Connect with us

General

Beneficiile folosirii lampii din sare roz de Himalaya

Ce este lampa de Himalaya? Sarea de mare de Himalaya se crede ca s-a format din reziduurile uscate ramase in urma prime mari de pe pamant, marea primordiala de la creatia planetei. Stim care sunt beneficiile sarii de Himalaya, dar care sunt beneficii

Ce este o lampa de Himalaya? Sarea de mare de Himalaya se crede ca s-a format din reziduurile uscate ramase in urma primei mari de pe pamant, inca de la creatia planetei. Stim care sunt beneficiile sarii de Himalaya, dar care sunt beneficiile unei lampi din sare de Himalaya?

Lampa din sare roz de Himalaya poate fi folosita ca orice lampa, pentru a da lumina, dar nu acesta este motivul pentru care este atat de apreciata. Lampile din sare de Himalaya sunt apreciate pentru ca se crede ca pot curata aerul de agentii poluanti, ionii pozitivi si electrosmogul generat de echipamentele electronice si, in plus, contribuie la diminuarea simptomelor de astm, alergii si alte boli.

Dar sunt adevarate aceste pretentii sau sunt doar o aura cu care se inconjoara ultima achizitie din casa ta? Si cum poti face diferenta intre o lampa din sare autentica si una falsa?

Ce este lampa din sare de Himalaya si cum functioneaza?

Lampile autentice din sare de Himalaya sunt blocuri solide din sare de Himalaya, prelucrate manual. Minele de la mare adancime din Khewra, Pakistan, situate pe versantul de vest la Muntilor Himalaya, sunt singura sursa de sare roz de Himalaya. Culoarea lampilor din sare de Himalaya variaza de la roz deschis la nuante de roz-portocaliu, ca urmare a concentratiei de minerale. Mjlocul acestui bloc de sare se gaureste pentru a instala un bec ce da atat lumina cat si caldura. O lampa de sare nu este o lampa daca nu are o sursa de lumina si de caldura. Altfel ar fi un simplu bloc de sare.

Sarea este higroscopica, ceea ce inseamna ca atrage moleculele de apa. Fiind o bucata mare de sare, lampa din sare de Himalaya are capacitatea de a atrage moleculele de apa. Vaporii de apa pot aduce in interior multi poluanti, pori de mucegai, bacterii si alergeni. Cand vaporii de apa intra in contact cu lampa de sare, poluantii raman blocati in sare. Lampa fiind incalzita, sarea se usuca si continua ciclul de atragere a vaporilor de apa si a poluantilor, eliberand vaporii de apa inapoi in aer, dar pastrand poluantii daunatori pentru sanatate.

Doar privind o lampa din sare de Himalaya este suficient pentru a te simti mai calm, dar cum ramane cu celelalte calitati terapeutice? Pana in prezent nu exista studii stiintifice care sa confirme beneficiile lampii din sare de Himalaya. Exista, insa, suficiente motive pentru a atribui lampilor autentice din sare de Himalaya aceleasi beneficii pe care atat cercetarile stiintifice cat si marturiile utilizatorilor le-au atribuit altor tipuri de sare.

Conform Institutului Lung (un institut medical american dedicat bolilor pulmonare cronice), sarea (in general) are urmatoarele proprietati pentru sanatate:

  • Antibacteriana
  • Antiinflamatorie
  • Dilueaza mucusul in exces si accelereaza transportul muco ciliar
  • Elimina patogenii (cum ar fi polenul din aer)
  • Reduce nivelul de IgE (hipersensibilitatea sistemului imunitar)

Beneficiile lampii din sare de Himalaya

1. Purificarea aerului

Dintre toate beneficiile pe care le poate furniza lampa din sare de Himalaya, purificarea aerului este cautata cel mai des de cumparatori. In acelasi scop se cumpara si plantele de interior. Nu este nicio indoiala ca aerul curat contribuie la o stare mai buna de sanatate.

Conform unui studiu publicat de Societatea Americana pentru Stiinte Horticole, principalul component care contribuie la poluarea aerului este ozonul, asociat in special cu aerul din exterior, insa se regaseste deseori si in aerul din interior, de acasa sau de la locul de munca.

