Connect with us

Sanatate

Cele mai bune remedii pentru alergia la polen

Febra fânului, cauzată de polen, poate fi extrem de incomodă. De aceea, îți vom prezenta cele mai bune 5 remedii naturale pentru tratarea alergiilor la polen, toate fiind susținute de numeroase studii.

Mulți oameni suferă de febra fânului atunci când respiră anumite particule, cum ar fi polenul. Atunci când se întâmplă acest lucru, corpul lor eliberează substanțe chimice, ceea ce duce la alergii deranjante. Deci, dacă ai nevoie de remedii naturale pentru alergia la polen, ai ajuns în locul potrivit.

 

În rândurile de mai jos, îți vom împărtăși cele mai bune 5 remedii naturale pe care le poți folosi pentru a trata febra fânului indusă de polen. Mai multe studii susțin eficacitatea acestora, ceea ce înseamnă că le poți folosi pe lângă tratamentele medicale.

Cele mai bune remedii pentru alergia la polen

 

1. Probioticele, unele dintre cele mai bune remedii naturale pentru alergia la polen

Alimentele probiotice ajută la refacerea florei intestinale, care are un efect de reglare a sistemului imunitar.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) vorbește pozitiv despre probiotice. Aceste microorganisme vii îmbunătățesc microbiota intestinală și promovează sănătatea generală atunci când sunt administrate în cantități adecvate.

În primul rând, descoperirile științifice au demonstrat faptul că probioticele pot fi un remediu terapeutic util pentru tratarea alergiilor la polen și alte substanțe. Cu toate acestea, eficacitatea lor depinde de mai mulți factori, cum ar fi tipul de bacterii și doza administrată.

Oamenii de știință vor să afle ce tulpină probiotică este cea mai eficientă în prevenirea și tratarea acestor alergii. Cercetările au demonstrat deja faptul că probioticele pot ajuta la ameliorarea simptomelor atât la copii, cât și la adulți.

Pe lângă faptul că le poți lua ca suplimente, și unele alimente sunt bogate în probiotice. Acestea includ chefirul, varza murată, kombucha și alte alimente care sunt rezultatul unui proces natural de fermentare.

 

2. Quercetina

În al doilea rând, avem quercetina, un tip de polifenol sau, cu alte cuvinte, un antioxidant. Quercetina este prezentă în anumite alimente, cum ar fi ceapa, broccoli, merele, perele, ceaiul verde și vinul.

Această substanță este eficientă împotriva alergiilor, deoarece stimulează sistemul imunitar, inhibând eliberarea de histamină și ameliorând procesele inflamatorii. Prin urmare, nu este doar unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru alergia la polen, ci ajută și în cazul astmului și al anumitor reacții anafilactice. De fapt, multe produse farmaceutice și suplimente antialergice conțin extract de quercetină.

 

3. Rădăcină de lemn dulce

Glicirizina prezentă în rădăcina de lemn dulce s-a dovedit a avea un efect imunomodulator care poate îmbunătăți procesele alergice.

Rădăcina de lemn dulce conține glicirizină, un ingredient activ cu proprietăți antiinflamatoare, antivirale, antitumorale, antioxidante și hepatoprotectoare. De fapt, cele mai recente studii menționează proprietățile sale imunomodulatoare.

Consumul de rădăcină de lemn dulce ar putea ameliora simptomele alergiilor la polen, inclusiv strănutul și congestia nazală. Însă acest remediu poate crește și tensiunea arterială. Prin urmare, dacă suferi de hipertensiune arterială, trebuie să iei rădăcină de lemn dulce numai sub supravegherea unui medic specialist. Sau poți încerca o altă opțiune de pe această listă de remedii naturale pentru alergia la polen.

Există mai multe moduri de a consuma rădăcină de lemn dulce, cum ar fi bomboanele, pastilele, infuziile, extractele, etc. Sau poți alege metoda clasică de a mesteca o bucată de rădăcină de lemn dulce pentru a simplifica procesul.

 

4. Urzica

Frunzele acestei plante medicinale conțin serotonină, acetilcolină și histamină. Această ultimă componentă te poate surprinde. Diferite tehnici bazate pe acest compus au fost deja utilizate intravenos pentru numeroase afecțiuni.

De fapt, studiile demonstrează că cele mai grave reacții alergice au legătură cu nivelurile scăzute de histamină din plasma sanguină. Prin urmare, acest compus poate fi o soluție naturală atunci când vine vorba de alergia la polen.

