Connect with us

Horoscop

Zodia Balanță – perioada, caracteristici, personalitate, compatibilitate

Zodia Balanţă este singura fără suflet din tot zodiacul, toate celelalte zodii fiind reprezentate prin fiinţe. De aceea, persoanele născute în zodia Balanţă se presupune că sunt obiective şi imparţiale. Ele sunt cei mai buni arbitri, judecători sau diplomaţi, aflaţi în căutarea echilibrului şi a păcii.

Zodia Balanță este o zodie cardinală, este guvernată de Venus, iar elementul ei primordial este Aerul. Zodia aceasta, aflată la mijloc de zodiac, începe odată cu echinocțiul de toamnă, când lumina zilei începe să fie egală cu întunericul, iar expansiunea verii este potolită de nopțile mai răcoroase.

Balanţa este cunoscută şi drept semnul Judecătorului, având polaritate pozitivă şi fiind zodie de Aer. Ea guvernează cea de-a şaptea Casă a zodiacului, Casa Căsătoriei, a Parteneriatelor şi a Duşmanilor declaraţi. În această Casă se pot citi şi negocierile, problemele judecătoreşti şi contractele, fie ele favorabile sau nu.

Balanţa este semnul cosmic al cooperării şi al forţelor primordiale care se completează una pe cealaltă: aer, foc, pământ şi apă.

Ce semnifică perioada zodiei Balanță  

Zodia Balanței începe pe data de 22 septembrie, când este echinocțiul de toamnă și se încheie pe 20 octombrie, când zilele deja sunt tot mai întunecate și reci. Balanța este o zodie a roadelor, o zodie care echilibrează forțele naturii, lumina și întunericul, căldura și frigul, arșița din august cu ploile din septembrie.

Personalitatea Balanței și caracteristici speciale

Nativii din Balanță au o personalitate deschisă, fiind semne de Aer, și sociabilă, fiind o zodie cardinală, deschisă către societate. Ei se numără printre cele mai plăcute personaje din zodiac, mereu echilibrate, atente cu cei din jur, concesive și dornice să facă lucrurile să meargă. Balanțele cântăresc foarte mult ceea ce fac, poate că uneori prea mult și pierd ocazia de a lua o decizie bună. Dar ele știu cum să echilibreze lucrurile și ajung la liman la timpul potrivit.

Nativii Balanţei sunt veseli, optimişti, fermecători şi foarte comunicativi. Dar au o trăsătură de caracter pe care şi ei încearcă să o ţină în frâu: indecizia. Se hotărăsc foarte greu ce cale să apuce, ce soluţie să adopte, până nu cunosc toate detaliile problemei şi toate consecinţele deciziei lor. În conflicte, nu le place să ia partea nimănui şi încearcă să găsească o cale de mijloc care să împace cele două forţe adversare.

Femeia Balanță 

Nativa din Balanță este o femeie cultivată, care citeşte mult şi este atrasă atât de cultură, cât şi de noile descoperiri ştiinţifice. Are gusturi rafinate care, dacă sunt însoţite de câştiguri consistente şi o viaţă lipsită de griji, o pot conduce uşor spre lene şi indulgenţă, ceea ce se întâmplă rar.

Femeia Balanță este o fire vibrantă, plină de viaţă, care te cucereşte dintr-un zâmbet. Prietenii ei au deplină încredere în ea şi o admiră pentru modul în care ştie să se poarte cu toată lumea la fel de frumos. La capitolul diplomație, este mult mai bine înzestrată decât bărbatul Balanță.

Bărbatul Balanță  

Bărbatul Balanță este un prieten de încredere. Firea lui amabilă iese în evidenţă în orice împrejurare. Nu va rămâne niciodată insensibil la apelul disperat al unei rude sau al unui prieten. Poţi avea încredere în el că te va ajuta cu tot ce poate. Nativul zodiei devine uşor popular, oriunde s-ar duce. Spre deosebire de femeia Balanţă, bărbatul din acest semn este mai puţin studios și un pic mai leneș, deşi este înzestrat cu o inteligenţă vie. El compensează lipsa cunoştinţelor cu o imaginaţie sclipitoare.

