Connect with us

Horoscop

Zodia Rac – perioada, caracteristici, personalitate, compatibilitate

Semn de Apă, guvernat de Lună, zodia Rac este cea mai dificilă și mai sensibilă dintre toate. Dar are atât de multe calități, încât îi trecem cu vederea toate sensibilitățile și capriciile. Vezi totul despre zodia Rac – cu ce zodii e compatibil cel născut în Rac, caracter, destin.

 

Nativii din zodia Rac

De la începuturile astrologiei, zodia Rac a fost asociată cu apa adâncă și misterioasă şi cu Luna, când luminoasă, când întunecoasă. Sunt două simboluri primordiale, strâns legate de tradiţie, de suflet, de trăirile interne și emoțiile puternice.

Nativii din zodia Racului sunt, fără tăgadă, tradiţionalişti. Ei respectă valorile morale autentice şi în casa lor vei găsi întotdeauna armonie şi linişte. Cu toate acestea, dispoziţia de moment a Racilor este schimbătoare, ceea ce se datorează în bună parte astrului selenar, care trece prin numeroase faze luminoase.

Semnul Racului, cunoscut şi drept semnul Profetului, are polaritate negativă. De aceea, cei născuţi sub influenţa sa sunt secretoşi, introvertiţi, reflexivi, atenţi mai degrabă la sentimente decât la fapte. Totodată, Racul este zodie de Apă, cardinal și feminin, guvernând pe harta zodiacului Casa Familiei şi a Căminului.

Ce semnifică perioada zodiei Rac

Zodia Rac vine imediat după zodia Gemeni și începe odată cu solstițiul de vară, pe data de 22 iunie, și se încheie pe data de 22 iulie. Este prima zodie de vară, perioadă în care lumina Soarelui crește tot mai mult, nopțile devin tot mai călduroase, fructele cresc și se coc, iar întreaga natură este în plină expansiune.

Personalitatea Racului și caracteristici speciale

Puterea Soarelui este în creștere în timpul zodiei Rac, așa cum sunt în creștere emoțiile și sentimentele nativilor acestui semn. Racul este cel mai sensibil, cel mai grijuliu, atent și plin de compasiune, generos cu dragostea lui, dar foarte ușor de rănit.

Tocmai de aceea, Racii se ascund în spatele unei carapace dure, îşi protejează cu mare atenţie secretele, sentimentele şi gândurile. În realitate, sunt persoane foarte sensibile şi destul de puţin rezistente la durerile sufleteşti. Nativul din Rac are nevoie de protecţie şi de dragoste mai mult decât orice alt semn al zodiacului.

Are nevoie de un stil de viaţă echilibrat, de confort psihic şi financiar, fără de care devine irascibil şi capricios. Deoarece nu îşi arată adevăratele sentimente prea uşor, atitudinea nativului Rac este, de obicei, greu de înţeles sau chiar interpretată în mod greşit.

Femeia Rac

Nativa din zodia Racului este cel mai adesea acuzată de capricii și schimbări imprevizibile de dispoziție. Cu toate acestea, este una dintre cele mai iubite femei din zodiac. Este o femeie emotivă, grijulie, mămoasă, familistă convinsă, cu un caracter care pare slab, dar care este mult mai puternic decât ai crede. Pe nesimțite, femeia Rac ajunge întotdeauna acolo unde vrea, pe când alții fac eforturi mult mai mari decât ea, deoarece ea știe întotdeauna exact unde vrea să ajungă.

Nativa Rac este delicată şi foarte feminină. Pune mare accent pe confortul ei şi caută mereu sprijin în persoanele dragi din jurul ei. Femeia-Rac se va mândri întotdeauna cu familia ei, cu realizările copiilor sau cu frumuseţea casei în care locuieşte. Îi place să trăiască într-un univers armonios, în care predomină liniştea şi amintirile deosebite din trecut.

Bărbatul Rac

Dintre toți nativii zodiacului, bărbatul Rac este considerat cel mai puțin stabil, cel mai introvertit și emotiv, de aceea puțini oameni au încredere în acești nativi. Dar are multe calități pentru care poate fi apreciat. Și este un tip cu multă imaginație și creativitate.

