Connect with us

lifestyle

Care sunt cele 5 limbaje ale iubirii?

Există diferite moduri de a exprima iubirea. Care este limbajul iubirii tale? Oamenii au un singur limbaj al dragostei? În acest articol, descoperă cele cinci limbaje ale iubirii și care este cel care ți se potrivește!

 

Care sunt cele 5 limbaje ale iubirii? Dragostea este universală?

Oamenii au vorbit dintotdeauna despre dragoste. Cu toate acestea, nu există nimic concludent în acest sens.

Unul dintre oamenii care s-au dedicat studierii iubirii este Gary Chapman, un consilier în căsătorie care a scris despre cele cinci limbaje ale iubirii. În cartea sa, The Five Love Languages: How to Express Heartfelt Commitment to Your Mate, el a analizat diferitele moduri în care oamenii exprimă acest sentiment.

Deși fiecare persoană are propriul stil și modul său de a oferi și de a primi dragoste, majoritatea oamenilor sunt de acord că dragostea este foarte importantă în viață. Chapman susține că un cuplu se poată conecta într-un mod mai eficient atunci când fiecare partener își descoperă limbajul iubirii.

Ce sunt aceste limbaje ale iubirii?

Chapman susține că, de multe ori, cuplurile nu par să se înțeleagă, deoarece folosesc limbaje ale iubirii complet diferite. El afirmă, de asemenea, că oamenii oferă adesea dragoste în același mod în care vor să o primească. În acest scop, el propune ca oamenii să identifice care sunt limbajele iubirii și apoi să învețe să le înțeleagă și pe ale celorlalți.3

1. Cuvinte de apreciere

Acesta este unul dintre cele mai importante limbaje ale iubirii. Cuvintele pe care le spui partenerului pentru a-i arăta cât de mult îl apreciezi sau cât de important este pentru tine sunt spontane la unii oameni și planificate la alții.

Trebuie să menționăm că, pentru a fi credibili, trebuie să fim autentici, sinceri și să ne bazăm pe ceva ce simțim sau gândim. Este important să nu presupui că partenerul tău știe ce simți. Recunoașterea și confirmarea ajută la întărirea relației.

Asigură-te că lucrurile pe care le spui nu sunt pur și simplu vorbe goale. Nu uita faptul că acțiunile vorbesc mai mult decât cuvintele!

2. Timp de calitate

Într-o societate în care oamenii se bazează pe multitasking și în care telefoanele mobile sunt folosite 24/7, este și mai important să-i acorzi timpului de calitate locul pe care îl merită.

Adevărul este că, de multe ori, când cineva te întreabă după o întâlnire ce face persoana pe care ai întâlnit-o, este posibil să nu știi cum să răspunzi. Acest lucru se întâmplă pentru că nu ești complet acolo. Prin urmare, timpul trebuie măsurat în calitate, nu în cantitate. Folosește-ți timpul liber pentru a te dedica pe deplin partenerului, ascultă-l și împărtășește momente cu el.

3. Cadouri

Aceasta este un alt limbaj al iubirii definit de Chapman. Autorul afirmă că darul în sine nu contează, ci efortul depus de o persoană pentru a-l găsi și a-l cumpăra.

Cu toate acestea, mulți oameni se întreabă, cel puțin parțial, dacă termenul „cadou” este cel potrivit. Probabil știi că o relație plină de daruri, cu toate nevoile materiale satisfăcute, nu implică neapărat reciprocitate sau interes.

Poate că termenul potrivit este „gest”. Acordarea de atenție și interesul pentru cunoașterea gusturilor partenerului te pot determina să-i cumperi ceva, ceea ce este foarte diferit de a o face strict din inerție.

Ca atare, cel mai bine este să găsești un echilibru. Un lucru nu ar trebui să-l înlocuiască pe celălalt. Mulți oameni recomandă, de asemenea, experiențele inedite pe post de cadou.

4. Ajutor

Reprezintă toate acțiunile prin care ajuți o altă persoană și îi faci favoruri. De exemplu, înseamnă să-i aduci mâncare mamei tale dacă știi că vine acasă de la serviciu foarte târziu și este foarte obosită.

În acest moment, este important să-ți dai seama care sunt obligațiile tale și să nu le confuzi cu ajutorul oferit necondiționat partenerului. De exemplu, curățarea bucătăriei nu este un gest sau o favoare dacă partenerul tău este cel care a pregătit cina.