Două dintre cele mai îndrăgite pasiuni ale nativilor zodiei sunt creaţia de bijuterii şi de haine. Datorită gusturilor sale rafinate, bărbatul Balanţă este un creator de obiecte frumoase care îl ajută să atragă atenţia lumii şi admiraţia femeilor.

Copiii născuți în zodia Balanță 

Copiii Balanță sunt fermecători, sunt liniștiți, zâmbitori, afectuoși și prietenoși. Ei iubesc lumina și căldura, le plac camerele însorite și jucăriile colorate. Mulți dintre ei sunt copii inteligenți, înzestrați cu o capacitate de înțelegere peste medie și au diverse talente native, de la muzică, arte plastice la scriitură.

La școală, copiii Balanță învață foarte bine, au rezultate peste medie, cu atât mai mult dacă sunt stimulați cu jocuri inteligente și activități interesante. Mulți dintre ei sunt pasionați de tot felul de materii și citesc cu plăcere tot felul de studii și cărți, având o cultură generală vastă. Foarte mulți vor urma studii superioare și vor ajunge în carieră pe posturi de conducere.

Compatibilitatea cu alte zodii 

Balanţă – Berbec

Pe harta zodiacului, cele două semne sunt opuse, ceea ce se reflectă şi în firile nativilor. O relaţie de dragoste sau o căsnicie între Balanta si Berbec are şanse mici să reziste.

Balanţă – Taur

Balanta si Taurul ar putea fi ca două jumătăţi ale unui întreg. Din punct de vedere karmic, cele două zodii se completează perfect. Dar supărarea şi discuţiile frecvente nu vor lipsi din casa lor.

Balanță – Gemeni

Semn guvernat de Aer, Gemenii pot fi parteneri foarte buni pe placul Balanţelor. Nativii din cele două zodii seamănă foarte mult, ba chiar au aceleaşi concepţii despre căsătorie.

Balanţă – Rac

Partenerul Rac are nevoie de stabilitate şi de o familie împlinită, ceea ce nu coincide cu planurile de viaţă ale Balanţei. Sunt mai degrabă buni prieteni, decât soţi iubitori.

Balanţă – Leu

Leul este bătăios, îndrăzneţ, certăreţ, ceea ce contravine naturii iubitoare de pace a Balanţei. O asemenea relaţie poate fi frumoasă numai la început, până când se vor cunoaşte mai bine.

Balanţă – Fecioară

Fecioarele au nevoie de stabilitate şi de fidelitate, ceea ce Balanţele nu pot oferi. Relaţia lor nu va fi nici frumoasă, nici fericită, deoarece partenerul Balanţă se va plictisi repede.

Balanţă – Balanţă

Este una dintre cele mai nefericite relaţii de iubire. De fapt, rareori ajung să se iubească. Se suportă o vreme, se pot căsători dintr-un sentiment al datoriei, dar vor fi nefericiţi.

Balanţă – Scorpion

Iniţial, dragostea posesivă a Scorpionului poate fi interpretată drept un semn de romantism de către Balanţă. Curând, se va convinge că nu poate trăi între barierele impuse de el.

Balanţă – Săgetător

Balanţa se va simţi în paradis, deoarece Săgetătorul ştie cum să o farmece şi să îi menţină interesul treaz. Dar nu vor lipsi infidelităţile, nici de o parte, nici de cealaltă.

Balanţă – Capricorn

Este greu de găsit ceva în comun între cele două zodii. Capricornul este riguros şi calculat, în timp ce Balanţa se plictiseşte lângă asemenea oameni.

Balanță – Vărsător

Vărsătorii sunt cei mai potriviţi parteneri să împlinească viaţa emoţională a Balanţelor. Atracţia fizică dintre cele două semne este intensă. Se admiră unul pe celălalt şi sunt convinşi că pot avea aceleaşi scopuri în viaţă. Rareori vor exista momente plictisitoare între cei doi.

Balanţă – Peşti

Nativul din Balanţă poate fi atras de idealismul Peştilor, dar până la căsătorie au un drum lung de parcurs. Amândoi se feresc de responsabilităţile pe care le implică o familie.

