Connect with us

Horoscop

HOROSCOP APRILIE: CUM NE INFLUENȚEAZĂ PRINCIPALELE EVENIMENTE ASTROLOGICE ALE LUNII

În a doua lună a primăverii astrele ne provoacă la introspecție, prosperitate, dezvoltare și creație. Vă prezentăm cele mai importante evenimente astrale din această perioadă, dar și modul în care acestea vor avea ecou în viațanoastră.

Luna aprilie este plină de evenimente astrologice care ne scot din zona confortului și ne împing să evoluăm, să mergem mai departe, să ne urmăm chemarea inimii și să legăm noi relații, colaborări și parteneriate. Este o lună plină de evenimente imprevizibile, în fața cărora putem simți că am pierdut controlul sau că rezolvarea lor nu depinde de noi, însă ceea ce este bine să facem e să ne pregătim, să fim gata pentru orice răspuns vom primi. O lună dinamică și plină de provocări în toate planurile vieții.

4 Aprilie – Mercur intră în semnul Berbecului

Luna aprilie începe energic, exploziv chiar, aducându-ne nerăbdare, poftă de muncă, de aventură, dar și provocări în care trebuie să ne gestionăm foarte bine timpul și resursele. Zodia Berbec este una încrezătoare, sociabilă, aventurieră și foarte dinamică, iar aceste caracteristici de bază sunt transmise și către ceilalți nativi ai zodiacului.

Unii dintre noi ne putem simți împinși de la spate, alții poate vor simți că ritmul cu care se întâmplă lucrurile este prea alert. Mai mult decât atât, pot să apară anumite riscuri pe care trebuie să ni le asumăm, învățând astfel să avem mai multă încredere în noi, să facem mai mult din ceea ce ne-am dori să facem.

Perioada este marcată și de o mobilizare a resurselor de orice fel, dar și de energie, călătorii, relații noi și schimbări în carieră.

9 Aprilie – Marte (Gemeni) în cuadratură cu Neptun (Peşti)

Primim multă energie, însă odată cu aceasta se instaurează și haosul. Avem nevoie să ne pregătim puțin îanintea zilei de 9 aprilie, pentru a putea face față cu succes următoarelor zile. O bună organizare la locul de muncă, dar și acasă, o planificare a chelutielilor, drumurilor pentru rezolvarea unor probleme reprezintă soluții pentru o perioadă în care este posibil să acționăm haotic, fără o direcție clară și, așadar, fără să obținem rezultate.

Astfel că, dacă aveți lucruri de rezolvat începând cu 9 aprilie, este bine să vi le planificați meticulos.

12 aprilie – Venus (Berbec) în cuadratură cu Pluton (Capricorn)

Este posibil să regândim relațiile noastre cu persoane care prezintă o anumită autoritate în viața noastră. Mai mult decât atât, noi ne putem asuma anumite responsabilități și o nouă poziție în fața acestora, o poziție de conducere, de lider sau de izolare, după caz.

Este posibil să dorim să punem capăt unor situații care s-au tot repretat în ultima vreme, legate de anumite persoane, față de care vrem să schimbăm imaginea, percepția și modul în care ne raportăm.

14 aprilie – Venus în Taur

Acest eveniment astrologic prezintă ecou în special în viața personală, aducând influențe bune asupra relațiilor de dragoste și din familie. Ne vom concentra mai mult pe planul sentimental, ne putem vizita rudele și chiar plănuim concedii alături de cei dragi.

Pentru cuplurile aflate la început, în această perioadă pot fi luate decizii în relație, cum ar fi să se mute împreună, să se căsătorească sau chiar să conceapă un copil.

19 aprilie: Soare-Mercur în Taur

În sfârșit se instalează calmul, mintea noastră devine mai limpede și activitățile capătă o nuanță practică, echilibrată și ordonată. Ieșim așadar din senzația de haos și lucrurile par să prindă un sens, să se apropie de o finalitate. Devenim mai productivi, iar pentru unii nativi mai norocoși noi proiecte sau colaborări pot fi semnate.

23 aprilie – Venus în conjuncţie cu Uranus (Taur)

În această perioadă astrele ne aduc dorința de aventură, de nou, de a ieși din tipare. Putem deveni mai rebeli, mai curajoși, mai noncoformisti decât suntem de obicei. De asemenea, este cazul să ne așteptăm la unele surprize din partea vieții, situații noi în fața cărora trebuie să ne adaptăm rapid. Creativitatea ne este pusă la încercare, dar și responsabilitatea, căci oricâtă poftă de aventură am avea, este necesar să acționăm cu prudență.

