Connect with us

Horoscop

Zodia Fecioară – perioada, caracteristici, personalitate, compatibilitate

Zodia Fecioară este cea mai analitică dintre toate, cea mai bine organizată și cea mai prudentă. Tot ceea ce face Fecioara trebuie să fie perfect, altfel va rămâne cu un gol în suflet pe care cu greu îl poate accepta.

Zodia Fecioară

Zodia Fecioarei semnifică sfârşitul verii şi culegerea recoltelor. Ea guvernează o perioadă a bogăției și a împlinirilor, tocmai de aceea nativii acestei zodii caută să își împlinească orice dorință și să ducă viața perfectă, în care nu le lipsește nimic.

În Evul Mediu zodia Fecioară a căpătat semnificaţii noi, fiind simbolul purităţii, al maternităţii şi al fertilităţii. Dar în vremurile străvechi, pe când se nășteau zodiacele, cea de a şasea zodie a anului era reprezentată de Sfinx, zeul mitologic căruia îi plăceau ghicitorile. Şi nativilor din Fecioară le place să pună totul sub semnul întrebării. Ei despică firul în patru, caută explicaţiile cele mai complexe pentru cel mai simplu lucru şi caută semnificaţiile destinului lor.

Cunoscută şi drept zodia Meşteşugului şi a Roadelor, Fecioara are polaritate negativă, ca şi Taurul sau Scorpionul. Fecioara domină cea de-a şasea Casă a zodiacului, Casa Muncii şi a Sănătăţii. Ea este cea care influenţează vitalitatea indivizilor, munca lor de zi cu zi, morala şi etica fiecăruia.

Ce semnifică perioada zodiei Fecioară

Zodia Fecioară ține de la data de 23 august până la data de 21 septembrie și este ultima zodie de vară. Este o perioadă în care se culeg roadele, o perioadă bogată, așezată, în care forțele naturii se echilibrează și se pregătesc pentru începutul toamnei, după echinocțiul din luna septembrie.

Personalitatea Fecioarei și caracteristici speciale

Fecioara este o zodie de Pământ și o zodie mutabilă, deoarece are o capacitate mare de adaptare, deși își conduce viața după reguli și criterii clare. Fecioara are nevoie de confort, de echilibru, de ordine în viața ei. Nu îi plac surprizele și nu suportă haosul, dezordinea, oamenii indeciși și schimbările imprevizibile.

Nativii zodiei au o viaţă interioară bogată, sunt dominaţi de sentimente şi pun accentul pe reflexie şi gândire profundă înainte de a acţiona. Fecioara este semn de Pământ, feminin, înzestrată cu o sensibilitate aparte şi cu simţul acut al responsabilităţii.

Persoanele născute în zodia Fecioară au multe calități pentru care sunt apreciate aproape de toată lumea: sunt modeste, sunt meticuloase, sunt bune la organizare, sunt firi practice, analitice și muncitoare.

Femeia Fecioară

Nativa din zodia Fecioară este o persoană de încredere, sigură pe sine şi bine intenţionată. La prima vedere, te poate înşela statura ei fragilă şi timiditatea. Ba chiar îţi lasă impresia că o poţi cuceri cu un zâmbet şi câteva cuvinte de laudă. Dar nativa acestei zodii te analizează pe sub gene în amănunt şi nu te lasă să întrevezi ce crede cu adevărat despre tine. Judecata ei este severă şi directă.

Pe de altă parte, este o fire ordonată și responsabilă, care are mereu rezultate bune orice ar face. La școală, învață bine, în carieră ocupă posturi bune și nu se mulțumește cu puțini bani. Fecioara este interesată de câștiguri și ține mult la siguranța ei materială.

Bărbatul Fecioară

Spre deosebire de alți nativi ai zodiacului, bărbatul Fecioară este cel mai atent la detalii. Știe de la prima privire dacă îi place sau nu îi place ceva, vede imediat orice defect și poate fi destul de perspicace în ceea ce privește caracterul oamenilor din jurul lui.

