Connect with us

General

Remedii naturale pentru imbunatatirea puterii de concentrare

Concentrarea este o condiție esențială pentru obtinerea performntei in orice domeniu dorim sa activam si sa actionam. In acelas timp, putem vorbi chiar despre insasi performanta gandirii noastre sub aspectul atentiei, a puterii de concentrare si a memoriei. Cu totii ne dorim, cum spune omul din popor, sa ne pastram mintea intreaga pe tot parcursul vietii noastre. Pentru aceasta trebuie sa combatem factorii perturbatori care actioneaza asupra noastra.

 

Iata care sunt cauzele posibile pentru scaderea puterii de concentrare, a atentiei si a memoriei:
  • Prea multa tehnologie: Este dovedit faptul că oamenii care depind de telefonul mobil, adresa de e-mail, computer, iPhone, Internet și alte obiecte electronice suferă din lipsa de concentrare.
  • Lipsa de somn: Soluția? Sa ne odihnim in mod corespunzător în fiecare noapte, dormind 8 ore.
  • Motivatia la locul de munca: Sa trecem peste stari de apatie, rutina s-au saturatie afectiva privind mediul inconjurator, ambientalul, relatiile si conditiile de munca.
  • Stresul: Dacă sunteți copleșiți de stres, o soluție este meditația ; acesta practica a dovedit eficienta in ameliorarea simptomelor de anxietate și eliberarea de stres.
  • Lipsa de exercițiu: Activitatea fizică ne îmbunătățește capacitatea mentala, memoria și ne ajută să ne relaxam

Toate acestea ne creeaza un discomfort, ne rapesc ,,starea de bine’’, de care avem nevoie pentru a ne imbunatatii puterea de concentrare si capacitatea mentala, in general.

Impotriva acestor factori perturbatori, natura ne vine in ajutor cu o multime de plante si leacuri valoroase.Iata cateva dintre ele:

Ceaiul de cătină- combate stersul și te revigorează în perioadele de oboseală fizică si psihica.

Măcesele – prin conținutul bogat în vitamina A, D, E, B1, B2 și K, minerale și uleiuri volatile, alungă oboseala și revigorează organismul.

Afinele – Studiile arata ca afinele sunt superfructe pentru creier. O portie de afine la pranz imbunatateste concentrarea si atentia, iar efectul se mentine timp de patru ore.

Avocado – Este aproape la fel de bun ca si afinele, cand vine vorba despre sanatatea creierului. Avocado este un fruct care contine grasimi monosaturate, ce au un rol esential in buna circulatie a sangelui

Nucilesemințele și uleiul de măsline – efecte benefice asupra memoriei pe termen lung, prin conținutul bogat în Omega 3.

Rozmarinul – este o plantă aromată cu proprietăți curative folosita împotriva uitării

Ginkgo biloba – activează circulația sangvină la nivel cerebral și susține procesele de memorie și concentrare.

Lasati natura sa va ajute! Plantele si leacurile va stau la dispozitie! Ele au fost create special ca sa ne ajute !

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

General

Ce poți păți într-o zi de 13? Ghinion sau superstiție?

Ziua de 13, ghinion sau superstiție, mit sau realitate? Mulți oameni se tem de ziua de 13, uneori fără o justificare. Mulți superstițioși fug de 13 și de conotațiile sale. De fapt, este cifra care reprezintă suma Iisus + 12 apostoli și are o simbolistică de bun augur.

Ziua de 13, ghinion sau superstiție? Ce poți păți dacă în calendar e 13 și de unde vine această superstiție cărora multora le dă fiori!

În planul fizic, 13 este legat de cruce (1 + 3 = 4, numărul specific familiei și crucii), deci de suferințe. Crucea este dezvoltarea cubului în spațiul cu două dimensiuni, iar cubul, schematic, reprezint un spațiu închis, o închisoare.

Egiptenii au fost primii care au dezvoltat o superstiție a numărului 13, dar la ei aducea Noroc. Ei credeau cã sunt 12 trepte ale scãrii, care duc la viața eternã. Atingând a 13-a treaptã însemna cã ai trecut dincolo. Numãrul 13 la ei era asociat cu nemurirea.

Sumerienii au folosit un zodiac cu 13 constelații și 26 de stele principale, potrivit Cunoaștelumea.ro.

„12 este numărul Universului, de la Pitagora, părintele numerologiei, citire. 1, Creatorul, împreună cu 2, Creația.

După 12, urmează însă 13, numărul care conține Totul, și încă ceva pe deasupra.

13 este un numãr prim, care nu se împarte decât la el însuși și la nr. 1. Numãrul 13 este socotit un numãr al surprizelor și el conduce la superstiții. Viața multor oameni a fost marcatã de acest numãr.

Geneza a avut loc in 7 zile și 6 nopți, deci iarăși 13.

Multe coincidențe și elemente care par a face legătura cu alte lumi se întâmplă la oamenii mari, bogați spiritual. În cazul Majestății Sale Regele Mihai, numărul 13 pare că l-a urmărit. Majestatea Sa a decedat la orele 13, trupul i-a fost adus în țară pe 13 decembrie, regina Ana a fost înmormântată tot într-o zi de 13, iar parastasul de 40 de zile s-a săvârșit într-o zi de 13! În cazul de față, 13 are clar o conotație regală.

La musulmani și hinduși, cifra 13 este considerată de bun augur. În credințele iudaice, 13 era reprezentat de consoana M, cu care începe cuvântul mem, adică moarte.

Prin prisma ei și a Tarotului, numãrul 13 reprezintã Moartea (Kabbala-Memn = Moartea; Tarot – Arcana majorã 13: Moartea). Nu este vorba doar de moartea în sine. Arcana 13 simbolizeazã de fapt o transformare, un eveniment care se terminã pentru a începe un altul, fiind vorba de o continuitate și nu de un sfârșit total. Spiritual, moartea reprezintã terminarea vieții pe Terra, dar începutul unei alte vieți pe alte planuri. În Kabbala, numărul 13 este asociat Şarpelui, Dragonului, Satanei şi Criminalului.

În secolul al XVII-lea se credea că nu este bine ca la masă să fie aşezate 13 persoane, dar abia trei veacuri mai târziu oamenii încep să facă legătura între ziua de vineri şi numărul 13, potrivit site-ului descopera.ro.

La fel ca teama de numărul 13, se pare că şi cea legată de ziua de vineri porneşte tot de la scrierile din Noul Testament. În anul 1852, în publicaţia periodică Notes and Queries se scria „Vinerea este considerată o zi care aduce ghinion, fiind ziua Crucificării, şi la fel de nenorocos este şi numărul 13, care este asociat cu Cina cea de Taină”.

Continue Reading

Trending