Connect with us

Horoscop

Zodia Berbec – perioada, caracteristici, personalitate, compatibilitate

Zodia Berbec este prima zodie pe cercul zodiacului, cea care marchează un ciclu natural nou. Este o zodie pozitivă, încărcată de energie, poate nu cea mai puternică dintre toate, dar cea care arde cel mai repede și se risipește cel mai ușor.

Zodia Berbec este guvernată de elementul primordial al Focului și intră în opoziţie cu zodiile de Apă (Peşti, Rac, Scorpion). Ea este totodată o zodie masculină prin excelenţă și o zodie cardinală, orientată către Răsărit, acolo unde răsare Soarele care aduce primăvara și lumina.

Berbecul este deschis, extrovertit, se concentrează asupra acţiunii şi mentalului, se orientează spre lumină, transparenţă, noţiuni clare, fără urmă de echivoc. Verbul care îi caracterizează pe Berbeci este „a fi”, iar discursul lor este concentrat pe cuvintele: eu sunt!

Ce semnifică perioada zodiei Berbec

Zodia Berbec începe cu echinocțiul de primăvară, pe data de 20 martie și se încheie pe 20 aprilie.

Este prima zodie de primăvară, zodia care anunță începutul unui ciclu nou al naturii, o zodie solară și plină de lumină. Orientarea acestei zodii este către est sau către răsăritul Soarelui.

Personalitatea Berbecului și caracteristici speciale

Primul semn al zodiacului este simbolizat printr-un animal puternic şi curajos, iar acest lucru nu este deloc întâmplător. Berbecul este un simbolul străvechi al primăverii şi al unui nou început.

Cei născuţi sub semnul Berbecului privesc mereu înainte şi niciodată înapoi. Sunt oameni de acţiune, instinctivi şi mereu tineri. Sunt energici şi au sufletul plin de bucuria de a trăi. Dar pot fi şi intoleranţi, impulsivi şi foarte sensibili. Sunt copiii teribili ai zodiacului, în continuă căutare a identităţii sufleteşti. Berbecii au sufletul tânăr și refuză să se maturizeze și mai ales să îmbătrânească.

Femeia Berbec

Nativa din zodia Berbec, zodie de Foc, este o femeie deschisă, extrovertită, pasională, dinamică, dar și agitată, obositoare uneori. Este genul de femeie care se implică în tot felul de activități și proiecte noi, ca să nu se plictisească. Este înzestrată cu o forţă de convingere deosebită, este foarte inteligentă şi plină de energie.

Femeia Berbec poate fi o companie plăcută, cu care nu rişti niciodată să te plictiseşti, este genul de femeie pe care o admiri, chiar dacă te agasează uneori atitudinea ei uşor arogantă. Dacă este direct interesată de munca pe care o face şi ştie că are de câştigat, ea va fi orientată către carieră și va căuta să se afirme în orice domeniu. Însă, de cele mai multe ori, eforturile și inițiativele ei sunt lipsite de profunzimea unui efort susținut, astfel că multe proiecte începute se pot termina înainte de a ajunge la obiectivul major.

Bărbatul Berbec

Nativul Berbec este un om de acţiune, dar cu un temperament iute, greu de controlat în unele momente. Este plin de forţă şi virilitate, nu se dă înapoi din fața niciunui obstacol și își asumă riscuri de cele mai multe ori prea mari pentru forțele lui.

Ceea ce este de apreciat la bărbatul Berbec este curajul lui, sinceritatea, franchețea, rațiunea și abilitățile lui practice. Dar are și multe defecte între care egoismul, natura instinctivă, brutalitatea, caracterul recalcitrant. Nerăbdarea este un defect greu de tolerat la zodia Berbec, deoarece greşeşte adesea când se grăbeşte şi mai strică şi planurile altora.

Mulţi se plâng de egoismul Berbecului, dar dacă ştii cum să îi vorbeşti, poate fi un prieten adevărat şi dezinteresat. Are destul de multe calităţi care îl fac apreciat de femei. Este îndemânatic, gospodar şi nu aşteaptă niciodată să facă alţii treaba în locul lui. Dacă nu cheltuie exagerat, el este în stare să adune o avere frumuşică. De obicei, are succes în afaceri.

Copiii născuți în zodia Berbec

Micuții din zodia Berbecului sunt plini de energie, sunt veseli și captează atenția tuturor, fără să vrea. De mici râd cu gura până la urechi, se amuză din orice și sunt destul de zgomotoși. În colectivitate, caută compania copiilor de vârsta lor, le place să își facă prieteni și să se joace în aer liber.

