Connect with us

General

Sa adaugi acest ingredient in apa te ajuta sa te relaxezi in diminetile stresante

Se intampla destul de des sa te simti stresata de la primele ore ale zilei. Un truc simplu, recomandat de un expert, te ajuta sa reduci dimineata nivelul cortizolului.

Daca te lovesti deseori de stres imediat cum te trezesti, ai toate motivele sa fii frustrata: diminetile ar trebui sa fie un moment in care sa te bucuri de liniste inainte de a-ti aduna fortele pentru a incepe ziua.

Cateva miscari usoare pentru a-ti intinde muschii, rutina de ingrijire a tenului, o cafea si parca incepi sa te simti pregatita pentru o noua zi, nu-i asa? Dar uneori nici nu deschizi bine ochii si simti cum te copleseste un val de anxietate. Si daca asta ti se intampla des, e clar ca ai nevoie de ajutor.

Antreprenorul si scriitorul Dave Asprey, fondator al companiei Bulletproof si autor al volumului „Fast This Way”, recomanda o masura simpla pe care o poti lua ca sa-ti regasesti linistea dimineata: „Cand te trezesti dimineata, ia un varf de cutit de sare de Himalaya, pune-o intr-un pahar cu apa si bea-o.”

Legatura dintre apa sarata si nivelul de stres

Potrivit Mind Body Green, nivelul hormonului de stres, cortizolul, poate afecta glicemia, presiunea sangelui si inflamatiile din corp. Cortizolul atinge cel mai ridicat nivel cand te trezesti, pentru a-ti furniza energia de care ai nevoie ca sa incepi ziua. „Ai nevoie de o crestere a presiunii sangelui, ca sa nu lesini”, explica Asprey.

In mod normal, cortizolul iti da un boost de energie ca sa-ti incepi ziua. Dar multe persoane se confrunta cu un nivel de stres cronic, la care se adauga dimineata cresterea naturala a nivelului de cortizol. Rezultatul este o crestere exacerbata a gradului de stres, in special la primele ore ale zilei, cand hormonul atinge cel mai ridicat nivel.

Aici intra in joc sarea: o cantitate mica poate scadea putin nivelul de cortizol, suficient pentru a-ti pastra energia fara sa te simti coplesita sau anxioasa, arata Asprey. Evident, nu trebuie sa bei litri de apa sarata – cateva guri luate din paharul pe care il tii pe noptiera sunt suficiente, scrie Mind Body Green.

Ai nevoie de sare de cea mai buna calitate

Trebuie sa retii ca este cel mai bine sa consumi sare de calitate superioara, precum cea de Himalaya sau sare de mare. Aceste tipuride sare sunt pline de minerale precum fier, magneziu si zinc, spre deosebire de sarea obisnuita de masa, despre care expertii spun ca nu este cea mai indicata.

Rezultatul se va vedea repede: raspunsul la hormonul stresului poate dura chiar si dincolo de inceputul zilei. „Te poti simti mai bine tot restul zilei si e un truc simplu”, spune Asprey.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

General

Ce poți păți într-o zi de 13? Ghinion sau superstiție?

Ziua de 13, ghinion sau superstiție, mit sau realitate? Mulți oameni se tem de ziua de 13, uneori fără o justificare. Mulți superstițioși fug de 13 și de conotațiile sale. De fapt, este cifra care reprezintă suma Iisus + 12 apostoli și are o simbolistică de bun augur.

Ziua de 13, ghinion sau superstiție? Ce poți păți dacă în calendar e 13 și de unde vine această superstiție cărora multora le dă fiori!

În planul fizic, 13 este legat de cruce (1 + 3 = 4, numărul specific familiei și crucii), deci de suferințe. Crucea este dezvoltarea cubului în spațiul cu două dimensiuni, iar cubul, schematic, reprezint un spațiu închis, o închisoare.

Egiptenii au fost primii care au dezvoltat o superstiție a numărului 13, dar la ei aducea Noroc. Ei credeau cã sunt 12 trepte ale scãrii, care duc la viața eternã. Atingând a 13-a treaptã însemna cã ai trecut dincolo. Numãrul 13 la ei era asociat cu nemurirea.

Sumerienii au folosit un zodiac cu 13 constelații și 26 de stele principale, potrivit Cunoaștelumea.ro.

„12 este numărul Universului, de la Pitagora, părintele numerologiei, citire. 1, Creatorul, împreună cu 2, Creația.

După 12, urmează însă 13, numărul care conține Totul, și încă ceva pe deasupra.

13 este un numãr prim, care nu se împarte decât la el însuși și la nr. 1. Numãrul 13 este socotit un numãr al surprizelor și el conduce la superstiții. Viața multor oameni a fost marcatã de acest numãr.

Geneza a avut loc in 7 zile și 6 nopți, deci iarăși 13.

Multe coincidențe și elemente care par a face legătura cu alte lumi se întâmplă la oamenii mari, bogați spiritual. În cazul Majestății Sale Regele Mihai, numărul 13 pare că l-a urmărit. Majestatea Sa a decedat la orele 13, trupul i-a fost adus în țară pe 13 decembrie, regina Ana a fost înmormântată tot într-o zi de 13, iar parastasul de 40 de zile s-a săvârșit într-o zi de 13! În cazul de față, 13 are clar o conotație regală.

La musulmani și hinduși, cifra 13 este considerată de bun augur. În credințele iudaice, 13 era reprezentat de consoana M, cu care începe cuvântul mem, adică moarte.

Prin prisma ei și a Tarotului, numãrul 13 reprezintã Moartea (Kabbala-Memn = Moartea; Tarot – Arcana majorã 13: Moartea). Nu este vorba doar de moartea în sine. Arcana 13 simbolizeazã de fapt o transformare, un eveniment care se terminã pentru a începe un altul, fiind vorba de o continuitate și nu de un sfârșit total. Spiritual, moartea reprezintã terminarea vieții pe Terra, dar începutul unei alte vieți pe alte planuri. În Kabbala, numărul 13 este asociat Şarpelui, Dragonului, Satanei şi Criminalului.

În secolul al XVII-lea se credea că nu este bine ca la masă să fie aşezate 13 persoane, dar abia trei veacuri mai târziu oamenii încep să facă legătura între ziua de vineri şi numărul 13, potrivit site-ului descopera.ro.

La fel ca teama de numărul 13, se pare că şi cea legată de ziua de vineri porneşte tot de la scrierile din Noul Testament. În anul 1852, în publicaţia periodică Notes and Queries se scria „Vinerea este considerată o zi care aduce ghinion, fiind ziua Crucificării, şi la fel de nenorocos este şi numărul 13, care este asociat cu Cina cea de Taină”.

Continue Reading

Trending