Connect with us

General

Măști pe bază de cafea care redau fermitatea tenului

Cafeaua are proprietăți care îți îngrijesc pielea. Află cum poți prepara în casă măști pe bază de cafea pentru un ten strălucitor și împrospătat.

Măștile pe bază de cafea sunt excelente atât pentru curățarea tenului, cât și pentru eliminarea pungilor de sub ochi cauzate de o noapte nedormită. Află cum poți prepara în casă aceste măști pe bază de cafea ce redau fermitatea tenului.

Cafeaua se află într-o epocă de glorie. După mulți ani în care medicii ne recomandau să o eliminăm din alimentație, în prezent s-a dovedit că aceasta are o mulțime de beneficii pentru sănătate.

Cu toate acestea, cafeaua trebuie evitată de către cei care suferă de stres sau hipertensiune. Însă în acest articol vom vorbi despre folosirea cafelei pentru a prepara măști pentru îngrijirea tenului, și nu despre consumul acesteia.

Aplicarea anumitor preparate pe piele poate aduce multe beneficii, întrucât acest lucru are efecte directe asupra țesuturilor deteriorate, fără să fie necesară metabolizarea ingredientelor. Pe lângă faptul că este un proces rapid, aplicarea unor măști pe bază de cafea nu ne va afecta organismul, chiar dacă suferim de stres sau hipertensiune.

Cu siguranță te întrebi cum poți prepara măști pe bază de cafea care redau fermitatea tenului. Ce ne poate oferi cafeaua pentru îngrijirea pielii? În cele ce urmează, îți vom dezvălui elementele care fac ca acest ingredient să fie eficient pentru îngrijirea tenului.

De ce să prepari măști pe bază de cafea?

 • În primul rând, cafeaua conține antioxidanți a căror funcție este prevenirea îmbătrânirii celulelor. Astfel, cafeaua te poate ajuta să încetinești apariția semnelor îmbătrânirii și a imperfecțiunilor și îți va împrospăta și întineri pielea.
 • În al doilea rând, cofeina stimulează circulația sanguină. O bună funcționare a sistemului circulator este esențială pentru a evita inflamațiile, cearcănele și pungile de sub ochi. Cu toate acestea, antioxidanții din cafea nu-și pot face efectul dacă nu adopți un stil de viață sănătos.
 • De asemenea, textura granulată a cafelei o transformă într-un exfoliant excelent. Măștile pe bază de cafea deschid porii, iar substanțele nutritive pătrund astfel în epidermă pentru a o curăța, lăsând în urmă un ten fin și strălucitor.

Rețete de măști pe bază de cafea care redau fermitatea tenului

1. Mască din cafea și miere

Alegem mierea datorită vâscozității sale care absoarbe celulele moarte și murdăria acumulată în pori. În plus, mierea elimină bacteriile și previne apariția acestora, fiind un ingredient excelent pentru o mască.

Ingrediente

 • 3 linguri de miere (75 g)
 • O jumătate de cană de cafea măcinată (100 g)

Mod de preparare și aplicare

 • Amestecă mierea și cafeaua într-un vas până obții o pastă omogenă.
 • Aplică masca pe piele cu mișcări circulare. Masează blând, fără să pui presiune pe ten.
 • Lasă masca să acționeze pe față timp de 20 de minute pentru a elimina inflamațiile.
 • După 20 de minute, îndepărteaz-o cu apă rece.

2. Mască din cafea și iaurt natural

Unul dintre cele mai benefice ingrediente ale iaurtului natural este acidul lactic. Pe de o parte, acesta elimină celulele moarte și sprijină regenerarea pielii. Folosirea acestuia oferă tenului o strălucire aparte, caracteristică unui ten sănătos și împrospătat.

Pe de altă parte, iaurtul conține zinc, un element ideal împotriva petelor maronii provocate de soare. Avem nevoie de zinc chiar dacă nu mergem la plajă și nu ne expunem frecvent pielea la soare. Poluarea face ca razele UVA să aibă un efect mai intens asupra pielii noastre.

Iaurtul are, de asemenea, un puternic efect antibiotic, eliminând bacteriile și microbii care îți deteriorează pielea.

Ingrediente

 • Un iaurt natural (125 g)
 • O jumătate de cană de cafea măcinată (100 g)

Observație: Dacă vrei să prepari o cantitate mai mare de mască, respectă aceleași proporții.