Dragostea și zodia Balanță

Nativii din zodia Balanţă sunt fericiţi când au parteneri maturi, hotărâţi, puternici şi muncitori. Partenerul de viaţă al unei Balanţe trebuie să o îndrume să ia o decizie grea în cel mai scurt timp. Atunci este pe deplin apreciat de nativii acestei zodii, care nu se decid niciodată prea uşor asupra problemelor importante.

Bărbatul Balanţă este un cuceritor. În tinereţe, nici nu se gândeşte la căsătorie. Preferă să fie liber cât mai mult timp. Nici când ajunge în faţa altarului nu poţi şti dacă îşi va păstra jurămintele pentru toată viaţa. Femeia Balanţă este mult mai fidelă decât nativul zodiei, deşi este mai greu de satisfăcut. Dacă partenerul ei este lipsit de romantism şi de imaginaţie, relaţia lor va avea de suferit. Pe de altă parte, are nevoie de un soţ gospodar, căruia să îi placă să se ocupe de casă.

Meserii potrivite pentru nativii Balanțe

Nativul Balanță va excela profesional în domeniile legate de relaţia cu publicul și în orice poziție care presupune consiliere și luarea deciziilor. Poate fi diplomat, ambasador, politician, judecător, asistent social, secretar și consilier.

În funcţie de studiile pe care le are, Balanţa va fi tot mai pretenţioasă în privinţa locului de muncă şi poate ajunge uşor pe poziţii de conducere. Iar dacă nu este interesată de o poziție de conducere, Balanța poate deveni omul de bază pentru cei aflați la conducere, consilier sau un bun administrator.

Unii nativi pot fi atrași de lumea artelor, pot fi designeri, stiliști sau pictori, iar cei pasionați de sport pot ajunge buni gimnaști.

Sănătatea și zodia Balanței  

Zodia Balanță guvernează rinichii, zona lombară și șoldurile. Aici sunt și punctele lor vulnerabile și anume rinichii, aparatul excretor, zona lombară a coloanei, articulațiile șoldurilor și partea superioară a picioarelor.

Balanțele trebuie să se ferească să fie sedentare. Ele au nevoie de mișcare și chiar de sport susținut, mai ales bărbații.

Pe de altă parte, fiind guvernați de Venus, nativii Balanțe sunt pofticioși, le plac mâncărurile savuroase și mai ales dulciurile. Mulți dintre ei fac o adevărată pasiune pentru ciocolată, prăjituri, torturi sau patiserie și vor avea probleme cu greutate chiar din tinerețe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Horoscop

Ce trebuie să elimini din viaţa ta, în funcţie de zodie

Dacă eşti confuză cu privire la lucrurile pe care trebuie să le scoţi definitiv din viaţa ta, astrologia te poate ajuta!

 

Berbec(21 martie – 20 aprilie)

Trebuie să elimini din viaţa ta nevoia de schimbare constantă.

Nu trebuie să joci mereu riscant şi să te implici în provocări, e mult mai ok să iei din când în când câte o pauză şi să apreciezi tot ceea ce ai. S-ar putea să fii dependentă de adrenalină, dar ai nevoie şi de momente în care să îţi reîncarci bateriile.

Taur(21 aprilie – 21 mai)

Tu trebuie să arunci toată mâncarea expirată din dulapuri, în special mirodenii vechi sau sticle deschide cu condimente.

De asemenea, scapă de ustensilele de bucătărie care nu funcţionează sau pe care nu le foloseşti. Odată ce ai eliberat spaţiul, te vei putea răsfăţa cu unele aparaturi şi unelte noi de bucătărie. Îţi va fi drag apoi să găteşti dacă ai tot ce îţi trebuie. Când aeriseşti efectiv spaţiul din casa ta, îţi aeriseşti şi mintea.

Gemeni(22 mai – 21 iunie)

Trebuie să renunţi la a te învinovăţi atunci când nu reuşeşti să termini ce ai început.

