Connect with us

Horoscop

Ce ZODIE esti in ZODIACUL TIGANESC si ce spune ea despre tine?

Timp de sute de ani, arta magiei, a incantatiilor a fost legata de istoria tiganilor. Ghicitul in carti, in ghioc, in globul de cristal, cititul in palma, descantecele, farmecele si vrajile au fost apanajul acestora.

Nu la fel de cunoscut, insa, este horoscopul tiganesc. Ca si horoscopul oriental sau cel vestic, horoscopul tiganesc este impartit in 12 zodii, asociate unor anumite perioade conform datei nasterii. Asa cum zodiacul celtic sau cel chinezesc sunt reprezentate prin animale, zodiacul tiganesc este reprezentat de obiecte din uzul zilnic.

Cupa 21 ianuarie – 19 februarie

Corespondent: Varsator

Ai darul uniunii si al receptivitatii. Esti creativ, original, putin ezitant, dar foarte norocos. Ai tendinta de a irosi lucrurile. Cauti intotdeauna fericirea si incerci sa transmiti tuturor o stare de bine.

Scortisoara si acvamarinul au puteri speciale pentru tine.

Capela 20 februarie – 20 martie

Corespondent: Pesti

Capela simbolizeaza credinta. Daca esti nascut in aceasta perioada esti un om serios, tacut. Nu ai o incredere foarte mare in oameni, insa cei care ajung sa fie in jurul tau sunt oameni pe care ii pretuiesti si cu care ai o legatura spirituala puternica. Iti plac locurile retrase, in care sa te bucuri de liniste si confort. Persoanele nascute in aceasta perioada sunt, de regula, antreprenori.

Ametistul este piatra de putere a acestei zodii, iar glicina este parfumul care i se potriveste perfect.

Cutitul 21 martie – 20 aprilie

Corespondent: Berbec

Nativii acestei zodii au un mod foarte direct si rapid de a actiona. Esti o persoana practica, chiar impulsiva si foarte competitiva. Te bucuri de o intuitie ascutita si ai calitati de lider.

Jaspul verde este piatra de putere si levantica parfumul magic pentru tine

Coroana 21 aprilie – 20 mai

Corespondent: Taur

Esti simbolul puritatii si al elegantei, esti o presoana credincioasa, sensibila si romantica. Iti plac confortul si luxul si muncesti mult pentru a le avea. Nu te astepti ca altcineva sa ti le ofere.

Safirul albastru este piatra de putere, iar trandafirul parfumul perfect pentru tine.

Candelabrul 21 mai – 20 iunie

Corespondent: Gemeni

Esti simbolul intelepciunii si al abundentei de idei. Esti putin incapatanat, desi inteligent si comunicativ. Iti faci prieteni cu usurinta si stii cum sa te faci indragit. Ai abilitatea de a economisi si esti confuz in preajma oamenilor zgarciti.

Magnetitul este piatra de putere, iar parfumul floral iti confera vibratiile pozitive de care ai nevoie.

Roata 21 iunie – 21 iulie

Corespondent: Rac

Esti simbolul ciclicitatii vietii. Acum esti sus, acum esti jos. Roata se intoarce, cum se spune. Esti o persoana sensibila, emotionala, rezervata si putin nesigura. Iubesti cu intensitate si ai tendinta sa devii ultraprotector. Ai abilitatea de a coordona proiecte marete si sa te concentrezi pentru finalizarea tuturor proiectelor incepute.

Smaraldul este piatra ta de putere, iar parfumul de trandafiri ti se potriveste cel mai mult.

Steaua 22 iulie – 22 august

Corespondent: Leu

Steaua reprezinta echilibrul dintre cer si pamant. Esti o persoana optimista si iti place sa stralucesti. Norocul te acompaniaza la tot pasul, dar la capitolul sanatate incheieturile iti dau batai de cap.

Rubinul este piatra ta de putere, iar parfumul magic pentru tine este santalul.

Clopotul 23 august – 22 septembrie

Corespondent: Fecioara

Esti simbolul punctualitatii si al disciplinei. Esti o persoana organizata, ambitioasa, iubesti perfectiunea. Ai un spirit critic, dar iti place sa ii ajuti pe ceillati sa se dezvolte.

Agata este piatra ta de putere, iar gardenia este parfumul care iti ridica vibratiile.

Moneda 23 septembrie – 22 octombrie

Corespondent: Balanta

Esti simbolul justitiei si al echilibrului. Esti o persoana inteleapta si optimista si iti place sa eviti conflictele. Poti fi un bun antreprenor si negociator.

Diamantul roz este piatra ta de putere, iar lavandula parfumul special pe care il poti folosi pe post de talisman.

