Connect with us

General

Top 3 alimente mai daunatoare decat zaharul pe care le mananci foarte des

Incerci sa eviti pe cat posibil zaharul? Ei, bine, trebuie sa stii ca exista elemente mult mai nocive, pe care le consumi zi de zi, fara sa iti dai seama.

Toata lumea stie ca zaharul nu aduce niciun beneficiu, in afara de satisfactia de moment. Din contra, acesta creste inflamatia din corp si te face mai sensibila in fata multor afectiuni.

Cu toate acestea, zaharul alb nu este cel mai nociv lucru pe care l-ai putea consuma. De fapt, specialistii te sfatuiesc sa stai departe de urmatoarele alimente mai daunatoare decat zaharul. Odata ce afli despre ele, vei constata ca le consumai mai frecvent decat crezi.

3 alimente mai daunatoare decat zaharul pe care ar fi bine sa le eviti

1. Indulcitorii artificiali

Chiar daca ai impresia ca orice indulcitor este mai bun decat zaharul, te inseli. Da, mierea si siropurile de agave sau artar pot fi optiuni bune, insa stai departe de restul siropurilor.

Este vorba despre siropul de fructoza si glucoza, siropul de porumb si alte substante extrem de procesate, care iti fac mai mult rau decat zaharul brut. „Siropul de porumb este facut prin convertirea glucozei din planta in fructoza, un alt tip de zahar. Consumul mare de fructoza sub aceasta forma de sirop concentrat poate cauza problemele la nivelul ficatului”, explica Brooke Alpert, expert in nutritie.

De asemenea, tot in categoria indulcitorilor artificiali nocivi intra si aspartamul, gasit in bauturile carbogazoase si alte produse „fara zahar”. Desi crezi ca eviti inamicul principal, aspartamul este si mai periculos decat zaharul alb. „Creierul tau nu primeste niciodata semnalul ca pofta de zahar i-a fost satisfacuta, asa ca va cere si mai mult”, spune acelasi specialist. In plus, aspartamul iti poate creste pofta de mancare si poate duce la cresterea rapida in greutate.

Asadar, cand citesti eticheta produselor, nu cauta doar zaharul pe lista cu ingrediente. Fii atenta si la ceilalti indulcitori!

Daca vrei sa gasesti alternative sanatoase pentru zahar, poti folosi zaharul din flori de cocos, curmalele, bananele foarte coapte sau piureul de mere, atunci cand prepari prajituri acasa sau faci smoothie-uri dulci.

2. Uleiurile hidrogenate

Aceste tipuri de uleiuri se gasesc, preponderent, in produsele de tip fast food: burgeri, pizza, cartofi prajiti si alte alimente delicioase, dar nu foarte benefice pentru organismul tau.

„Daca nu este vorba despre ulei de masline, de cocos sau alte plante cunoscute, atunci uleiul respectiv nu ne aduce niciun beneficiu, ci dimpotriva”, explica nutritionistul Arianne Perry pentru Byrdie.com. Specialista spune ca uleiul hidrogenat este cu adevarat infricosator, caci corpul nostru se chinuie sa il proceseze, iar substantele rezultate din procesare sunt toxice.

In plus, acest tip de grasimi contribuie la ridicare nivelului de colesterol, respectiv la cresterea riscurilor de aparitie a bolilor cardiovasculare. Prin urmare, chiar daca acei cartofi prajiti nu au deloc zahar, pot fi mult mai nocivi.

Pentru alternative sanatoase la fast food si grasimi trans, incearca sa iti prepari cartofii la cuptor, cu putin ulei de masline. In mod similar, daca ai pofta de pizza, prepar-o acasa, din ingrediente curate si o branza cat mai naturala, precum mozzarella de bivolita sau branza de capra.

3. Carnea ultraprocesata

Vorbim despre burgeri, salam, cremvursti, chiftele si nuggets, precum si alte forme de carne pregatita la temperaturi mari, intr-o cantitate semnificativa de ulei. Aceasta pregatire a carnii duce la eliberarea unor substante toxice. In plus, produsele mentionate nu contin doar carne, ci o multime de alti conservanti, arome artificiale si foarte multa sare.

