Connect with us

General

Top 5 alimente care te slăbesc fără înfometare

Industria alimentelară de slăbit este plină de mituri. Oamenii sunt deseori sfătuiți să facă tot felul de lucruri nebunești, dintre care majoritatea nu au dovezi în spate. Cu toate acestea, de-a lungul anilor, oamenii de știință au găsit o serie de strategii care par a fi eficiente. S-a constatat că există alimente care te slăbesc fără înfometare, ceea ce este un beneficiu pentru sănătate. Printre alimentele care ne ajută se numără și celebrul parmezan, cu secretele sale neștiute până acum.

 

Alimente care te slăbesc fără înfometare

Dacă v-ați gândit să slăbiți folosind alimente care te slăbesc fără înfometare, vă spunem că da, este posibil să slăbești fără să mori de foame. În termenii cei mai simpli, pierderea în greutate necesită doar un singur lucru. Trebuie să consumi mai puține calorii decât consumi în prezent.

Nu este necesar să consumăm mai puțină mâncare. De fapt, acesta este opusul a ceea ce ar trebui să facem. Când consumăm mai puțină mâncare este un mod clar de a ni se face foame. În schimb, trebuie să găsim un mod strategic, sau modalități de a consuma mai puține calorii în timp ce ne simțim sătui.

Motivul numărul unu pentru care mâncăm mult este din cauza foamei. Senzația de foame este creată de un hormon numit grelină. Grelina este cu adevărat importantă pentru existența fiecăruia dintre noi, deoarece scopul său principal este să ne împiedice să ni se facă foame.

Înfometarea nu este niciodată normală. Corpul interpretează semnalele foamei ca pe o situație de urgență. Dacă ne este foame în fiecare zi, corpul nu știe dacă ne este foame pentru că vrem să slăbim sau că ne este foame pentru că există o lipsă de alimente. Pierderea în greutate nu este o prioritate.

Ceea ce trebuie să știm este că există alimente care ne pot ajuta să slăbim fără să ne înfometăm. Din această categorie de alimente care te slăbesc fără înfometare, putem mențona, într-un top cinci, aleator, păsările de curte, somonul, carnea de vită, fructele de mare și lactatele. În aceeași categorie de alimente care te slăbesc fără înfometare, putem include și leguminoase precum:

* Leguminoase (naut, linte, fasole neagră)
* Nuci (migdale, nuci, caju)
* Semințe (cânepă și Chia)
* Edamame

Deci, concluzia este că putem să ne atingem ținta de slăbire, fără să riscăm înfometarea și, implicit, să ne facem rău roganismului. În cele urmează, încercăm să vă argumentăm de ce e bine să aveți în dietă alimente care te slăbesc fără înfometare.

Top 5 alimente care te slăbesc fără înfometare

1.Parmezan

În topul nostru am decis să includem celebrul parmezan, care conține, conform nutriționiștilor, 38 grame de proteine la 100 grame. Asta înseamnă că se încadrează în lista de alimente propuse de noi. Sursa de proteină din parmezan este una ridicată și de calitate, ceea ce ne conferă un nivel ridicat de energie. În același timp, consumat cu moderație, parmezanul ne poate da acea stare de sătul.

2.Carnea de pui

Așa cum vă spuneam mai devreme, în aceeași listă este inclusă și carnea de pui. Nutriționiștii recomandă, în special, pieptul de pui, care conține 22 grame de proteine la 100 grame, și are și cea mai mică cantitate de grăsime.

3.Șuncă afumată

Dacă vi se pare ciudată alegerea, vă spunem că nu ar trebui. Acest aliment face parte din aceeași categorie de alimente, deoarece conține 21 grame de proteine la 100 grame. În același timp, este recomandată de nutriționiști, deoarece are un conținut mai mic de grăsimi decât alte mezeluri.

4.Ton și somon

Este știut faptul că peștele, în general, are o cantitate necesară de proteine. Deci face parte din lista propusă de noi. Tonul, de exemplu, conține aproximativ 21,5 grame de proteine la 100 de grame de produs. Așa că, nu eliminați tonul din dietă.

