Connect with us

Sanatate

Ce să faci ca să te odihnești mai bine noaptea

Somnul odihnitor noaptea îți afectează în mod clar activitățile de zi cu zi. În acest articol, descoperă cum să-ți schimbi obiceiurile pentru a dormi mai bine noaptea!

 

Cauți modalități ca să te odihnești și să dormi mai bine noaptea?

Odihna de calitate este esențială pentru a te bucura de o bună sănătate fizică și psihologică. Somnul odihnitor îți ajută corpul în multe feluri. Stabilizează tensiunea arterială, crește performanța și activitatea intelectuală, îmbunătățește memoria și concentrarea și reduce anxietatea și stresul.

Astfel, a dormi bine ne îmbunătățește calitatea vieții. Cu toate acestea, multor oameni le este greu să adoarmă. Corpul nu pare obosit sau mintea aleargă o mie de kilometri pe minut, pe măsură ce te gândești la muncă sau la preocupările tale.

Lipsa somnului poate deveni cronică și poate afecta grav viața unei persoane. În acest sens, poate provoca performanțe slabe, dispoziție proastă, iritabilitate și epuizare. Însă există lucruri pe care poți să le faci ca să te odihnești mai bine noaptea.

 

Ce să faci ca să te odihnești mai bine noaptea: ritualul înainte de culcare

Lipsa somnului odihnitor îți afectează semnificativ calitatea vieții, reducându-ți performanța și energia.

Pentru a trece de la vigilență la somn profund, trebuie să treci printr-o etapă de tranziție. Dacă ai obiceiuri bune de tranziție, îți este mai ușor să adormi. În mod similar, dacă rutina ta de seară nu este adecvată, aceasta îți poate afecta capacitatea de a te deconecta și de a te odihni.

Uneori, noaptea este singurul moment în care poți să verifici anumite conturi, să discuți cu prietenii, să studiezi, să cureți casa sau să faci treaba pentru a doua zi. Aceste obiceiuri te fac să amâni mersul la culcare. Astfel, rămâi activ/ă dincolo de ora recomandată. Toate acestea îți pot afecta capacitatea de a adormi.

Corpul te avertizează că este obosit și că vrea să doarmă, dar tu nu-l asculți. Astfel, îți este greu să adormi. Dar asta nu înseamnă că ar trebui să te culci foarte devreme sau că trebuie să încetezi să faci toate lucrurile pe care le faci noaptea.

Pur și simplu, este important să stabilești o limită a sarcinilor și să te oprești neapărat la un moment dat. Apoi, trebuie să te dedici unor activități mai relaxate și mai plăcute, până când intri într-o stare de calm care îți permite să adormi și să te bucuri de somn profund pe tot parcursul nopții.

 

Mai puțină lumină și fără dispozitive electronice

Unele obiceiuri, cum ar fi lucratul până târziu sau expunerea la ecranele telefoanelor mobile, îți pot afecta capacitatea de a adormi.

Pentru a-ți aduce corpul și, mai presus de toate, mintea într-o stare de relaxare care îți permite să dormi, este necesar să elimini stimulii cu cel puțin 30 de minute înainte de culcare.

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să tragi draperiile și să lași doar luminile difuze aprinse. În caz contrar, ochii tăi detectează lumina și trimit semnale către creier pentru a rămâne treaz.

Lumina emisă de becurile puternice, televizoare, computere sau ecranele telefoanelor mobile este dăunătoare acestei etape de tranziție. Ar trebui să eviți activitățile nocturne, cum ar fi vorbitul pe chat, verificarea rețelelor de socializare sau redarea conținutului pe telefonul mobil.

La fel, nu trebuie să te uiți la televizor până târziu. Acșetia sunt stimuli pentru creierul tău, nu numai din cauza luminii, ci și din cauza sunetului pe care îl emit. Lumina difuză și liniștea sunt cei mai buni aliați pentru a-ți pregăti creierul pentru odihnă.

 

Rutina de seară

Obiceiurile alimentare nocturne pot afecta, de asemenea, ora de culcare.

