Connect with us

Horoscop

Horoscop 5 februarie. Aceste zodii riscă să fie duse cu vorba. Trebuie să aibă grijă în cine au încredere

Luna din Scorpion aderă azi la un careu tensionat cu Mercur retrograd din Vărsător, ceea ce denotă faptul că zodiile Fixe (Taur, Leu, Scorpion, Vărsător) ar putea fi ţinta unor intenţii răuvoitoare. Spre seară, Luna trece în Săgetător, asigurând un plus de energie semnelor de Foc (Berbec, Leu, Săgetător).

HOROSCOP 5 februarie – Berbec 

S-ar părea că ceva în care ţi-ai pus mari speranţe – un proiect, o relaţie, o prietenie sau un plan de viitor – îţi pricinuieşte astăzi mai multe griji decât satisfacţii. Ai putea fi tentat(ă) să iei o decizie din acest punct de vedere, să adopţi o atitudine radicală faţă de ce se întâmplă pe acest plan. Ar fi mai bine totuşi să aştepţi şi să vezi cum mai evoluează lucrurile. Luna va trece spre seară în casa filozofiei de viaţă, iar acest tranzit te va ajuta să dobândeşti o perspectivă mai clară asupra situaţiei de faţă şi a posibilelor sale deznodăminte.

HOROSCOP 5 februarie – Taur 

Treci astăzi printr-un moment mai dificil în relaţia cu unul dintre superiori sau poate că experimentezi nişte probleme în raport cu partenerul de viaţă. E clar oricum faptul că nu se prea ţine cont de nişte lucruri pe care le-aţi discutat mai demult şi peste care aţi convenit că nu veţi trece în viitor. Totuşi, nu acţiona în conformitate cu ceea ce îţi dictează primul impuls. Luna va progresa în a doua parte a zilei într-o importantă casă a relaţiilor din horoscopul tău general şi te va ajuta să îţi clarifici unele chestiuni pe care nu le înţelegi prea bine.

HOROSCOP 5 februarie – Gemeni 

La locul de muncă, te aşteaptă o primă parte a zilei destul de plină şi solicitantă. Anumite lucruri evoluează mai greu decât ţi-ai imaginat sau îţi ridică probleme pe care nu le-ai luat în calcul. Dacă nu găseşti o soluţie viabilă pentru ele până dup-amiază, află că Luna ajunge în casa relaţiilor din astrogama ta solară, iar acest lucru ar putea însemna că cineva îţi va da o mână de ajutor. Poate fi vorba de un coleg de serviciu, de un asociat sau chiar de partenerul de viaţă, care te încurajează să aplici o tehnică la care nu te-ai gândit.

HOROSCOP 5 februarie – Rac 

Aceasta s-ar putea să fie una din acele zile în care ceea ce îţi face plăcere nu este neapărat şi cel mai bun lucru pentru tine. Din acest motiv, se anunţă o zi cu multe semne de întrebare pentru tine şi cu incertitudini în legătură cu modul în care ar fi cel mai bine să gestionezi anumite situaţii. Dup-amiază, Luna trece în casa sănătăţii şi a muncii din horoscopul tău general, semn că cel mai bine ar fi să te concentrezi pe acele lucruri care îţi aduc rezultate palpabile, care îţi conferă o stare de bine la nivel fizic/ psihic.

HOROSCOP 5 februarie – Leu 

În prima parte a acestei zile, va trebui să porţi nişte discuţii serioase cu partenerul de viaţă şi/ sau cineva din familie în legătură cu un subiect de ordin casnic, domestic sau locativ. Iar dacă ne luăm după aspectele pe care le formează astrele, evoluţia s-ar putea să nu fie deloc una bună. Încearcă să vezi ce vă afectează capacitatea de a ajunge la o concluzie care să vă mulţumească pe toţi în legătură cu situaţia experimentată. Poate că ar trebui să lăsaţi lucrurile să mai evolueze puţin de la sine. Luna din casa iubirii ajută diseară la relaxarea atmosferei.

