Connect with us

General

Micul dejun: 10 reguli care vor contribui la cura de slăbire

Că e micul dejun sau este prima masă de mai târziu peste zi, ceea ce veți alege vă poate deschide succesul în pierderea de greutate.

„Să mănânci îndată ce te-ai trezit nu este necesar, dar cercetările au evidențiat beneficiile unei mese matinale”, explică Olivia Brant, nutriționistă specializată în diete pentru sportivi.„Metabolismul poate fi stimulat de masa de dimineață și o alegere nutritivă vă va asigura ritmul pe parcursul zilei”, adaugă aceasta.

Pentru a vă asigura că veți obține beneficiul maxim de la breakfast atunci când vreți să slăbiți, respectați regulile trasate de nutriționiști:

1. Alegeți savoarea, nu dulcele

„Văd prea des oameni care mănâncă lucruri bogate în zahăr dimineața, ceea ce înseamnă niveluri ridicate de insulină în startul zilei, care vor duce la pierderea energiei”, spune nutriționista Samantha Presicci. De exemplu, fulgi de ovăz cu lapte și miere, plus un smoothie de fructe sunt opțiuni populare și care par sănătoase. Și sunt – dar nu pentru pierderea din greutate. „Un breakfast dulce înseamnă adesea poftă de zahăr pe tot parcursul zilei”, adaugă Presicci. Ea recomandă în loc ceva mai savuros – „Gândiți-vă la ouă cu avocado sau la un mix de legume cu cârnați” (n.red.: nu sună deloc rău…).

2. Proteinele au prioritate

„Proteina este cel mai sățios macronutrient, care dă semnal creierului că te-ai săturat”, notează Presicci. Aceasta înseamnă că probabil vei fi mai puțin flămând la ora prânzului. Consumul de proteine are și alte beneficii. „Mâncând proteinele potrivite, de bună calitate, eviți și pierderea musculară, care survine adesea în slăbire, în special când cineva vrea să slăbească mult și repede”. Urmăriți să mâncați cel puțin 20 g de proteine la breakfast.

3. Evitați carbohidrații „goi”

„Carbohidrații (carbs) sunt o bună sursă de energie dimineața, dar este recomandat să însoțiți pâinea prăjită sau cerealele cu grăsimi, proteine sau fibre pentru a stimula factorul de sațietate și a menține stabil nivelul de zahăr din sânge”, explică nutriționista Abbey Sharp. De fapt, cel mai bine este să includeți toate cele patru componente (carbs, proteine, grăsimi și fibre). „Adică să adăugați avocado și ou la pâine prăjită sau iaurt grecesc și nuci la afine”.

4. Presărați semințe

Sharp recomandă să presărați semințe de in, cânepă sau chia pe masa de dimineață. „Acestea stimulează factorul de sațietate cu proteine, fibre și grăsimi omega-3 bune pentru inimă”.

5. Măriți volumul

Căutați să includeți alimente care au volum mare în comparație cu caloriile, recomandă dieteticiana McKenzie Flinchum. „Vă vor umple și vă vor menține plin mai mult timp, ceea ce vă poate ajuta să mențineți nivelul de calorii și obiectivul. Câteva exemple sunt alimentele bogate în fibre și cele cu conținut ridicat de apă, ca fructele și legumele proaspete, cartofii fierți și cerealele integrale gătite”.

6. Nu beți calorii

„Cafeaua este un element important al dimineții pentru mulți”, spune dieteticiana Annie Reed. Dar un creamer aromat, zahărul, uleiuri și unt adăugate în băuturi precum cafeaua pot transforma cafeluța matinală într-un desert în toată regula. „Încercați să beți cafeaua neagră sau cu un strop de lapte”, sugerează Reed. „Vă va trebui ceva timp să vă obișnuiți cu noul gust, dar veți învăța să vă placă, fără să sabotați obiectivul de calorii”. Similar, asigurați-vă că un smoothie are o combinație bună de proteine și grăsimi bune. Veți economisi calorii aromatizând cu condimente sau înlocuind sucul de fructe cu apă sau lapte.

7. Planificați

Nu e ușor pentru toată lumea să prepare de la zero un breakfast echilibrat în fiecare dimineață. Vă puteți ușura misiunea pregătindu-l în avans. „Fulgii de ovăz cu lapte sau ouăle pot fi pregătite din timp și doar încălzite când trebuie”, spune Sharp. „Este atât de simplu că poate deveni a doua natură și vă va face să nu vă mai opriți la patiserie sau fast- food în drum spre lucru”.

8. Puneți micul dejun pe farfurie

Adesea mâncăm micul dejun în grabă, dar stați jos când mâncați oricând este posibil. „Vederea alimentelor pe farfurie sau în bol contribuie la satisfacția mesei”, explică Flinchum. „Este foarte ușor să mâncați prea mult când nu sunteți atenți. Masa va fi mult mai satisfăcătoare dacă o veți mânca conștienți”. Această abordare te va face să te simți sătul mai repede, ceea ce este esențial ca să eviți senzația de privațiune când slăbești.

