Connect with us

General

Aceste zodii sunt obligate să facă alegeri dificile.

Soarele din Vărsător face azi un careu tensionat cu Uranus din Taur. Zodiile Fixe (Taur, Leu, Scorpion, Vărsător) sunt obligate de astre să facă o alegere dificilă.

 

Berbec

Pe fundalul astral al acestei zile, nu se recomandă să faci investiţii în planuri de viitor sau proiecte de grup. S-ar putea să fii entuziasmat(ă) de perspectivele lor, de persoanele cu care lucrezi sau cu care vei munci mai departe, dar mai sunt încă lucruri care trebuie discutate pentru a nu te expune riscului de a pierde fonduri preţioase, pe care le-ai putea canaliza într-o altă direcţie. În cazul altor nativi(e), este posibil ca investiţiile acestea să fi fost făcute deja, iar efectele să se vadă acum. Oricum ar sta lucrurile, este clar că trebuie să te îngrijeşti de finanţe.

Taur

În plan profesional, nu te aşteaptă azi o zi prea uşoară. Acest lucru se datorează, cel mai probabil, unei interacţiuni deficitare cu unul dintre superiori sau poate că îţi sunt delegate sarcini cu responsabilităţi mai mari decât de obicei. Încearcă totuşi să dai dovadă de la fel de mult profesionalism şi în aceste circumstanţe, mai ales dacă ţinteşti să obţii o promovare cândva pe parcursul acestui an. Diplomaţia este şi ea un ingredient vital, mai ales dacă tind să se ia decizii care te afectează fără a fi consultat(ă). Poţi deschide orice discuţie dacă nu laşi impresia că eşti ostil(ă).

Gemeni

Nu eşti într-o dispoziţie prea bună astăzi, iar asta se vede atât în viaţa profesională, cât şi în cea personală. Poate te supără o problemă care pare astăzi sau este altceva la mijloc, o chestiune mai veche, care te frământă şi nu îţi dă pace. În orice caz, este clar că nu eşti în apele tale, iar nivelul de implicare de care dai dovadă în activităţile zilei ar putea scădea din această cauză. Încearcă să eviţi mediile care ţi-ar putea exacerba starea sau care riscă să-ţi răpească voinţa de a depăşi acest moment. Vorbeşte cu cineva apropiat despre ce simţi.

Rac

Felul în care evoluează un proiect, o relaţie de prietenie, de colaborare sau chiar cuplul pe care îl formezi cu partenerul nu îţi dă un sentiment de siguranţă prea mare. S-au adunat de-a lungul timpului nemulţumiri, poate nu le-aţi verbalizat şi rezolvat la timp, iar problemele s-au agravat destul de mult. Acum îţi este mai clar ca oricând că trebuie să faci ceva, dar nici contextul nu te ajută prea tare, nici faptul că este nevoie de implicare din partea celor din jur. Gândeşte-te ce poate fi făcut pentru a repune lucrurile pe făgaşul normal, pe o direcţie mai bună.

Leu

La serviciu, dar şi acasă, este foarte important să păstrezi un raport de forţe echilibrat între tine şi partenerul de viaţă, respectiv persoanele cu care derulezi activităţi de ordin profesional. Orgoliile sunt astăzi supradimensionat şi se poate ajunge foarte uşor la manifestări mai mult sau mai puţin vădite de agresivitate, care vă afectează buna înţelegere şi capacitatea de a conlucra eficient în cadrul proiectelor pe care le aveţi împreună pe rol. Nu îţi aroga drepturi care nu îţi aparţin, iar dacă ceilalţi tind să facă asta, poţi deschide o discuţie diplomată, cu calm, pe această temă care poate escalada brusc.

Fecioară

Te numeri astăzi printre nativii(ele) care nu au parte de o zi prea uşoară. La locul de muncă, sarcinile care ţi se oferă nu sunt deloc uşoare şi vin la pachet cu termene-limită ori aşteptări care nu sunt uşor de satisfăcut. Stresul este aşadar mare şi trebuie să ai mare atenţie cum îl gestionezi, mai ales pentru că este nevoie să ai prezenţă de spirit şi să dai dovadă de multă productivitate pentru a le duce pe toate la bun sfârşit. Trebuie să ai grijă să nu te pierzi cu firea, să rămâi stăpân(ă) pe tine însuţi(ăţi) în orice situaţie.