HOROSCOP 5 februarie – Fecioară 

Eşti destul de sensibil(ă) astăzi la replici sau aspecte care ţin de limbajul nonverbal al celor cu care intri în contact. De asemenea, tinzi să analizezi prea mult anumite lucruri, să le atribui o importanţă mai mare decât de obicei, iar asta poate conduce la păreri greşite despre unele persoane şi intenţiile lor. Pe de altă parte, în familie, totul pare să meargă bine şi te simţi protejat(ă) şi înţeles(asă). Asta se datorează intrării Lunii în acest sector de diseară, care te ajută să te mai relaxezi în preajma celor dragi, să nu iei chiar totul în nume de rău.

HOROSCOP 5 februarie – Balanţă  

S-ar putea ca astăzi să apară probleme în ceea ce priveşte un plan de viitor sau un proiect de grup în care eşti implicat(ă) şi/ sau pe care încerci să îl demarezi. Poate este nevoie de o investiţie destul de rapid şi nu ai la îndemână finanţele necesare pentru a face acest lucru sau îţi dai seama că te-ai cam grăbit cu o investiţie. În orice caz, nu te afli în cel mai bun moment din acest punct de vedere. Trecerea Lunii de diseară în casa comunicării te va ajuta să ceri o părere în legătură cu ce trebuie făcut.

HOROSCOP 5 februarie – Scorpion 

Presiunea la care eşti supus(ă) la serviciu poate fi pur şi simplu prea greu de suportat pentru tine astăzi. Ori poate că te confrunţi cu dificultăţi în a relaţiona cu unul dintre superiori, ceea ce îţi creează probleme pe alte părţi, de mai lungă sau mai scurtă durată. Încearcă să dai dovadă de profesionalism şi tact, mai ales dacă vrei să evoluezi pe acest plan în perioada următoare. În a doua parte a zilei, Luna ajunge în casa subconştientului şi te va ajuta să procesezi mai bine evenimentele, să înveţi ceva folositor de pe urma lor şi a reacţiei tale.

HOROSCOP 5 februarie – Săgetător 

Nu eşti într-o dispoziţie prea bună astăzi. Poate există motive pentru care eşti supărat(ă) sau doar ai înmagazinat multă oboseală în ultimele zile, dar este cert faptul că nu eşti tocmai în apele tale. S-ar putea totuşi ca lucrurile să se schimbe în bine azi mai târziu, când Luna trece în semnul naşterii tale. Aşa se face că, spre seară, primeşti un imbold de energie şi de optimism, care te ajută să intri în astmosfera de sfârşit de săptămână. Dar poate ar fi bine totuşi să nu pui încă prea multă presiune pe tine, să nu te expui mediilor negative.

HOROSCOP 5 februarie – Capricorn 

Eşti destul de dezamăgit(ă) în legătură cu situaţia în care se află acum o relaţie importantă pentru tine, o prietenie de la care aveai multe speranţe sau un proiect despre care credeai că va face mai multe progrese. Mai aşteaptă totuşi când vine vorba de o decizie cu privire la aceste aspecte, pentru că s-ar putea să îţi lipsească unele informaţii sau starea de spirit necesară să faci cea mai bună alegere. Luna intră diseară în casa subconştientului din horoscopul tău general, ajutându-te să accesezi dispoziţia necesară pentru a căuta răspunsuri la întrebările care te macină destul de tare acum.

HOROSCOP 5 februarie- Vărsător 

La serviciu nu se întrevede azi o zi prea bună. Poate nu te înţelegi cu superiorii într-o privinţă sau alta ori găseşti prea dificilă povara unor sarcini de serviciu care ţi-au fost încredinţate. Din acest motiv, încrederea în propria persoană este mai scăzută decât de obicei şi randamentul sub standardele de care eşti obişnuită. Există însă proiecte care te entuziasmează şi care te fac să priveşti înainte cu speranţă, mai ales de diseară încolo când Luna intră în casa aferentă din horoscopul tău general. De asemenea, îţi este mai clar ca oricând că ai parte de susţinerea prietenilor şi colaboratorilor.