9. Mănâncă încet

Un alt mod de a face micul dejun mai satisfăcător este de a-l mânca încet și de savura fiecare înghițitură, spune dieteticiana Regina M. Gill. Este o strategie comună în mâncatul conștient, care ajută la pierderea în greutate. „Ca să obții cea mai multă plăcere, masa trebuie să dureze cel puțin 30 de minute”, recomandă Gill. Desigur, nu este totdeauna realist, dar extinderea timpului pentru breakfast cu 5-10 minute poate face diferența.

10. Caută tendințele

„Am lucrat cu un client care nu înțelegea de ce era incontrolabil de flămând la 4 pm în unele zile și în altele nu”, povestește dieteticiana Kim Arnold. Așa că i-a cerut clientului să noteze alimentele pe parcursul unei săptămâni, menționând poftele și intensitatea foamei. „Prin experiment și-a dat seama că în zilele în care mânca iaurt cu fructe dimineața devenea foarte flămând mai târziu și lua gustări fără control. În zilele când mânca fulgi de ovăz dimineața nu mai avea acele senzații. Eliminând breakfastul cu iaurt a economisit sute de calorii”, spune Arnold.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

General

13 OBICEIURI pe care sa NU le ignori la viitorul partener de viata

Să te căsătorești cu un tip care este complet opus imaginarului tău Mr. Right ar fi o mare nebunie. Imaginați-vă că sunteți căsătorit cu un tip care crede că nu sunteți demni de lucruri minunate, căruia nu îi place să fie văzut împreună cu voi și nu vă gândește la voi decât la soția sa. Nu este ca cel mai urât vis vreodată?

Atenție, judecarea oamenilor pentru că fac lucruri rele și imorale este justificată. Deci, ia-ți puțin timp înainte să te hotărăști să te căsătorești cu un tip, chiar dacă te-ai întâlnit cu el de mult timp și treci prin aceste 13 obiceiuri. Dacă îi are, sau cei mai mulți dintre ei, îl resping și închide cazul pentru că odată ce ai citit aceste obiceiuri, îți vei da seama că singurul lucru pe care trebuie să-l faci cu acest tip este fie să-l încarci, fie să te afli la câțiva kilometri distanță de el.

1. Minte îngustă:

Ideea de a-ți petrece întreaga viață cu un tip care nu are o minte deschisă sună ca un coșmar. Nu vrei să fii cu cineva pentru tot restul vieții care te împiedică să faci toate lucrurile normale doar din cauza fricii sale de a merge prost sau a neîncrederii în tine.

Acest tip de negativitate îți poate ruina viața și te poate face să regreți căsătoria cu el. Este mai bine să aruncați un astfel de om dintr-o dată, în loc să-l regretați mai târziu, atunci când își arată mințile înguste și vă face viața iadă.

2. Urăște animalele:

Nu v-ați simțit puțin blasfemând chiar citind expresia „urăște animalele”? Cine pe pământ urăște animalele? Nimeni nu face; acesta este răspunsul. Deci, dacă nu îi plac animalele fără motive întemeiate, cum ar fi alergiile etc. și vă face să alegeți între el și animalul dvs. de companie, alegeți-l întotdeauna.

A nu le iubi este bine, dar a vrea literalmente să fie departe de ei pentru că „sunt animale” arată o mare lipsă de empatie. Vei trăi cu un animal uman crud dacă vei decide să te căsătorești cu el.

3. Regulile relației nu înseamnă nimic pentru El:

Îi place să se joace sălbatic și nu este un semn bun. Spui să nu faci ceva și el face exact același lucru. Nu numai că nu vă respectă, dar nu respectă complet regulile relației.

Fiecare relație are câteva reguli de bază care trebuie respectate în mod natural de către ambii parteneri, dar dacă el iese din linie din nou și din nou, fără să țină cont niciodată de preocupările tale cu privire la ei, nu merită să se căsătorească. Nerespectarea absolută nu ar trebui niciodată apreciată sau acordată a doua șansă.

4. Promite pauze:

O mică greșeală sau o minte uneori uitată pot fi scuzate și chiar și o promisiune mare, dacă este ruptă o dată într-o lună albastră, poate fi iertată și ea, dar dacă frecvența încalcării promisiunilor crește vizibil, atunci este timpul pentru o curățare și o spălare.

Dacă dă din cap viguros în timp ce face promisiuni și le încalcă cu ușurință doar câteva zile mai târziu, înseamnă în mod evident că face de la tine un prost. Aceasta nu este o relație bună pentru a fi, așa că respingeți acea promisiune și găsiți un păstrător.

5. Vă oferă tratament secundar:

Devine dezordonat atunci când una dintre cele două persoane este mai mult în relație decât cealaltă. Începe să se destrame deoarece este vorba de a da, lua, împărtăși și primi, la fel cum a spus Joey. Deci, dacă tu ești cel care dă cele mai bune relații în timp ce doarme liniștit și nu face nimic, înseamnă că nu înseamnă pentru el ceea ce înseamnă el pentru tine.

