Connect with us

lifestyle

Idei originale ca să faci lumânări parfumate

Cauți idei originale pentru a-ți decora casa? Descoperă lumânările parfumate cu gel! În acest articol, îți vom împărtăși câteva idei interesante și îți vom arăta cum să faci lumânări parfumate.

Dacă îți plac proiectele DIY și ideile de decorare pe care le poți pune în practică acasă, probabil ai auzit deja despre lumânările parfumate cu gel. Deși au fitil, sunt diferite de cele convenționale datorită materialului folosit: un gel care oferă multe posibilități. Știi cum să faci lumânări parfumate cu gel chiar la tine acasă?

Aceste tipuri de lumânări sunt complet personalizabile. Poți folosi diferite recipiente și elemente pentru a crea obiecte decorative unice și chiar cadouri foarte speciale pentru cei dragi. Descoperă lumânările parfumate cu gel!

Idei originale ca să faci lumânări parfumate

Lumânări parfumate
Lumânările parfumate cu gel sunt ideale pentru orice cameră din casă. Nu numai că au o aromă plăcută, ci servesc și la decorare.

Ai nevoie de:

Pentru început, acestea sunt materialele de care ai nevoie pentru lumânările parfumate cu gel:

 • Recipiente din sticlă (sticla trebuie să fie puțin groasă, astfel încât să rețină căldura și să nu se formeze bule)
 • Lumânări cu gel
 • Ceară cu gel
 • Vopsele
 • Uleiuri esențiale
 • Ornamente
 • De asemenea, vei avea nevoie de o oală sau o caserolă pentru a încălzi și a topi ceara cu gel

Ce trebuie să faci:

Mai jos, îți explicăm acest proces pas cu pas:

 • Pentru început, trebuie să lipești capătul fitilului pe baza recipientului. Unele fitile au deja accesorii pentru a face acest pas mai ușor. Cu toate acestea, este esențial să te asiguri că nu utilizezi niciun adeziv care poate fi inflamabil.
 • Apoi, toacă ceara cu gel și încălzește-o într-o oală până se topește. Temperatura necesară pentru a face acest gel să se topească este de 200 °C.
 • După aceea, adaugă coloranții și uleiurile esențiale care îți plac și amestecă bine.
 • Apoi, umple recipientele cu acest gel lichid și decorațiunile dorite. Trebuie să fii foarte atent/ă la acest pas pentru a evita să te arzi.
 • În cele din urmă, lasă ceara să se răcească. Lumânările cu gel aromat sunt acum gata!

Idei originale ca să faci lumânări parfumate cu gel

Parfumul potrivit

Cum să faci lumânări parfumate cu lavandă
Cel mai bun lucru când vine vorba de a-ți crea propriile lumânări cu gel este faptul că poți alege parfumul dorit.

Pentru început, trebuie să știi că nu toate lumânările cu gel sunt parfumate. Adăugarea unui parfum este secretul acestei variante originale. În acest fel, te vei asigura că aceste elemente decorative îți parfumează camerele.

Pentru aceasta, îți recomandăm să folosești uleiuri esențiale pure în locul parfumurilor sintetice. Iată câteva dintre cele mai populare variante:

 • Uleiuri esențiale de citrice. Ele ajută la îmbunătățirea dispoziției.
 • Lavandă. Acest ulei esențial are proprietăți calmante.
 • Mentă. Împrospătează și curăță mediile.
 • Eucalipt. Promovează funcția respiratorie.
 • Scorţişoară. Este un afrodiziac și un stimulent.

Cu ce le decorezi?

Poți face multe lucruri cu lumânările cu gel, deoarece acestea creează un efect lichid. Prin urmare, poți imita diferite peisaje sau scene. Nu ezita să folosești nisip, pietre, figurine, diamante sau elemente marine, printre altele.

Poți chiar să refolosești obiecte valoroase din punct de vedere emoțional sau mici jucării din copilărie pentru a crea amintiri prețioase sub formă de lumânări cu gel. Coloranții și uleiurile esențiale îți vor permite să creezi experiențe senzoriale unice.