HOROSCOP 5 februarie – Peşti 

Eşti într-o stare de spirit deloc strălucită în prima parte a acestei zile. Poate că eşti obosit(ă) sau trist(ă) din anumite momente şi preferi mai degrabă să iei puţină distanţă în raport cu anumite persoane sau situaţii. Lucrurile se vor schimba însă în bine de dup-amiază încolo, când Luna schimbă semnul şi îţi readuce aminte că ai puterea să treci peste astfel de dispoziţii dacă îţi doreşti asta suficient de mult. Dacă ceva îţi lipseşte, vei găsi forţa să ceri, dacă ceva te nemulţumeşte, ai curajul să verbalizezi ceea ce te deranjează. Asertivitatea este aliatul tău cel mai de nădejde.
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

General

Ce poți păți într-o zi de 13? Ghinion sau superstiție?

Ziua de 13, ghinion sau superstiție, mit sau realitate? Mulți oameni se tem de ziua de 13, uneori fără o justificare. Mulți superstițioși fug de 13 și de conotațiile sale. De fapt, este cifra care reprezintă suma Iisus + 12 apostoli și are o simbolistică de bun augur.

Ziua de 13, ghinion sau superstiție? Ce poți păți dacă în calendar e 13 și de unde vine această superstiție cărora multora le dă fiori!

În planul fizic, 13 este legat de cruce (1 + 3 = 4, numărul specific familiei și crucii), deci de suferințe. Crucea este dezvoltarea cubului în spațiul cu două dimensiuni, iar cubul, schematic, reprezint un spațiu închis, o închisoare.

Egiptenii au fost primii care au dezvoltat o superstiție a numărului 13, dar la ei aducea Noroc. Ei credeau cã sunt 12 trepte ale scãrii, care duc la viața eternã. Atingând a 13-a treaptã însemna cã ai trecut dincolo. Numãrul 13 la ei era asociat cu nemurirea.

Sumerienii au folosit un zodiac cu 13 constelații și 26 de stele principale, potrivit Cunoaștelumea.ro.

„12 este numărul Universului, de la Pitagora, părintele numerologiei, citire. 1, Creatorul, împreună cu 2, Creația.

După 12, urmează însă 13, numărul care conține Totul, și încă ceva pe deasupra.

13 este un numãr prim, care nu se împarte decât la el însuși și la nr. 1. Numãrul 13 este socotit un numãr al surprizelor și el conduce la superstiții. Viața multor oameni a fost marcatã de acest numãr.

Geneza a avut loc in 7 zile și 6 nopți, deci iarăși 13.

Multe coincidențe și elemente care par a face legătura cu alte lumi se întâmplă la oamenii mari, bogați spiritual. În cazul Majestății Sale Regele Mihai, numărul 13 pare că l-a urmărit. Majestatea Sa a decedat la orele 13, trupul i-a fost adus în țară pe 13 decembrie, regina Ana a fost înmormântată tot într-o zi de 13, iar parastasul de 40 de zile s-a săvârșit într-o zi de 13! În cazul de față, 13 are clar o conotație regală.

La musulmani și hinduși, cifra 13 este considerată de bun augur. În credințele iudaice, 13 era reprezentat de consoana M, cu care începe cuvântul mem, adică moarte.

Prin prisma ei și a Tarotului, numãrul 13 reprezintã Moartea (Kabbala-Memn = Moartea; Tarot – Arcana majorã 13: Moartea). Nu este vorba doar de moartea în sine. Arcana 13 simbolizeazã de fapt o transformare, un eveniment care se terminã pentru a începe un altul, fiind vorba de o continuitate și nu de un sfârșit total. Spiritual, moartea reprezintã terminarea vieții pe Terra, dar începutul unei alte vieți pe alte planuri. În Kabbala, numărul 13 este asociat Şarpelui, Dragonului, Satanei şi Criminalului.

În secolul al XVII-lea se credea că nu este bine ca la masă să fie aşezate 13 persoane, dar abia trei veacuri mai târziu oamenii încep să facă legătura între ziua de vineri şi numărul 13, potrivit site-ului descopera.ro.

La fel ca teama de numărul 13, se pare că şi cea legată de ziua de vineri porneşte tot de la scrierile din Noul Testament. În anul 1852, în publicaţia periodică Notes and Queries se scria „Vinerea este considerată o zi care aduce ghinion, fiind ziua Crucificării, şi la fel de nenorocos este şi numărul 13, care este asociat cu Cina cea de Taină”.

Continue Reading

Trending