Asa cum s-a mentionat anterior, lampa din sare de Himalaya poate atrage, prin natura sarii, vaporii de apa. Impreuna cu acesti vapori de apa in aerul din interior patrund si poluantii din aer, alergeni, mucegai si bacterii. Cand apa ia contact cu lampa incalzita, sarea capteaza poluantii, dar elimina vaporii de apa. Acest ciclu se repeta ori de cate ori lampa este aprinsa si este calda. Eliminand poluantii din aer, lampa curata aerul si-l face mai sanatos.

2. Diminuarea radiatiilor electromagnetice si a infectiilor din aer

Multe lucruri din jurul nostru emana radiatii electromagnetice sub forma de ioni pozitivi nesanatosi – telefoanele celulare, computerul si televizorul, de exemplu. Aceasta radiatie electromagnetica (EM) sau electrosmogul, desi invizibila, este considerata responsabila de multe efecte daunatoare pe termen lung. O expunere constanta la radiatia EM este considerata principala cauza a oboselii, mareste stresul si slabeste sistemul imunitar.

Peste 2000 de studii au analizat si confirmat efectele toxice ale campurilor electromagnetice generate de orice fel de sursa. Cercetatorii au ajuns la concluzia ingrijoratoare ca “expunerea cronica chiar si la o radiatie scazuta (ca cea a telefoanelor celulare) poate cauza o mare varietate de tipuri de cancer, slabeste imunitatea si favorizeaza aparitia dementei, a bolii Alzheimer, a bolii cardiace si a multor alte boli.”

O metoda foarte buna prin care putem mari expunerea la ioni negativi este cat mai mult timp petrecut in natura, in special pe malul unei ape. Lampile din sare de Himalaya se spune ca elibereaza ioni negativi in cantitati mici si neutralizeaza ionii pozitivi. Prin neutralizarea radiatiei electromagnetice, acestia pot reduce efectele negative pe care electrosmogul le are asupra sanatatii. Mentinerea unui echilibru intre ionii negativi si pozitivi ajuta la reducerea infectiei din aer.

3. Ameliorarea astmului si a simptomelor alergice

Sarea de Himalaya este folosita si in inhalatoare pentru a ameliora astmul si alergiile. Terapia cu sare este folosita pentru a trata pacientii care sufera de boala pulmonara obstructiva cronica. Aceasta boala este o afectiune degenerativa si debilitanta, caracterizata de restrictia circulatiei aerului in si din plamani. Dupa cum afirma Institutul Lung, “Unele persoane au descoperit ca terapia cu sare este o buna optiune pentru ameliorarea simptomelor bolii pulmonare, usurand respiratia.”

Numeroase studii clinice au demonstrat beneficiile terapeutice ale sarii:

  • in 85 % de cazuri de astm moderat si mediu
  • in 75 % de cazuri severe de astm
  • in 97 % de cazuri de bronsita cronica, bronsiectazie si fibroza chistica

Terapia cu sare se pare ca a inceput spre sfarsitul anilor 1800, cand s-a observat ca minerii care lucrau in minele de sare din Siberia sufereau de mult mai putine probleme respiratorii comparativ cu cei din jurul lor, care aveau profesii fara legatura cu minele de sare. In prezent se folosesc camere cu sare si in complexe de spa si s-au inventat si inhalatori cu sare pentru a beneficia de aceleasi avantaje pe care le ofera o salina. Lampile de sare sunt o alta metoda prin care se poate profita de avantajele pe care le ofera o salina, dar in confortul propriei case.

4. Stimularea dispozitiei si imbunatatirea calitatii somnului

Un alt posibil beneficiu al lampii din sare de Himalaya este reducerea simptomelor de anxietate. Conform terapiei prin culori, precum si a preferintelor generale, lumina calda de culoare roz spre portocaliu a lampii are efect de calmare si binedispune atmosfera. In plus, fiind ea insasi o parte a naturii, sarea de Himalaya elibereaza ioni negativi asa cum face o cascada (dar in cantitati mult mai mici). Acest lucru are ca efect reducerea anxietatii si creaza o atmosfera propice somnului. Multi oameni prefera lampile de sare in dormitor, pentru efectul lor de calmare.

