gândească prea mult la consecințe, profită de orice ocazie, trăiește clipa din plin și își apără cu orice preț libertatea de mișcare.

În zorii astrologiei, zodia Săgetătorului era numită zodia Centaurului, după numele unui animal mitic, jumătate cal, jumătate om. Centaurul întruchipa forţa animală şi cea umană, unite într-o singură creatură, îmbinarea perfectă dintre latura pământeană şi cea spirituală a sufletului.

Legendele spun că centaurii, popor vechi din vremea Titanilor, erau războinici sălbatici, puşi pe harţă tot timpul şi mari amatori de petreceri bahice. Dar vechii astrologi atribuiau zodia Săgetător celui mai uman din centauri, considerat un înţelept cu darul vindecării, pe nume Chiron.

Ce semnifică perioada zodiei Săgetător 

Perioada zodiei Săgetător este cuprinsă între 22 noiembrie și 21 decembrie, o perioadă tot mai rece și întunecată, când noaptea crește treptat până la solstițiul de iarnă. Este o perioadă în care frigul și întunericul iau în stăpânire natura, dar noaptea este adăpostul visurilor, aventurilor și al petrecerilor, așa cum le place Săgetătorilor.

Personalitatea Săgetătorului și caracteristici speciale

Nativii din Săgetător sunt îndrăzneţi, curajoşi, luptători, ambiţioşi, cinstiţi, aflaţi mereu în căutarea adevărului pentru că nu suportă sub nicio formă minciuna și compromisul. Cu firea lor năvalnică, ei adună totuși destule defecte dintre care am putea aminti nesupuşi, infideli, certăreţi, capabili să rişte fericirea altora, risipitori sau nechibzuiţi.

Săgeata sau centaurul purtând pe spate un arc cu săgeţi sunt cele mai frecvente reprezentări ale zodiei. Săgeata are întotdeauna vârful îndreptat spre cer, amintind de spiritul rebel al centaurilor care se aflau în permanentă dispută cu zeii Olimpului.

Săgetătorii sunt rebelii zodiacului și tot timpul sunt angrenați în activități riscante, în afaceri uneori dubioase, în grupuri mari de petrecăreți sau exploratori, în drumeții fără țintă și aventuri.

Femeia Săgetător  

Nativa din Săgetător este una dintre cele mai atrăgătoare și erotice native din zodiac. Are un farmec anume, chiar dacă nu este deosebit de frumoasă, dar pofta ei de viață și râsul ei plin cuceresc bărbații din prima secundă.

În societate, este mereu zâmbitoare, deschisă şi prietenoasă. Doar acasă, în spaţiul ei intim, poţi vedea şi latura ei mai întunecată. Pentru că femeia Săgetător ştie să fie şi capricioasă, să bată din picior şi să declanşeze discuţii aprinse când nu îi convine ceva. Dar este o fire cinstită, care îţi spune verde în faţă ce doreşte.

Spre deosebire de bărbatul Săgetător, ea are o înclinație puternică spre teologie, filosofie și istorie, fiind pasionată să descopere marile adevăruri ale lumii și idealurile spirituale care animă oamenii.

Bărbatul Săgetător 

Bărbatul Săgetător este adesea admirat de femei pentru șarmul și pasiunea cu care se implică în tot felul de activități. Numai că el este genul care risipește energia, în loc să o folosească.

Are o viaţă socială intensă şi îl găseşti mereu în compania prietenilor, la o terasă sau la o partidă de pescuit. Urăşte rutina, convenţiile sociale şi persoanele plictisitoare. Cu un Săgetător trebuie să găseşti mereu noi subiecte interesante de discuţie, deoarece ceea ce aţi vorbit ieri nu îl mai interesează şi azi.

Îi place să aibă bani suficienţi pentru stilul lui de viaţă activ, dar câştigurile nu sunt un scop în sine pentru Săgetător. De altfel, este destul de cheltuitor, aşa că nu este bine să aibă în buzunar prea mulţi bani. Este totodată și foarte generos cu prietenii lui și foarte deschis cu străinii care îi cer ajutorul.