Copiii din zodia Berbec sunt neliniștiți, curioși, agili și foarte activi. Sunt atrași de locurile interzise, sunt inteligenți și speculativi și vor căuta să ocolească regulile părinților prin orice mijloace. Ei sunt înzestrați cu o energie și o curiozitate care trebuie canalizate pe drumul cel bun de la vârste fragede, altfel se vor confrunta cu probleme și la școală, și în societate.

Copiii Berbec sunt adesea admirați pentru caracterul lor deschis și pentru faptul că sunt foarte prietenoși. Chiar dacă se mai supără și se enervează, le trece foarte repede, nu sunt ranchiunoși și nici răzbunători. La școală, trebuie stimulați cu activități diverse și sport, deoarece se pot plictisi cu materiile teoretice și pot avea rezultate slabe.

Compatibilitatea cu alte zodii

Compatibilitatea Berbec – Berbec

Există o mare atracţie între ei, dar numai fizică. Dacă ajung să se căsătorească, vor fi destul de nefericiţi. Amândoi sunt prea egoişti şi prea mândri ca să poată coopera.

Compatibilitatea Berbec – Taur

La început, pare relaţia ideală. Dar Taurul calm şi moderat nu se împacă cu Berbecul impulsiv şi amator de distracţii. Cei doi nu pot avea aceleaşi scopuri şi idealuri în viaţă.

Compatibilitatea Berbec -Gemeni

Au nevoie de multă răbdare ca să rămână împreună. Berbecul este atras de Geamănul sclipitor şi aventuros, dar relaţia lor va fi superficială.

Compatibilitatea Berbec – Rac

Racii sunt mult prea sensibili şi emotivi pentru Berbeci. După un anumit timp, Berbecul se va plictisti de viaţa de familie, liniştită şi calmă a Racului.

Compatibilitatea Berbec – Leu

Este una dintre cele mai frumoase relații de dragoste, plină de pasiune și aventuri în doi. Cei doi nativi, Leu si Berbec, vor avea o căsnicie dinamică, nu se vor plictisi niciodată și se vor adora tot timpul vieții.

Compatibilitatea Berbec – Fecioară

Nativul din Fecioară este calculat şi cerebral şi nu se va împăca uşor cu firea aventuroasă a Berbecului. Dacă nu au puncte comune, nu pot fi nici măcar prieteni.

Compatibilitatea Berbec – Balanţă

În roata zodiacului, cei doi se află pe poziţii opuse. La fel vor fi şi în viaţă, mai ales dacă Balanţa va încerca să domine Berbecul. Nu va avea nici o şansă.

Compatibilitatea Berbec – Scorpion

Este una din cele mai nefericite relaţii de dragoste. Ca si Scorpionii, Berbecii adoră puterea şi pot realiza lucruri deosebite împreună, dar numai ca parteneri de afaceri sau colegi.

Compatibilitatea Berbec – Săgetător

Amândoi sunt inteligenţi şi creativi şi se vor completa cu uşurinţă. Relația cu un Sagetator începe cu dragoste la prima vedere și continuă cu o pasiune rar întâlnită.

Compatibilitatea Berbec – Capricorn

Sunt atraşi unul de celălalt, dar Berbecul va fi curând dezamăgit de firea lentă şi pesimistă a Capricornului. O căsnicie între cei doi va ajunge curând la divorţ.

Compatibilitatea Berbec – Vărsător

Independentul Vărsător nu va permite niciodată Berbecului să pătrundă în viaţa lui intimă, să îi afle secretele şi dorinţele ascunse.

Compatibilitatea Berbec – Peşti

Ar putea fi o relaţie de lungă durată, dacă nativul din Peşti îl va lăsa pe Berbec să preia conducerea. Nevoia de romantism a nativului din Peşti nu va fi, însă, înţeleasă de Berbec.

Dragostea și zodia Berbec

Relațiile intime nu sunt punctul forte al nativilor din zodia Berbec. Deși sunt capabili de sentimente fierbinți, Berbecii se îndrăgostesc la prima vedere și transformă dragostea într-un joc în care ei trebuie să fie primii. Le place să cucerească, le place să fie admirați, adorați, iubiți, dar nu se implică profund, decât la început. Sentimentele lor nu sunt de durată, chiar dacă sunt sinceri atunci când spun că iubesc din toată inima.

