Connect with us

General

TESTUL CUBULUI ITI DEZVALUIE CELE MAI SECRETE DORINTE SI TEMERI

Cum ne vorbeste subconstientul?

Ascundem in subconstient informatii uimitoare despre noi insine si tot acolo se gasesc necenzurate temerile, dorintele nerostite, perceptiile noastre despre ceilalti, mii de informatii alambicate pe care doar un bun psiholog le poate decodifica, dupa sedinte intregi de terapie. Mintea detine toate raspunsurile, daca stim sa punem intrebarile potrivite. Cum ne vorbeste subconstientul? Indiciile vin prin intermediul viselor, dar si prin modul in care ne manifestam instinctiv cand suntem pusi in fata unor situatii neasteptate.

Asta isi propune Testul japonez al Cubului din Desert. Un joc interesant, captivant, bazat pe tehnica vizualizarii, preluat din volumul „Secretele cubului – Jocul stravechi al vizualizarii care-ti releva sinele adevarat“, scoate la suprafata lucruri ascunse in subconstientul tau si te ajuta sa te cunosti mai bine. Elibereaza-te de inhibitii, lasa-ti imaginatia sa zburde fara sa fie ingradita de nicio constrangere. Prima imagine, spontana, naturala, nedeliberata care-ti trece prin fata ochilor mintii este cea care te caracterizeaza.

Noteaza-ti raspunsurile pe o foaie de hartie si treci apoi la urmatoarea intrebare.

Testul japonez al Cubului din Desert

1. Imagineaza-ti ca ai in fata ochilor un desert nesfarsit. Plimbandu-te prin desert vezi dintr-o data un cub.

Cat de mare este cubul?

Din ce este facut?

E rigid, e moale?

E transparent, e opac?

E asezat pe nisip sau suspendat?

Cat de departe este de pamant?

2. In apropierea cubului, imagineaza-ti o scara.

Unde se afla scara, aproape sau departe de cub?

Este mare, impunatoare, solida?

Din ce este facuta?

Se poate rupe usor?

Are multe trepte sau putine?

3. Imagineaza-ti un cal in apropierea scarii si a cubului.

Calul alearga sau sta pe loc?

Este legat de ceva? Inainteaza? Daca da, in ce directie?

Poarta haturi, sa, capastru sau este un cal salbatic?

Te simti in siguranta in prezenta lui, e bland, e naravas?

4. Imagineaza-ti ca intalnesti o floare sau mai multe flori undeva in acelasi cadru.

Este o singura floare sau sunt mai multe?

Cat de departe se afla de cub?

5. Incepe o furtuna.

Cat e de aproape este furtuna de cub, de scara, de cal, de flori?

Vine furtuna dinspre unul din elementele de mai sus (cub, scara, cal, flori)?

Te sperie furtuna?

Este o furtuna violenta?

Trece repede sau dureaza mult?

6. Furtuna distruge doua dintre elementele pe care ti le-ai imaginat mai sus (cub, scara, cal, flori).

Care sunt cele doua elemente care au ramas in picioare?

 

 Cum ne vorbeste subconstientul?

1. Cubul esti tu.

Marimea cubului o echivaleaza pe cea a egoului tau.

Transparenta cubului arata cat de deschisa esti fata de cei din jur, de prieteni, de partener, de copii.

Un cub opac dezvaluie o fire introvertita, rezervata, secretoasa.

Cu cat e mai aproape de pamant cubul, cu atat esti mai realista, mai bine ancorata in realitate.

2. Scara iti simbolizeaza prietenii.

Distanta dintre cub si scara reflecta relatia pe care o ai cu prietenii tai, cat de apropiata sau de distanta esti fata de ei.

Daca scara se sprijina pe cub, inseamna ca prietenii tai se pot baza pe tine cand au o problema. La fel, si tu te poti baza pe ei.

Daca scara e fragila, departe de cub, prietenia pe care o traiesti nu este una solida, a suferit de-a lungul timpului fisuri, tradari sau te temi ca nu este o prietenie sincera.

3. Calul este partenerul tau de cuplu.

Daca se indeparteaza de cub, inseamna ca intre tine si actualul partener exista un gol care trebuie umplut, s-a instalat intre voi o distanta nedorita.

Daca fuge de tine si nu poti sa-l prinzi, fie esti in cautarea relatiei ideale, care pare sa nu mai vina, fie esti dependenta de partenerul actual, pe care te temi sa nu-l pierzi.

Daca este legat, inseamna ca esti nesigura in relatie, posesiva, ca ai nevoie de control.

Daca este liber, ii acorzi incredere si libertate partenerului.

Daca vine la tine, este bland si te simti in siguranta in prezenta lui, ai o relatie fericita, implinita.

4. Florile sunt urmasii, copiii tai.

Cu cat ti-ai imaginat mai multe flori, cu atat mai mult iti doresti copii.