Cele mai originale recipiente pentru lumânările parfumate cu gel

Cum să faci lumânări parfumate interesante
Alegerea diferitelor recipiente pentru a face aceste lumânări parfumate îți va permite să adaugi o notă decorativă suplimentară casei.

Lasă-ți imaginația să zburde pentru a face lumânări cu gel parfumate diferite și originale. În plus, ar trebui să profiți de recipientele pe care le ai deja acasă și pe care le poți recicla, cum ar fi paharele, cănile, bolurile, halbele de bere sau borcanele de sticlă.

Posibilitățile sunt nelimitate! De ce să nu faci o lumânare uimitoare cu gel într-un bol pe care nu-l mai folosești? O vază, un ghiveci, acele pahare de șampanie pe care nu le mai folosești sau alte recipiente… Bazează-te pe creativitatea ta!

Acum ai multe idei pe care le poți folosi ca punct de plecare pentru a-ți crea propriile lumânări parfumate cu gel. Poți invita chiar și alți membri ai familiei să lucreze împreună cu tine. Suntem siguri că cei mici vor fi încântați să participe!

Aceste lumânări sunt și niște cadouri personalizate și unice pentru ocazii speciale, precum botezuri sau nunți. Le poți oferi oaspeților. Profită de această idee pentru a crea un element decorativ pe care nimeni nu îl va uita vreodată!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lifestyle

5 LUCRURI PE CARE TREBUIE SĂ LE FACI PENTRU TINE ÎN ACEASTĂ VARĂ

Și, dintr-o dată, știi… este timpul să începi ceva nou și să ai încredere în magia noilor începuturi.

Iată care sunt acele 5 lucruri importante pe care trebuie să le faci pentru tine în această vară:

 

1. Începe să creezi viața pe care ți-o dorești chiar acum

Este foarte ușor să amâni lucruri. Să te păcăleșți spunându-ți „Odată ce lucrurile vor fi diferite, voi lupta pentru visul meu.” sau „Odată ce voi fi într-o relație, voi începe să mă iubesc cu adevărat.”. Însă, pentru a trăi viața pe care ți-o dorești, va trebui să o trăiești chiar acum, nu în viitor.

Nu aștepta momentul potrivit pentru că acesta nu va veni.

2. Începe să îți asumi 100% responsabilitatea pentru viața ta

Nu este ușor să îți asumi întreaga responsabilitate pentru toate domeniile vieții tale. Însă este singura modalitate de a schimba ceva în viitorul tău. Asumându-ți responsablitatea îți regăsești puterea interioară. Așadar, oricât de dificil ar părea, revendică-ți întreaga responsabilitate pentru viața ta.

3. Începe să petreci timp cu oamenii potriviți

Cum sunt oamenii cu care îți petreci cel mai mult timp? Îți dau energie sau te scurg de ea? Prieteniile și conexiunile nu sunt ceva static, acestea sunt mereu în mișcare, în schimbare, în transformare. Stabilește un standard ridicat pentru tine și alege să petreci timp doar cu oamenii care îți plac.

Asigură-te că sufletul tău este înconjurat de suflete care reflectă modul în care doreșți să simți, să fii, să faci și să exiști.

4. Începe să fii atentă la lucrurile care contează cu adevărat

Dacă te concentrezi prea mult pe lucruri negative, vei rămâne blocată în acestea. Îți pasă mai mult de ceea ce ar putea crede alții sau de a trăi viața adevărată pentru tine? Îți pasă mai mult de comentariile negative sau de a fi o forță de bine în această lumea? Învață să fii atentă la lucrurile care contează cu adevărat pentru tine.

5. Începe să te porți ca și cum ți-ar păsa de tine

Îți pasă cu adevărat de tine? Acționezi, vorbești și te porți cu tine așa cum o faci cu cel mai bun prieten al tău? Privește cu atenție în sufletul tău, în mintea ta. De ce ai nevoie mai mult sau de ce nu mai ai nevoie pentru a te simți mai bine?

Continue Reading

Trending