25 aprilie – Venus şi Mercur (Taur) în cuadratură cu Saturn (Vărsător)

Acest eveniment astral ne aduce o serie de provocări care ne pot mișca profund. Pentru unii nativi, preț de câteva zile se poate stârni o furtună interioară, ceea ce poate duce la luarea unor hotărâri în față cărora nativii ezitau de ceva vreme, acum sunt nevoiți să aleagă o cale, să facă un compromis, să meargă înainte orice ar fi. Primim un puternic impuls de a ne urma dorințele, dar pentru realizarea acestora vom avea nevoie de ceilalți. Așadar este încurajată comunicarea, colaborarea, munca în echipă.

30 aprilie – Soarele în conjuncţie cu Uranus (Taur)

La finalul acestei luni primim iarăși o doză de energie, simțind o nevoie acută de libertate, de distracție, de călătorii sau pur și simplu de timp pentru noi, în care să ne relaxăm și să ne refacem puterile. Simțim că este timpul să investim mai mult în noi, în ceea ce ne face mai fericiți și ne sporește confortul în viața de zi cu zi, căpătând deja o experiență aparte pe care am dobândit-o pe tot parcursul lunii aprilie, o lună, așa cum spuneam mai sus, plină de provocări și lecții de viață.

La finalul acestei luni ne vom simți pe de o parte răvășiți, dar pe de alta mai bogați spiritual, mai încrezători în propriile forțe, mai optimiști și cu mai mulți prieteni.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

General

Ce poți păți într-o zi de 13? Ghinion sau superstiție?

Ziua de 13, ghinion sau superstiție, mit sau realitate? Mulți oameni se tem de ziua de 13, uneori fără o justificare. Mulți superstițioși fug de 13 și de conotațiile sale. De fapt, este cifra care reprezintă suma Iisus + 12 apostoli și are o simbolistică de bun augur.

Ziua de 13, ghinion sau superstiție? Ce poți păți dacă în calendar e 13 și de unde vine această superstiție cărora multora le dă fiori!

În planul fizic, 13 este legat de cruce (1 + 3 = 4, numărul specific familiei și crucii), deci de suferințe. Crucea este dezvoltarea cubului în spațiul cu două dimensiuni, iar cubul, schematic, reprezint un spațiu închis, o închisoare.

Egiptenii au fost primii care au dezvoltat o superstiție a numărului 13, dar la ei aducea Noroc. Ei credeau cã sunt 12 trepte ale scãrii, care duc la viața eternã. Atingând a 13-a treaptã însemna cã ai trecut dincolo. Numãrul 13 la ei era asociat cu nemurirea.

Sumerienii au folosit un zodiac cu 13 constelații și 26 de stele principale, potrivit Cunoaștelumea.ro.

„12 este numărul Universului, de la Pitagora, părintele numerologiei, citire. 1, Creatorul, împreună cu 2, Creația.

După 12, urmează însă 13, numărul care conține Totul, și încă ceva pe deasupra.

13 este un numãr prim, care nu se împarte decât la el însuși și la nr. 1. Numãrul 13 este socotit un numãr al surprizelor și el conduce la superstiții. Viața multor oameni a fost marcatã de acest numãr.

Geneza a avut loc in 7 zile și 6 nopți, deci iarăși 13.

Multe coincidențe și elemente care par a face legătura cu alte lumi se întâmplă la oamenii mari, bogați spiritual. În cazul Majestății Sale Regele Mihai, numărul 13 pare că l-a urmărit. Majestatea Sa a decedat la orele 13, trupul i-a fost adus în țară pe 13 decembrie, regina Ana a fost înmormântată tot într-o zi de 13, iar parastasul de 40 de zile s-a săvârșit într-o zi de 13! În cazul de față, 13 are clar o conotație regală.

La musulmani și hinduși, cifra 13 este considerată de bun augur. În credințele iudaice, 13 era reprezentat de consoana M, cu care începe cuvântul mem, adică moarte.

Prin prisma ei și a Tarotului, numãrul 13 reprezintã Moartea (Kabbala-Memn = Moartea; Tarot – Arcana majorã 13: Moartea). Nu este vorba doar de moartea în sine. Arcana 13 simbolizeazã de fapt o transformare, un eveniment care se terminã pentru a începe un altul, fiind vorba de o continuitate și nu de un sfârșit total. Spiritual, moartea reprezintã terminarea vieții pe Terra, dar începutul unei alte vieți pe alte planuri. În Kabbala, numărul 13 este asociat Şarpelui, Dragonului, Satanei şi Criminalului.

În secolul al XVII-lea se credea că nu este bine ca la masă să fie aşezate 13 persoane, dar abia trei veacuri mai târziu oamenii încep să facă legătura între ziua de vineri şi numărul 13, potrivit site-ului descopera.ro.

La fel ca teama de numărul 13, se pare că şi cea legată de ziua de vineri porneşte tot de la scrierile din Noul Testament. În anul 1852, în publicaţia periodică Notes and Queries se scria „Vinerea este considerată o zi care aduce ghinion, fiind ziua Crucificării, şi la fel de nenorocos este şi numărul 13, care este asociat cu Cina cea de Taină”.

Continue Reading

Trending