Balanţă

S-ar putea să apară azi unele discuţii în contradictoriu între tine şi partenerul de viaţă şi/ sau copii. Poate că au legătură cu o situaţie apărută astăzi sau există probleme care vă afectează de mai multă vreme. În orice caz, este clar faptul că trebuie să daţi dovadă de sinceritate unul în raport cu celălalt, să le faci cunoscut celor dragi ce te nemulţumeşte şi să îi îndemni pe apropiaţi să facă acelaşi lucru în ceea ce te priveşte. În caz contrar, poate lua naştere între voi un sentiment de neîncredere, pe care vă va fi greu să îl combateţi.

Scorpion

Nici pentru tine nu se arată o zi prea liniştită acasă. Unele chestiuni de ordin casnic, domestic sau locativ pot crea o ruptură între tine şi persoana iubită ori alte rude apropiate dacă nu reuşeşti să treci peste orgoliu. Aveţi cu siguranţă toţi păreri ferme despre ceea ce trebuie făcut şi cum ar fi mai bine să abordaţi aceste probleme, dar aceste idei nu se suprapun. Trebuie să laşi de la tine şi ei la fel pentru a ajunge la o strategie comună în ceea ce le priveşte. Din acest motiv, este important să discutaţi deschis, calm despre viziunile voastre.

Săgetător

S-ar putea să îţi fie dificil astăzi să comunici cu colegii de serviciu. Aveţi idei diferite şi personalităţi care nu sunt întotdeauna compatibile, iar asta poate conduce la neînţelegeri sau la discuţii aprinse în contradictoriu. Problema este cu atât mai evidentă dacă lucrezi de acasă, întrucât mijloacele alternative de comunicare pot ridica şi mai multe provocări în acest sens. Din acest motiv, este important să ceri şi să oferi lămuriri, să nu laşi nediscutate chestiuni. Pe acest fundal, creşte, de asemenea, riscul unor defecţiuni de natură tehnică. Asigură-te că salvezi tot ceea ce lucrezi şi într-un alt spaţiu de stocare.

Capricorn

Limitează cheltuielile pe care eşti tentat(ă) astăzi să le faci. Rezumă-te la achiziţiile importante de pe lista ta de cumpărături şi evită situaţiile în care apelezi la economii pentru lucruri de care nu ai cu adevărat nevoie. Dacă te afli totuşi în ipostaza în care trebuie să iei un cadou, poţi încerca să optezi mai degrabă pentru ceva util, care nu încearcă să epateze printr-un nume de brand. În fond, gestul contează de fapt, iar în vremurile pe care le trăim, ceva care se poate dovedi folositor poate conta mai mult decât ceva care are doar un nume cu rezonanţă.

Vărsător

Şi tu s-ar putea să ai parte de o zi ceva mai tensionată în raport cu cei dragi. De obicei, faci slalom printre diferenţele de caracter şi personalitate între tine şi cei dragi, dar astăzi este una din acele zile în care îţi este greu să le treci cu vedere. Din acest motiv, nu sunt recomandate discuţiile pe teme sensibile, care pot evidenţia şi mai mult aceste incompatibilităţi. Caută mai degrabă să te concentrezi pe viziunile similare, pe opiniile comune care vă pot ajuta să construiţi pe baza lor strategii pentru a combate sau a rezolva probleme de ordin domestic.

Peşti

Astrele ţi-ar putea aduce azi veşti nu tocmai bune. Aşteaptă-te aşadar să primeşti un e-mail, un telefon sau o vorbă printr-un cunoscut care nu îţi cade bine. Este greu de spus care va fi subiectul, dar cert este că are o legătură cu o temere mai veche, pe care poate nici nu ai avut curajul să o verbalizezi. Nu îţi face totuşi grijă prea tare; înainte să iei decizii pe baza acestor zvonuri, consultă şi alte surse şi vezi dacă lucrurile stau într-adevăr aşa cum ţi s-a comunicat. S-ar putea să fii indus(ă) în mod voit sau involuntar în eroare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

General

Ce poți păți într-o zi de 13? Ghinion sau superstiție?