Nu are rost să luați o astfel de conexiune goală, așa că nu vă căsătoriți cu tipul care vă oferă tratament secundar atunci când meritați să fiți prima prioritate.

6. Nu are momente de epifanie:

Un tip care crede în mod constant că tot ceea ce face este complet corect și deciziile sale nu pot fi niciodată greșite trebuie să aibă o verificare a realității. Este, într-adevăr, crud să forțezi pe cineva să se schimbe pentru tine și nu ar trebui făcut.

Dar o persoană ar trebui să-și dea seama de greșelile sale și să fie pregătită să facă schimbări în sine în consecință, de dragul bunătății. Dacă nu trăiește niciodată momente de epifanie și nu se îndoiește niciodată de ceea ce face, comportamentul său de cocos poate fi dăunător și pentru tine.

7. Scuze excesive:

Scuzele sunt doar un mod de a spune

„Îmi pare rău, dar am avut de făcut lucruri mai importante și nu contează pentru mine atât de mult pe cât crezi că faci.”
Sfarsitul povestii.

Dacă are mai multe scuze decât motive și toate sunt prea lipsite de sens pentru a fi adevărate, el încearcă doar să te mintă și, dacă nu, se simte doar prea leneș ca să te includă în toate. Un astfel de comportament la tipul cu care urmează să te căsătorești poate fi o oprire și ar trebui să fie o oprire.

8. Păstrează luptele în viață:

Luptele sunt bune, chiar sănătoase, dar nu dacă nu se termină niciodată. Este complet în regulă să-ți exprimi opiniile în fața partenerului tău chiar dacă aceștia se opun propriilor sale și este bine să ai o discuție din două puncte de vedere diferite.

Dar dacă nu este niciodată de acord să se hotărască asupra unei decizii și nu este dispus să vă lase să vă păstrați opinia, el este problema. Ambele persoane implicate trebuie să se respecte reciproc diferențele. Dacă îi place contrariul și menține luptele în viață, trebuie să te îndepărtezi.

9. Ucide conversațiile:

Este un mare vorbăreț, este minunat, dar de îndată ce vine să spui o poveste sau să împărtășești ceva, te taie de parcă nu ar conta. El este ucigașul conversației.

Nu numai că aceste obiceiuri arată lipsa abilităților de conversație, dar îți arată și nesemnificativitatea în opinia sa, cum nu contează rândul tău și el este mai bine fără ca tu să joci ceva. Nu vrei să fii ignorat așa pentru tot restul vieții tale; nu face niciodată greșeala de a te căsători cu un astfel de ucigaș de conversație.

10. Mincinosul:

Minciunile mici, minciunile drăguțe și minciunile nesemnificative care se spun definitiv sunt scuzabile și chiar justificabile, dar minciunile care vă afectează relația și care sunt rostite din nou și din nou trebuie tratate. Dacă nu minciunile, atunci mincinosul trebuie confruntat.

Relațiile se referă la încredere și a crede unul în celălalt. Dacă elimină acest lucru prin încălcarea codului de încredere unul în celălalt, atunci trebuie să fie înlocuit. Minciunile deteriorează o relație încet, precum termitele deteriorează lemnul.

11. Urăște familia:

Oricât de enervant ar putea deveni uneori părinții noștri, nu îi putem niciodată urî sau nu le putem întrerupe viața. Familia este locul unde am început și uitarea lor nu este mai puțin decât un păcat. Dacă își urăște familia, doar pentru că familia este enervantă sau din orice alt motiv slab, atunci nu este potrivit să se căsătorească cu tine sau cu oricine altcineva.

Căsătoria este despre întemeierea unei familii. Cum te aștepți ca el să își întemeieze o familie dacă nu este capabil să facă față propriei sale foste familii?

12. Imatur în treburile Sale:

Fie că este prietenie sau relația lui cu șeful său, dacă el este genul de tip care aruncă oamenii după o luptă minoră sau o ceartă, nu este tipul potrivit cu care să fie. Dacă relațiile sale cu oamenii din jurul său sunt grăbite și el continuă să taie oamenii, te poate întrerupe cu ușurință într-o zi. Nerăbdarea ca trăsătură a tipului cu care urmează să te căsătorești nu este bună.

13. Abuziv:

Orice alt obicei nu mai contează atunci când vine vorba de natura sa violentă. Iubirea nu știe nimic despre violență, fie ea fizică sau emoțională. Fugi de tipul care este violent în relațiile sale, pe cât posibil. Încearcă să-l schimbi dacă crezi că poți, dar nu te căsători cu el în orice moment înainte ca el să se schimbe. Vei face cea mai mare greșeală din viața ta dacă te vei căsători cu un tip care nu știe să-și stăpânească furia.

Continue Reading

Trending