Bărbaţii din zodia Racului sunt plini de viaţă, cuceresc atenţia celor din jur, mai ales a femeilor, şi le place foarte mult viaţa de noapte. În tinereţe fac excese. Mai târziu, se mândresc cu viaţa lor de familie şi chiar te plictisesc cu poveştile despre copiii lor. Nu au o înclinaţie deosebită spre afaceri şi trebuie să muncească foarte mult pentru a-şi asigura un viitor fără griji.

Copiii născuți în zodia Rac

Micuții născuți în zodia Racului au o personalitate deosebită, sunt copii mai emotivi și foarte atenți la tot ceea ce se întâmplă în jur. Ei dezvoltă o relație de atașament puternică față de mame și caută protecția familiei până la vârste înaintate, pe când alții copiii abia așteaptă să se desprindă din cuib.

Copiii din zodia Rac sunt însă creativi, au o imaginație bogată, le plac foarte mult poveștile și pot ajunge, la rândul lor, povestitori de succes. Ei sunt mai timizi și preferă să se joace mai degrabă singuri sau cu animalele de companie, decât cu grupuri mari de copii. În adolescență își fac cu greu prieteni, dar îi aleg pe cei mai buni. La școală, sunt fie foarte buni, fie leneși, iar cei din urmă au mereu nevoie de îndrumare.

Compatibilitatea Racului cu alte zodii

Compatibilitate Rac – Berbec

Sunt firi opuse care ar putea fi atrase una de cealaltă pentru o perioadă scurtă. Dar relaţia Rac – Berbec se va destăma cu certuri şi reproşuri.

Compatibilitate Rac – Taur

Cei doi sunt foarte devotaţi familiei, dar vor totul unul de la celălalt. Este posibil ca Taurul să se simtă urmărit, înlănţuit de pasiunea Racului, ceea ce nu îl face fericit.

Compatibilitate Rac – Gemeni

Gemenii pot fi atrasi de firea iubitoare şi calmă a Racului, dar se vor ivi între ei probleme grave de comunicare peste care nu pot trece fără să sufere amândoi.

Compatibilitate Rac – Rac

Îşi cunosc prea bine defectele pentru a se suporta. Rareori vor fi de acord asupra lucrurilor importante, asupra educaţiei copiilor sau a modului în care cheltuie banii.

Compatibilitate Rac – Leu

Este o relaţie care are şanse mari de izbândă. Leul are nevoie de iubire şi de admiraţie, iar Racul caută stabilitatea şi confortul financiar pe care nativul Leu i-l poate oferi.

Compatibilitate Rac – Fecioară

Iubirea Rac – Fecioara poate fi puternică şi poate să reziste de-a lungul anilor. Singurele probleme care vor afecta relaţia lor vor fi cele de natură financiară.

Compatibilitate Rac – Balanţă

Fiecare va găsi la celălalt ceea ce îi lipseşte. Racul si Balanta se pot înţelege de minune, vor fi prieteni foarte buni, dar mai puţin amanţi sau soţi.

Compatibilitate Rac – Scorpion

O frumoasă relație de iubire ar putea avea nativul Rac cu Scorpionul, un alt semn de Apă introvertit și sensibil. Atracţia dintre ei este uimitoare şi, cu trecerea timpului, va deveni tot mai puternică.

Compatibilitate Rac – Săgetător

Au nevoie de multă răbdare, dacă vor să facă relaţia de iubire să reziste. De obicei, legătura cu uun Sagetator nu este însoţită de pasiunea la care tânjeşte Racul.

Compatibilitate Rac – Capricorn

Aceste două semne sunt opuse pe harta zodiacului şi se pot completa foarte bine. Doar că Racul are nevoie de mult răsfăţ, ceea ce un partener din Capricorn nu prea ştie să ofere.

Compatibilitate Rac – Vărsător

Au şanse foarte mici să îşi întemeieze o familie, deoarece Vărsătorului îi place să fie liber, să petreacă şi să se ocupe de cu totul alte subiecte decât nevoile unei familii.

Compatibilitate Rac – Pești

Nativii din Rac vor găsi linişte şi multă iubire alături de parteneri din Peşti. Cei doi se vor îndrăgosti la prima vedere şi vor avea o relaţie care va dura toată viaţa. Partenerul Rac îşi va adora soţul sau soţia Peşti, care îl încântă cu firea iubitoare, uşor ascunsă şi meditativă.

