Connect with us

General

Horoscop 29 ianuarie 2021. Zodiile care trebuie să ia decizii importante

Horoscopul pentru 29 ianuarie 2021 vine cu vești bune pentru majoritatea zodiilor. Unii nativi vor fi nevoiți să facă alegeri importante și ar putea lua decizia corectă dacă vor asculta și sfaturile persoanelor apropiate

BERBEC

Astăzi e o zi încununată de succes! Vei avea ocazia să întâlnești persoane importante, care te-ar putea ajuta în carieră. Noile conexiuni create vor genera noi relații care îți vor aduce numai beneficii. Spre seară ai putea primi o invitație plăcută. Nu-ți mai refuza prietenii și apropiații pentru că mai ai nevoie și de relaxare și destindere. Ai putea cumpăra o mică atenție pentru a te revanșa și a le demonstra că apreciezi gestul și îi prețuiești pe cei care se gândesc mereu la tine.

TAUR

Veștile bune vin în plan sentimental pentru Tauri. Pare că armonia domnește în viața amoroasă și ar trebui să profiți din plin de această perioadă! Acum ai ocazia de a-ți convinge partenerul să faceți vacanța mult dorită. Ideal ar fi să plecați doar voi doi: prietenii nu au de ce să se simtă excluși, este pentru binele relației voastre.

GEMENI

Este o perioadă stresantă, din cauza problemelor cu banii. Din păcate, prietenii nu prea se arată dispuși să-ți acorde o mână de ajutor pentru a-ți achita o datorie mai veche. Până la urmă, baza rămâne tot în familie, așa că nu ezita să le soliciți un împrumut, dacă de asta ai nevoie pentru a te liniști. Până la urmă, sănătatea ta este cea mai importantă, iar persoanele dragi știu asta!

RAC

Ești plin de energie, iar faptul că weekendul se apropie cu pași repezi te motivează și mai tare. Îi molipsești și pe ceilalți cu bunadispoziție așa că vei putea evita conflictele cu grație. Lasă discuțiile în contradictoriu pentru altă zi și bucură-te din plin de dispoziția pe care o ai! Nu știi când te mai întâlnești cu o asemenea ocazie!

LEU

Concentrarea este cuvântul cheie de astăzi! Dacă respecți programul exact așa cum l-ai întocmit nu te vei lovi de niciun fel de problemă. Atragi informațiile și răspunsurile ca un magnet, așa că nu ai nici un motiv să crezi că nu vei reuși să rezolvi tot ce ți-ai propus. Mai mult decât atât, acum ai putea avea ocazia să găsești rezolvarea pentru o problemă din trecut, pe care nu ai avut posibilitatea să o soluționezi.

FECIOARĂ

Ești într-o mare dilemă, ești cumva la o răscruce de drumuri și trebuie să iei o decizie! Nu o face, însă, fără a te consulta cu o persoană apropiată, fie că este vorba despre partenerul de viață sau un membru al familiei. O persoană în care ai mare încredere te-ar putea ajuta să vezi problema și din altă perspectivă, ceea ce te-ar putea ajuta extrem de mult pentru a lua decizia corectă.

BALANȚĂ

Se anunță o zi solicitantă la locul de muncă. Totuși, eforturile depuse nu vor fi în van! La finalul zilei, totul va fi ca la carte, iar tu te vei bucura din plin de aprecieri pe măsură nu doar din partea colegilor, ci și a șefilor. De asemenea, persoana iubită te va susține necondiționat în tot ceea ce faci!

SCORPION

Simți nevoia să îți acorzi puțin timp doar pentru tine și nu este nimic rău în asta. Dimpotrivă! Chiar ai nevoie de liniște și de relaxare, să te apleci mai mult asupra propriei persoane. Nu este greșit să limitezi interacțiunile cu cei din jur, mai degrabă ai putea lua în calcul să te implici în activități care îți aduc zâmbetul pe buze în orice circumstanțe.

SĂGETĂTOR

Este ziua în care trebuie să iei o decizie importantă, însă nu va fi deloc o problemă! Ai avut destul timp la dispoziție pentru a lua în calcul toate varientele și acum vezi imaginea de ansamblu cu luciditate. Atât timp cât nu te pierzi în detalii, alegerea făcută va fi cea înțeleaptă.

CAPRICORN

Ai putea primi vești neașteptate sau un eveniment-surpriză te-ar putea da puțin peste cap! Tot ce trebuie să faci este să dai dovadă de puțină flexibilitate și să te bucuri de moment. Cu cât te arăți mai deschis către schimbare, cu atât vei avea mai multe beneficii în viață și, în special, la locul de muncă.

