Connect with us

Sanatate

Remedii pentru calculii biliari 100% naturale

Calculii biliari sunt depuneri dure care se formează în vezica biliară din cauza acumulării de colesterol sau excesului de bilirubină. Citește acest articol pentru a afla cum să-i combați în mod natural!

Calculii biliari sunt depuneri dure care se formează în vezica biliară. Vezica biliară este un organ mic situat sub ficat, chiar în partea dreaptă sus a abdomenului. De multe ori, ne punem întrebarea: există remedii pentru calculii biliari 100% naturale?

Tratamentul pentru această afecțiune variază în funcție de cauza și severitatea sa. Prin urmare, înainte de a încerca să o ții sub control cu remedii naturale, este important să te adresezi medicului pentru a obține un diagnostic precis. Dacă este un caz ușor, remediile naturale pot funcționa. Citește mai departe pentru a descoperi câteva opțiuni de tratamente naturale.

5 remedii pentru calculii biliari 100% naturale

Remediile naturale pentru combaterea calculilor biliari au mai multe scopuri. În primul rând, acestea ajută la ameliorarea durerii, a greții și a altor simptome ale acestei afecțiuni. De asemenea, ajută la dizolvarea pietrelor, facilitând eliminarea lor.

Calculii biliari sunt formați adesea în urma unei acumulări excesive de colesterol sau bilirubină. În ambele cazuri, se formează depuneri dure care pot obstrucționa căile biliare, împiedicând fluxul adecvat al bilei.

Deși tratamentul medical se bazează pe utilizarea unor medicamente și schimbarea dietei, este posibil să ai nevoie și de o intervenție chirurgicală. Produsele naturale au fost utilizate în mod tradițional pentru a ajuta la combaterea calculilor biliari. Ești gata să le încerci? Ia notițe!

1. Ciulin de lapte

Pentru a sprijini tratamentul calculilor biliari, poți profita de proprietățile ciulinului de lapte. Cu toate acestea, înainte de a-l consuma, trebuie să te adresezi medicului.

Ciulinul de lapte (Silybum marianum) poate ajuta la combaterea calculilor biliari și a altor afecțiuni hepatice. Acest beneficiu este atribuit conținutului său de flavonolignani, cunoscuți sub numele de silimarină, substanță ale cărei efecte au făcut obiectul mai multor studii farmacologice.

Cum se folosește

  • Poți folosi extractele acestei plante sub formă de ceai sau supliment. În primul caz, poți bea până la 2 căni pe zi. În cazul suplimentelor, trebuie să respecți doza sugerată pe eticheta produsului.

Atenție: Acest remediu nu este recomandat în cazurile de hipertensiune arterială, diabet, sarcină și alăptare. De asemenea, ar trebui să eviți consumul excesiv, deoarece are un efect laxativ. În orice caz, ar trebui să consulți în prealabil un medic, mai ales dacă îl utilizezi pentru tratarea bolilor hepatice.

2. Suc de mere

Până în prezent, nu există studii științifice concludente privind eficacitatea sucului de mere în tratarea calculilor biliari. În ciuda acestui fapt, dovezile anecdotice sugerează faptul că sucul de mere poate contribui la tratarea acestei afecțiuni.

Cum se folosește

  • Pentru a combate calculii biliari, îți recomandăm să consumi zilnic un litru de suc de mere proaspăt, timp de o săptămână.

3. Curcuma

Consumul de curcuma ajută la menținerea unui flux optim de bilă. Prin urmare, este un bun complement pentru prevenirea și tratarea calculilor biliari.

Oamenii folosesc curcuma de sute de ani ca remediu pentru combaterea calculilor biliari. Datorită proprietăților sale coleretice și colagoge, te ajută să stimulezi funcțiile vezicii biliare, ajutând la golirea acesteia. De asemenea, ajută la menținerea unui flux optim de bilă, împiedicând-o să se acumuleze în căile biliare.

Cum se folosește

  • Deoarece este un condiment foarte versatil, îl poți adăuga în piureuri, sucuri sau supe. De asemenea, poți face un ceai sau o infuzie (pentru a bea de două ori pe zi). În plus, poți cumpăra și suplimente de curcuma.

4. Suc de pere

Datorită conținutului său ridicat de pectină, un tip de fibră solubilă în apă, sucul de pere poate ajuta la prevenirea formării calculilor biliari. De asemenea, ajută la reducerea concentrațiilor de colesterol, ceea ce contribuie la dizolvarea calculilor biliari.

Cum se folosește

  • În primul rând, pregătește o jumătate de pahar de suc natural de pere. Apoi, amestecă-l cu o cantitate egală de apă caldă. Bea 2 sau 3 pahare pe zi, timp de minim două luni.