Dragostea și zodia Rac

Nativii din zodia Rac se feresc cu mare grijă să nu sufere din dragoste. Ei sunt în stare să aştepte ani în şir dovezi de iubire puternice pentru a avea încredere în partenerii lor şi pentru a se căsători cu ei. Ei caută suflete la fel de romantice ca ei, iar, când se îndrăgostesc, o fac pentru toată viaţa, devenind foarte posesivi.

Alături de un Rac, dragostea va fi deplină, dar relația nu va fi una plină de pasiune, pentru că partenerul Rac preferă liniștea și echilibrul. Dacă este înșelat, un nativ din Rac va fi rănit profund și nu va putea ierta niciodată infidelitatea. Va pleca din relația respectivă, chiar dacă va suferi ani.

Racul are nevoie de o relație stabilă, convențională, în care să se simtă protejat. Are nevoie de un partener care să îl susțină și să îl împingă de la spate, pentru că el nu este o fire prea ambițioasă. Și are nevoie de siguranță materială în căsnicie, altfel nu va fi pe deplin fericit.

Meserii potrivite pentru nativii Rac

Atras de cultură şi studiu, nativul din zodia Rac îşi va căuta mereu o slujbă legată de carte şi de educaţie. Femeia Rac poate deveni o excelentă profesoară sau scriitoare, poate munci cu drag într-o librărie, într-o editură sau într-un muzeu de istorie. Este foarte important pentru ea să aibă o carieră stabilă, lipsită de surprize neplăcute, de aceea acceptă mai degrabă slujbe administrative, decât de conducere.

Bărbatul Rac lucrează cu mare plăcere în domenii legate de cultură, în avocatură şi în sănătate. Racii pot deveni doctori excelenţi, deoarece au un simţ umanitar foarte bine dezvoltat. Sau pot fi buni bucătari, patroni de hoteluri ori baruri, pentru că le plac afacerile în care lucrează cu mulți oameni.

Sănătatea și zodia Rac

Din punct de vedere anatomic, zodia Rac guvernează pieptul, sânii, stomacul și uterul, tot sistemul reproducător. Adesea, Racii sunt predispuși la afecțiuni legate de aceste zone ale corpului, bărbații – în special afecțiuni ale stomacului, iar femeile, afecțiuni ginecologice.

Pe de altă parte, nativii zodiei sunt predispuși să se îngrașe, pentru că sunt gurmanzi. Le place să gătească și sunt buni bucătari, le place să mănânce, multora dintre ei le place să și bea alcool și trebuie să fie prudenți și cumpătați din acest punct de vedere.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Horoscop

Ce trebuie să elimini din viaţa ta, în funcţie de zodie

Dacă eşti confuză cu privire la lucrurile pe care trebuie să le scoţi definitiv din viaţa ta, astrologia te poate ajuta!

 

Berbec(21 martie – 20 aprilie)

Trebuie să elimini din viaţa ta nevoia de schimbare constantă.

Nu trebuie să joci mereu riscant şi să te implici în provocări, e mult mai ok să iei din când în când câte o pauză şi să apreciezi tot ceea ce ai. S-ar putea să fii dependentă de adrenalină, dar ai nevoie şi de momente în care să îţi reîncarci bateriile.

Taur(21 aprilie – 21 mai)

Tu trebuie să arunci toată mâncarea expirată din dulapuri, în special mirodenii vechi sau sticle deschide cu condimente.

De asemenea, scapă de ustensilele de bucătărie care nu funcţionează sau pe care nu le foloseşti. Odată ce ai eliberat spaţiul, te vei putea răsfăţa cu unele aparaturi şi unelte noi de bucătărie. Îţi va fi drag apoi să găteşti dacă ai tot ce îţi trebuie. Când aeriseşti efectiv spaţiul din casa ta, îţi aeriseşti şi mintea.

Gemeni(22 mai – 21 iunie)

Trebuie să renunţi la a te învinovăţi atunci când nu reuşeşti să termini ce ai început.