Copiii născuți în zodia Săgetător 

Micuții din zodia Săgetător sunt veseli, sunt activi și când râd cu gura până la urechi îi molipsesc pe toți cei din jur. Ei vor reuși adesea să fie sufletul grupului pe care îl formează în jurul lor și vor da tonul tuturor activităților.

La școală, sunt dezorganizați și nu învață decât ceea ce le place. Trebuie canalizați cu multă răbdare către toate materiile pentru a avea o pregătire complexă. Sunt inteligenți, sunt curioși, învață multe lucruri grele doar citind o dată, dar se plictisesc repede, dacă nu au activități care să le stimuleze spiritul liber.

Spiritul explorator se manifestă de mici și părinții trebuie să fie atenți la tendința lor de a descoperi singuri tot felul de locuri. Mulți dintre ei se pun în pericol fără să își dea seama.

Compatibilitatea cu alte zodii

Săgetător – Berbec

Berbecul poate fi un partener potrivit pentru Săgetător, fiind mare amator de distracţii şi schimbări și mici aventuri. Între cei doi se va înfiripa rapid o relație bună. Iar în dragoste, cuplul pasional ar fi între femeia Berbec și bărbatul Săgetător.   

Săgetător – Taur

Primul are nevoie de libertate şi noutate, al doilea preferă viaţa tihnită de familie. Sunt şanse mici ca Sagetatorul si Taurul să se îndrăgostească şi să fie mai mult decât simpli prieteni.

Săgetător – Gemeni

Stilul lor de viaţă seamănă în mare măsură. Atracţia dintre ei este irezistibilă, dar le lipseşte profunzimea sentimentelor. Sunt rare cuplurile Sagetator – Gemeni cu aceste semne care ajung la maturitate împreună.

Săgetător – Rac

Dacă se cunosc foarte bine, este posibil să înceapă o poveste de dragoste plină de fericire. Cu timpul, însă, Racul va avea pretenţii mult prea mari de la zburdalnicul Săgetător.

Săgetător – Leu

O poveste de dragoste între un Săgetător şi un Leu va fi ca basmul care se încheie cu celebra frază „şi vor trăi fericiţi până la adânci bătrâneţi”. Au cam acelaşi stil de viaţă şi le este foarte uşor să găsească obiective comune.

Săgetător – Fecioară

Nativul din Fecioară este prea critic şi precaut pentru Săgetătorul care vrea să trăiască departe de grijile cotidiene. Cei doi nu vor fi prea fericiţi dacă rămân împreună.

Săgetător – Balanţă

Sunt conduşi în viaţă de acelaşi spirit onest, dar superficialitatea Săgetătorului va da peste cap planurile serioase ale Balanţei. Se pot înţelege doar dacă se iubesc profund.

Săgetător – Scorpion

Deosebirile dintre ei sunt prea mari, ca să se înţeleagă unul pe celălalt. Scorpionul e retras, Săgetătorul, expansiv. Primul este posesiv, al doilea, un spirit prea independent.

Săgetător – Săgetător

Contrar firilor atât de apropiate, relaţia dintre ei nu poate ajunge la sentimente durabile. Dacă se ceartă, nu ştiu să şteargă supărarea cu buretele şi dezamăgirea va fi mare.

Săgetător – Capricorn

Nativul Capricorn este cârcotaş, posomorât, pesimist, exact genul de om de care Săgetătorul se fereşte. Nu se vor înţelege bine, nici dacă sunt simpli colegi.

Săgetător – Vărsător

Se înţeleg din priviri, sunt primii la distracţie şi ultimii la muncă. Pot avea o relaţie de lungă durată, doar că sentimentele Vărsătorului vor rămâne la fel de superficiale ca la început.

Săgetător – Peşti

Nativilor din Peşti le place ordinea şi le place să ştie ce face, pas cu pas, partenerul lor de viaţă. Săgetătorul va suporta foarte greu restricţiile impuse de nativul Peşti.