Asadar, daca nu vrei sa renunti total la carne, incearca sa consumi doar preparate din carne pura, pe care sa o condimentezi si sa o gatesti tu insati, la cuptor sau pe grill, cu o cantitate foarte mica de ulei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

General

Ce poți păți într-o zi de 13? Ghinion sau superstiție?

Ziua de 13, ghinion sau superstiție, mit sau realitate? Mulți oameni se tem de ziua de 13, uneori fără o justificare. Mulți superstițioși fug de 13 și de conotațiile sale. De fapt, este cifra care reprezintă suma Iisus + 12 apostoli și are o simbolistică de bun augur.

Ziua de 13, ghinion sau superstiție? Ce poți păți dacă în calendar e 13 și de unde vine această superstiție cărora multora le dă fiori!

În planul fizic, 13 este legat de cruce (1 + 3 = 4, numărul specific familiei și crucii), deci de suferințe. Crucea este dezvoltarea cubului în spațiul cu două dimensiuni, iar cubul, schematic, reprezint un spațiu închis, o închisoare.

Egiptenii au fost primii care au dezvoltat o superstiție a numărului 13, dar la ei aducea Noroc. Ei credeau cã sunt 12 trepte ale scãrii, care duc la viața eternã. Atingând a 13-a treaptã însemna cã ai trecut dincolo. Numãrul 13 la ei era asociat cu nemurirea.

Sumerienii au folosit un zodiac cu 13 constelații și 26 de stele principale, potrivit Cunoaștelumea.ro.

„12 este numărul Universului, de la Pitagora, părintele numerologiei, citire. 1, Creatorul, împreună cu 2, Creația.

După 12, urmează însă 13, numărul care conține Totul, și încă ceva pe deasupra.

13 este un numãr prim, care nu se împarte decât la el însuși și la nr. 1. Numãrul 13 este socotit un numãr al surprizelor și el conduce la superstiții. Viața multor oameni a fost marcatã de acest numãr.

Geneza a avut loc in 7 zile și 6 nopți, deci iarăși 13.

Multe coincidențe și elemente care par a face legătura cu alte lumi se întâmplă la oamenii mari, bogați spiritual. În cazul Majestății Sale Regele Mihai, numărul 13 pare că l-a urmărit. Majestatea Sa a decedat la orele 13, trupul i-a fost adus în țară pe 13 decembrie, regina Ana a fost înmormântată tot într-o zi de 13, iar parastasul de 40 de zile s-a săvârșit într-o zi de 13! În cazul de față, 13 are clar o conotație regală.

La musulmani și hinduși, cifra 13 este considerată de bun augur. În credințele iudaice, 13 era reprezentat de consoana M, cu care începe cuvântul mem, adică moarte.

Prin prisma ei și a Tarotului, numãrul 13 reprezintã Moartea (Kabbala-Memn = Moartea; Tarot – Arcana majorã 13: Moartea). Nu este vorba doar de moartea în sine. Arcana 13 simbolizeazã de fapt o transformare, un eveniment care se terminã pentru a începe un altul, fiind vorba de o continuitate și nu de un sfârșit total. Spiritual, moartea reprezintã terminarea vieții pe Terra, dar începutul unei alte vieți pe alte planuri. În Kabbala, numărul 13 este asociat Şarpelui, Dragonului, Satanei şi Criminalului.

În secolul al XVII-lea se credea că nu este bine ca la masă să fie aşezate 13 persoane, dar abia trei veacuri mai târziu oamenii încep să facă legătura între ziua de vineri şi numărul 13, potrivit site-ului descopera.ro.

La fel ca teama de numărul 13, se pare că şi cea legată de ziua de vineri porneşte tot de la scrierile din Noul Testament. În anul 1852, în publicaţia periodică Notes and Queries se scria „Vinerea este considerată o zi care aduce ghinion, fiind ziua Crucificării, şi la fel de nenorocos este şi numărul 13, care este asociat cu Cina cea de Taină”.

Continue Reading

Trending