Connect with us

Horoscop

Cele mai empatice zodii. Sunt sufletiste și extrem de sensibile

Dacă ești genul de persoană care simte durerea sau bucuria altora, înseamnă că faci parte din categoria oamenilor empatici.

 

Cei mai mulți dintre noi preluăm în mod constant, chiar dacă nu ne dăm seama, emoțiile celor din jur. Limbajul corpului, microexpresiile și modificările de ton sunt moduri subtile prin care oamenii se alertează unii pe alții despre adevăratele lor sentimente, indiferent dacă le articulează sau nu în mod explicit.

Acestea sunt experiențe umane normale, dar dacă ești o persoană care preia constant durerea și bucuria altora, cel mai probabil faci parte din categoria oamenilor empatici.

 

Sunt sentimentele tale sau ale altora?

Persoanele empatice simt mai intens emoțiile celorlalți, deseori preluându-le asupra lor.

Uneori, un empatic poate fi chiar nesigur dacă emoțiile pe care le simte sunt ale lui sau ale altcuiva.

Deși acest lucru îi poate face prieteni și confidenți uimitori, poate fi epuizant pentru persoana empatică și adesea trebuie să muncească din greu pentru a diferenția sentimentele sale de ale altora, precum și pentru a se proteja de energia negativă din jur.

Crezi că ai putea fi o persoană empatică? Astrologia îți poate spune unde te situezi pe scara empatismului, unele zodii fiind mai empatice decât altele din naștere.

 

Cele mai empatice 3 zodii:

 

Pești

Peștii sunt semne extrem de empatice, care aproape că nu se pot opri din a prelua sentimentele altora. Ei pot spune întotdeauna ce simte cineva drag, făcându-i unii dintre cei mai buni prieteni pe care i-ai putea avea. Din păcate pentru ei, pot suferi de epuizare emoțională ca urmare a naturii lor empatice. Peștii trebuie să muncească din greu pentru a nu purta greutatea lumii pe umeri. Ar trebui să aibă grjă să se protejeze de orice energie negatică sau de oricine care ar putea să îi sleiască de puteri.

 

Rac

Racul este unul dintre cele mai sensibile semne zodiacale, așa că nu este de mirare că poate acorda atâta atenție altor persoane. Dacă ai nevoie de cineva care să se raporteze la probleme tale și să se pună în pielea ta, Racul va știi întotdeauna cum să o facă.

Racul le simte pe toate! Uneori, acest lucru îl poate face să devină indispus, dispoziția lui fiind puternic influențată de gândurile și sentimentele celor din jur.

 

Scorpion

Scorpionul câștigă puțin teren pentru că încearcă să se protejeze, dar în spatele acelui zid se află un empatic în toată regula. Scorpionul poate fi copleșit de natura sa empatică, motiv pentru care preferă grupurile restrânse și adunările mici, în loc de petreceri sau concerte extravagante. Simte totul intens, dar numai atunci când are de-a face cu mai multe tipuri de sentimente simultan.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

General

Ce poți păți într-o zi de 13? Ghinion sau superstiție?

Ziua de 13, ghinion sau superstiție, mit sau realitate? Mulți oameni se tem de ziua de 13, uneori fără o justificare. Mulți superstițioși fug de 13 și de conotațiile sale. De fapt, este cifra care reprezintă suma Iisus + 12 apostoli și are o simbolistică de bun augur.

Ziua de 13, ghinion sau superstiție? Ce poți păți dacă în calendar e 13 și de unde vine această superstiție cărora multora le dă fiori!

În planul fizic, 13 este legat de cruce (1 + 3 = 4, numărul specific familiei și crucii), deci de suferințe. Crucea este dezvoltarea cubului în spațiul cu două dimensiuni, iar cubul, schematic, reprezint un spațiu închis, o închisoare.

Egiptenii au fost primii care au dezvoltat o superstiție a numărului 13, dar la ei aducea Noroc. Ei credeau cã sunt 12 trepte ale scãrii, care duc la viața eternã. Atingând a 13-a treaptã însemna cã ai trecut dincolo. Numãrul 13 la ei era asociat cu nemurirea.

Sumerienii au folosit un zodiac cu 13 constelații și 26 de stele principale, potrivit Cunoaștelumea.ro.

„12 este numărul Universului, de la Pitagora, părintele numerologiei, citire. 1, Creatorul, împreună cu 2, Creația.

După 12, urmează însă 13, numărul care conține Totul, și încă ceva pe deasupra.

13 este un numãr prim, care nu se împarte decât la el însuși și la nr. 1. Numãrul 13 este socotit un numãr al surprizelor și el conduce la superstiții. Viața multor oameni a fost marcatã de acest numãr.

Geneza a avut loc in 7 zile și 6 nopți, deci iarăși 13.

Multe coincidențe și elemente care par a face legătura cu alte lumi se întâmplă la oamenii mari, bogați spiritual. În cazul Majestății Sale Regele Mihai, numărul 13 pare că l-a urmărit. Majestatea Sa a decedat la orele 13, trupul i-a fost adus în țară pe 13 decembrie, regina Ana a fost înmormântată tot într-o zi de 13, iar parastasul de 40 de zile s-a săvârșit într-o zi de 13! În cazul de față, 13 are clar o conotație regală.

La musulmani și hinduși, cifra 13 este considerată de bun augur. În credințele iudaice, 13 era reprezentat de consoana M, cu care începe cuvântul mem, adică moarte.

Prin prisma ei și a Tarotului, numãrul 13 reprezintã Moartea (Kabbala-Memn = Moartea; Tarot – Arcana majorã 13: Moartea). Nu este vorba doar de moartea în sine. Arcana 13 simbolizeazã de fapt o transformare, un eveniment care se terminã pentru a începe un altul, fiind vorba de o continuitate și nu de un sfârșit total. Spiritual, moartea reprezintã terminarea vieții pe Terra, dar începutul unei alte vieți pe alte planuri. În Kabbala, numărul 13 este asociat Şarpelui, Dragonului, Satanei şi Criminalului.

În secolul al XVII-lea se credea că nu este bine ca la masă să fie aşezate 13 persoane, dar abia trei veacuri mai târziu oamenii încep să facă legătura între ziua de vineri şi numărul 13, potrivit site-ului descopera.ro.

La fel ca teama de numărul 13, se pare că şi cea legată de ziua de vineri porneşte tot de la scrierile din Noul Testament. În anul 1852, în publicaţia periodică Notes and Queries se scria „Vinerea este considerată o zi care aduce ghinion, fiind ziua Crucificării, şi la fel de nenorocos este şi numărul 13, care este asociat cu Cina cea de Taină”.

Continue Reading

Trending