Connect with us

General

Dacă ai aceste caracteristici, înseamnă că eşti o persoană puternică din punct de vedere mental

Există multe aspecte care fac ca împreună o persoană să fie considerată rezistentă din punct de vedere psihic şi există desigur un spectru care face ca unor persoane să le lipsească anumite aspecte. Totuşi, acest lucru nu înseamnă neapărat că sunt slabe.

Ştii să-ţi ţii emoţiile şi raţiunea în echilibru

Dacă ştii să ţii un echilibru în cele două şi poţi vedea când emoţiile câştigă în faţa raţiunii în procesul de luare a deciziilor (şi iei măsuri), atunci eşti o persoană puternică şi echilibrat.

Îţi petreci timpul în mod productiv

Persoanele mai slabe pot avea mii de scuze să nu termine ceva, dar persoanele puternice se concentrează pe ceea ce doresc să obţină şi astfel evită să îşi piardă timpul în activităţi neproductive.

Ai încredere în capacitatea de a te adapta la schimbări

Viaţa este în continuă schimbare şi câteodată este dificil de adaptat la noi circumstanţe. Mai mulţi oameni doar încearcă să reziste acestora, dar persoanele puternice mental se concentrează pe a se adapta schimbărilor.

Îţi înfrunţi temerile

Majoritatea oamenilor îşi evită fricile; iar unii încearcă să le înfrunte pentru a se da în spectacol. Foarte puţini, cei puternici, nu au nimic de demonstrat. Îşi înfruntă temerile pentru a deveni o persoană mai bună.

Înveţi din greşeli

Persoanele puternice nu încearcă să îşi justifice acţiunile sau să-şi ascundă greşelile. Învaţă din acestea pentru a deveni mai bune.

Găseşti un echilibru între ceea ce eşti şi ceea ce vrei să fii

Dacă eşti o persoană puternică din punct de vedere mental, poţi accepta ce eşti în acel moment, dar nu te vei opri din munca de a deveni un om mai bun.

Te bucuri de succesul altora

Dacă eşti puternic înseamnă că ştii să cooperezi. Succesul altora nu te face gelos, dimpotrivă, persoanele de acest fel ştiu cum să se bucure de succesul şi fericirea altora.

Trăieşti şi iei decizii în funcţie de codul tău de valori

Dacă trăieşti conform propriului cod de valori şi îţi respecţi priorităţile, nu vei avea probleme în luarea deciziilor. Această abilitate face ca oamenii să fie puternici.

Îţi pasă mai mult despre îmbunătăţirea abilităţilor decât de lăudarea cu ele

În general, oamenii tind să caute suport şi aprobare de la alţii. Dar persoanele puternice din punct de vedere mental se concentrează pe îmbunătăţirea abilităţilor fără să caute recunoaştere.

Trăieşti o viaţă autentică

Oamenii puternici sunt sinceri cu ei, iar acţiunile nu sunt în contradicţie cu cuvintele lor.

Apreciezi ceea ce eşti, nu ceea ce ai realizat

Persoanele puternice mental iau în considerare cine eşti, nu ce ai, astfel nu pun accentul pe lucrurile efemere.

Ştii că un triumf merită aşteptarea

Aceste persoane au răbdare şi ştiu să aştepte pentru a primi recompensa. Ştiu că este nevoie de timp pentru ca fructele să crească şi să se coacă.

Eşti responsabil pentru acţiunile tale

Puterea de acest fel nu garantează că nu vei face deloc greşeli. Vei face, dar lucrul important este că ţi le asumi. Recunoaşterea lor este primul pas în a învăţa din ele şi a le corecta pe viitor.

Vezi dificultăţile ca oportunităţi

Fiecare obstacol şi fiecare problemă pe care o înfrunţi este doar o altă oportunitate pentru tine să creşti. Oamenii devin de obicei iritaţi de dificultăţi, dar persoanele puternice acceptă provocările şi devin mai bune.

Eşti recunoscător

Persoanele puternice ştiu când au ceva suficient şi nu au nevoie de mai mult şi ştiu să fie recunoscători pentru acest lucru.

Te concentrezi pe ceea ce ştii şi faci mai bine

Cei care sunt puternici din punct de vedere mental şi eficienţi şi au succes în viaţă pentru că îşi dedică timpul, eforturile şi resursele pe ceea ce ştiu şi fac cel mai bine.

Te ridici după ce cazi

Pentru oamenii puternici, eşecul nu este sfârşitul drumului, ci începutul lui. Ei cred că drumul pe care l-au ales îi va duce la succes.

Eşti un optimist realist

Persoanele de acest fel sunt optimiste. Atunci când înfruntă obstacolele, speră la ce este mai bine, dar în acelaşi timp îşi ţin picioarele pe pământ.