5. Mentă

Menta are compuși bioactivi care susțin funcționarea corectă a vezicii biliare. În plus, îmbunătățește fluxul biliar pentru a evita formarea de pietre.

Compușii bioactivi din frunzele de mentă, cum ar fi terpenii, pot ajuta la combaterea calculilor biliari. Uleiurile naturale pe care planta le are în frunze ajută la stimularea fluxului de sucuri biliare, prevenind reținerea acestora.

Cum se folosește

  • Poți face un ceai de mentă sau o infuzie și îl poți bea de 2 sau 3 ori pe zi. În acest caz, ar trebui să bei remediul în fiecare zi, timp de 2 sau 3 luni.

Ai simptome biliare? Nu ezita să consulți medicul. Deși s-ar putea să nu pară inițial grav, este important să primești un diagnostic și un tratament prompt pentru a evita alte complicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sanatate

Cum să nu dormi niciodată. Poziții de somn care îți distrug sănătatea

Un somn odihnitor este crucial pentru sănătatea, corpul şi mintea noastră deoarece ne petrecem o treime din viaşă dormind. Unui adult i se recomandă 7-8 ore de somn pe noapte, conform Fundaţiei Naţionale a Somnului, dar pentru mulţi adulţi este mai uşor de zis decât de făcut.

Dificultatea de a adormi variază de la a mânca sau a bea ceva nepotrivit până la poziţia în care ne odihnim.

„80% din populaţie o să se confrunte cu dureri de spate la un moment dat în viaţa lor şi se vor agravă din cauza poziţiei nepotrivite de a dormi”, spune Dr. Hooman Melamed, chirurg ortoped. Asta sugerează că poziţia corpului atunci când dormim agravează durerile de spate, de gât, de stomac şi chiar îmbătrânirea prematură. Medical Daily listează cele mai bune poziţii dar şi cele mai nepotrivite pentru un somn odihnitor şi un trup sănătos

Cel mai rău : Pe burtă

Dormitul pe burtă nu este recomandat deoarece coloana ta se curbează accentuat şi nu suportă greutatea corpului tău. “Îţi forţează gătul să fie într-o poziţie strânsă, rotită şi îşi compromite circulaţia sângelui şi respiraţia”, spune Eisenstadt.

Această poziţie poate fi recomfortantă la început. Dar poate duce la dureri de spate, de gât, riduri şi sâni lăsaţi. Dormitul în această poziţie nu lasă gâtul şi umerii să fie aliniaţi şi din cauza aceasta apar durerile.

Poziţiile în care dormim dar şi tipul de saltea pe care îl deţinem joacă un rol important în menţinerea poziţiei corecte în timpul somnului. Dacă orice parte din corp se află sub presiunea, calitatea somnului scade drastic.O noapte odihnitoare înseamnă un mediu în care ne putem relaxa, o saltea bună şi un somn liniştit.

Cea mai bună poziţie: Culcat pe spate

Dacă dormim pe spate este mult mai uşor pentru capul, gâtul şi coloana noastră să se alinieze şi să menţină o poziţie neutră. Nu există presiune sau curbe ale coloanei. „Cea mai bună poziţie în care coloana stă cum trebuie toată noaptea”, spune dr. Melamed.

De asemenea, dormitul în această poziţie sau stea-de-mare cum se mai numeşte, combate refluxul acidului gastric. Stomacul stă direct sub esofag şi nu permite ca substanţele digerate să urce.Însă această poziţie are şi un dezavantaj, deoarece favorizează sforăitul. În plus, dacă îţi pui braţele în sus se adaugă presiune mare pe umeri şi are ca rezultat durerea de a doua zi.

A doua cea mai bună: Pe o parte

Dormitul pe o parte este benefic pentru pacienţii care au apnee de somn obstructivă, sforăie, au dureri de spate şi de gât, dar şi pentru gravide.

Pe partea dreaptă sau pe partea stângă?

Partea pe care dormi joacă un anumit rol în sănătatea ta. Dormitul pe partea dreaptă agravează arsurile la stomac. Cu toate acestea, dormitul pe partea stângă, poate pune presiune pe organele interne cum ar fi ficatul, plămânii şi stomacul, dar de asemenea reduce refluxul acidului gastric. Femeile însărcinate sunt sfătuite să doarmă pe partea stângă pentru o circulaţie mai bună a sângelui.

Vivian Eisendstadt, terapeut sfătuieşte:

„Dacă vrei să dormi pe o parte, pune o pilotă destul de groasă sub capul tău, o mică pilotă sub burtă ca stomacul tău să nu se curbeze şi o a treia pilotă între picioare.”

Continue Reading

Trending