Berbecii se plictisesc într-o relație cu probleme de tot felul, cu probleme financiare și necazuri de familie. Nu suportă nici partenerii posesivi, geloși, invidioși. Ei au nevoie de libertate și, dacă sunt îngrădiți, preferă să pună punct și să caute alte aventuri. Cât timp sunt tineri, atrăgători și plini de surprize, sunt amanți plini de foc, sunt iubiți generoși, dar trebuie să știi cum să le păstrezi interesul mereu viu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Horoscop

Ce tip de empatie te caracterizează, în funcţie de zodia ta

Cu toţii suntem empatici într-un fel. Aşa că, descoperă ce tip de empatie te caracterizează, în funcţie de semnul tău zodiacal.

 

Berbec(21 martie – 20 aprilie)

Empatie inteligentă.

Eşti capabil să fii foarte profund cu ceea ce spui. Când vine vorba de a da sfaturi, tu te pricepi cel mai bine. Te asiguri să oferi detaliile necesare şi să explici cât mai bine cui are nevoie.

Taur(21 aprilie – 21 mai)

Empatie sentimentală.

Eşti un pic mai sensibil decât restul zodiilor. Iei lucrurile mai în serios decât fac alţii şi uneori totul se întoarce împotriva ta. Trebuie să te controlezi, nu poţi continua să fii atât de altruist.

Gemeni(22 mai – 21 iunie)

Empatie intuitivă.

Eşti o persoană care îşi dă seama de lucruri. Intuiţia ta este mereu prezentă atunci când vine vorba de cei din jurul tău şi astfel îi poţi ajuta pe aceaştia mai mult decât majoritatea oamenilor. Când cineva are nevoie de ceva, tu pur şi simplu ştii acest lucru fără să ţi se spună.

Rac(22 iunie – 21 iulie)

Empatie faţă de natură.

Eşti genul de empatic care e întotdeauna în natură. Îţi place să salvezi animalele şi mediul înconjurător la fel de mult cum îţi place să ajuţi oamenii. Poţi să te conectezi aproape cu orice.

Leu(22 iulie – 22 august)

Empatie receptivă.

Eşti genul de persoană care se lasă afectată de energiile din jurul tău. Din această cauză, faci tot ce poţi pentru a fi înconjurat de pozitivism. Acesta e motivul pentru care toată lumea crede că îţi place atât de mult să fii în lumina reflectoarelor, pentru că vrei să-i faci pe cei din jur mândri de tine.

Fecioară(23 august – 22 septembrie)

Empatie relaţionară.

Relaţionezi bine cu ceilalţi şi simţi întotdeauna legături profunde cu aceştia. Cei mai mulţi oameni aşteaptă întreaga lor viaţă pentru a găsi acest lucru. Eşti capabilă să dezvolţi o relaţie pornind chiar şi de la cele mai mici schimbări.

Balanţă(23 septembrie – 22 octombrie)

Empatie faţă de animale.

Îţi pasă mai mult de animale decât de oameni. Întotdeauna îţi iei rolul de stăpân sau le duci la adăposturi. Nimic nu te face mai fericit decât să îi ajuţi pe cei care nu se pot ajuta singuri sau care nu pot striga după ajutor.

Scorpion(23 octombrie – 21 noiembrie)

Empatie astrală.

Tu poţi simţi lucrurile care se întâmplă în diferitele planuri ale existenţei. Din cauza asta, eşti un rătăcitor. Pornind pentru un scop al tău, ajuţi pe oricine poţi de-a lungul drumului.

Săgetător(22 noiembrie – 21 decembrie)

Empatie cameleonică.

Acesta este unul dintre cele mai importante tipuri de empatie. Poţi învăţa cu adevărat din lucrurile prin care trec alţii. Simţi totul, dar eşti capabil să treci peste. În timp ce te lupţi cu propriile sentimente, emoţiile celorlalţi sunt aproape întotdeauna ceva cu care te hrăneşti.

Capricorn(22 decembrie – 19 ianuarie)

Empatie faţă de floră.

Eşti atras de plante şi de tot despre acestea. Eşti genul de persoană care alege medicamente naturiste, în loc să opteze pentru varianta convenţională. Eşti un vindecător din această cauză.

Vărsător(20 ianuarie – 18 februarie)

Empatie curioasă.

Vei căuta întotdeauna să afli sensul lucrurilor. Îţi place să îi ajuţi pe alţii şi ai asta ca scop, dar vrei mai mult de atât. Eşti o persoană care apreciază onestitatea şi te înconjori de oameni cărora le pasă de tine. Vei obţine mai multe având grijă de oamenii, iar oameni având grijă de tine.

Peşti(19 februarie – 20 martie)

Empatie fizică.

Eşti genul de persoană care e capabilă să le aline suferinţa altora fără cuvinte. O simplă mângâiere poate fi uneori tot ce are cineva nevoie. Si o putere imensă pe care majoritatea oamenilor nu o au.

Continue Reading

Trending