Există multe modalități de consuma urzica: de exemplu, capsule, extract de urzică, tablete, medicamente homeopate, etc. Poți să o consumi și în supe, sucuri și smoothie-uri. Dacă alegi să recoltezi pe cont propriu urzicile, ia măsurile de precauție necesare.

 

5. Spirulina

Această algă, sub formă de pulbere sau tablete, este eficientă în ameliorarea simptomelor reacțiilor alergice.

Spirulina este o algă care câștigă popularitate ca supliment nutritiv datorită componentelor sale benefice pentru sănătate. Este un remediu natural excelent pentru prevenirea unora dintre cele mai frecvente carențe.

Mai mult, spirulina ajută la reglarea sistemului imunitar și la ameliorarea congestiei, a mâncărimilor și a strănutului care caracterizează alergiile la polen. De asemenea, reduce nivelurile de histamină și imunoglobuline care participă la procesele alergice.

Poți găsi spirulina sub formă de pulbere, precum și sub formă de tablete. În general, doza inițială recomandată este cuprinsă între 3 și 5 grame. Cu toate acestea, îți recomandăm să o consumi numai sub supraveghere medicală.

Acum cunoști cele mai bune 5 remedii naturale pentru alergia la polen, utile atât pentru tratament, cât și pentru prevenire. Îți recomandăm să discuți cu medicul specialist pentru a stabili cel mai bun tratament și a-ți îmbunătăți calitatea vieții.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sanatate

Nouă motive pentru care plânsul este bun pentru sănătate

 

Lacrimile pot fi un adevărat balsam pentru fizic și psihic, în ciuda faptului că sunt rezultatul plânsului, care de obicei reprezintă o emoție negativă.

 

Plânsul este văzut în general ca o emoție negativă, ceea ce este adevărat într-o oarecare măsură, deoarece oamenii plâng atunci când nu sunt mulțumiți de ceva. Dar există și aspecte pozitive ale plânsului. Cercetările au arătat că plânsul îți poate oferi beneficii pentru sănătate. Iată nouă dintre beneficiile pentru sănătate ale plânsului.

1. Detoxifică organsimul

Plânsul îți ușurează corpul de un hormon de stres numit cortizol. Chiar dacă cortizolul are unele beneficii, persoanele predispuse la stres au niveluri mai ridicate, ceea ce este destul de periculos pentru mintea și corpul acestora. Plânsul poate reduce nivelul de cortizol din organism care, la rândul său, vă poate scădea stresul. Așa că, data viitoare când te trezești stresat din cauza jobului sau a problemelor tale personale, găsește un spațiu privat în care să poți plânge în liniște!

2. Descarcă durerea emoțională

Durerea emoțională este uneori mai grea de gestionat decât durerea fizică. Puteți utiliza calmante pentru a vă elibera rapid de durere, dar același truc nu va fi util cu durerea emoțională. Oamenii văd adesea durerea emoțională ca un semn al depresiei. Psihiatrii prescriu medicamente care pot face mai mult rău decât bine. Aceste medicamente pot oferi o ușurare temporară, dar vă pot oferi și efecte secundare dăunătoare. Unul dintre modurile naturale de a alina durerea emoțională este plânsul. Oamenii de știință au făcut studii despre plâns, care au arătat că plânsul poate elibera neurotransmițători în creier, ceea ce poate atenua durerea emoțională.

3. Are efecte antibacteriene

Acesta ar trebui să fie unul dintre cele mai surprinzătoare beneficii pentru sănătate ale plânsului. Oamenii de știință spun că plânsul este eficient în uciderea bacteriilor dăunătoare din organism. Acestea atribuie această proprietate anti-bacteriană unei anumite enzime numite lizozime. Această enzimă este prezentă în lacrimile care coboară din ochi în timp ce plângeți. Se spune că lizozima poate ucide bacteriile în 15 minute. Au fost experimente caz poate distruge pereții celulari ai bacteriilor, care ar duce în cele din urmă la distrugerea bacteriilor.

