Connect with us

General

Ce beneficii are argila cosmetică pentru piele și cum să o folosești corect

Măștile cu argilă sunt foarte populare, dar înainte de a le încerca, trebuie să afli pentru ce tip de ten sunt recomandate și cum să le folosești corect.

Dacă ai tenul gras, multe puncte negre și o zonă T permanent lucioasă, probabil ai aflat deja de beneficiile argilei cosmetice, cunoscută și drept caolin. Există mai multe tipuri de argilă cosmetică, însă cea mai cunoscută și folosită este argila albă.
Este prezentă în numeroase produse și tratamente cosmetice, principala sa funcție fiind cea de absorbant. De aceea, are capacitatea de a absorbi excesul de sebum, de a extrage punctele negre și de a reduce efectul de piele luncioasă al tenului gras. Argila conține de obicei peste 20 de minerale naturale, printre care fier, potasiu, calciu, magneziu, zinc și cupru.

Iată care sunt efectele și beneficiile argilei:

Tip de ingredient: absorbant, agent de uscare
Principalele beneficii: absoarbe excesul de sebum, matifiază și extrage impuritățile din piele.
Cine ar trebui să folosească argila: În general, argila este recomandată persoanelor care au ten acneic, gras, însă acest ingredient natural poate fi folosit în siguranță pentru cele mai multe tipuri de ten.
Cât de des poate fi folosită argila: Argila poate fi folosită o dată pe săptămână pentru a trata tenul gras, dar în cazurile severe de ten uleios poate fi utilizată de până la patru ori pe săptămână, în funcție de nevoile pielii.
Acționează cel mai bine împreună cu: Extracte botanice, fructe, iaurt și ceaiuri cu efect calmant asupra pielii, precum ceaiul de mușețel.
Nu se folosește cu: alte ingrediente cu efect absorbant.

Ce este argila cosmetică?

Caolinul sau argila albă este un tip de argilă care se găsește în natură, dar poate fi produsă sintetic și în laborator.
Este folosită în numeroase scopuri, inclusiv în medicină și produse de machiaj, dar în ceea ce privește tratamentele faciale, argila este utilizată ca agent absorbant. Spre deosebire de alte tipuri de argilă, argila albă este recunoscută pentru efectele sale delicate asupra pielii, fiind sigură pentru cele mai multe tipuri de ten.

Beneficiile argilei albe pentru piele

Datorită capacității sale de a absorbi excesul de sebum, argila este eficientă pentru tratarea tenului gras, pentru combaterea acneei și a punctelor negre. Conținutul ridicat de minerale esențiale îi oferă proprietăți importante, așa cum este remineralizarea tenului obosit.

Efectele secundare ale argilei

Deși argila este în general un ingredient sigur pentru piele și este considerat un ingredient fără riscuri în produsele cosmetice, are și câteva efecte nedorite.
Dacă este folosită prea des, argila poate usca excesiv tenul. Argila nu este recomandată dacă ai pielea foarte uscată.

Cum să folosești corect argila cosmetică

Argila este folosită cel mai des sub forma măștilor faciale. Se poate combina cu ingrediente lichide sau umede, precum iaurt, suc de fructe, lapte, ceaiuri din plante, cafea, miere etc. Este recomandat să folosești o mască cu argilă o dată pe săptămână, iar în cazul în care tenul tău este foarte gras sau afectat de impurități precum coșuri, puncte negre și comedoane, o poți folosi de până la patru ori pe săptămână, recomandă medicul dermatolog Fran Cook-Bolden, citat de byrdie.com.
Atunci când o folosești ca mască, aplică pe zonele afectatea sau pe toată față, cu excepția zonei ochilor și buzelor.
Lasă masca cu argilă să acționeze timp de 10-15 minute, apoi clătește-te și aplică o cremă sau un serum hidratant. Nu lăsă niciodată masca cu argilă să se usuce complet pe piele! Poate usca excesiv tenul.
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

General

Ce poți păți într-o zi de 13? Ghinion sau superstiție?

Ziua de 13, ghinion sau superstiție, mit sau realitate? Mulți oameni se tem de ziua de 13, uneori fără o justificare. Mulți superstițioși fug de 13 și de conotațiile sale. De fapt, este cifra care reprezintă suma Iisus + 12 apostoli și are o simbolistică de bun augur.

Ziua de 13, ghinion sau superstiție? Ce poți păți dacă în calendar e 13 și de unde vine această superstiție cărora multora le dă fiori!

În planul fizic, 13 este legat de cruce (1 + 3 = 4, numărul specific familiei și crucii), deci de suferințe. Crucea este dezvoltarea cubului în spațiul cu două dimensiuni, iar cubul, schematic, reprezint un spațiu închis, o închisoare.

Egiptenii au fost primii care au dezvoltat o superstiție a numărului 13, dar la ei aducea Noroc. Ei credeau cã sunt 12 trepte ale scãrii, care duc la viața eternã. Atingând a 13-a treaptã însemna cã ai trecut dincolo. Numãrul 13 la ei era asociat cu nemurirea.

Sumerienii au folosit un zodiac cu 13 constelații și 26 de stele principale, potrivit Cunoaștelumea.ro.

„12 este numărul Universului, de la Pitagora, părintele numerologiei, citire. 1, Creatorul, împreună cu 2, Creația.

După 12, urmează însă 13, numărul care conține Totul, și încă ceva pe deasupra.

13 este un numãr prim, care nu se împarte decât la el însuși și la nr. 1. Numãrul 13 este socotit un numãr al surprizelor și el conduce la superstiții. Viața multor oameni a fost marcatã de acest numãr.

Geneza a avut loc in 7 zile și 6 nopți, deci iarăși 13.

Multe coincidențe și elemente care par a face legătura cu alte lumi se întâmplă la oamenii mari, bogați spiritual. În cazul Majestății Sale Regele Mihai, numărul 13 pare că l-a urmărit. Majestatea Sa a decedat la orele 13, trupul i-a fost adus în țară pe 13 decembrie, regina Ana a fost înmormântată tot într-o zi de 13, iar parastasul de 40 de zile s-a săvârșit într-o zi de 13! În cazul de față, 13 are clar o conotație regală.

La musulmani și hinduși, cifra 13 este considerată de bun augur. În credințele iudaice, 13 era reprezentat de consoana M, cu care începe cuvântul mem, adică moarte.

Prin prisma ei și a Tarotului, numãrul 13 reprezintã Moartea (Kabbala-Memn = Moartea; Tarot – Arcana majorã 13: Moartea). Nu este vorba doar de moartea în sine. Arcana 13 simbolizeazã de fapt o transformare, un eveniment care se terminã pentru a începe un altul, fiind vorba de o continuitate și nu de un sfârșit total. Spiritual, moartea reprezintã terminarea vieții pe Terra, dar începutul unei alte vieți pe alte planuri. În Kabbala, numărul 13 este asociat Şarpelui, Dragonului, Satanei şi Criminalului.

În secolul al XVII-lea se credea că nu este bine ca la masă să fie aşezate 13 persoane, dar abia trei veacuri mai târziu oamenii încep să facă legătura între ziua de vineri şi numărul 13, potrivit site-ului descopera.ro.

La fel ca teama de numărul 13, se pare că şi cea legată de ziua de vineri porneşte tot de la scrierile din Noul Testament. În anul 1852, în publicaţia periodică Notes and Queries se scria „Vinerea este considerată o zi care aduce ghinion, fiind ziua Crucificării, şi la fel de nenorocos este şi numărul 13, care este asociat cu Cina cea de Taină”.

Continue Reading

Trending