Eşti implicată în multe proiecte şi este bine să le laşi pe unele deoparte, căci nu va fi sfârşitul lumii, Prioritizează-ţi munca, poate într-o zi vei reveni şi la restul şi le vei termina. Dacă nu finalizezi ceva nu înseamnă că eşti o persoană rea, ci eşti umană.

Rac(22 iunie – 21 iulie)

Trebuie să renunţi la trecut, şi asta presupune oameni care te-au rănit, certuri şi slăbiciuni.

Treci mai departe. Să te axezi pe lucruri care s-au petrecut cu mult timp în urmă nu e sănătos pentru tine. Ai suficiente de care să te bucuri în prezent şi trebuie să conştientizezi că focalizarea pe negativism îţi aduce şi mai mult negativism.

Leu(22 iulie – 22 august)

Trebuie să scapi de nevoia de validare din partea altora.

Lăudarea e minunată, dar nu ai nevoie de ea pentru a supravieţui. Uită de asta şi apreciază-te pe tine şi realizările tale. Renunţă la dependenţa de aprobare a celorlalţi.

Fecioară(23 august – 22 septembrie)

Trebuie să renunţi la necesitatea de a avea totul sub control şi în perfectă ordine.

Firea ta analitică şi disperarea după perfecţiune îţi provoacă nelinişte. De ce să nu aranjezi cărţile în funcţie de înălţime şi nu în ordine alfabetică? Odată ce încetezi să mai fii atât de exigentă, vei putea să te relaxezi, ceea ce e benefic pentru creativitate şi sistemul nervos.

Balanţă(23 septembrie – 22 octombrie)

Trebuie să renunţi la nevoia de a lua totul în considerare înainte de a lua o decizie.

Nu trebuie să cântăreşti cu atenţie totul înainte de a te hotărî. Încearcă să fii mai spontană şi să-ţi urmezi instinctele fără să ţii cont de ceea ce vor zice cei din jur. Uneori e bine să obţii ceea ce vrei fără să te gândeşti la nimeni altcineva.

Scorpion(23 octombrie – 21 noiembrie)

Trebuie să renunţi la nevoia constantă de a avea dreptate.

Nu e bine să sacrifici o relaţie sau ceva ce îţi place doar pentru a câştiga o luptă. Nu eşti slabă dacă nu ieşi mereu învingătoare, există momente când flexibilitatea e alegerea cea mai importantă şi care te face să fii puternică.

Săgetător(22 noiembrie – 21 decembrie)

Trebuie să renunţi la ideea că nu eşti singura care contează.

Tinzi să te gândeşti doar la tine şi la ce crezi. Nu te consideri egoistă, dar ai putea fi. Este important să iei în considerare şi alţi oameni şi sentimentele lor. De exemplu, e posibil să ai nevoie să îţi hrăneşti orgoliu, dar gândeşte-te cum s-ar simţi iubitul tău dacă flirtezi cu barmanul chiar în faţa lui.

Capricorn(22 decembrie – 19 ianuarie)

Trebuie să rupi unele bariere.

Crezi că oamenii te pot răni, aşa că te gândeşti că e mai bine să nu îi laşi să se apropie de tine. Problema e că nu faci asta doar cu anumite persoane, ci cu toată lumea. Lasă garda jos şi vei fi suprinsă de câţi oameni sunt atraşi de tine şi câţi te iubesc cu adevărat.

Vărsător(20 ianuarie – 18 februarie)

Trebuie să nu mai fii contra la orice fără niciun motiv.

Crezi că, dacă nu faci asta din când în când, oamenii vor crede că eşti uşor de învins şi fraieră. Nu trebuie să te comporţi ca un asasin, doar ca cei din jur să nu profite de tine. Nu trebuie să faci un tam-tam doar pentru a arăta cât de independentă şi puternică eşti.

Peşti(19 februarie – 20 martie)

Trebuie să renunţi la a te mai îndoi de tine.

Când nu ai încredere în tine, deciziile pe care trebuie să le iei au de suferit, iar acest lucru te face să fii dependentă de ceilalţi. Ascultă-ţi mintea şi vocea interioară care afirmă cât de minunată eşti, nu pe cea care spune că nu eşti bună de nimic.

Continue Reading

Trending