Connect with us

General

AMULETA CARE ATRAGE IN VIATA TA ENERGIA DE CARE AI NEVOIE

Alege-l pe care care se potriveste scopului tau, dar si personalitatii tale.

Pietre pretioase, statuete feng shui… exista o multime de talismane norocoase pe care le poti purta pentru energie pozitiva si prosperitate. Alege-l pe care care se potriveste scopului tau, dar si personalitatii tale. Astfel, ca sa functioneze, talismanul trebuie nu doar sa-ti fie placut ochiului, ci si sa aiba simbolistica potrivita dorintei pe care vrei sa ti-o indeplinesti.

 

Pentru noroc – trifoi, ghinda sau gargarita

Trifoiul este, poate, cel mai celebru talisman purtator de noroc din toate timpurile. Este un simbol irlandez stravechi despre care se credea ca te ajuta sa intri in contact cu spiritele binefacatoare si sa le atragi bunavointa, fiecare frunza avand o semnificatie aparte: faima, bogatie, sanatate si fidelitate.

Gingasa gargarita a creat si ea de-a lungul timpului multe legende. Se spune ca, daca se asaza pe tine, esti o persoana aleasa, norocoasa, iar norocul nu te va parasi cata vreme porti o astfel de amuleta.

Despre ghinde se stie ca erau purtate pe vremuri in buzunare sau la geamuri pentru a te feri de evenimente nefericite. Simbolizeaza si astazi fertilitatea, tineretea si succesul.

 

Pentru bani – potcoava, numarul 8 sau un banut de argint

Un banut de argint este considerat din vechime aducator de noroc la bani, mai ales ca despre metalul pur se spune ca te protejeaza de siretlicuri si intentii rele cand e vorba de imprumuturi, contracte, investitii sau tranzactii financiare. Banutii chinezesti de argint, prinsi pe un fir rosu, au acelasi scop.

Despre potcoava se spune ca sperie raufacatorii si alunga ghinionul. Poti s-o atarni in casa, deasupra usii, sau s-o porti asupra ta, in miniatura, ca sustinatoare a ascensiunii tale spirituale si materiale.

Iar numarul 8, considerat cel mai noroc dintre toate in China, este aducator de armonie, te ajuta sa te imbogatesti si sa traiesti in tihna, fara grija zilei de maine.

 

Pentru protectie – crucea, cifra 7 sau ochiul magic

Pentru crestini, Crucea este simbolul prin excelenta al credintei lor si al protectiei divine, care ii insoteste pretutindeni si ii apara de energiile malefice. Pentru ca ea sa te protejeze cu adevarat, este bine sa fie binecuvantata de un preot, la Biserica.

Cifra 7, la randul ei, este o cifra biblica, dar si una pe care o intalnesti in basme: din punct de vedere numerologic este asociata perfectiunii si intelepciunii. Aduce liniste interioara, intuitie si raspunsuri la intrebari existentiale.

Cat despre ochiul magic pe care-l intalnesti indeosebi in Grecia si Turcia, te fereste de deochi si de energiile negative ale celor cu care intri in contact, oricat ar fi de rele intentiile lor.

 

Pentru dragoste – o pereche de pasari sau delfini, ceva rosu

Se spune ca un simplu fir de ata rosie purtat la mana are darul de a ne purta noroc si de a ne feri de deochi. Insa mai presus de orice, rosu este culoarea-simbol pentru iubire, pasiune, senzualitate. Poti purta mereu o bratara din piele rosie la mana sau un pandantiv rosu la gat pentru a atrage dragostea.

Totodata, pasarile pereche sub forma de talisman (porumbei, lebede, rate mandarine) aduc implinire sentimentala si stabilitate.

Doi delfini purtati mereu asupra ta iti ghideaza pasii catre sufletul pereche, sau, pentru cei care l-au intalnit deja, aduc compatibilitate si intelegere in cuplu.

