Connect with us

Sanatate

Cauza ASCUNSA pentru care apar fire de par in barba la femei. Trebuie sa acorzi mare importanta acestui simptom!

Daca esti una dintre femeile cu fire de par in barbie iata ce inseamna si de ce trebuie sa acorzi atentie acestui fapt. Multe femei au o afecțiune numită sindromul ovarului polichistic, cunoscut și sub numele de SOP, fără să știe chiar. De multe ori, candidații cu SOP suferă perioade neregulate și o creștere a părului facial și a acneei, în special la bărbie. Acesta este rezultatul unui dezechilibru hormonal și că adesea – dar nu întotdeauna – PCOS determină formarea chisturilor chiar pe ovare.

Aceste chisturi nu sunt dăunătoare, dar conduc la dezechilibre hormonale care pot provoca perioade menstruale rare sau prelungite, exces de creștere a părului, acnee și obezitate. De asemenea, este important să obțineți un diagnostic de SOP la început, astfel încât să nu conducă la complicații pe termen lung, cum ar fi diabetul de tip 2 și bolile de inimă. Ce cauzează SOP? Medicii nu știu ce anume cauzează sindromul ovarului polichistic, dar există câteva teorii despre anumiți factori de risc:

Excesul de insulină: Prea multă insulină ar putea afecta ovarele prin creșterea producției de androgeni (hormoni masculini), care ar putea interfera în cele din urmă cu capacitatea ovarelor de a ovula corect.

Inflamație de grad scăzut: Studiile au arătat că femeile care au PCOS au, de asemenea, inflamație de grad scăzut. Ceea ce poate determina producerea de androgeni a ovarelor polichistice.

Ereditate: PCOS poate rula în familii. Dacă mama sau sora dvs. o au, aveți și o șansă mai mare să o obțineți

Simptome:

Semnele și simptomele sindromului ovarului polichistic încep la scurt timp după ce o femeie își începe menstruația, dar SOP se poate dezvolta și în anii reproductivi ulteriori.

Există multe semne de care trebuie să fii atent; cu toate acestea, persoanele ar putea fi afectate diferit, iar simptomele se agravează cu obezitatea. Clinica Mayo și WebMD spun că ar trebui să aveți grijă de următoarele simptome:

1. Perioade neregulate
Acesta este unul dintre cele mai frecvente semne ale PCOS. Unele exemple includ perioade care sunt pe un ciclu de 35 de zile sau mai mult, mai puțin de opt perioade pe an, perioade lungi sau grele și eșecul menstruației timp de patru luni sau mai mult.

2. Excesul de păr facial și corporal

S-ar putea să găsiți o creștere crescută a părului pe bărbie, piept, spate, stomac și degetele de la picioare.

3. Anxietate
S-ar putea să experimentați depresie sau schimbări de dispoziție care par să nu aibă caracter. Te simți puțin în jos?

4. Acneea
SOP poate provoca, de asemenea, acnee sau piele foarte grasă. Cosurile ar putea fi foarte profunde și dureroase.

5. Probleme la nivel de insulină
Excesul de insulină interferează cu capacitatea ovarelor de a ovula corect. Tratament

Tratarea SOP este diferită pentru toată lumea. Medicul dumneavoastră vă poate prescrie modificări ale stilului de viață, cum ar fi dieta și exercițiile fizice, pentru a ajuta la pierderea în greutate. Medicul dumneavoastră vă poate prescrie, de asemenea, controlul nașterilor pentru a vă ajuta să vă reglați perioada și pentru a reduce producția de androgeni.

Fiecare pacient este diferit, totuși, deci, dacă recunoașteți oricare dintre simptome, ar trebui să discutați cu medicul dumneavoastră pentru a obține un diagnostic și pentru a învăța cel mai bun mod de a vă trata SOP și simptomele.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sanatate

Nouă motive pentru care plânsul este bun pentru sănătate

 

Lacrimile pot fi un adevărat balsam pentru fizic și psihic, în ciuda faptului că sunt rezultatul plânsului, care de obicei reprezintă o emoție negativă.

 

Plânsul este văzut în general ca o emoție negativă, ceea ce este adevărat într-o oarecare măsură, deoarece oamenii plâng atunci când nu sunt mulțumiți de ceva. Dar există și aspecte pozitive ale plânsului. Cercetările au arătat că plânsul îți poate oferi beneficii pentru sănătate. Iată nouă dintre beneficiile pentru sănătate ale plânsului.

1. Detoxifică organsimul

Plânsul îți ușurează corpul de un hormon de stres numit cortizol. Chiar dacă cortizolul are unele beneficii, persoanele predispuse la stres au niveluri mai ridicate, ceea ce este destul de periculos pentru mintea și corpul acestora. Plânsul poate reduce nivelul de cortizol din organism care, la rândul său, vă poate scădea stresul. Așa că, data viitoare când te trezești stresat din cauza jobului sau a problemelor tale personale, găsește un spațiu privat în care să poți plânge în liniște!

2. Descarcă durerea emoțională

Durerea emoțională este uneori mai grea de gestionat decât durerea fizică. Puteți utiliza calmante pentru a vă elibera rapid de durere, dar același truc nu va fi util cu durerea emoțională. Oamenii văd adesea durerea emoțională ca un semn al depresiei. Psihiatrii prescriu medicamente care pot face mai mult rău decât bine. Aceste medicamente pot oferi o ușurare temporară, dar vă pot oferi și efecte secundare dăunătoare. Unul dintre modurile naturale de a alina durerea emoțională este plânsul. Oamenii de știință au făcut studii despre plâns, care au arătat că plânsul poate elibera neurotransmițători în creier, ceea ce poate atenua durerea emoțională.