5.Gelatina

Lista noastră conține și acest produs alimentar, numit gelatina. O să vă întrebați de ce, răspunsul fiind foarte simplu. Conform nutriționiștilor, gelatina conține 84 grame de proteine la suta de grame de produs alimentar. Cu alte cuvinte, în afară de folosirea în tratamentele faciale, poate fi introdus și în alimentație.

 

Concluzie

Asta este lista noastră de alimente și propunerile pentru voi, dacă vă gândiți la o dietă de slăbire, fără a suferi de foame. Dacă doriți să începeți, asigurați-vă că aveți aceste alimente în casă, și gata, porniți la drum.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

General

Ce poți păți într-o zi de 13? Ghinion sau superstiție?

Ziua de 13, ghinion sau superstiție, mit sau realitate? Mulți oameni se tem de ziua de 13, uneori fără o justificare. Mulți superstițioși fug de 13 și de conotațiile sale. De fapt, este cifra care reprezintă suma Iisus + 12 apostoli și are o simbolistică de bun augur.

Ziua de 13, ghinion sau superstiție? Ce poți păți dacă în calendar e 13 și de unde vine această superstiție cărora multora le dă fiori!

În planul fizic, 13 este legat de cruce (1 + 3 = 4, numărul specific familiei și crucii), deci de suferințe. Crucea este dezvoltarea cubului în spațiul cu două dimensiuni, iar cubul, schematic, reprezint un spațiu închis, o închisoare.

Egiptenii au fost primii care au dezvoltat o superstiție a numărului 13, dar la ei aducea Noroc. Ei credeau cã sunt 12 trepte ale scãrii, care duc la viața eternã. Atingând a 13-a treaptã însemna cã ai trecut dincolo. Numãrul 13 la ei era asociat cu nemurirea.

Sumerienii au folosit un zodiac cu 13 constelații și 26 de stele principale, potrivit Cunoaștelumea.ro.

„12 este numărul Universului, de la Pitagora, părintele numerologiei, citire. 1, Creatorul, împreună cu 2, Creația.

După 12, urmează însă 13, numărul care conține Totul, și încă ceva pe deasupra.

13 este un numãr prim, care nu se împarte decât la el însuși și la nr. 1. Numãrul 13 este socotit un numãr al surprizelor și el conduce la superstiții. Viața multor oameni a fost marcatã de acest numãr.

Geneza a avut loc in 7 zile și 6 nopți, deci iarăși 13.

Multe coincidențe și elemente care par a face legătura cu alte lumi se întâmplă la oamenii mari, bogați spiritual. În cazul Majestății Sale Regele Mihai, numărul 13 pare că l-a urmărit. Majestatea Sa a decedat la orele 13, trupul i-a fost adus în țară pe 13 decembrie, regina Ana a fost înmormântată tot într-o zi de 13, iar parastasul de 40 de zile s-a săvârșit într-o zi de 13! În cazul de față, 13 are clar o conotație regală.

La musulmani și hinduși, cifra 13 este considerată de bun augur. În credințele iudaice, 13 era reprezentat de consoana M, cu care începe cuvântul mem, adică moarte.

Prin prisma ei și a Tarotului, numãrul 13 reprezintã Moartea (Kabbala-Memn = Moartea; Tarot – Arcana majorã 13: Moartea). Nu este vorba doar de moartea în sine. Arcana 13 simbolizeazã de fapt o transformare, un eveniment care se terminã pentru a începe un altul, fiind vorba de o continuitate și nu de un sfârșit total. Spiritual, moartea reprezintã terminarea vieții pe Terra, dar începutul unei alte vieți pe alte planuri. În Kabbala, numărul 13 este asociat Şarpelui, Dragonului, Satanei şi Criminalului.

În secolul al XVII-lea se credea că nu este bine ca la masă să fie aşezate 13 persoane, dar abia trei veacuri mai târziu oamenii încep să facă legătura între ziua de vineri şi numărul 13, potrivit site-ului descopera.ro.

La fel ca teama de numărul 13, se pare că şi cea legată de ziua de vineri porneşte tot de la scrierile din Noul Testament. În anul 1852, în publicaţia periodică Notes and Queries se scria „Vinerea este considerată o zi care aduce ghinion, fiind ziua Crucificării, şi la fel de nenorocos este şi numărul 13, care este asociat cu Cina cea de Taină”.

Continue Reading

Trending