5. Atingere fizică

Un sărut, o îmbrățișare, o bătaie pe umăr, o mângâiere… Diferite gesturi comunică aprecierea, parteneriatul și sprijinul. Unii oameni adoră contactul direct. Alții apreciază mai mult spațiul personal.

Fiecare persoană are limbajul preferat pentru a exprima sau a primi dragoste. Este important să găsești echilibrul și să fii conștient/ă de limbajul oamenilor la care ții. În acest fel, va fi mai ușor pentru toată lumea să își comunice afecțiunea.

Limbaje ale iubirii: dragostea este mai mult decât un sentiment romantic

Dragostea este construită de oameni ADEVĂRAȚI. Astfel, în loc să recurgi la idealuri sau stereotipuri, ar trebui să te orientezi către persoana care îți este alături.

Nimeni nu are un limbaj strict, deoarece toate aceste limbaje ale iubirii tind să se intersecteze. De asemenea, relațiile și oamenii se schimbă în timp și este important să conștientizezi aceste schimbări.

Modalitățile de exprimare a iubirii nu trebuie confundate cu dragostea romantică. Iubirea trebuie să fie reciprocă și să se bazeze pe respect, ca un dans delicat.

Iubirea nu prea are legătură cu miturile dragostei romantice, care nu sunt deloc utile, ci frustrează oamenii din cauza cerințelor, așteptărilor și credințelor nerealiste. Relațiile au nevoie de timp, răbdare, cunoștințe și multă comunicare. Cunoașterea limbajelor dragostei te poate ajuta să ai o relație armonioasă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lifestyle

5 LUCRURI PE CARE TREBUIE SĂ LE FACI PENTRU TINE ÎN ACEASTĂ VARĂ

Și, dintr-o dată, știi… este timpul să începi ceva nou și să ai încredere în magia noilor începuturi.

Iată care sunt acele 5 lucruri importante pe care trebuie să le faci pentru tine în această vară:

 

1. Începe să creezi viața pe care ți-o dorești chiar acum

Este foarte ușor să amâni lucruri. Să te păcăleșți spunându-ți „Odată ce lucrurile vor fi diferite, voi lupta pentru visul meu.” sau „Odată ce voi fi într-o relație, voi începe să mă iubesc cu adevărat.”. Însă, pentru a trăi viața pe care ți-o dorești, va trebui să o trăiești chiar acum, nu în viitor.

Nu aștepta momentul potrivit pentru că acesta nu va veni.

2. Începe să îți asumi 100% responsabilitatea pentru viața ta

Nu este ușor să îți asumi întreaga responsabilitate pentru toate domeniile vieții tale. Însă este singura modalitate de a schimba ceva în viitorul tău. Asumându-ți responsablitatea îți regăsești puterea interioară. Așadar, oricât de dificil ar părea, revendică-ți întreaga responsabilitate pentru viața ta.

3. Începe să petreci timp cu oamenii potriviți

Cum sunt oamenii cu care îți petreci cel mai mult timp? Îți dau energie sau te scurg de ea? Prieteniile și conexiunile nu sunt ceva static, acestea sunt mereu în mișcare, în schimbare, în transformare. Stabilește un standard ridicat pentru tine și alege să petreci timp doar cu oamenii care îți plac.

Asigură-te că sufletul tău este înconjurat de suflete care reflectă modul în care doreșți să simți, să fii, să faci și să exiști.

4. Începe să fii atentă la lucrurile care contează cu adevărat

Dacă te concentrezi prea mult pe lucruri negative, vei rămâne blocată în acestea. Îți pasă mai mult de ceea ce ar putea crede alții sau de a trăi viața adevărată pentru tine? Îți pasă mai mult de comentariile negative sau de a fi o forță de bine în această lumea? Învață să fii atentă la lucrurile care contează cu adevărat pentru tine.

5. Începe să te porți ca și cum ți-ar păsa de tine

Îți pasă cu adevărat de tine? Acționezi, vorbești și te porți cu tine așa cum o faci cu cel mai bun prieten al tău? Privește cu atenție în sufletul tău, în mintea ta. De ce ai nevoie mai mult sau de ce nu mai ai nevoie pentru a te simți mai bine?

Continue Reading

Trending