De asemenea, cuartul roz este cristalul pe care cei logoditi sau casatoriti ar trebui sa-l aiba aproape, pentru ca favorizeaza atractia si sentimentele profunde.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

General

Ce poți păți într-o zi de 13? Ghinion sau superstiție?

Ziua de 13, ghinion sau superstiție, mit sau realitate? Mulți oameni se tem de ziua de 13, uneori fără o justificare. Mulți superstițioși fug de 13 și de conotațiile sale. De fapt, este cifra care reprezintă suma Iisus + 12 apostoli și are o simbolistică de bun augur.

Ziua de 13, ghinion sau superstiție? Ce poți păți dacă în calendar e 13 și de unde vine această superstiție cărora multora le dă fiori!

În planul fizic, 13 este legat de cruce (1 + 3 = 4, numărul specific familiei și crucii), deci de suferințe. Crucea este dezvoltarea cubului în spațiul cu două dimensiuni, iar cubul, schematic, reprezint un spațiu închis, o închisoare.

Egiptenii au fost primii care au dezvoltat o superstiție a numărului 13, dar la ei aducea Noroc. Ei credeau cã sunt 12 trepte ale scãrii, care duc la viața eternã. Atingând a 13-a treaptã însemna cã ai trecut dincolo. Numãrul 13 la ei era asociat cu nemurirea.

Sumerienii au folosit un zodiac cu 13 constelații și 26 de stele principale, potrivit Cunoaștelumea.ro.

„12 este numărul Universului, de la Pitagora, părintele numerologiei, citire. 1, Creatorul, împreună cu 2, Creația.

După 12, urmează însă 13, numărul care conține Totul, și încă ceva pe deasupra.

13 este un numãr prim, care nu se împarte decât la el însuși și la nr. 1. Numãrul 13 este socotit un numãr al surprizelor și el conduce la superstiții. Viața multor oameni a fost marcatã de acest numãr.

Geneza a avut loc in 7 zile și 6 nopți, deci iarăși 13.

Multe coincidențe și elemente care par a face legătura cu alte lumi se întâmplă la oamenii mari, bogați spiritual. În cazul Majestății Sale Regele Mihai, numărul 13 pare că l-a urmărit. Majestatea Sa a decedat la orele 13, trupul i-a fost adus în țară pe 13 decembrie, regina Ana a fost înmormântată tot într-o zi de 13, iar parastasul de 40 de zile s-a săvârșit într-o zi de 13! În cazul de față, 13 are clar o conotație regală.

La musulmani și hinduși, cifra 13 este considerată de bun augur. În credințele iudaice, 13 era reprezentat de consoana M, cu care începe cuvântul mem, adică moarte.

Prin prisma ei și a Tarotului, numãrul 13 reprezintã Moartea (Kabbala-Memn = Moartea; Tarot – Arcana majorã 13: Moartea). Nu este vorba doar de moartea în sine. Arcana 13 simbolizeazã de fapt o transformare, un eveniment care se terminã pentru a începe un altul, fiind vorba de o continuitate și nu de un sfârșit total. Spiritual, moartea reprezintã terminarea vieții pe Terra, dar începutul unei alte vieți pe alte planuri. În Kabbala, numărul 13 este asociat Şarpelui, Dragonului, Satanei şi Criminalului.

În secolul al XVII-lea se credea că nu este bine ca la masă să fie aşezate 13 persoane, dar abia trei veacuri mai târziu oamenii încep să facă legătura între ziua de vineri şi numărul 13, potrivit site-ului descopera.ro.

La fel ca teama de numărul 13, se pare că şi cea legată de ziua de vineri porneşte tot de la scrierile din Noul Testament. În anul 1852, în publicaţia periodică Notes and Queries se scria „Vinerea este considerată o zi care aduce ghinion, fiind ziua Crucificării, şi la fel de nenorocos este şi numărul 13, care este asociat cu Cina cea de Taină”.

Continue Reading

Trending