Dragostea și zodia Săgetător

Săgetătorii sunt atraşi de persoane la fel de dinamice şi de active ca ei. Se împrietenesc uşor, dar multe relaţii sunt superficiale, în sensul că durează numai atât timp cât nativul Săgetător se simte în centrul atenţiei. Dacă ai simţul umorului şi ştii să susţii o discuţie interesantă, îl cucereşti pe loc.

Bărbatul Săgetător este fermecător, când vrea, şi are tendinţa de a avea multe prietene, în tinereţe. Îi este greu să fie fidel unei singure femei. Dacă se plictiseşte şi vrea să te părăsească, cel puţin, are bunul simţ să te avertizeze. Rareori, bărbatul – Săgetător înşală, deoarece nu vrea să facă pe nimeni să sufere.

Femeia Săgetător ţine mult la libertatea ei şi nu va reuşi să trăiască mult timp lângă un bărbat posesiv. Are nevoie de un partener manierat, cultivat, cu o largă paletă de cunoştinţe generale şi amator de distracţii.   

Meserii potrivite pentru nativii Săgetători  

Săgetătorii nu suportă munca de birou. Ei caută tot felul de locuri de muncă dinamice, dificile și provocatoare. Le place să fie în mișcare și tot ce presupune mijloace de transport este potrivit pentru ei. Dacă ar putea lucra cu avioane, tiruri și trenuri, mulți dintre ei ar fi fericiți.

Dar nativii din zodia Săgetător pot fi și instructori de sport sau de călărie, ghizi turistici, stewardese în cazul femeilor, manageri de hotel sau de restaurant, ambasadori, înalți funcţionari aflați mereu în deplasări.

Sănătatea și zodia Săgetător  

Zodia Săgetător guvernează partea de sus a picioarelor, coapsele, fesele, iar dintre organele interne – ficatul. Având în vedere că acestea sunt zonele lor sensibile, nativii Săgetători trebuie să evite alimentele grase și dulciurile, deși energia și consumul lor psihic este ridicat și mulți dintre ei găsesc o scăpare în dulciuri și alcool.

De asemenea, nativii Săgetători trebuie să facă sport, iar cei care nu sunt tentați de sport, trebuie să adopte drumețiile, plimbările lungi, bicicleta sau înnotul. Orice formă de mișcare este recomandată pentru a menține picioarele în formă și inima și pentru a consuma din excesul de energie pe care îl au adesea.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Horoscop

Ce trebuie să elimini din viaţa ta, în funcţie de zodie

Dacă eşti confuză cu privire la lucrurile pe care trebuie să le scoţi definitiv din viaţa ta, astrologia te poate ajuta!

 

Berbec(21 martie – 20 aprilie)

Trebuie să elimini din viaţa ta nevoia de schimbare constantă.

Nu trebuie să joci mereu riscant şi să te implici în provocări, e mult mai ok să iei din când în când câte o pauză şi să apreciezi tot ceea ce ai. S-ar putea să fii dependentă de adrenalină, dar ai nevoie şi de momente în care să îţi reîncarci bateriile.

Taur(21 aprilie – 21 mai)

Tu trebuie să arunci toată mâncarea expirată din dulapuri, în special mirodenii vechi sau sticle deschide cu condimente.

De asemenea, scapă de ustensilele de bucătărie care nu funcţionează sau pe care nu le foloseşti. Odată ce ai eliberat spaţiul, te vei putea răsfăţa cu unele aparaturi şi unelte noi de bucătărie. Îţi va fi drag apoi să găteşti dacă ai tot ce îţi trebuie. Când aeriseşti efectiv spaţiul din casa ta, îţi aeriseşti şi mintea.

Gemeni(22 mai – 21 iunie)

Trebuie să renunţi la a te învinovăţi atunci când nu reuşeşti să termini ce ai început.

Eşti implicată în multe proiecte şi este bine să le laşi pe unele deoparte, căci nu va fi sfârşitul lumii, Prioritizează-ţi munca, poate într-o zi vei reveni şi la restul şi le vei termina. Dacă nu finalizezi ceva nu înseamnă că eşti o persoană rea, ci eşti umană.