VĂRSĂTOR

Tinzi să acorzi mai multă atenție familiei, ceea ce nu este rău deloc. Ai cam neglijat acest aspect în ultima perioadă și se pare că ți-a fost simțită lipsa. Te poți implica în activități care sunt pe placul tuturor, astfel armonia va domni, iar grijile din viața de zi cu zi vor fi uitate, chiar și preț de câteva ore.

PEȘTI

Negocieri, ședințe, planificare, program, proiecte. Cam așa se va desfășura ziua nativilor din Pești. Este momentul prielnic pentru a dezvolta o idee sau pentru a te alătura unui nou proiect. Colaborările de azi se pot dovedi fructuoase, cu beneficii pe termen lung.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

General

Ce poți păți într-o zi de 13? Ghinion sau superstiție?

Ziua de 13, ghinion sau superstiție, mit sau realitate? Mulți oameni se tem de ziua de 13, uneori fără o justificare. Mulți superstițioși fug de 13 și de conotațiile sale. De fapt, este cifra care reprezintă suma Iisus + 12 apostoli și are o simbolistică de bun augur.

Ziua de 13, ghinion sau superstiție? Ce poți păți dacă în calendar e 13 și de unde vine această superstiție cărora multora le dă fiori!

În planul fizic, 13 este legat de cruce (1 + 3 = 4, numărul specific familiei și crucii), deci de suferințe. Crucea este dezvoltarea cubului în spațiul cu două dimensiuni, iar cubul, schematic, reprezint un spațiu închis, o închisoare.

Egiptenii au fost primii care au dezvoltat o superstiție a numărului 13, dar la ei aducea Noroc. Ei credeau cã sunt 12 trepte ale scãrii, care duc la viața eternã. Atingând a 13-a treaptã însemna cã ai trecut dincolo. Numãrul 13 la ei era asociat cu nemurirea.

Sumerienii au folosit un zodiac cu 13 constelații și 26 de stele principale, potrivit Cunoaștelumea.ro.

„12 este numărul Universului, de la Pitagora, părintele numerologiei, citire. 1, Creatorul, împreună cu 2, Creația.

După 12, urmează însă 13, numărul care conține Totul, și încă ceva pe deasupra.

13 este un numãr prim, care nu se împarte decât la el însuși și la nr. 1. Numãrul 13 este socotit un numãr al surprizelor și el conduce la superstiții. Viața multor oameni a fost marcatã de acest numãr.

Geneza a avut loc in 7 zile și 6 nopți, deci iarăși 13.

Multe coincidențe și elemente care par a face legătura cu alte lumi se întâmplă la oamenii mari, bogați spiritual. În cazul Majestății Sale Regele Mihai, numărul 13 pare că l-a urmărit. Majestatea Sa a decedat la orele 13, trupul i-a fost adus în țară pe 13 decembrie, regina Ana a fost înmormântată tot într-o zi de 13, iar parastasul de 40 de zile s-a săvârșit într-o zi de 13! În cazul de față, 13 are clar o conotație regală.

La musulmani și hinduși, cifra 13 este considerată de bun augur. În credințele iudaice, 13 era reprezentat de consoana M, cu care începe cuvântul mem, adică moarte.

Prin prisma ei și a Tarotului, numãrul 13 reprezintã Moartea (Kabbala-Memn = Moartea; Tarot – Arcana majorã 13: Moartea). Nu este vorba doar de moartea în sine. Arcana 13 simbolizeazã de fapt o transformare, un eveniment care se terminã pentru a începe un altul, fiind vorba de o continuitate și nu de un sfârșit total. Spiritual, moartea reprezintã terminarea vieții pe Terra, dar începutul unei alte vieți pe alte planuri. În Kabbala, numărul 13 este asociat Şarpelui, Dragonului, Satanei şi Criminalului.

În secolul al XVII-lea se credea că nu este bine ca la masă să fie aşezate 13 persoane, dar abia trei veacuri mai târziu oamenii încep să facă legătura între ziua de vineri şi numărul 13, potrivit site-ului descopera.ro.

La fel ca teama de numărul 13, se pare că şi cea legată de ziua de vineri porneşte tot de la scrierile din Noul Testament. În anul 1852, în publicaţia periodică Notes and Queries se scria „Vinerea este considerată o zi care aduce ghinion, fiind ziua Crucificării, şi la fel de nenorocos este şi numărul 13, care este asociat cu Cina cea de Taină”.

Continue Reading

Trending