Connect with us

Sanatate

9 remedii naturale pentru albirea dinților

Dintii galbeni sunt unul dintre cele mai proaste lucruri din punct de vedere al imaginii. Te face să arăți necurat și neigienic, cu toate că motivulreal al acestora poate fi orice, de la prea multă cofeină la o reacție la antibiotice.
Albirea dinților este o soluție evidentă, dar procedura pentru aceasta costă mult mai mult decât s-ar putea imagina la început. Asta înseamnă că va trebui să plătiți o factură destul de mare pentru ceva atât de simplu. Există metode mult mai economice și mai simple, aflate la îndemâna fiecăruia dintre noi. Economisiți-vă banii și procurați-vă aceste ingrediente ieftine din magazinul alimentar care vă pot ajuta să obțineți același efect!

Iată primele 9 remedii casnice pentru dinții galbeni

 

1. Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este unul dintre cele mai ieftine și mai bune ingrediente pe care le avem deja cu toții în casele noastre pentru a scăpa de dinții galbeni. Unul dintre cele mai simple moduri de a face uz de acesta ar fi combinarea cu pasta de dinți.
Luați aproximativ un sfert de linguriță de bicarbonat de sodiu și amestecați-o cu puțină pastă de dinți, apoi folosiți acest amestec granulos pentru a vă spăla dinții cel puțin de două ori pe săptămână.
De asemenea, puteți face un amestec de peroxid de hidrogen și suc de lămâie sau oțet alb pentru a înlocui apa caldă. Totuși, un cuvânt de precauție este să nu-l folosiți excesiv. Moderarea este foarte importantă. Deoarece utilizarea prea multă bicarbonat de sodiu prea des poate eroda smalțul natural al dinților, care îi poate deschide la alte probleme și poate deteriora.

2. Coji de portocale

Un alt remediu casnic foarte eficient care literalmente nu vă costă nimic sunt cojile de portocală. Portocalele sunt bogate în vitamina C, iar cojile lor au mai mult decât fructul propriu-zis. Acesta este ceea ce ajută la lupta și la eliminarea substanțelor chimice și a bacteriilor de pe dinți care provoacă decolorarea.
Pur și simplu frecați-vă dinții cu interiorul unei coajă de portocală în fiecare seară înainte de a merge la culcare și veți începe să observați o schimbare în câteva săptămâni!

 

3. Căpșuni

Căpșunile sunt un alt fruct care reprezintă o mare sursă de vitamina C, făcându-le un mare pretendent pentru a ajuta la scăparea dinților galbeni. Puteți amesteca câteva căpșuni pentru a face o pastă groasă din ele și apoi folosiți-le pentru a vă freca ușor pe dinți. A face acest lucru de două ori pe zi vă va ajuta să obțineți rezultate încâteva săptămâni scurte. Pe de altă parte, le poți mânca pur și simplu!
Acest lucru poate dura puțin mai mult pentru a afecta decolorarea dinților, dar necesită foarte puțin efort suplimentar din partea dvs. Pur și simplu adăugați căpșuni la lista dvs. alimentară săptămânală și faceți din aceasta o gustare obișnuită sau un ingredient pe care îl utilizați în mese. 

 

9 remedii naturale pentru albirea dinților

 

4. Peroxid de hidrogen

Peroxidul de hidrogen poate fi un remediu acasă foarte eficient pentru albirea dinților, deoarece conține un ingredient ușor de albire care vă poate ajuta să obțineți aceleași rezultate ca acele proceduri costisitoare de albire a dinților. Tot ce trebuie să faceți este să faceți o pastă din peroxid de hidrogen și bicarbonat de sodiu, pe care apoi o veți folosi pentru a vă spăla dinții. Mai târziu, puteți urmări cu o periere folosind pasta de dinți obișnuită. Peroxidul de hidrogen este un alt ingredient pe care ar trebui să îl utilizați doar cu moderare. Suprasolicitarea poate provoca iritarea gingiilor sau vă poate face dinții mai sensibili!

 

5. Lămâi

Un alt remediu natural pentru a scăpa de dinții decolorați este utilizarea lămâilor. Puteți utiliza coaja într-un mod similar cu coaja de portocală. Și, de asemenea, puteți folosi niște suc de lămâie pentru a vă face gargară.

 

6. Sare

Sarea este un ingredient folosit de zeci de ani ca o modalitate eficientă de a scăpa de placa galbenă din dinți. Va trebui să faceți un amestec de sare de masă obișnuită și bicarbonat de sodiu, cu care apoi vă veți freca pe dinți. Asigurați-vă că o faceți cu blândețe și acordați o atenție suplimentară, deoarece a fi prea dur cu peria vă poate deteriora gingiile și smalțul dinților.

