Connect with us

Sanatate

Băutura cu care trebuie să începi dimineaţa: curăţă colonul, scade tensiunea, reduce colesterolul

Studiile, deloc putine, au demonstrat ca mixul dintre un pahar de apa calduta cu otet de cidru de mere, cu lamaie si piper cayenne este sanatate curata. Printre beneficiile pe care le aduce aceasta bautura usor de preparat se numara:

– curatarea colonului
– imbunatatirea digestiei
– echilibrarea sistemului limfatic
– reducerea colesterolului si trigliceridelor

– scaderea tensiunii arteriale;
– alcalinizarea organismului
– scaderea in greutate
– curata ficatul si alte organe de toxine

Pentru preparare aveti nevoie de:

– 350 ml de apa calduta
– sucul de la o jumatate de lamaie;

– 2 linguri de otet de cidru de mere
– un varf de cutit de piper cayenne
– o lingurita miere de albine (optional, doar pentru a indulci amestecul)
– intareste sistemul imunitar

Se amesteca toate ingredientele si e gata pentru utilizare.
Aceasta bautura trebuie sa fie consumata dimineata, dupa trezire, pe stomacul gol. Dupa jumatate de ora puteti lua micul dejun.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sanatate

3 REMEDII cu MERE pentru ARSURILE la STOMAC

Merele sunt unul dintre cele mai sănătoase fructe și cele care oferă cele mai multe beneficii. Având în vedere acest lucru, este posibil să calmăm arsurile la stomac cu mere?

 

Senzația de arsură în piept sau gât apare atunci când acidul din stomac ajunge în esofag. Dieta precară, stresul, exercițiile fizice sau mâncatul chiar înainte de culcare sunt cauze ale acestei senzații inconfortabile, cunoscută și sub denumirea de arsuri la stomac. În acest articol, vom arunca o privire asupra modului de a folosi mere pentru a calma arsurile la stomac.

Mai întâi, vom discuta puțin despre această afecțiune.

Sfaturi pentru calmarea arsurilor la stomac

  • Dacă apare acest disconfort, fă un obicei din a mesteca alimentele mai încet. De asemenea, este o idee bună să mănânci de cel puțin cinci ori pe zi porții mici și să eviți să bei lichide în timpul meselor.
  • O altă recomandare importantă este să nu te culci imediat după ce ai mâncat. Ar trebui să aștepți cel puțin 30 de minute. În mod ideal, ar trebui să mergi la culcare la aproximativ două ore după ce ai mâncat.
  • De preferat, evită îmbrăcămintea strâmtă sau strângerea curelelor prea tare pe talie.
  • Evită alimentele lichide la cină, cum ar fi supele sau sucurile.

Folosește mere pentru arsurile la stomac

Merele sunt considerate un antiacid natural foarte eficient. Crude sau în infuzii, merele oferă o ameliorare aproape imediată a acidității. Alături de ananas, banane, papaya, kaki și pere, mărul este unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru a calma disconfortul provocat de refluxul acid.

Oțetul de mere combate aciditatea gastrică. Ajută la reducerea acesteia și îmbunătățește digestia. Bicarbonatul de sodiu, ceaiurile din plante și ghimbirul sunt, de asemenea, ideale pentru reducerea consecințelor enervante ale migrării acizilor gastric

Datorită conținutului său de fibre și acizi naturali, mărul este unul dintre cele mai bune fructe pentru combaterea arsurilor la stomac și a simptomelor acestora.

Mere pentru arsurile la stomac: 3 remedii

Există mai multe remedii naturale pentru a contracara arsurile la stomac, iar cele care se bazează pe fructe sunt ideale. Un măr pe zi te va ajuta să-ți păstrezi stomacul sănătos. De fapt, beneficiile consumului acestui fruct delicios sunt numeroase și variate.

Sorbitolul din mere este ideal pentru funcțiile intestinale; este un antidiareic natural și un mobilizator intestinal. Conținutul ridicat de fibre și pectină al acestui fruct ameliorează problemele generate de colită sau gastroenterită.

Merele sunt, de asemenea, un diuretic natural și un agent depurativ, care ajută la eliminarea conținutului toxic din stomac și intestine. Ceaiul de mere reduce inflamația gastrică, calmează aciditatea, relaxează stomacul și îl purifică. Prin urmare, un litru de ceai pe zi va ameliora prompt multe simptome enervante.

Acest fruct este, de asemenea, bogat în magneziu, fier, calciu, potasiu, azot și fosfor, substanțe nutritive care sunt foarte benefice pentru țesuturile stomacale. Proprietățile sale antiinflamatoare ajută la tratarea diverticulilor.

Remedii cu mere pentru arsurile la stomac

Acum că știi care sunt beneficiile merelor pentru combaterea arsurilor la stomac, este important să cunoști diferite modalități de preparare a remediilor naturale. Aceste trei remedii pentru calmarea arsurilor la stomac cu mere sunt simple, ieftine și foarte ușor de preparat.

1. Ceai de mere

Ceaiul de mere poate ajuta la neutralizarea excesului de acid pentru a calma arsurile la stomac.
Ingrediente:
  • 1 măr
  • Sucul unei lămâi
  • 1 lingură de flori de mușețel (15 g)
Mod de preparare
  • Îndepărtează coaja și taie mărul în bucăți mici.
  • Pune două căni de apă într-o oală și adaugă merele, sucul de lămâie și mușețelul. Fierbe totul timp de 10 minute și lasă ceaiul la infuzat înainte de strecurare.

2. Bomboane de mere

Ingrediente:
  • 4 căni de apă
  • 4 mere mari
  • 9 sau 10 prune uscate
  • 2 lămâi
  • 1 portocală
  • Zahăr brun
Mod de preparare
  • Curăță merele și taie-le în jumătate.
  • Pune toate ingredientele care trebuie fierte într-o oală timp de 20 de minute.
  • Îndulcește preparatul după gust, fără a exagera.
  • Consumă o porție pe zi pentru a combate constipația, balonarea sau durerile abdominale.

3. Oțet de mere

Oțetul de mere conține acizi naturali care ajută la ameliorarea arsurilor la stomac și a durerilor.
Ingrediente:
  • 1,6 kilograme de mere coapte
  •  4,7 litri de apă minerală
  • 900 grame de zahăr brun
Mod de preparare
  • Spală merele în apă cu bicarbonat de sodiu pentru dezinfectare totală.
  • Îndepărtează coaja și taie-o în bucăți mici.
  • Amestecă totul cu zahărul și zdrobește fructele până obții un piure fin.
  • Într-un recipient de sticlă foarte curat pune apa și piureul.
  • Acoperă vasul, dar lasă găuri pentru ca aerul să pătrundă, împiedicând intrarea insectelor.
  • Amestecă totul cu o lingură de lemn în primele 10 zile.
  • În următoarele 10 zile, amestecă la fiecare 2 zile.
  • Lasă amestecul să stea alte 10 zile.
  • Strecoară amestecul într-o sticlă fără a o umple. Deschide sticla o dată pe zi pentru a preveni fermentarea ulterioară.
  • Odată ce oțetul de mere este gata, diluează o lingură într-un pahar cu apă caldă și consumă remediul.

Cu ajutorul acestor trei remedii naturale cu mere pentru calmarea arsurilor la stomac, vei atenua disconfortul resimțit. Ca beneficiu suplimentar, aceste remedii sunt ieftine și foarte ușor de preparat acasă, fără conservanți sau substanțe nocive.

Continue Reading

Trending