Îţi înfrunţi slăbiciunile

De obicei, oamenii tind să îşi ascundă vulnerabilităţile, dar persoanele puternice nu se tem să-şi înfrunte cele mai mari temeri.

Nu te cerţi din nimicuri

Tinderea spre perfecţiune este starea naturală a omului puternic, dar o astfel de persoană ştie şi că este inutil să te consumi din toate trivialităţile.

Eşti pregătit să rezolvi probleme

Poţi să te plângi de problemele tale şi să faci din ţânţar armăsar. Sau poţi să le rezolvi, aşa cum fac persoanele puternice.

Eşti întotdeauna pregătit să înveţi

O nouă zi, o nouă persoană sau o nouă experienţă este doar altă oportunitate de a învăţa ceva. Nu contează cu ce îi loveşte viaţa, persoanele puternice sunt întotdeauna dispuse să înveţe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

General

Ce poți păți într-o zi de 13? Ghinion sau superstiție?

Ziua de 13, ghinion sau superstiție, mit sau realitate? Mulți oameni se tem de ziua de 13, uneori fără o justificare. Mulți superstițioși fug de 13 și de conotațiile sale. De fapt, este cifra care reprezintă suma Iisus + 12 apostoli și are o simbolistică de bun augur.

Ziua de 13, ghinion sau superstiție? Ce poți păți dacă în calendar e 13 și de unde vine această superstiție cărora multora le dă fiori!

În planul fizic, 13 este legat de cruce (1 + 3 = 4, numărul specific familiei și crucii), deci de suferințe. Crucea este dezvoltarea cubului în spațiul cu două dimensiuni, iar cubul, schematic, reprezint un spațiu închis, o închisoare.

Egiptenii au fost primii care au dezvoltat o superstiție a numărului 13, dar la ei aducea Noroc. Ei credeau cã sunt 12 trepte ale scãrii, care duc la viața eternã. Atingând a 13-a treaptã însemna cã ai trecut dincolo. Numãrul 13 la ei era asociat cu nemurirea.

Sumerienii au folosit un zodiac cu 13 constelații și 26 de stele principale, potrivit Cunoaștelumea.ro.

„12 este numărul Universului, de la Pitagora, părintele numerologiei, citire. 1, Creatorul, împreună cu 2, Creația.

După 12, urmează însă 13, numărul care conține Totul, și încă ceva pe deasupra.

13 este un numãr prim, care nu se împarte decât la el însuși și la nr. 1. Numãrul 13 este socotit un numãr al surprizelor și el conduce la superstiții. Viața multor oameni a fost marcatã de acest numãr.

Geneza a avut loc in 7 zile și 6 nopți, deci iarăși 13.

Multe coincidențe și elemente care par a face legătura cu alte lumi se întâmplă la oamenii mari, bogați spiritual. În cazul Majestății Sale Regele Mihai, numărul 13 pare că l-a urmărit. Majestatea Sa a decedat la orele 13, trupul i-a fost adus în țară pe 13 decembrie, regina Ana a fost înmormântată tot într-o zi de 13, iar parastasul de 40 de zile s-a săvârșit într-o zi de 13! În cazul de față, 13 are clar o conotație regală.

La musulmani și hinduși, cifra 13 este considerată de bun augur. În credințele iudaice, 13 era reprezentat de consoana M, cu care începe cuvântul mem, adică moarte.

Prin prisma ei și a Tarotului, numãrul 13 reprezintã Moartea (Kabbala-Memn = Moartea; Tarot – Arcana majorã 13: Moartea). Nu este vorba doar de moartea în sine. Arcana 13 simbolizeazã de fapt o transformare, un eveniment care se terminã pentru a începe un altul, fiind vorba de o continuitate și nu de un sfârșit total. Spiritual, moartea reprezintã terminarea vieții pe Terra, dar începutul unei alte vieți pe alte planuri. În Kabbala, numărul 13 este asociat Şarpelui, Dragonului, Satanei şi Criminalului.

În secolul al XVII-lea se credea că nu este bine ca la masă să fie aşezate 13 persoane, dar abia trei veacuri mai târziu oamenii încep să facă legătura între ziua de vineri şi numărul 13, potrivit site-ului descopera.ro.

La fel ca teama de numărul 13, se pare că şi cea legată de ziua de vineri porneşte tot de la scrierile din Noul Testament. În anul 1852, în publicaţia periodică Notes and Queries se scria „Vinerea este considerată o zi care aduce ghinion, fiind ziua Crucificării, şi la fel de nenorocos este şi numărul 13, care este asociat cu Cina cea de Taină”.

Continue Reading

Trending