Mod de preparare și aplicare

 • Amestecă cele două ingrediente până obții o pastă omogenă.
 • Aplică masca pe ten și masează ușor, cu mișcări circulare, pentru a curăța eficient pielea.
 • Lasă masca să acționeze 15 minute.
 • La sfârșit, clătește-te cu apă rece.
 • Este recomandat să folosești această mască de două ori pe săptămână, pentru ca tenul tău să-și redobândească fermitatea.

Vei putea observa în scurt timp beneficiile sale, întrucât masca nu conține substanțe care deteriorează pielea, cu excepția cazului în care ești alergică la unul dintre ingredientele sale.

Este esențial să ai grijă de tenul tău atât din exterior, cât și din interior. Prepară aceste măști pe bază de cafea care redau fermitatea tenului și bucură-te de o piele fină și strălucitoare. Aspectul sănătos al pielii poate avea efecte magice asupra încrederii în sine, mai ales în cazul acelora dintre noi care lucrează cu publicul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

General

Ce poți păți într-o zi de 13? Ghinion sau superstiție?

Ziua de 13, ghinion sau superstiție, mit sau realitate? Mulți oameni se tem de ziua de 13, uneori fără o justificare. Mulți superstițioși fug de 13 și de conotațiile sale. De fapt, este cifra care reprezintă suma Iisus + 12 apostoli și are o simbolistică de bun augur.

Ziua de 13, ghinion sau superstiție? Ce poți păți dacă în calendar e 13 și de unde vine această superstiție cărora multora le dă fiori!

În planul fizic, 13 este legat de cruce (1 + 3 = 4, numărul specific familiei și crucii), deci de suferințe. Crucea este dezvoltarea cubului în spațiul cu două dimensiuni, iar cubul, schematic, reprezint un spațiu închis, o închisoare.

Egiptenii au fost primii care au dezvoltat o superstiție a numărului 13, dar la ei aducea Noroc. Ei credeau cã sunt 12 trepte ale scãrii, care duc la viața eternã. Atingând a 13-a treaptã însemna cã ai trecut dincolo. Numãrul 13 la ei era asociat cu nemurirea.

Sumerienii au folosit un zodiac cu 13 constelații și 26 de stele principale, potrivit Cunoaștelumea.ro.

„12 este numărul Universului, de la Pitagora, părintele numerologiei, citire. 1, Creatorul, împreună cu 2, Creația.

După 12, urmează însă 13, numărul care conține Totul, și încă ceva pe deasupra.

13 este un numãr prim, care nu se împarte decât la el însuși și la nr. 1. Numãrul 13 este socotit un numãr al surprizelor și el conduce la superstiții. Viața multor oameni a fost marcatã de acest numãr.

Geneza a avut loc in 7 zile și 6 nopți, deci iarăși 13.

Multe coincidențe și elemente care par a face legătura cu alte lumi se întâmplă la oamenii mari, bogați spiritual. În cazul Majestății Sale Regele Mihai, numărul 13 pare că l-a urmărit. Majestatea Sa a decedat la orele 13, trupul i-a fost adus în țară pe 13 decembrie, regina Ana a fost înmormântată tot într-o zi de 13, iar parastasul de 40 de zile s-a săvârșit într-o zi de 13! În cazul de față, 13 are clar o conotație regală.

La musulmani și hinduși, cifra 13 este considerată de bun augur. În credințele iudaice, 13 era reprezentat de consoana M, cu care începe cuvântul mem, adică moarte.

Prin prisma ei și a Tarotului, numãrul 13 reprezintã Moartea (Kabbala-Memn = Moartea; Tarot – Arcana majorã 13: Moartea). Nu este vorba doar de moartea în sine. Arcana 13 simbolizeazã de fapt o transformare, un eveniment care se terminã pentru a începe un altul, fiind vorba de o continuitate și nu de un sfârșit total. Spiritual, moartea reprezintã terminarea vieții pe Terra, dar începutul unei alte vieți pe alte planuri. În Kabbala, numărul 13 este asociat Şarpelui, Dragonului, Satanei şi Criminalului.

În secolul al XVII-lea se credea că nu este bine ca la masă să fie aşezate 13 persoane, dar abia trei veacuri mai târziu oamenii încep să facă legătura între ziua de vineri şi numărul 13, potrivit site-ului descopera.ro.

La fel ca teama de numărul 13, se pare că şi cea legată de ziua de vineri porneşte tot de la scrierile din Noul Testament. În anul 1852, în publicaţia periodică Notes and Queries se scria „Vinerea este considerată o zi care aduce ghinion, fiind ziua Crucificării, şi la fel de nenorocos este şi numărul 13, care este asociat cu Cina cea de Taină”.

Continue Reading

Trending