4. Îmbunătățește vederea

Plânsul îți poate îmbunătăți vederea. Lacrimile care curg în timpul plânsului sunt responsabile pentru acest lucru. Lacrimile au capacitatea de a-ți lubrifia pleoapele și globurile oculare. De fapt sfârșesc prin a-ți hidrata ochii. Deshidratarea este una dintre cauzele comune ale deteriorarii vederii. Dar, lacrimile pot compensa în mod natural această problemă. Este cunoscut faptul că particulele de praf pot cauza probleme oculare. Dar, lacrimile au capacitatea de a îndepărta particulele de praf din ochi. Lacrimile pot hidrata și mucoasele prezente lângă ochi. Așa că, data viitoare când simțiți mâncărime în ochi sau vederea încețoșată, încercați să plângeți cu lacrimi.

5. Facilitează respirația la bebeluși

Nou-născuții plâng mult. Sunetul plânsului poate fi uneori asurzitor și s-ar putea să credeți că ceva nu este în regulă cu copilul. Dar plânsul este de fapt bun pentru bebeluși. De fapt, nu este un semn bun dacă un nou-născut nu plânge, deoarece poate fi un semn că copilul se confruntă cu dificultăți de respirație. Majoritatea nou-născuților plâng în mod natural. Dar, dacă un bebeluș nu plânge, atunci medicii încearcă diferite lucruri, cum ar fi să țină bebelușul cu capul în jos sau să-l scufunde în apă rece doar pentru a-l face pe copil să plângă. Acesta este de fapt cunoscut ca primul plâns al bebelușului și este extrem de vital pentru respirația copilului după ce cordonul ombilical este tăiat.

6. Induce somnul la bebeluși

A-i face pe cei mici să doarmă este o provocare comună cu care se confruntă părinții. Când un copil plânge, părinții lui încearcă din greu să-l oprească din plâns. Dar, lăsându-l să plângă poate ajuta copilul să doarmă. Părinții ar trebui să învețe o tehnică numită „plânsul controlat”, care este eficient în inducerea somnului la un sugar. Se spune că un bebeluș doarme mai mult după plâns, iar șansele ca bebelușul să se trezească în timpul somnului sunt de asemenea reduse, deoarece bebelușul tinde să intre într-o stare de somn profund după plânsul controlat.

7. Îmbunătățește starea de spirit

Oamenii încearcă adesea diferite lucruri pentru a-și ridica starea de spirit. Dar natura ne-a oferit un instrument simplu numit plâns care ne poate ridica starea de spirit fără ajutorul vreunui element extern. Lacrimile sunt cunoscute a fi antidepresive naturale. Unele studii au fost, de asemenea, efectuate în această privință, care au arătat că lacrimile pot îmbunătăți starea de spirit a unei persoane și a face să se simtă pozitiv. Plânsul este de fapt considerat a fi o tehnică de auto-calmare. Persoanele cu tulburări legate de dispoziție sau probleme anxioase pot încerca cu siguranță plânsul. Plânsul vă poate face să inspirați aer rece, care este util în îmbunătățirea stării de spirit. Inhalarea aerului mai rece poate regla, de asemenea, temperatura creierului.

8. Îmbunătățește sistemul imunitar

Oamenii de știință au efectuat experimente care au relevat faptul că plânsul are un impact pozitiv asupra sistemului nostru imunitar. Se spune că plânsul este deosebit de eficient împotriva alergiilor cutanate, deoarece reglează secreția de imunoglobuline. Persoanele predispuse la reacții alergice pot avea o secreție anormală de imunoglobuline. Persoanele cu eczeme și alte afecțiuni legate de piele pot folosi plânsul ca mod natural de a preveni reacțiile alergice. Persoanele care suferă de artrită reumatoidă, o boală autoimună, au observat o reducere a durerii și a altor simptome după plâns. Plânsul poate controla secreția de tot felul de substanțe chimice imune despre care se știe că agravează simptomele alergice.

9. Lacrimile sunt bogate în electroliți

Lacrimile provin dintr-o glandă numită glandă lacrimală. Nu mulți oameni știu că lacrimile rezultate din plâns au electroliți și proteine care sunt utile organismului nostru. Unii dintre electroliții prezenți în lacrimile umane includ potasiu, sodiu, magneziu, zinc și, calciu. Lacrimile conțin de asemenea proteine utile, cum ar fi Lacritina, Lactoferrina, lizozima și Lipocalina. Știm că lizozima are proprietăți antibacteriene. Așadar, data viitoare când plângeți, încercați să vă sorbiți lacrimile, deoarece electroliții și aminoacizii prezenți în lacrimi sunt bune pentru corpul vostru. Înghițirea lacrimilor este cel mai natural mod de a lua electroliți.

Continue Reading

Trending