Spre deosebire de nativii din Berbec sau din Leu, bărbatul născut în această zodie este foarte prudent. Nu îşi asumă niciodată riscuri, dacă nu calculează fiecare amănunt şi dacă nu ştie ce are de câştigat în final. Îşi cunoaşte bine limitele, nu se aventurează pe drumuri necunoscute şi este la fel de prudent cu banii, ca şi cu iubirea. De obicei, te poţi baza pe sinceritatea bărbatului-Fecioară, dar trebuie să ţii cont că multe informaţii utile le va păstra pentru el.

Copiii născuți în zodia Fecioară

Copiii din zodia Fecioară sunt pretențioși, sunt tăcuți și introvertiți. Sunt copii inteligenți, atenți la detalii, pasionați să afle și să învețe tot felul de lucruri noi, dar sunt orgolioși și sensibili. Mulți dintre ei suferă de anxietate și angoase, dacă nu trăiesc într-un spațiu ordonat, într-o casă liniștită și într-o familie iubitoare.

În primii ani, copiii Fecioară sunt timizi și nesiguri pe ei, de aceea părinții trebuie să le cultive încrederea de sine, să îi învețe să fie mai detașați și mai relaxați. La școală, învață foarte bine, dacă sunt încurajați să se exprime, și mulți dintre ei ajung la facultăți cu renume și își construiesc cariere bine plătite.

Compatibilitatea cu alte zodii

Compatibilitate Fecioară – Berbec

Nativul din Fecioară este profund reflexiv, în timp ce Berbecul este un om de acţiune. O relaţie bună între cei doi nu este imposibilă, dar nu va fi prea pasională.

Compatibilitate Fecioară – Taur

Fecioara poate fi fericită şi alături de un Taur, ale cărui ambiţii în viaţă coincid cu ale ei. Între cei doi se poate înfiripa o dragoste care va crește cu timpul, chiar dacă nu este o pasiune fierbinte de la bun început. Ei pot avea o căsnicie durabilă și frumoasă.

Compatibilitate Fecioară – Gemeni

Nativul Gemeni poate da impresia că este un partener stabil, care va face orice pentru cea pe care o iubeşte. Dar Fecioara va descoperi curând că este o fire prea aventuroasă pentru ea.

Compatibilitate Fecioară – Rac

Vor avea o relaţie de dragoste perfectă pentru ei şi se vor înţelege de minune în treburile casnice. Doar că Fecioara ar putea fi sufocată de vizitele rudelor Racului.

Compatibilitate Fecioară – Leu

Povestea lor de dragoste poate dura numai dacă Leul ştie să facă sacrificii. Cum Fecioara nu se va arăta prea îndrăgostită de el, va renunţa probabil în scurt timp.

Compatibilitate Fecioară – Fecioară

Nevoia lor de a perfecţiona totul, de la dragoste la cel mai mic amănunt, poate duce la probleme serioase. Este posibil să apară conflicte de interese care îi vor despărţi.

Compatibilitate Fecioară – Balanţă

Se vor înţelege excelent, dacă muncesc împreună, dar pasiune nu se va naşte între cei doi. Balanţele au nevoie de o anumită independenţă pe care Fecioarele nu o înţeleg.

Compatibilitate Fecioară – Scorpion

Amândoi sunt avizi de singurătate şi de linişte. Fecioara si nativul Scorpion avea o familie model şi pot fi admiraţi de prieteni pentru constanţa sentimentelor lor, dacă au răbdare să se cunoască mai bine.

Compatibilitate Fecioară – Săgetător

Nativul Săgetător este un explorator şi un aventurier, care nu se va împăca deloc cu viaţa tihnită şi plină de reguli a partenerului din Fecioară. Au şanse mici să fie împreună.

Compatibilitate Fecioară – Capricorn

Un nativ din Fecioară şi unul din Capricorn pot forma familia perfectă. Sunt amândoi muncitori, au nevoie de un cămin liniştit şi nu au pretenţii exagerate unul de la celălalt. Dacă reuşesc să aibă încredere unul în celălalt, având în vedere că sunt atât de închişi în sine, vor fi cu adevărat fericiţi.