Rac(22 iunie – 21 iulie)

Trebuie să renunţi la trecut, şi asta presupune oameni care te-au rănit, certuri şi slăbiciuni.

Treci mai departe. Să te axezi pe lucruri care s-au petrecut cu mult timp în urmă nu e sănătos pentru tine. Ai suficiente de care să te bucuri în prezent şi trebuie să conştientizezi că focalizarea pe negativism îţi aduce şi mai mult negativism.

Leu(22 iulie – 22 august)

Trebuie să scapi de nevoia de validare din partea altora.

Lăudarea e minunată, dar nu ai nevoie de ea pentru a supravieţui. Uită de asta şi apreciază-te pe tine şi realizările tale. Renunţă la dependenţa de aprobare a celorlalţi.

Fecioară(23 august – 22 septembrie)

Trebuie să renunţi la necesitatea de a avea totul sub control şi în perfectă ordine.

Firea ta analitică şi disperarea după perfecţiune îţi provoacă nelinişte. De ce să nu aranjezi cărţile în funcţie de înălţime şi nu în ordine alfabetică? Odată ce încetezi să mai fii atât de exigentă, vei putea să te relaxezi, ceea ce e benefic pentru creativitate şi sistemul nervos.

Balanţă(23 septembrie – 22 octombrie)

Trebuie să renunţi la nevoia de a lua totul în considerare înainte de a lua o decizie.

Nu trebuie să cântăreşti cu atenţie totul înainte de a te hotărî. Încearcă să fii mai spontană şi să-ţi urmezi instinctele fără să ţii cont de ceea ce vor zice cei din jur. Uneori e bine să obţii ceea ce vrei fără să te gândeşti la nimeni altcineva.

Scorpion(23 octombrie – 21 noiembrie)

Trebuie să renunţi la nevoia constantă de a avea dreptate.

Nu e bine să sacrifici o relaţie sau ceva ce îţi place doar pentru a câştiga o luptă. Nu eşti slabă dacă nu ieşi mereu învingătoare, există momente când flexibilitatea e alegerea cea mai importantă şi care te face să fii puternică.

Săgetător(22 noiembrie – 21 decembrie)

Trebuie să renunţi la ideea că nu eşti singura care contează.

Tinzi să te gândeşti doar la tine şi la ce crezi. Nu te consideri egoistă, dar ai putea fi. Este important să iei în considerare şi alţi oameni şi sentimentele lor. De exemplu, e posibil să ai nevoie să îţi hrăneşti orgoliu, dar gândeşte-te cum s-ar simţi iubitul tău dacă flirtezi cu barmanul chiar în faţa lui.

Capricorn(22 decembrie – 19 ianuarie)

Trebuie să rupi unele bariere.

Crezi că oamenii te pot răni, aşa că te gândeşti că e mai bine să nu îi laşi să se apropie de tine. Problema e că nu faci asta doar cu anumite persoane, ci cu toată lumea. Lasă garda jos şi vei fi suprinsă de câţi oameni sunt atraşi de tine şi câţi te iubesc cu adevărat.

Vărsător(20 ianuarie – 18 februarie)

Trebuie să nu mai fii contra la orice fără niciun motiv.

Crezi că, dacă nu faci asta din când în când, oamenii vor crede că eşti uşor de învins şi fraieră. Nu trebuie să te comporţi ca un asasin, doar ca cei din jur să nu profite de tine. Nu trebuie să faci un tam-tam doar pentru a arăta cât de independentă şi puternică eşti.

Peşti(19 februarie – 20 martie)

Trebuie să renunţi la a te mai îndoi de tine.

Când nu ai încredere în tine, deciziile pe care trebuie să le iei au de suferit, iar acest lucru te face să fii dependentă de ceilalţi. Ascultă-ţi mintea şi vocea interioară care afirmă cât de minunată eşti, nu pe cea care spune că nu eşti bună de nimic.

Continue Reading

Trending