3. Are efecte antibacteriene

Acesta ar trebui să fie unul dintre cele mai surprinzătoare beneficii pentru sănătate ale plânsului. Oamenii de știință spun că plânsul este eficient în uciderea bacteriilor dăunătoare din organism. Acestea atribuie această proprietate anti-bacteriană unei anumite enzime numite lizozime. Această enzimă este prezentă în lacrimile care coboară din ochi în timp ce plângeți. Se spune că lizozima poate ucide bacteriile în 15 minute. Au fost experimente caz poate distruge pereții celulari ai bacteriilor, care ar duce în cele din urmă la distrugerea bacteriilor.

4. Îmbunătățește vederea

Plânsul îți poate îmbunătăți vederea. Lacrimile care curg în timpul plânsului sunt responsabile pentru acest lucru. Lacrimile au capacitatea de a-ți lubrifia pleoapele și globurile oculare. De fapt sfârșesc prin a-ți hidrata ochii. Deshidratarea este una dintre cauzele comune ale deteriorarii vederii. Dar, lacrimile pot compensa în mod natural această problemă. Este cunoscut faptul că particulele de praf pot cauza probleme oculare. Dar, lacrimile au capacitatea de a îndepărta particulele de praf din ochi. Lacrimile pot hidrata și mucoasele prezente lângă ochi. Așa că, data viitoare când simțiți mâncărime în ochi sau vederea încețoșată, încercați să plângeți cu lacrimi.

5. Facilitează respirația la bebeluși

Nou-născuții plâng mult. Sunetul plânsului poate fi uneori asurzitor și s-ar putea să credeți că ceva nu este în regulă cu copilul. Dar plânsul este de fapt bun pentru bebeluși. De fapt, nu este un semn bun dacă un nou-născut nu plânge, deoarece poate fi un semn că copilul se confruntă cu dificultăți de respirație. Majoritatea nou-născuților plâng în mod natural. Dar, dacă un bebeluș nu plânge, atunci medicii încearcă diferite lucruri, cum ar fi să țină bebelușul cu capul în jos sau să-l scufunde în apă rece doar pentru a-l face pe copil să plângă. Acesta este de fapt cunoscut ca primul plâns al bebelușului și este extrem de vital pentru respirația copilului după ce cordonul ombilical este tăiat.

6. Induce somnul la bebeluși

A-i face pe cei mici să doarmă este o provocare comună cu care se confruntă părinții. Când un copil plânge, părinții lui încearcă din greu să-l oprească din plâns. Dar, lăsându-l să plângă poate ajuta copilul să doarmă. Părinții ar trebui să învețe o tehnică numită „plânsul controlat”, care este eficient în inducerea somnului la un sugar. Se spune că un bebeluș doarme mai mult după plâns, iar șansele ca bebelușul să se trezească în timpul somnului sunt de asemenea reduse, deoarece bebelușul tinde să intre într-o stare de somn profund după plânsul controlat.

7. Îmbunătățește starea de spirit

Oamenii încearcă adesea diferite lucruri pentru a-și ridica starea de spirit. Dar natura ne-a oferit un instrument simplu numit plâns care ne poate ridica starea de spirit fără ajutorul vreunui element extern. Lacrimile sunt cunoscute a fi antidepresive naturale. Unele studii au fost, de asemenea, efectuate în această privință, care au arătat că lacrimile pot îmbunătăți starea de spirit a unei persoane și a face să se simtă pozitiv. Plânsul este de fapt considerat a fi o tehnică de auto-calmare. Persoanele cu tulburări legate de dispoziție sau probleme anxioase pot încerca cu siguranță plânsul. Plânsul vă poate face să inspirați aer rece, care este util în îmbunătățirea stării de spirit. Inhalarea aerului mai rece poate regla, de asemenea, temperatura creierului.

8. Îmbunătățește sistemul imunitar

Oamenii de știință au efectuat experimente care au relevat faptul că plânsul are un impact pozitiv asupra sistemului nostru imunitar. Se spune că plânsul este deosebit de eficient împotriva alergiilor cutanate, deoarece reglează secreția de imunoglobuline. Persoanele predispuse la reacții alergice pot avea o secreție anormală de imunoglobuline. Persoanele cu eczeme și alte afecțiuni legate de piele pot folosi plânsul ca mod natural de a preveni reacțiile alergice. Persoanele care suferă de artrită reumatoidă, o boală autoimună, au observat o reducere a durerii și a altor simptome după plâns. Plânsul poate controla secreția de tot felul de substanțe chimice imune despre care se știe că agravează simptomele alergice.

9. Lacrimile sunt bogate în electroliți

Lacrimile provin dintr-o glandă numită glandă lacrimală. Nu mulți oameni știu că lacrimile rezultate din plâns au electroliți și proteine care sunt utile organismului nostru. Unii dintre electroliții prezenți în lacrimile umane includ potasiu, sodiu, magneziu, zinc și, calciu. Lacrimile conțin de asemenea proteine utile, cum ar fi Lacritina, Lactoferrina, lizozima și Lipocalina. Știm că lizozima are proprietăți antibacteriene. Așadar, data viitoare când plângeți, încercați să vă sorbiți lacrimile, deoarece electroliții și aminoacizii prezenți în lacrimi sunt bune pentru corpul vostru. Înghițirea lacrimilor este cel mai natural mod de a lua electroliți.

Continue Reading

Trending