Connect with us

Sanatate

9 semne că ai paraziți intestinali

Probabil că majoritatea aţi auzit de paraziţii care trăiesc în corpul nostru. Acesta este un alt organism care trăiește în corpul tău din cauza resurselor tale interne. Pur și simplu, mânâncă ceea ce mănânci. Dar nu orice mediu este potrivit pentru existența lor.

Există multe tipuri de astfel de organisme. Desigur, ați auzit despre astfel de tipuri: trichophytosis, tapeworms, pinworms, trichocephals, hookworms, și multe altele.

Pe lângă faptul că sunt de diferite tipuri și dimensiuni, ele provoacă și o mulțime de probleme serioase unei persoane. Și aceste probleme nu sunt cele mai ușoare. Unii paraziți pot mânca celulele roșii din sângele dvs., alții vă mănâncă mâncarea (care este digerată și absorbită pentru o lungă perioadă de timp).

Paraziți au, de asemenea, capacitatea de a stabili ouă și de a se multiplica. Acest lucru poate provoca mâncărime, insomnie, iritabilitate și așa mai departe.

Pentru a înțelege dacă aveți paraziți sau nu, am adunat 9 semne diferite care semnalează prezența paraziților în interiorul corpului.

9 semne care arată prezenţa parazitilor

1) suferiți de constipație, diaree, gaz sau alte simptome de sindrom de intestin iritabil.

2) Aveți o istorie de boli intestinale și de atunci digestia s-a schimbat.

3) Aveți dificultăți la adormire sau vă treziți de multe ori pe timp de noapte.

4) Aveți iritații, erupții inexplicabile, urticarie, acnee rozacee sau eczeme pe piele.

5) Visaţi că vă spalaţi pe dinţi periodic.

6) Mușchii sau articulațiile vă doare sau vă deranjează tot mai des.

7) Vă simțiți suprasolicitat, aveți depresie sau apariții frecvente de apatie.

8) După masă, nu vă întindeți deloc și nu vă simțiți satisfăcut.

9) Ați fost diagnosticat cu anemie cu deficit de fier.

Aceste simptome pot părea uneori nesoluționate și inexplicabile. De exemplu, aveți probleme cu somnul, iritația pielii, modificările de dispoziție și durerile musculare pot fi cauzate de toxinele pe care paraziți le eliberează în sânge. Aceste toxine provoacă deseori anxietate, care se poate manifesta în diferite forme.

Când toxinele menționate mai sus interacționează cu celulele sanguine, ele pot duce la o schimbare a dispoziției sau a iritației pielii.

Cum să vă verificați suspiciunile legate de prezența paraziților?

De obicei, acestea oferă o analiză detaliată a fecalelor, care dezvăluie mai mult de 17 tipuri de paraziți. De asemenea, se întâmplă ca analiza să nu determine parazitul și apoi singura modalitate de a vă proteja de posibila partajare a unui organism străin este de a bea un amestec de plante medicinale.

De exemplu: afine, extracte de ancora, pelin, și așa mai departe). De asemenea, face bine stomacului tău să consumi semințe obișnuite de dovleac (de preferință crude).

Dacă aveți suspiciuni cu privire la prezența paraziților în corpul dumneavoastră, ar trebui să consultați un medic pentru a vă putea da o analiză detaliată a fecalelor.

Și rețineți că hrana influențează foarte mult microorganismele care trăiesc în interiorul vostru. Prin schimbarea mâncării într-o varietate mai vie și vegetală, puteți crea într-un mediu bun în care paraziți nu mai pot supraviețui.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sanatate

Remedii pentru panarițiu: 4 opțiuni naturale

Panarițiul este o mică inflamație care se formează pe pielea din jurul unghiei. Deși nu este o problemă serioasă, poate fi destul de dureroasă. În acest articol, vei descoperi câteva remedii naturale pentru panarițiu.

Atunci când unghiile se încarnează sau dezvoltă infecții, avem adesea de-a face cu panarițiul. Aceasta este o problemă cosmetică caracterizată prin inflamația pielii din jurul unghiilor mâinilor și picioarelor. Ce remedii naturale există pentru panarițiu?