Compatibilitate Fecioară – Vărsător

Vărsătorul fuge de rutină şi de obligaţiile familiale, aşa că nu poate fi pe placul Fecioarei conservatoare şi metodice. Se vor ivi numeroase dispute între cei doi, iar relaţia lor se va risipi cu timpul.

Compatibilitate Fecioară – Peşti

Abilitatea Peştilor de a presimţi orice schimbare în atitudinea Fecioarei, îi poate feri pe cei doi îndrăgostiţi de momente tensionate. Este de ajuns să se iubească sincer şi vor fi împreună toată viaţa.

Dragostea și zodia Fecioară

Așa cum sunt pretențioase cu ele însele și cu tot ceea ce fac, și în dragoste nativii Fecioare sunt foarte pretențioși. Sunt suspicioși, mereu caută nod în papură, mereu analizează ce și cum și caută noi dovezi de dragoste și fidelitate.

Nativii din Fecioară nu pot fi cuceriţi de o mare pasiune, de sufletele romantice şi visătoare. Ei pun preţ pe sentimentele puternice, care pot rezista de-a lungul vieţii, şi nu pe un foc de paie, care se stinge la cea mai mică urmă de gelozie. Se spune că Fecioarele nu se îndrăgostesc niciodată la prima vedere, ci învaţă cu timpul să iubească şi să respecte persoanele cu care îşi împart viaţa.

Bărbatul-Fecioară îşi va alege întotdeauna o iubită cu un caracter integru, bună gospodină, lângă care poate avea o viaţă tihnită. Femeile capricioase, aventuriere sau interesate prea mult de cariera lor nu vor reuşi să îi cucerească inima. Iar femeia-Fecioară vrea să fie partenerul egal al viitorului ei soţ. O interesează în primul rând averea şi perspectivele sociale ale celui care îi cere mâna. Numai aşa poate fi sigură că îşi va întemeia o familie protejată de riscuri şi de sărăcie.

Meserii potrivite pentru nativii Fecioare

Având un caracter profund responsabil și fiind buni organizatori, nativii Fecioare fac o treabă excelentă în orice domeniu lucrează și tind către slujbe de conducere. Ei pot lucra în sănătate, farmacie, marketing, contabilitate, informatică, educație sau finanțe-bănci.

Un succes deosebit pot avea Fecioarele în domeniul financiar, deoarece au un simţ aparte pentru investiţii profitabile. De aceea, le merge foarte bine dacă se ocupă de afacerile proprii, dacă au firme imobiliare, dacă au fabrici sau firme de organizări evenimente.

Sănătatea și zodia Fecioară

Zodia Fecioară guvernează intestinul, colonul și sistemul digestiv, care este profund legat de sistemul nervos. Stomacul, prin terminațiile lui nervoase, este al doilea creier al organismului, ceea ce face ca Fecioarele să fie deosebit de sensibile și anxioase.

Nativii zodiei trebuie să fie prudenți și cumpătați cu alimentele grase și cu dulciurile. Mulți nativi se îngrașă pe stres sau, din contră, sunt foarte slabi și suferă de colon iritabil sau alte afecțiuni ale stomacului din cauza stresului și din cauza grijilor și ambițiilor lor cotidiene.

Fecioarele sunt deosebit de preocupate de sănătate și de metodele alternative de vindecare. Unele dintre ele devin ipohondre, punând prea mult accentul pe micile indispoziții și dureri care mai apar din senin și pe care le analizează și le amplifică exagerat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Horoscop

CE CITAT INTELEPT ITI DEFINESTE ZODIA

 

Fiecare dintre cele 12 semne zodiacale din horoscopul european este definit de un anumit cuvant in care se regaseste esenta personalitatii fiecareia dintre aceste zodii. Prin urmare, astazi am strans laolalta o colectie de citate care definesc si se potrivesc perfect fiecarui semn zodiacal.