Pumnalul 23 octombrie – 21 noiembrie

Corespondent: Scorpion

A nu se cufunda cu Cutitul. Pumnalul simbolizeaza schimbarea, invatarea si evolutia. Esti o fire analitica, puternica, eleganta. Iti place sa fii respectat si respecti pe ceilalti la randul tau.

Piatra ta de putere este topazul, iar moscul parfumul talisman.

Securea 22 noiembrie – 21 decembrie

Corespondent: Sagetator

Esti simbolul libertatii, al aventurii. Poti fi putin nesabuit, insa ai o luciditate mentala desavarsita. Te poti adapta cu usurinta oricarei situatii.

Piatra ta de putere este turcoazul, iar iasomia parfumul tau magic.

Potcoava 22 decembrie – 20 ianuarie

Corespondent: Capricorn

Esti simbolul efortului si al muncii. Esti o persoana dedicate si perfectionista, iti place gustul succesului. Esti intotdeauna gata sa-i ajuti pe ceilalti si ai tendinta deseori sa cheltui mai mult decat iti permiti.

Onixul este piatra ta de putere, iar parfumul de citrice este magic pentru tine.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

General

Ce poți păți într-o zi de 13? Ghinion sau superstiție?

Ziua de 13, ghinion sau superstiție, mit sau realitate? Mulți oameni se tem de ziua de 13, uneori fără o justificare. Mulți superstițioși fug de 13 și de conotațiile sale. De fapt, este cifra care reprezintă suma Iisus + 12 apostoli și are o simbolistică de bun augur.

Ziua de 13, ghinion sau superstiție? Ce poți păți dacă în calendar e 13 și de unde vine această superstiție cărora multora le dă fiori!

În planul fizic, 13 este legat de cruce (1 + 3 = 4, numărul specific familiei și crucii), deci de suferințe. Crucea este dezvoltarea cubului în spațiul cu două dimensiuni, iar cubul, schematic, reprezint un spațiu închis, o închisoare.

Egiptenii au fost primii care au dezvoltat o superstiție a numărului 13, dar la ei aducea Noroc. Ei credeau cã sunt 12 trepte ale scãrii, care duc la viața eternã. Atingând a 13-a treaptã însemna cã ai trecut dincolo. Numãrul 13 la ei era asociat cu nemurirea.

Sumerienii au folosit un zodiac cu 13 constelații și 26 de stele principale, potrivit Cunoaștelumea.ro.

„12 este numărul Universului, de la Pitagora, părintele numerologiei, citire. 1, Creatorul, împreună cu 2, Creația.

După 12, urmează însă 13, numărul care conține Totul, și încă ceva pe deasupra.

13 este un numãr prim, care nu se împarte decât la el însuși și la nr. 1. Numãrul 13 este socotit un numãr al surprizelor și el conduce la superstiții. Viața multor oameni a fost marcatã de acest numãr.

Geneza a avut loc in 7 zile și 6 nopți, deci iarăși 13.

Multe coincidențe și elemente care par a face legătura cu alte lumi se întâmplă la oamenii mari, bogați spiritual. În cazul Majestății Sale Regele Mihai, numărul 13 pare că l-a urmărit. Majestatea Sa a decedat la orele 13, trupul i-a fost adus în țară pe 13 decembrie, regina Ana a fost înmormântată tot într-o zi de 13, iar parastasul de 40 de zile s-a săvârșit într-o zi de 13! În cazul de față, 13 are clar o conotație regală.

La musulmani și hinduși, cifra 13 este considerată de bun augur. În credințele iudaice, 13 era reprezentat de consoana M, cu care începe cuvântul mem, adică moarte.

Prin prisma ei și a Tarotului, numãrul 13 reprezintã Moartea (Kabbala-Memn = Moartea; Tarot – Arcana majorã 13: Moartea). Nu este vorba doar de moartea în sine. Arcana 13 simbolizeazã de fapt o transformare, un eveniment care se terminã pentru a începe un altul, fiind vorba de o continuitate și nu de un sfârșit total. Spiritual, moartea reprezintã terminarea vieții pe Terra, dar începutul unei alte vieți pe alte planuri. În Kabbala, numărul 13 este asociat Şarpelui, Dragonului, Satanei şi Criminalului.

În secolul al XVII-lea se credea că nu este bine ca la masă să fie aşezate 13 persoane, dar abia trei veacuri mai târziu oamenii încep să facă legătura între ziua de vineri şi numărul 13, potrivit site-ului descopera.ro.

La fel ca teama de numărul 13, se pare că şi cea legată de ziua de vineri porneşte tot de la scrierile din Noul Testament. În anul 1852, în publicaţia periodică Notes and Queries se scria „Vinerea este considerată o zi care aduce ghinion, fiind ziua Crucificării, şi la fel de nenorocos este şi numărul 13, care este asociat cu Cina cea de Taină”.

Continue Reading

Trending