De ce sunt ionii negativi atat de buni? Nu ii poti gusta, vedea sau mirosi, insa sunt niste molecule de-a dreptul impresionante. Cand ionii negativi ajung in sange, acestia se pare ca produc niste reactii biochimice care maresc nivelul de serotonina, imbunatatind depresia, diminuand stresul si stimuland energia din timpul zilei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

General

Ce poți păți într-o zi de 13? Ghinion sau superstiție?

Ziua de 13, ghinion sau superstiție, mit sau realitate? Mulți oameni se tem de ziua de 13, uneori fără o justificare. Mulți superstițioși fug de 13 și de conotațiile sale. De fapt, este cifra care reprezintă suma Iisus + 12 apostoli și are o simbolistică de bun augur.

Ziua de 13, ghinion sau superstiție? Ce poți păți dacă în calendar e 13 și de unde vine această superstiție cărora multora le dă fiori!

În planul fizic, 13 este legat de cruce (1 + 3 = 4, numărul specific familiei și crucii), deci de suferințe. Crucea este dezvoltarea cubului în spațiul cu două dimensiuni, iar cubul, schematic, reprezint un spațiu închis, o închisoare.

Egiptenii au fost primii care au dezvoltat o superstiție a numărului 13, dar la ei aducea Noroc. Ei credeau cã sunt 12 trepte ale scãrii, care duc la viața eternã. Atingând a 13-a treaptã însemna cã ai trecut dincolo. Numãrul 13 la ei era asociat cu nemurirea.

Sumerienii au folosit un zodiac cu 13 constelații și 26 de stele principale, potrivit Cunoaștelumea.ro.

„12 este numărul Universului, de la Pitagora, părintele numerologiei, citire. 1, Creatorul, împreună cu 2, Creația.

După 12, urmează însă 13, numărul care conține Totul, și încă ceva pe deasupra.

13 este un numãr prim, care nu se împarte decât la el însuși și la nr. 1. Numãrul 13 este socotit un numãr al surprizelor și el conduce la superstiții. Viața multor oameni a fost marcatã de acest numãr.

Geneza a avut loc in 7 zile și 6 nopți, deci iarăși 13.

Multe coincidențe și elemente care par a face legătura cu alte lumi se întâmplă la oamenii mari, bogați spiritual. În cazul Majestății Sale Regele Mihai, numărul 13 pare că l-a urmărit. Majestatea Sa a decedat la orele 13, trupul i-a fost adus în țară pe 13 decembrie, regina Ana a fost înmormântată tot într-o zi de 13, iar parastasul de 40 de zile s-a săvârșit într-o zi de 13! În cazul de față, 13 are clar o conotație regală.

La musulmani și hinduși, cifra 13 este considerată de bun augur. În credințele iudaice, 13 era reprezentat de consoana M, cu care începe cuvântul mem, adică moarte.

Prin prisma ei și a Tarotului, numãrul 13 reprezintã Moartea (Kabbala-Memn = Moartea; Tarot – Arcana majorã 13: Moartea). Nu este vorba doar de moartea în sine. Arcana 13 simbolizeazã de fapt o transformare, un eveniment care se terminã pentru a începe un altul, fiind vorba de o continuitate și nu de un sfârșit total. Spiritual, moartea reprezintã terminarea vieții pe Terra, dar începutul unei alte vieți pe alte planuri. În Kabbala, numărul 13 este asociat Şarpelui, Dragonului, Satanei şi Criminalului.

În secolul al XVII-lea se credea că nu este bine ca la masă să fie aşezate 13 persoane, dar abia trei veacuri mai târziu oamenii încep să facă legătura între ziua de vineri şi numărul 13, potrivit site-ului descopera.ro.

La fel ca teama de numărul 13, se pare că şi cea legată de ziua de vineri porneşte tot de la scrierile din Noul Testament. În anul 1852, în publicaţia periodică Notes and Queries se scria „Vinerea este considerată o zi care aduce ghinion, fiind ziua Crucificării, şi la fel de nenorocos este şi numărul 13, care este asociat cu Cina cea de Taină”.

Continue Reading

Trending