 

Citat pentru zodia Berbec

Dorinta este o pasiune ambivalenta, putand sa se manifeste atat in sensul nazuintei catre dobandirea in viitor a binelui, cat si al celei pentru inlaturarea unui rau. Din acest punct de vedere nu poate exista o pasiune opusa dorintei, ci doar cel mult „dorinte pozitive”sau „dorinte negative”.

Asa se face ca unele dorinte, cele elaborate in conditii in care sufletul aspira catre suprimarea unui rau, sunt insotite de ura, de teama si de tristete, sentimente altminteri incompatibile cu optimismul subiacent acestei pasiuni. – Robert Boyle, filozof englez

Citat pentru zodia Taur

E foarte romantic sa spui ca, din clipa in care a intrat cineva special in viata ta, te simti desavarsit. Totusi, scopul unei relatii nu este de a avea o alta persoana care sa te desavarseasca, ci de a avea pe cineva cu care sa impartasesti desavar¬sirea ta. – Neale Donald Walsch, filozof american

Citat pentru zodia Gemeni

Stii, lucrul de care dragostea are cea mai mare nevoie este imaginatia. Trebuie ca fiecare sa-l inventeze – cu toata forta imaginatiei sale – pe celalalt si sa nu-i cedeze realitatii nicio palma de teren. Ei, si atunci cand cele doua imaginatii se intalnesc… nu exista nimic mai frumos pe lume. – Romain Gary, diplomat francez

Citat pentru zodia Rac

Am avut o familie iubitoare si in aceasta privinta am fost norocos, pentru ca acest lucru m-a salvat de la unele tentatii. – Aristotel, filozof grec

Citat pentru zodia Leu

Toate femeile cu adevarat nobile prefera minciunii adevarul. Ele nu vor sa-si vada injosit idolul, vor sa fie mandre de dominatia pe care o accepta.- Balzac, romancier francez

Citat pentru Fecioara

Sa creezi ca un zeu, sa poruncesti ca un rege, sa muncesti ca un rob! – Constantin Brancusi, sculptor roman

Citate pentru Balanta

Forta morala contribuie la frumusete. Fortifica o femeie pe masura ce frumusetea ei paleste. O anumita conduita, un tip de curaj, disciplina, rezistenta si integritate pot face o treaba buna in sensul conceperii unei femei frumoase. – Jacqueline Bisset, actrita engleza

Citat pentru zodia Scorpion

Omul este un mister. Trebuie sa aduci acest mister la lumina zilei, si daca am sa-mi dedic toata viata acestui tel, n-am sa consider ca am pierdut timpui degeaba: eu ma concentrez asupra acestui mister, pentru ca vreau sa fiu om. – Dostoievski, scriitor si filozof rus

Citat pentru zodia Sagetator

Inteleptii au mai mult de profitat de pe urma prostilor, decat prostii de pe urma inteleptilor, deoarece inteleptii evita sa faca greselile prostilor, insa prostii nu imita succesele celor intelepti. – Cato cel Batran, om de stat si istoric roman

Citat pentru zodia Capricorn

Dar in ce consta deci esenta omului, despre care el este constient, sau ce constituie genul, autenticul omenesc din om? Ratiunea, vointa, inima. Pentru desavarsirea omului se cere putere de gandire, putere de vointa, puterea inimii.

Puterea gandirii este lumea cunoasterii, puterea vointei – energia caracterului, puterea inimii – iubirea. Ratiune, iubire, putere de vointa sunt lucruri desavarsite, sunt cele mai inalte puteri, sunt esenta absoluta a omului ca om si scopul existentei sale. – Ludwig Feuerbach, filozof german

Citat pentru zodia Varsator

Sensul in care merge viitorul este cel in care se exercita libertatea omului. In masura in care omul e liber, sfera viitorului apare asemenea unui santier in care se exercita puterile noastre si ne permit diverse optiuni. – Aristotel, filozof grec

Citat pentru zodia Pesti

Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate; dragostea nu pizmuieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de nelegiuire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata. – citat din Biblie

Continue Reading

Trending