Connect with us

Horoscop

Cea mai buna dieta in functie de zodia ta!

Cea mai buna dieta in functie de zodia ta! – Este dovedit, verificat si probat ca pentru fiecare semn zodiac exista o suma de reguli de nutritie ideale. Este vorba despre o suma de norme alimentare speciale care corespund fiecarui grup de zodii in functie de elementul dominat: aer, apa, pamant sau foc, avand la baza principiile de nutritie chinezesti. Nu este vorba despre o dieta pentru scaderea in greutate  ci de un stil alimentar potrivit fiecarei categorii.

 

Semnele de aer – Balanta, Varsator, Gemeni

Semnele de aer au in mod traditional un temperament sangvin. Caractere impulsive si sociabile, nativii din aceste semne sunt dinamici, uneori in mod excesiv, motiv pentru care risca boli cardiovasculare sau tulburari legate de stres (insomnie, probleme digestive, probele ale pielii etc). Fiind lacomi, aceste persoane manca destul de gras si destul de mult dulce.

Solutia pentru ei consta in doze mici de cafea sau ceai, dar si aplicand regula de patru mese pe zi, cu un accent pe micul dejun si pe fructe bogate in vitamine (citrice, kiwi, prune, caise).

Lor le sunt recomandate in mod special lactatele si mai ales iaurtul, mai ales seara, pentru ca produsele lactate contin triptofan, un aminoacid care ajuta in problemele cu somnul.

In ceea ce priveste sportul, este recomadat sa faceti alpinism, fiind ideal pentru a focaliza stresul.

 

Semnele de foc – Berbec, Leu, Sagetator

Atletici, cu un temperament destul de agresiv si extrovertit, aceste persoane prefera mesele copioase. Excesele lor conduc deseori spre alcool si alimente bogate in carne rosie, cu sosuri si grasimi, dar si branza, smantana. Aceste persoane ar trebui sa manance mai des ficat, somon, ton sau carne de iepure. De asemenea, este bine sa reduca consumul de alcool (nu mai mult de un pahar de vin pe zi), si sa creasca consumul de suc de citrice (lamaie si grapefruit).

Sportul este vital pentru persoanele din aceste zodii. De trei ori pe saptamana, acestia ar trebui sa faca miscare si … sex.

 

Semnele de pamant – Capricorn, Taur, Fecioara

Nativii din semnele de pamant sufera de multe ori de o lipsa de incredere, punandu-se in pericol sanatatea din cauza simptomelor de  spasmofilie (oboseala cronica, crampe), precum si deficitul de magneziu. Acestia trebuie sa evite dietele care duc la un deficit de magneziu. Este esential pentru ei sa nu sara peste micul dejun. La pranz si la cina le sunt recomandate multe legume si fructe foarte dulci. Umpleti dulapurile cu produse alimentare bogate in magneziu (orez, paine, cereale).

La capitolul sport cel mai sanatos ste mersul pe jos, nativii acestor zodii fiind mereu dispusi sa mearga pe jos cu multa placere.

 

Semnele de apa – Rac, Scorpion, Pesti

Acesti nativi se confrunta cu dese modificari ale dispozitiei, uneori chiar fara motiv. Temperamentul lor ii expune la hipertensiune arteriala, diabet zaharat, exces de colesterol si depresie. In ceea ce priveste dietele, trebuie sa scoata din alimetatie bauturile ce contin zaharuri si sa le inlocuiasca cu apa pentru a stimula productia de dopamina, hormonul antidepresiv natural.

Manancati un mic dejun ridicat de proteine, mancati carne in mod regulat si scoateti din alimentatie bomboanele, prajituri si bauturile carbogazoase. Cina trebuie sa fie doar cu legume, fara carne.

Nu sunt mari amatori de miscare in aer liber, asa ca plimbarile in aer liber reprezinta prima recomandare, scrie Femme Actuelle.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

General

Ce poți păți într-o zi de 13? Ghinion sau superstiție?

Ziua de 13, ghinion sau superstiție, mit sau realitate? Mulți oameni se tem de ziua de 13, uneori fără o justificare. Mulți superstițioși fug de 13 și de conotațiile sale. De fapt, este cifra care reprezintă suma Iisus + 12 apostoli și are o simbolistică de bun augur.

Ziua de 13, ghinion sau superstiție? Ce poți păți dacă în calendar e 13 și de unde vine această superstiție cărora multora le dă fiori!

În planul fizic, 13 este legat de cruce (1 + 3 = 4, numărul specific familiei și crucii), deci de suferințe. Crucea este dezvoltarea cubului în spațiul cu două dimensiuni, iar cubul, schematic, reprezint un spațiu închis, o închisoare.

Egiptenii au fost primii care au dezvoltat o superstiție a numărului 13, dar la ei aducea Noroc. Ei credeau cã sunt 12 trepte ale scãrii, care duc la viața eternã. Atingând a 13-a treaptã însemna cã ai trecut dincolo. Numãrul 13 la ei era asociat cu nemurirea.

Sumerienii au folosit un zodiac cu 13 constelații și 26 de stele principale, potrivit Cunoaștelumea.ro.

„12 este numărul Universului, de la Pitagora, părintele numerologiei, citire. 1, Creatorul, împreună cu 2, Creația.

După 12, urmează însă 13, numărul care conține Totul, și încă ceva pe deasupra.

13 este un numãr prim, care nu se împarte decât la el însuși și la nr. 1. Numãrul 13 este socotit un numãr al surprizelor și el conduce la superstiții. Viața multor oameni a fost marcatã de acest numãr.

Geneza a avut loc in 7 zile și 6 nopți, deci iarăși 13.

Multe coincidențe și elemente care par a face legătura cu alte lumi se întâmplă la oamenii mari, bogați spiritual. În cazul Majestății Sale Regele Mihai, numărul 13 pare că l-a urmărit. Majestatea Sa a decedat la orele 13, trupul i-a fost adus în țară pe 13 decembrie, regina Ana a fost înmormântată tot într-o zi de 13, iar parastasul de 40 de zile s-a săvârșit într-o zi de 13! În cazul de față, 13 are clar o conotație regală.

La musulmani și hinduși, cifra 13 este considerată de bun augur. În credințele iudaice, 13 era reprezentat de consoana M, cu care începe cuvântul mem, adică moarte.

Prin prisma ei și a Tarotului, numãrul 13 reprezintã Moartea (Kabbala-Memn = Moartea; Tarot – Arcana majorã 13: Moartea). Nu este vorba doar de moartea în sine. Arcana 13 simbolizeazã de fapt o transformare, un eveniment care se terminã pentru a începe un altul, fiind vorba de o continuitate și nu de un sfârșit total. Spiritual, moartea reprezintã terminarea vieții pe Terra, dar începutul unei alte vieți pe alte planuri. În Kabbala, numărul 13 este asociat Şarpelui, Dragonului, Satanei şi Criminalului.

În secolul al XVII-lea se credea că nu este bine ca la masă să fie aşezate 13 persoane, dar abia trei veacuri mai târziu oamenii încep să facă legătura între ziua de vineri şi numărul 13, potrivit site-ului descopera.ro.

La fel ca teama de numărul 13, se pare că şi cea legată de ziua de vineri porneşte tot de la scrierile din Noul Testament. În anul 1852, în publicaţia periodică Notes and Queries se scria „Vinerea este considerată o zi care aduce ghinion, fiind ziua Crucificării, şi la fel de nenorocos este şi numărul 13, care este asociat cu Cina cea de Taină”.

Continue Reading

Trending