Deși tratamentul pentru această afecțiune presupune tăierea corectă a unghiilor și a cuticulelor și utilizarea încălțămintei adecvate (în cazul unghiilor de la picioare), anumite soluții naturale pot accelera recuperarea. Aplicarea lor regulată favorizează refacerea pielii afectate și reduce riscul de infecții. Descoperă-le mai jos!

Remedii pentru panarițiu: 4 opțiuni naturale

Majoritatea panarițiilor dispar singure, fără a fi nevoie de tratament. De fapt, rareori generează complicații precum durerile severe sau puroiul. Dar ele cauzează adesea inflamații, roșeață și sensibilitate. Din fericire, poți ameliora acest disconfort cu tratamente simple aplicate la domiciliu. Vrei să le încerci?

1. Sare de mare și lămâie

Combinarea acestor două produse creează un remediu antiseptic și calmant, cu capacitatea de a îndepărta pielea moartă.

Combinația de sare de mare și lămâie este unul dintre cele mai bune remedii pentru panarițiu. În primul rând, ambele ingrediente sunt antimicrobiene și antifungice, ceea ce înseamnă că ajută la prevenirea infecțiilor. În al doilea rând, au rol de exfolianți, facilitând îndepărtarea pielii moarte.

Ingrediente

 • 2 lămâi
 • 1 lingură de sare de mare (15 g)

Mod de preparare

 • În primul rând, stoarce sucul lămâilor și pune-l într-un recipient.
 • Apoi, adaugă lingura de sare de mare și amestecă bine.

Mod de utilizare

 • Aplică remediul pe unghie și lasă-l să acționeze 20 de minute.
 • Reține faptul că lămâia poate provoca o ușoară arsură. Totuși, nu-ți face griji, deoarece această arsură dispare după câteva minute.
 • Repetă procedeul în fiecare zi până când panarițiul dispare.

 

2. Vicks VapoRub®

Acest popular unguent mentolat poate ajuta la tratarea panarițiului datorită efectelor sale hidratante și antiseptice. Aplicarea acestuia în zona afectată calmează arsura și înmoaie pielea. De fapt, ajută și la tratarea unghiilor încarnate.

Mod de utilizare

 • Pentru început, curăță suprafața unghiei cu apă caldă și săpun.
 • Usucă bine și acoperă zona cu Vicks VapoRub®.
 • Lasă unguentul să acționeze fără clătire și repetă tratamentul în fiecare seară înainte de culcare.

 

3. Ulei esențial de arbore de ceai și aloe vera

Proprietățile sale hidratante ajută la tratarea panarițiului.

Acest remediu interesant pentru panarițiu combină proprietățile hidratante și antimicrobiene ale gelului de aloe vera cu acțiunea puternic antiseptică a uleiului esențial de arbore de ceai. Din acest motiv, utilizarea sa regulată favorizează ameliorarea inflamației și reduce riscul de infecție.

Ingrediente

 • 2 linguri de gel de aloe vera (40 g)
 • 4 picături de ulei esențial de arbore de ceai

Mod de preparare

 • În primul rând, extrage câteva linguri de gel de aloe vera din frunzele plantei.
 • Apoi, combină-le într-un castron cu uleiul esențial de arbore de ceai.

Mod de utilizare

 • Aplică remediul pe unghii de două ori pe zi.

 

4. Ulei esențial de oregano

Un alt remediu pentru panarițiu care ajută la prevenirea infecțiilor este uleiul esențial de oregano. Datorită efectelor sale antibacteriene și antiseptice, protejează zona afectată împotriva înmulțirii bacteriilor patogene. În plus, efectul său analgezic acționează ca un calmant al durerii.

Ingrediente

 • 5 picături de ulei esențial de oregano
 • 1 lingură de ulei de măsline (15 ml)

Mod de preparare

 • În primul rând, combină uleiul esențial de oregano cu o lingură de ulei de măsline. Evită utilizarea nediluată, deoarece poate fi agresivă cu pielea.
 • Dacă nu ai la îndemână un ulei purtător, amestecă uleiul esențial cu apă caldă.

Mod de utilizare

 • Curăță zona afectată și masează ușor remediul pe piele.
 • Lasă-l să acționeze fără clătire și repetă procedeul de două ori pe zi.
 • Aplică tratamentul până când panarițiul dispare.
Continue Reading

Trending