Connect with us

General

REGULA DE AUR A KARMEI. LEGEA CAUZEI SI A EFECTULUI NE POATE AJUTA SA NE SCHIMBAM VIATA DACA INVATAM SA O PUNEM IN APLICARE

Karma este adesea confundată cu soarta, destinul sau este considerată o pedeapsă de către o putere externă. Prea puține persoane știu, de fapt, că noi înșine creăm Karma. Aceasta este suma consecințelor alegerilor noastre – un rezultat al deciziilor pe care le luăm zilnic.

 

O schimbare drastică în viață sau în modul nostru de a reacționa este adesea considerată ca fiind rezultatul faptelor noastre rele. Atunci când rănim sau înșelăm pe cineva trebuie să ne așteptăm să ni se întâmple și nouă același lucru.

Astfel, experimentăm lucrurile care merg prost pentru toate acțiunile noastre negative. Nu contează când le-am comis, ce trebuie să știm este că roata este rotundă și se va întoarce la un moment dat.

Însă, trebuie să mai știm și că actele negative nu au legătură cu karma. Nu reprezintă un „cadou” pe care trebuie să îl acceptăm. Acțiunile pozitive, gândurile sau momentele vesele se adaugă la karma pozitivă.

Asocierea karmei cu rezultatele negative are legătură cu comportamentul uman. Ne ajută să ne gândim la efectele adverse. Pentru a a răni alte persoane sau a îți face rău singur devine un semn important în amintirile noastre, semn pe care nu îl vom uita niciodată și care va cântări mai mult decât momentele vesele și plăcute.

Care este semnificația cuvântului KARMA?

Pentru a înțelege Karma, trebuie să înțelegem energia.

Energia este o prezență constantă în jurul nostru, al tuturor – de la oameni, la natură, obiecte. Absolut tot. Fiecare acțiune pe care o desfășurăm are o energie care este emisă în Univers. Prin urmare, fiecare dintre noi creăm energie – bună sau rea.

Când fiecare acțiune creează o rețea energetică, apar situațiile. Astfel, conceptul de karma are legătură cu tipul de situație și cu soluțiile. Pentru că de multe ori nu realizăm dauna reală a acțiunilor noastre.

Recepția unor astfel de energii este diferită de la un om la altul. Este un concept simplu. Acesta este motivul pentru care oamenii reacționează mai des în mod similar atunci când cineva trece prin situații asemănătoare. Când experimentezi ambele fețe ale unei monede, creezi empatie pentru alți oameni.

Așadar, empatizând cu sentimentele, stările și emoțiile altor persoane, înțelegem și reacțiile care urmează. Inima plină de iubire și empatie este rezultatul învățării compasiunii.

Care sunt cauzele și efectele?

Legea efectului și a cauzei, Legea Karmei, este un concept simplu de înțeles – noi singuri suntem responsabili pentru propriile gânduri și acțiuni.

Noi singuri experimentăm în mod direct cauzele acțiunilor proprii – iar acesta este cel mai simplu mod de a înțelege impactul acțiunilor nedrepte.

Care este regula de aur a Karmei?

Fiecare acțiune care vine cu bunătate și produce energie bună este este întoarsă, la un moment dat, în același mod – pozitiv și producând fericire.

Regula de aur este un principiu moral sau s-ar putea numi o lecție de etică: trebuie să îi tratăm pe ceilalți așa cum vrem să fim noi înșine tratați.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

General

Ce poți păți într-o zi de 13? Ghinion sau superstiție?

Ziua de 13, ghinion sau superstiție, mit sau realitate? Mulți oameni se tem de ziua de 13, uneori fără o justificare. Mulți superstițioși fug de 13 și de conotațiile sale. De fapt, este cifra care reprezintă suma Iisus + 12 apostoli și are o simbolistică de bun augur.

Ziua de 13, ghinion sau superstiție? Ce poți păți dacă în calendar e 13 și de unde vine această superstiție cărora multora le dă fiori!

În planul fizic, 13 este legat de cruce (1 + 3 = 4, numărul specific familiei și crucii), deci de suferințe. Crucea este dezvoltarea cubului în spațiul cu două dimensiuni, iar cubul, schematic, reprezint un spațiu închis, o închisoare.

Egiptenii au fost primii care au dezvoltat o superstiție a numărului 13, dar la ei aducea Noroc. Ei credeau cã sunt 12 trepte ale scãrii, care duc la viața eternã. Atingând a 13-a treaptã însemna cã ai trecut dincolo. Numãrul 13 la ei era asociat cu nemurirea.

Sumerienii au folosit un zodiac cu 13 constelații și 26 de stele principale, potrivit Cunoaștelumea.ro.

„12 este numărul Universului, de la Pitagora, părintele numerologiei, citire. 1, Creatorul, împreună cu 2, Creația.

După 12, urmează însă 13, numărul care conține Totul, și încă ceva pe deasupra.

13 este un numãr prim, care nu se împarte decât la el însuși și la nr. 1. Numãrul 13 este socotit un numãr al surprizelor și el conduce la superstiții. Viața multor oameni a fost marcatã de acest numãr.

Geneza a avut loc in 7 zile și 6 nopți, deci iarăși 13.

Multe coincidențe și elemente care par a face legătura cu alte lumi se întâmplă la oamenii mari, bogați spiritual. În cazul Majestății Sale Regele Mihai, numărul 13 pare că l-a urmărit. Majestatea Sa a decedat la orele 13, trupul i-a fost adus în țară pe 13 decembrie, regina Ana a fost înmormântată tot într-o zi de 13, iar parastasul de 40 de zile s-a săvârșit într-o zi de 13! În cazul de față, 13 are clar o conotație regală.

La musulmani și hinduși, cifra 13 este considerată de bun augur. În credințele iudaice, 13 era reprezentat de consoana M, cu care începe cuvântul mem, adică moarte.

Prin prisma ei și a Tarotului, numãrul 13 reprezintã Moartea (Kabbala-Memn = Moartea; Tarot – Arcana majorã 13: Moartea). Nu este vorba doar de moartea în sine. Arcana 13 simbolizeazã de fapt o transformare, un eveniment care se terminã pentru a începe un altul, fiind vorba de o continuitate și nu de un sfârșit total. Spiritual, moartea reprezintã terminarea vieții pe Terra, dar începutul unei alte vieți pe alte planuri. În Kabbala, numărul 13 este asociat Şarpelui, Dragonului, Satanei şi Criminalului.

În secolul al XVII-lea se credea că nu este bine ca la masă să fie aşezate 13 persoane, dar abia trei veacuri mai târziu oamenii încep să facă legătura între ziua de vineri şi numărul 13, potrivit site-ului descopera.ro.

La fel ca teama de numărul 13, se pare că şi cea legată de ziua de vineri porneşte tot de la scrierile din Noul Testament. În anul 1852, în publicaţia periodică Notes and Queries se scria „Vinerea este considerată o zi care aduce ghinion, fiind ziua Crucificării, şi la fel de nenorocos este şi numărul 13, care este asociat cu Cina cea de Taină”.

Continue Reading

Trending