Connect with us

General

Planta care prelungește viața! Proprietăți curative puternice. 3 aplicații terapeutice

Ceaiul de crizanteme, este un o băutură mai puțin cunoscută la noi, dar pe care japonezii si chinezii o apreciază mult. Anticii chinezi considerau crizantema ca fiind o floare nobilă, capabilă să îndure vremea rece asfârșitului de toamnă și chiar zilele de început de iarnă. Aceștia i-au atribuit crizantemei proprietăți magice și vindecătoare, pentru că ar fi atras „sufletul cerului și al pământului“.

Experții spun că ceaiul de crizanteme ar avea proprietăți curative puternice. Aceștia recomandă ca acest tip de ceai să fie băut măcar de 1-2 ori pe săptămână.

Planta care prelungește viața! Ceai de crizanteme, proprietăți curative puternice

 • prelungește viata cu până la 8 ani, datorită substanțelor conținute, ce întăresc și protejează sistemul imunitar
 • îmbunătățește funcția plămânilor, a ficatului și a rinichilor
 • ajută la detoxifierea organismului
 • răcește sângele
 • este foarte bun în bolile oftalmologice.
 • pe timp de vară este nemaipomenit de gustos, pentru că răcorește
 • îmbunătățește sănătatea inimii
 • stimulează sistemul imunitar
Dacă nu vă place aroma în mod deosebit, adăugați o linguriță rasă cu zahăr brun. Ceaiul de crizantemă se găsește în magazinele cu specific naturist și trebuie utilizat conform prospectului: o linguriță cu flori de crizantemă la o cană cu apa fierbinte. Pentru un efect terapeutic și mai bun, plus o aromă incredibilă, adăugați și un vârf de linguriță de rozmarin.

Ceaiul de crizanteme. 3 aplicații terapeutice

În compoziția chimică a plantei se mai găsesc, în cantități importante, calciu, magneziu, zinc, potasiu și seleniu. Deși crizantemele au și alte multe aplicații terapeutice, prezentăm 3 remedii importante:
 • Imunitate scăzută, afecțiuni renale

O linguriță de petale se adaugă peste o cană de apă care clocotește și se lasă la fiert pentru 10 minute. După care se stinge focul și se lasă la infuzat pentru 30 de minute. Se consumă o cană pe zi, fracționată în 2 reprize. Se poate adăuga miere de albine.

 

 • Detoxifiere
O jumătate de linguriță de petale de crizantemă și o jumătate de linguriță de flori de tei se adaugă peste 2 căni de apă clocotită. Se lasă la infuzat pentru 20 de minute. După care se strecoară și se consumă pe parcursul unei zile, fracționat în 2 reprize.
 • Reumatism, artroză

Se zdrobește o mână de petale, se adaugă o linguriță de ulei de măsline și se omogenizează. Cu acest preparat se ung zonele afectate, se acoperă cu o folie de plastic alimentar și se fixează cu un bandaj elastic. Se lasă de seara până dimineața.

 

Atenție!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

General

Ce poți păți într-o zi de 13? Ghinion sau superstiție?

Ziua de 13, ghinion sau superstiție, mit sau realitate? Mulți oameni se tem de ziua de 13, uneori fără o justificare. Mulți superstițioși fug de 13 și de conotațiile sale. De fapt, este cifra care reprezintă suma Iisus + 12 apostoli și are o simbolistică de bun augur.

Ziua de 13, ghinion sau superstiție? Ce poți păți dacă în calendar e 13 și de unde vine această superstiție cărora multora le dă fiori!

În planul fizic, 13 este legat de cruce (1 + 3 = 4, numărul specific familiei și crucii), deci de suferințe. Crucea este dezvoltarea cubului în spațiul cu două dimensiuni, iar cubul, schematic, reprezint un spațiu închis, o închisoare.

Egiptenii au fost primii care au dezvoltat o superstiție a numărului 13, dar la ei aducea Noroc. Ei credeau cã sunt 12 trepte ale scãrii, care duc la viața eternã. Atingând a 13-a treaptã însemna cã ai trecut dincolo. Numãrul 13 la ei era asociat cu nemurirea.

Sumerienii au folosit un zodiac cu 13 constelații și 26 de stele principale, potrivit Cunoaștelumea.ro.

„12 este numărul Universului, de la Pitagora, părintele numerologiei, citire. 1, Creatorul, împreună cu 2, Creația.

După 12, urmează însă 13, numărul care conține Totul, și încă ceva pe deasupra.

13 este un numãr prim, care nu se împarte decât la el însuși și la nr. 1. Numãrul 13 este socotit un numãr al surprizelor și el conduce la superstiții. Viața multor oameni a fost marcatã de acest numãr.

Geneza a avut loc in 7 zile și 6 nopți, deci iarăși 13.

Multe coincidențe și elemente care par a face legătura cu alte lumi se întâmplă la oamenii mari, bogați spiritual. În cazul Majestății Sale Regele Mihai, numărul 13 pare că l-a urmărit. Majestatea Sa a decedat la orele 13, trupul i-a fost adus în țară pe 13 decembrie, regina Ana a fost înmormântată tot într-o zi de 13, iar parastasul de 40 de zile s-a săvârșit într-o zi de 13! În cazul de față, 13 are clar o conotație regală.

La musulmani și hinduși, cifra 13 este considerată de bun augur. În credințele iudaice, 13 era reprezentat de consoana M, cu care începe cuvântul mem, adică moarte.

Prin prisma ei și a Tarotului, numãrul 13 reprezintã Moartea (Kabbala-Memn = Moartea; Tarot – Arcana majorã 13: Moartea). Nu este vorba doar de moartea în sine. Arcana 13 simbolizeazã de fapt o transformare, un eveniment care se terminã pentru a începe un altul, fiind vorba de o continuitate și nu de un sfârșit total. Spiritual, moartea reprezintã terminarea vieții pe Terra, dar începutul unei alte vieți pe alte planuri. În Kabbala, numărul 13 este asociat Şarpelui, Dragonului, Satanei şi Criminalului.

În secolul al XVII-lea se credea că nu este bine ca la masă să fie aşezate 13 persoane, dar abia trei veacuri mai târziu oamenii încep să facă legătura între ziua de vineri şi numărul 13, potrivit site-ului descopera.ro.

La fel ca teama de numărul 13, se pare că şi cea legată de ziua de vineri porneşte tot de la scrierile din Noul Testament. În anul 1852, în publicaţia periodică Notes and Queries se scria „Vinerea este considerată o zi care aduce ghinion, fiind ziua Crucificării, şi la fel de nenorocos este şi numărul 13, care este asociat cu Cina cea de Taină”.

Continue Reading

Trending