Poți face multe alte lucruri pentru a-ți îmbunătăți rutina de seară și pentru a dormi mai bine. Trebuie să ai grijă ce mănânci dacă vrei să te odihnești mai bine. Servirea de mese foarte grele seara îți va forța corpul să muncească din greu pentru a digera mâncarea. Bineînțeles, acest lucru nu-ți va permite să dormi bine.

Dar nici să te culci flămând/ă nu este o idee bună. În mod ideal, ar trebui să servești o masă ușoară, dar consistentă, cu cel puțin o oră înainte de culcare.

Anumite băuturi stimulante îți pot afecta somnul. Experții ne recomandă să nu bem cafea, ceaiuri sau băuturi energizante după jumătatea după-amiezii.

O altă recomandare este să folosești patul doar pentru a dormi. Atunci când folosești patul pentru alte activități, cum ar fi să mănânci, să studiezi sau să te uiți la televizor, creierul tău stabilește o legătură între activitate și pat.

Astfel, patul devine un factor de stimulare și, atunci când te culci, sistemul tău nervos se activează. O excepție de la aceasta este, desigur, sexul, deoarece este o activitate relaxantă, ceea ce înseamnă că te va ajuta să dormi mai bine!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sanatate

12 emoții negative care duc la boli fizice

12 emoții negative care duc la boli fizice

12 emoții negative care duc la boli fizice. Furia, remușcările, furia, formează în existența noastră acumularea de noduri, cum ar fi meschinătatea, lăcomia, invidia. Temerile și emoțiile noastre negative formează noduri, obstacole, chisturi emoționale … Aceste noduri creează obstacole care împiedică circulația vitalității și a energiei în armonie.

Acest blocaj de energie cauzează în cele din urmă boli.
Putem debloca aceste noduri cu liniște, permițând ceea ce este detașare, iertare, permitem din nou viața, dragostea să circule și să o lăsăm să curgă prin întregul nostru corp.

„Totul mi se dă și redistribuiesc tot ce mi se dă …” „Trăiesc fără frică, sărăcie și boală”. Acest citat, atunci când este vorbit cu convingere, radiază și returnează un schimb minunat, vibrează întreg misterul generozității, iar această vibrație împiedică curgerea în neant.

Emoțiile sunt asociate cu boala
Emoțiile reținute în interiorul corpului tău pot fi fixate în diferite părți ale acestuia. Emoțiile provoacă simptome fizice, cum ar fi anxietate, palpitații cardiace, amețeli, transpirații, tremurături și transpirații ale mâinilor.

Acestea sunt 12 emoții negative care duc la boli fizice:

1. Anxietate – poate duce la diaree.
2. Resentiment – poate duce la o criză hepatică.

3. Dificultatea de a găsi un loc – poate duce la infectarea tractului urinar.
4. Când refuzăm să ascultăm ceva, este posibil să avem infecții ale urechii, dureri de urechi.

5. Când ezitați să spuneți ceva, este posibil să aveți angină, durere în gât.
6. Dacă refuzați să renunțați, este posibil să aveți probleme la genunchi.

7. Dacă ți- e frică de viitor , îți schimbi obiceiurile sau îți este frică de lipsa banilor, este posibil să suferi de dureri de spate.
8. Dacă nu poți fi flexibil în diferite aspecte ale vieții – dureri de gât și rigiditate a gâtului.

9. Conflict cu șefii, dureri de umăr.
10. Când preluați conducerea, riscați, de asemenea, să aveți dureri de umăr și o senzație de greutate.

11. Dacă vă lipiți dinții atunci când vă aflați față în față cu o persoană sau o situație și păstrați această emoție cu dvs. pentru o vreme, puteți dezvolta dureri dentare, ulcere peptice și abcese.

12. Teama de mâine sau nevoia de a încetini provoacă dureri la picioare , picioare și glezne.

Desigur, ca să nu generalizăm, aceste simptome pot fi cauzate de o problemă mecanică, de o mișcare necorespunzătoare, de o răceală … dar dacă nu găsești cauza, gândește-te la ceea ce te deranjează în ultima vreme.

Continue Reading

Trending