Eşti implicată în multe proiecte şi este bine să le laşi pe unele deoparte, căci nu va fi sfârşitul lumii, Prioritizează-ţi munca, poate într-o zi vei reveni şi la restul şi le vei termina. Dacă nu finalizezi ceva nu înseamnă că eşti o persoană rea, ci eşti umană.

Rac(22 iunie – 21 iulie)

Trebuie să renunţi la trecut, şi asta presupune oameni care te-au rănit, certuri şi slăbiciuni.

Treci mai departe. Să te axezi pe lucruri care s-au petrecut cu mult timp în urmă nu e sănătos pentru tine. Ai suficiente de care să te bucuri în prezent şi trebuie să conştientizezi că focalizarea pe negativism îţi aduce şi mai mult negativism.

Leu(22 iulie – 22 august)

Trebuie să scapi de nevoia de validare din partea altora.

Lăudarea e minunată, dar nu ai nevoie de ea pentru a supravieţui. Uită de asta şi apreciază-te pe tine şi realizările tale. Renunţă la dependenţa de aprobare a celorlalţi.

Fecioară(23 august – 22 septembrie)

Trebuie să renunţi la necesitatea de a avea totul sub control şi în perfectă ordine.

Firea ta analitică şi disperarea după perfecţiune îţi provoacă nelinişte. De ce să nu aranjezi cărţile în funcţie de înălţime şi nu în ordine alfabetică? Odată ce încetezi să mai fii atât de exigentă, vei putea să te relaxezi, ceea ce e benefic pentru creativitate şi sistemul nervos.

Balanţă(23 septembrie – 22 octombrie)

Trebuie să renunţi la nevoia de a lua totul în considerare înainte de a lua o decizie.

Nu trebuie să cântăreşti cu atenţie totul înainte de a te hotărî. Încearcă să fii mai spontană şi să-ţi urmezi instinctele fără să ţii cont de ceea ce vor zice cei din jur. Uneori e bine să obţii ceea ce vrei fără să te gândeşti la nimeni altcineva.

Scorpion(23 octombrie – 21 noiembrie)

Trebuie să renunţi la nevoia constantă de a avea dreptate.

Nu e bine să sacrifici o relaţie sau ceva ce îţi place doar pentru a câştiga o luptă. Nu eşti slabă dacă nu ieşi mereu învingătoare, există momente când flexibilitatea e alegerea cea mai importantă şi care te face să fii puternică.

Săgetător(22 noiembrie – 21 decembrie)

Trebuie să renunţi la ideea că nu eşti singura care contează.

Tinzi să te gândeşti doar la tine şi la ce crezi. Nu te consideri egoistă, dar ai putea fi. Este important să iei în considerare şi alţi oameni şi sentimentele lor. De exemplu, e posibil să ai nevoie să îţi hrăneşti orgoliu, dar gândeşte-te cum s-ar simţi iubitul tău dacă flirtezi cu barmanul chiar în faţa lui.

Capricorn(22 decembrie – 19 ianuarie)

Trebuie să rupi unele bariere.

Crezi că oamenii te pot răni, aşa că te gândeşti că e mai bine să nu îi laşi să se apropie de tine. Problema e că nu faci asta doar cu anumite persoane, ci cu toată lumea. Lasă garda jos şi vei fi suprinsă de câţi oameni sunt atraşi de tine şi câţi te iubesc cu adevărat.

Vărsător(20 ianuarie – 18 februarie)

Trebuie să nu mai fii contra la orice fără niciun motiv.

Crezi că, dacă nu faci asta din când în când, oamenii vor crede că eşti uşor de învins şi fraieră. Nu trebuie să te comporţi ca un asasin, doar ca cei din jur să nu profite de tine. Nu trebuie să faci un tam-tam doar pentru a arăta cât de independentă şi puternică eşti.

Peşti(19 februarie – 20 martie)

Trebuie să renunţi la a te mai îndoi de tine.

Când nu ai încredere în tine, deciziile pe care trebuie să le iei au de suferit, iar acest lucru te face să fii dependentă de ceilalţi. Ascultă-ţi mintea şi vocea interioară care afirmă cât de minunată eşti, nu pe cea care spune că nu eşti bună de nimic.

Continue Reading

Trending