8. Mere

Merele sunt deseori susținute ca fiind super-fructe. Și, pe bună dreptate, având în vedere toți nutrienții pe care îi furnizează corpului nostru. Probabil că ați auzit expresia „un măr pe zi îl ține pe doctor departe”, dar probabil nu v-ați gândit că include medicul dentist!
Așa este, mestecarea unui măr crocant o dată sau de două ori pe zi poate oferi același efect ca și spălarea dinților! În plus, proprietatea acidă a mărului acționează ca un agent de îndepărtare a petelor pentru dinții tăi. Pentru a fi clar, nu vă sugerăm să renunțați la periajul dinților. Dar mâncarea unui măr de două ori pe zi poate ajuta la clarificarea acelor pete obositoare mult mai repede!

9. Cărbune

Cărbunele este un alt ingredient natural care și-a crescut popularitatea în întreaga industrie a frumuseții, în principal ca purificator. Același lucru se poate spune și pentru dinții tăi. Amestecă puțină pulbere de cărbune în periuța de dinți și folosește-o așa cum ai face în mod regulat pentru a-ți face albul perlat cu adevărat alb. Dacă nu găsiți cărbune, puteți folosi pâine arsă și rozmarin ca înlocuitor.
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sanatate

Alimentul care creste imunitatea si lupta cu virusii – perfect pentru detoxifierea organismului si curatarea sangelui

 

Leurda este una dintre cele mai sanatoase si mai satioase plante de primavara, perfecta pentru detoxifierea organismului si curatarea sangelui.

Oficial, leurda este cunoscuta in Romania inca din perioada dacilor, atunci cand era folosita de catre acestia datorita proprietatilor sale curative. Creste indeosebi in paduri, are frunzele late si un miros ce poate fi lesne confundat cu cel al usturoiului.

Leurda se foloseste in asezonarea supelor, mancarurilor de tot soiul, dar si a salatelor, avand efecte miraculoase asupra organismului uman: curata sangele, vindeca eruptiile cronice, calmeaza crampele, elimina viermii intestinali, vindeca afectiunile cardiace.

Ce contine aceasta planta cu efecte miraculoase asupra organismului?

Frunzele de leurda contin carotenoizi, vitaminele A si C, levuloza, ulei eteric complex si saruri minerale de calciu, fier, fosfor si cupru. Acestea au proprietari depurative, respectiv au capacitatea de curatare a sangelui, ficatului, stomacului si intestinelor.

Mai contine si alicina, o substanta cu proprietati antivirale, care se mai gaseste si in ceapa si usturoi, dar si numeroase vitamine si minerale, care stimuleaza sistemul imunitar.

Pentru a te bucura insa de toate aceste beneficii, este indicat ca in fiecare primavara sa se efectuteze o cura de 4 saptamani cu frunze proaspete.

Care sunt beneficiile consumului de leurda? 6 motive sa alegi acum leurda!

1. Este considerata un antibiotic natural

Leurda sau usturoiul salbatic are toate proprietatile usturoiului cultivat, dar mai concentrate. Una dintre principalele substante benefice ale leurdei este alicina, substanta care da gustul si mirosul plantei. Substanta este considerata un antibiotic natural.

2. Are efect detoxifiant

Dintre toate legumele care apar primavara, leurda este cea mai bogata in antioxidanti. Este utilizata in cure de detoxifiere si are numeroase proprietati benefice pentru insanatosirea ficatului, a stomacului sau a intestinelor.

Se recomanda, asa cum am spus mai sus, cura de 4 saptamani, efectuata la inceputul primaverii.

3. Intareste imunitatea

Fiind bogata in antioxidanti, vitamine si minerale, leurda este si un puternic energizant natural, mai ales daca este consumata in stare proaspata sau in salate. Prin continutul sau ridicat in vitamina C, leurda reduce febra, combate tusea, ajuta la vindecarea virozelor respiratorii si mentine tonusul sistemului imunitar.

4. Este un puternic antiinflamator

Bogata in vitamine si minerale, leurda este recomandata in dieto-terapia celor care sufera de flebite, tromboflebite si alte sechele vasculare. De asemenea, tonifica vasele de sange si venele si ajuta la reducerea in volum a varicelor.

5. Scade colesterolul

Leurda contine o serie de substante active extrem de puternice, care ajuta la reducerea nivelului de colesterol din sange. Pentru asta, este nevoie de o cura de leurdade cel putin 3 saptamani. O poti consuma in portii de salata sau proaspata.

6. Regleaza tensiunea arteriala

Substantele active din frunzele de leurda stimuleaza organismul si ajuta la producerea anumitor enzime care regleaza tensiunea arteriala. Leurda are si efect vasodilatator, ceea ce ajuta la reducerea tensiunii arteriale.

Sunt indicate curele cu tinctura de leurda pentru hipertensiune.

Contraindicatii in consumul de leurda

Persoanele cu probleme stomacale sau de colon trebuie sa ceara sfatul medicului inainte de a consuma leurda. Aceasta poate provoca balonare, greata sau tulburari digestive.

De asemenea, nu este recomandat consumul de leurda in randul femeilor care alapteaza. Schimba gustul laptelui, provocand astfel colici bebelusului.

Continue Reading

Trending