Este activitatea acestei planete responsabilă pentru cele mai multe evenimente neplăcute? Ar putea fi de vină lipsa somnului, programul încărcat, situaţiile stresante, dar în mare parte este despre impactul pe care îl are acest fenomen astrologic. De fapt, retrogradarea lui Mercur reprezintă atât un eveniment astrologic, cât şi unul astral.

Mişcarea retrogradă se referă la perioada când o planetă pare că îşi schimbă orbita normală, însă acest lucru nu este adevărat. În cazul lui Mercur, planeta pare că se roteşte invers, însă această percepţie este cauzată de modul în care Mercur şi Pământul se mişcă în raport cu Soarele. Mercur îşi completează orbita în jurul Soarelui mult mai repede decât Pământul. Un an pe Mercur este raportat la 88 de zile pe Pământ. Când Mercur trece pe lângă Pământ în mişcarea sa de gravitaţie, pare că planeta se mişcă înapoi. Acelaşi principiu poate fi aplicat şi atunci când observăm maşinile pe stradă. Mai precis, iluzia că maşinile din spate circulă înspre înapoi se datorează faptului că tu călătoreşti mai repede în comparaţie cu ele.

Cât durează retrogradarea lui Mercur

Când vorim despre Mercur, acest fenomen se întâmplă de aproximativ patru ori pe an şi poate dura între o săptămână şi trei săptămâni şi jumătate, înainte ca planeta să pară că avansează din nou. Din punct de vedere astrologic, Mercur retrograd are o semnificaţie cu totul diferită. Astrologii consideră că poziţia planetelor poate afecta sănătatea, relaţiile amoroase şi alte aspecte ale vieţii. Deci, atunci când o planetă intră în retogradare, poate să perturbe tot ceea ce credem că este sub control. Mercur se ocupă de multe zone: de inteligenţă, de memorie, de comunicarea de orice fel, de capacitatea de ascultare, de contracte, de comerţ, de computere şi de transport.

Ce NU e bine să faci când retrogradează Mercur

Astrologii sfătuiesc oamenii să nu înceapă nimic nou în timp ce Mercur este retrograd. De exemplu, să nu îşi schimbe locul de muncă, să nu achiziţioneze o casă sau să călătorească într-un loc nou. Este mai bine să se concentreze, în schimb, pe reevaluarea vieţii la modul general. Chiar dacă astrolonomii spun că plantele nu au niciun efect asupra vieţii, oricând constituie un moment bun să faci ordine în viaţa de zi cu zi, în plan relaţional, în afaceri, la locul de muncă, în familie şi în sănătate.