Cu cat sunt florile mai aproape de cub, cu atat mai puternic atasamentul tau fata de copii sau dorinta de a deveni mama.

Daca floarea/florile sunt indepartate de cub, fie ai probleme in relatia cu copiii, fie nu-ti doresti copii in acest moment al existentei tale.

5. Furtuna simbolizeaza grijile si problemele tale.

Este stresul de care te lovesti in fiecare zi.

Cu cat furtuna e mai aproape de tine si mai inspaimantatoare, cu atat mai stresata si nesigura te simti in momentul prezent.

Daca furtuna afecteaza si alte lucruri din desert, inseamna ca iti faci griji cu privire la respectivele aspecte ale vietii tale.

Daca dureaza mult si distruge totul in jur, inseamna ca te simti pierduta, neajutorata, ai tendinte depresive.

Daca trece repede si lucrurile revin la normal, esti optimista si convinsa ca poti face fata provocarilor vietii.

6. Cele doua elemente care supravietuiesc furtunii sunt cele fara de care nu ai vedea viata posibila. Sunt cele care iti aduc siguranta si implinire, pe care le iubesti cu toata fiinta.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

General

13 OBICEIURI pe care sa NU le ignori la viitorul partener de viata

Să te căsătorești cu un tip care este complet opus imaginarului tău Mr. Right ar fi o mare nebunie. Imaginați-vă că sunteți căsătorit cu un tip care crede că nu sunteți demni de lucruri minunate, căruia nu îi place să fie văzut împreună cu voi și nu vă gândește la voi decât la soția sa. Nu este ca cel mai urât vis vreodată?

Atenție, judecarea oamenilor pentru că fac lucruri rele și imorale este justificată. Deci, ia-ți puțin timp înainte să te hotărăști să te căsătorești cu un tip, chiar dacă te-ai întâlnit cu el de mult timp și treci prin aceste 13 obiceiuri. Dacă îi are, sau cei mai mulți dintre ei, îl resping și închide cazul pentru că odată ce ai citit aceste obiceiuri, îți vei da seama că singurul lucru pe care trebuie să-l faci cu acest tip este fie să-l încarci, fie să te afli la câțiva kilometri distanță de el.

1. Minte îngustă:

Ideea de a-ți petrece întreaga viață cu un tip care nu are o minte deschisă sună ca un coșmar. Nu vrei să fii cu cineva pentru tot restul vieții care te împiedică să faci toate lucrurile normale doar din cauza fricii sale de a merge prost sau a neîncrederii în tine.

Acest tip de negativitate îți poate ruina viața și te poate face să regreți căsătoria cu el. Este mai bine să aruncați un astfel de om dintr-o dată, în loc să-l regretați mai târziu, atunci când își arată mințile înguste și vă face viața iadă.

2. Urăște animalele:

Nu v-ați simțit puțin blasfemând chiar citind expresia „urăște animalele”? Cine pe pământ urăște animalele? Nimeni nu face; acesta este răspunsul. Deci, dacă nu îi plac animalele fără motive întemeiate, cum ar fi alergiile etc. și vă face să alegeți între el și animalul dvs. de companie, alegeți-l întotdeauna.

A nu le iubi este bine, dar a vrea literalmente să fie departe de ei pentru că „sunt animale” arată o mare lipsă de empatie. Vei trăi cu un animal uman crud dacă vei decide să te căsătorești cu el.

3. Regulile relației nu înseamnă nimic pentru El:

Îi place să se joace sălbatic și nu este un semn bun. Spui să nu faci ceva și el face exact același lucru. Nu numai că nu vă respectă, dar nu respectă complet regulile relației.

Fiecare relație are câteva reguli de bază care trebuie respectate în mod natural de către ambii parteneri, dar dacă el iese din linie din nou și din nou, fără să țină cont niciodată de preocupările tale cu privire la ei, nu merită să se căsătorească. Nerespectarea absolută nu ar trebui niciodată apreciată sau acordată a doua șansă.

4. Promite pauze:

O mică greșeală sau o minte uneori uitată pot fi scuzate și chiar și o promisiune mare, dacă este ruptă o dată într-o lună albastră, poate fi iertată și ea, dar dacă frecvența încalcării promisiunilor crește vizibil, atunci este timpul pentru o curățare și o spălare.

Dacă dă din cap viguros în timp ce face promisiuni și le încalcă cu ușurință doar câteva zile mai târziu, înseamnă în mod evident că face de la tine un prost. Aceasta nu este o relație bună pentru a fi, așa că respingeți acea promisiune și găsiți un păstrător.

5. Vă oferă tratament secundar:

Devine dezordonat atunci când una dintre cele două persoane este mai mult în relație decât cealaltă. Începe să se destrame deoarece este vorba de a da, lua, împărtăși și primi, la fel cum a spus Joey. Deci, dacă tu ești cel care dă cele mai bune relații în timp ce doarme liniștit și nu face nimic, înseamnă că nu înseamnă pentru el ceea ce înseamnă el pentru tine.

