Connect with us

General

Ce poți păți într-o zi de 13? Ghinion sau superstiție?

Ziua de 13, ghinion sau superstiție, mit sau realitate? Mulți oameni se tem de ziua de 13, uneori fără o justificare. Mulți superstițioși fug de 13 și de conotațiile sale. De fapt, este cifra care reprezintă suma Iisus + 12 apostoli și are o simbolistică de bun augur.

Ziua de 13, ghinion sau superstiție? Ce poți păți dacă în calendar e 13 și de unde vine această superstiție cărora multora le dă fiori!

În planul fizic, 13 este legat de cruce (1 + 3 = 4, numărul specific familiei și crucii), deci de suferințe. Crucea este dezvoltarea cubului în spațiul cu două dimensiuni, iar cubul, schematic, reprezint un spațiu închis, o închisoare.

Egiptenii au fost primii care au dezvoltat o superstiție a numărului 13, dar la ei aducea Noroc. Ei credeau cã sunt 12 trepte ale scãrii, care duc la viața eternã. Atingând a 13-a treaptã însemna cã ai trecut dincolo. Numãrul 13 la ei era asociat cu nemurirea.

Sumerienii au folosit un zodiac cu 13 constelații și 26 de stele principale, potrivit Cunoaștelumea.ro.

„12 este numărul Universului, de la Pitagora, părintele numerologiei, citire. 1, Creatorul, împreună cu 2, Creația.

După 12, urmează însă 13, numărul care conține Totul, și încă ceva pe deasupra.

13 este un numãr prim, care nu se împarte decât la el însuși și la nr. 1. Numãrul 13 este socotit un numãr al surprizelor și el conduce la superstiții. Viața multor oameni a fost marcatã de acest numãr.

Geneza a avut loc in 7 zile și 6 nopți, deci iarăși 13.

Multe coincidențe și elemente care par a face legătura cu alte lumi se întâmplă la oamenii mari, bogați spiritual. În cazul Majestății Sale Regele Mihai, numărul 13 pare că l-a urmărit. Majestatea Sa a decedat la orele 13, trupul i-a fost adus în țară pe 13 decembrie, regina Ana a fost înmormântată tot într-o zi de 13, iar parastasul de 40 de zile s-a săvârșit într-o zi de 13! În cazul de față, 13 are clar o conotație regală.

La musulmani și hinduși, cifra 13 este considerată de bun augur. În credințele iudaice, 13 era reprezentat de consoana M, cu care începe cuvântul mem, adică moarte.

Prin prisma ei și a Tarotului, numãrul 13 reprezintã Moartea (Kabbala-Memn = Moartea; Tarot – Arcana majorã 13: Moartea). Nu este vorba doar de moartea în sine. Arcana 13 simbolizeazã de fapt o transformare, un eveniment care se terminã pentru a începe un altul, fiind vorba de o continuitate și nu de un sfârșit total. Spiritual, moartea reprezintã terminarea vieții pe Terra, dar începutul unei alte vieți pe alte planuri. În Kabbala, numărul 13 este asociat Şarpelui, Dragonului, Satanei şi Criminalului.

În secolul al XVII-lea se credea că nu este bine ca la masă să fie aşezate 13 persoane, dar abia trei veacuri mai târziu oamenii încep să facă legătura între ziua de vineri şi numărul 13, potrivit site-ului descopera.ro.

La fel ca teama de numărul 13, se pare că şi cea legată de ziua de vineri porneşte tot de la scrierile din Noul Testament. În anul 1852, în publicaţia periodică Notes and Queries se scria „Vinerea este considerată o zi care aduce ghinion, fiind ziua Crucificării, şi la fel de nenorocos este şi numărul 13, care este asociat cu Cina cea de Taină”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

General

6 alimente care te ajută să reduci transpirația excesivă

Deși transpirația este un proces normal și sănătos, atunci când apare în exces, poate fi destul de neplăcută. Nu doar machiajul ne este afectat de transpirație, ci și hainele. Petele de transpirație ne pot face să ne simțim jenate, să ne ascundem și astfel relațiile cu cei din jur să ne fie afectate.

Transpirația excesivă poate avea multe cauze, precum stresul, sarcina sau menopauza. De asemenea, și medicamentele, glicemia crescută sau hiperhidroza pot duce la apariția acestei probleme. Totuși, de cele mai multe ori, alimentația este principală cauză. Alegerea unei diete echilibrate și adaptată nevoilor tale poate fi principala cale de rezolvare. Unele alimente te fac să transpiri, pe când altele te ajută să oprești transpirația excesivă. Află mai jos care sunt alimentele pe care trebuie să le consumi pentru a rezolva această problemă!

Alimente împotriva transpirației excesive

Apă

Pe lângă dietă, una dintre cele mai ușoare modalități prin care poți opri transpirația în exces este consumul unei cantități mari de apă. Atunci când organismul tău este hidratat, nu îi mai este atât de greu să își regleze temperatura. Așadar, mai puțin efort din partea acestuia înseamnă mai puțină transpirație!

Dacă îți place să consumi lapte sau alte alimente bogate în grăsime, află că este mai bine să alegi variantele sărace în aceste substanțe. O cantitate scăzută de grăsime te poate ajuta să îți menții silueta, dar și să scapi de transpirația în exces.

Alimente bogate în calciu

Calciul ne ajută să fim sănătoși și să încetinim procesul de transpirație. Consumarea unei porții sănătoase de alimente bogate în calciu îți ajută organismul să își regleze temperatura și să reducă transpirația. Care sunt aceste alimente? Consumă îndeosebi iaurt fără grăsime, brânză cheddar, brânză de vaci, migdale, varză kale și alte legume verzi.

Fructe și legume

Fructele și legumele nu sunt recomandate doar pentru o viață sănătoasă, ci și pentru a împiedica apariția transpirației excesive. Bogate în vitamine și pline de apă, fructele și legumele te ajută să îți menții silueta, să îți îmbunătățești digestia și să te menții hidratată. Aceste lucruri contribuie mai departe la împiedicarea transpirației în exces.

Ulei de măsline

Cu cât organismul tău depune mai mult efort pentru a digera mâncarea, cu atât transpiri mai mult. Uleiul de măsline este ușor de asimilat de către organism. Așadar, înlocuiește uleiul vegetal cu uleiul de măsline și bucură-te de nenumăratele beneficii pe care le are asupra sănătății, inclusiv scăderea presiunii sângelui și a colesterolului.

Vitaminele B

Asemănător cu o mașină, organismul tău funcționează mult mai bine atunci când este menținut corespunzător. Combustibilul de calitate, uleiul de motor și schimbările regulate îți ajută mașina să nu se supraîncălzească și să nu se strice. Vitaminele B au un efect similar asupra organismului. Acestea te ajută să nu te confrunți cu probleme legate de metabolism și să funcționezi la capacitate maximă în fiecare zi. Atunci când nu consumi aceste vitamine B esențiale, organismul tău funcționează mai greu și astfel transpiri mai mult. Ia-ți vitaminele esențiale din alimente precum cereale, proteine și legume.

Consumă regulat aceste alimente, dacă vrei să eviți transpirația în exces și să îți menții starea de sănătate!

Continue Reading

Trending