Ziua de 13, ghinion sau superstiție, mit sau realitate? Mulți oameni se tem de ziua de 13, uneori fără o justificare. Mulți superstițioși fug de 13 și de conotațiile sale. De fapt, este cifra care reprezintă suma Iisus + 12 apostoli și are o simbolistică de bun augur.

Ziua de 13, ghinion sau superstiție? Ce poți păți dacă în calendar e 13 și de unde vine această superstiție cărora multora le dă fiori!

În planul fizic, 13 este legat de cruce (1 + 3 = 4, numărul specific familiei și crucii), deci de suferințe. Crucea este dezvoltarea cubului în spațiul cu două dimensiuni, iar cubul, schematic, reprezint un spațiu închis, o închisoare.

Egiptenii au fost primii care au dezvoltat o superstiție a numărului 13, dar la ei aducea Noroc. Ei credeau cã sunt 12 trepte ale scãrii, care duc la viața eternã. Atingând a 13-a treaptã însemna cã ai trecut dincolo. Numãrul 13 la ei era asociat cu nemurirea.

Sumerienii au folosit un zodiac cu 13 constelații și 26 de stele principale, potrivit Cunoaștelumea.ro.

„12 este numărul Universului, de la Pitagora, părintele numerologiei, citire. 1, Creatorul, împreună cu 2, Creația.

După 12, urmează însă 13, numărul care conține Totul, și încă ceva pe deasupra.

13 este un numãr prim, care nu se împarte decât la el însuși și la nr. 1. Numãrul 13 este socotit un numãr al surprizelor și el conduce la superstiții. Viața multor oameni a fost marcatã de acest numãr.

Geneza a avut loc in 7 zile și 6 nopți, deci iarăși 13.

Multe coincidențe și elemente care par a face legătura cu alte lumi se întâmplă la oamenii mari, bogați spiritual. În cazul Majestății Sale Regele Mihai, numărul 13 pare că l-a urmărit. Majestatea Sa a decedat la orele 13, trupul i-a fost adus în țară pe 13 decembrie, regina Ana a fost înmormântată tot într-o zi de 13, iar parastasul de 40 de zile s-a săvârșit într-o zi de 13! În cazul de față, 13 are clar o conotație regală.

La musulmani și hinduși, cifra 13 este considerată de bun augur. În credințele iudaice, 13 era reprezentat de consoana M, cu care începe cuvântul mem, adică moarte.

Prin prisma ei și a Tarotului, numãrul 13 reprezintã Moartea (Kabbala-Memn = Moartea; Tarot – Arcana majorã 13: Moartea). Nu este vorba doar de moartea în sine. Arcana 13 simbolizeazã de fapt o transformare, un eveniment care se terminã pentru a începe un altul, fiind vorba de o continuitate și nu de un sfârșit total. Spiritual, moartea reprezintã terminarea vieții pe Terra, dar începutul unei alte vieți pe alte planuri. În Kabbala, numărul 13 este asociat Şarpelui, Dragonului, Satanei şi Criminalului.

În secolul al XVII-lea se credea că nu este bine ca la masă să fie aşezate 13 persoane, dar abia trei veacuri mai târziu oamenii încep să facă legătura între ziua de vineri şi numărul 13, potrivit site-ului descopera.ro.

La fel ca teama de numărul 13, se pare că şi cea legată de ziua de vineri porneşte tot de la scrierile din Noul Testament. În anul 1852, în publicaţia periodică Notes and Queries se scria „Vinerea este considerată o zi care aduce ghinion, fiind ziua Crucificării, şi la fel de nenorocos este şi numărul 13, care este asociat cu Cina cea de Taină”.

Continue Reading

Trending