Nu are rost să luați o astfel de conexiune goală, așa că nu vă căsătoriți cu tipul care vă oferă tratament secundar atunci când meritați să fiți prima prioritate.

6. Nu are momente de epifanie:

Un tip care crede în mod constant că tot ceea ce face este complet corect și deciziile sale nu pot fi niciodată greșite trebuie să aibă o verificare a realității. Este, într-adevăr, crud să forțezi pe cineva să se schimbe pentru tine și nu ar trebui făcut.

Dar o persoană ar trebui să-și dea seama de greșelile sale și să fie pregătită să facă schimbări în sine în consecință, de dragul bunătății. Dacă nu trăiește niciodată momente de epifanie și nu se îndoiește niciodată de ceea ce face, comportamentul său de cocos poate fi dăunător și pentru tine.

7. Scuze excesive:

Scuzele sunt doar un mod de a spune

„Îmi pare rău, dar am avut de făcut lucruri mai importante și nu contează pentru mine atât de mult pe cât crezi că faci.”
Sfarsitul povestii.

Dacă are mai multe scuze decât motive și toate sunt prea lipsite de sens pentru a fi adevărate, el încearcă doar să te mintă și, dacă nu, se simte doar prea leneș ca să te includă în toate. Un astfel de comportament la tipul cu care urmează să te căsătorești poate fi o oprire și ar trebui să fie o oprire.

8. Păstrează luptele în viață:

Luptele sunt bune, chiar sănătoase, dar nu dacă nu se termină niciodată. Este complet în regulă să-ți exprimi opiniile în fața partenerului tău chiar dacă aceștia se opun propriilor sale și este bine să ai o discuție din două puncte de vedere diferite.

Dar dacă nu este niciodată de acord să se hotărască asupra unei decizii și nu este dispus să vă lase să vă păstrați opinia, el este problema. Ambele persoane implicate trebuie să se respecte reciproc diferențele. Dacă îi place contrariul și menține luptele în viață, trebuie să te îndepărtezi.

9. Ucide conversațiile:

Este un mare vorbăreț, este minunat, dar de îndată ce vine să spui o poveste sau să împărtășești ceva, te taie de parcă nu ar conta. El este ucigașul conversației.

Nu numai că aceste obiceiuri arată lipsa abilităților de conversație, dar îți arată și nesemnificativitatea în opinia sa, cum nu contează rândul tău și el este mai bine fără ca tu să joci ceva. Nu vrei să fii ignorat așa pentru tot restul vieții tale; nu face niciodată greșeala de a te căsători cu un astfel de ucigaș de conversație.

10. Mincinosul:

Minciunile mici, minciunile drăguțe și minciunile nesemnificative care se spun definitiv sunt scuzabile și chiar justificabile, dar minciunile care vă afectează relația și care sunt rostite din nou și din nou trebuie tratate. Dacă nu minciunile, atunci mincinosul trebuie confruntat.

Relațiile se referă la încredere și a crede unul în celălalt. Dacă elimină acest lucru prin încălcarea codului de încredere unul în celălalt, atunci trebuie să fie înlocuit. Minciunile deteriorează o relație încet, precum termitele deteriorează lemnul.

11. Urăște familia:

Oricât de enervant ar putea deveni uneori părinții noștri, nu îi putem niciodată urî sau nu le putem întrerupe viața. Familia este locul unde am început și uitarea lor nu este mai puțin decât un păcat. Dacă își urăște familia, doar pentru că familia este enervantă sau din orice alt motiv slab, atunci nu este potrivit să se căsătorească cu tine sau cu oricine altcineva.

Căsătoria este despre întemeierea unei familii. Cum te aștepți ca el să își întemeieze o familie dacă nu este capabil să facă față propriei sale foste familii?

12. Imatur în treburile Sale:

Fie că este prietenie sau relația lui cu șeful său, dacă el este genul de tip care aruncă oamenii după o luptă minoră sau o ceartă, nu este tipul potrivit cu care să fie. Dacă relațiile sale cu oamenii din jurul său sunt grăbite și el continuă să taie oamenii, te poate întrerupe cu ușurință într-o zi. Nerăbdarea ca trăsătură a tipului cu care urmează să te căsătorești nu este bună.

13. Abuziv:

Orice alt obicei nu mai contează atunci când vine vorba de natura sa violentă. Iubirea nu știe nimic despre violență, fie ea fizică sau emoțională. Fugi de tipul care este violent în relațiile sale, pe cât posibil. Încearcă să-l schimbi dacă crezi că poți, dar nu te căsători cu el în orice moment înainte ca el să se schimbe. Vei face cea mai mare greșeală din viața ta dacă te vei căsători cu un tip care nu știe să-și stăpânească furia.

Continue Reading

Trending