Connect with us

General

8 plante care ajută la purificarea aerului din locuință

Cauți o plantă frumoasă care să îți purifice și aerul din casă? Ai de unde alege din cele 8 plante minunate prezentate mai jos.

Plantele reprezintă un element decorativ foarte apreciat. Pe lângă faptul că au un aspect plăcut și oferă un plus de culoare, acestea ajută la purificarea aerului din locuință.

 

Deși multe persoane preferă să țină flori în grădină, din ce în ce mai mulți oameni descoperă beneficiile plantelor de apartament.

Totuși, este bine de știut că anumite specii nu trebuie ținute în spații închise. Totodată, există plante benefice pentru sănătate care sunt și foarte ușor de sădit și de îngrijit. 

Mai jos îți prezentăm 8 plante recomandate pentru purificarea aerului din locuință.

1. Palmierul Areca ajută la purificarea aerului din locuință

Palmierul Areca este o plantă frumoasă de interior. Frunzele sale au un aspect plăcut și un efect relaxant asupra camerei.

În plus, Areca este foarte ușor de plantat și de întreținut. Însă cel mai mare avantaj este faptul că acest palmier elimină toxinele acumulate din praf și alte particule care plutesc în atmosferă.

 

2. Palmierul bambus

Chiar dacă pare asemănător cu specia precedentă, palmierul bambus este chiar diferit, însă ajută, la rândul lui, la purificarea aerului.

S-a dovedit că palmierul bambus poate elimina substanțe toxice precum benzen, tricloroetilen și alți agenți contaminanți. În plus, această plantă oferă armonie și pace locuinței, având un efect relaxant.

De parcă nu ar fi de ajuns, palmierul bambus oferă un aspect plăcut și tropical încăperii, indiferent de locul în care îl plasezi.

 

3. Ferigă

Feriga este o plantă foarte cunoscută care crește aproape ca orice buruiană. Totuși, nu te lăsa amăgit: există specii foarte interesante.

Datorită formei sale, această plantă a devenit o opțiune excelentă pentru decorarea și purificarea aerului din locuință. Feriga are frunze moi, de un verde deschis care curăță aerul de substanțe precum toluen și xilen, care se găsesc, de obicei, în lipici, ojă și alte produse chimice.

Deși feriga nu este greu de îngrijit, necesită totuși mai multă atenție decât alte plante.

 

4. Iederă

Iedera este o plantă care poate supraviețui aproape în orice loc. Din fericire, este o alegere potrivită și ca plantă de apartament.

În caz că nu știai, iedera crește foarte rapid, se adaptează ușor la mediul în care este ținută și ajută la decorarea locuinței în stil feng shui

Totuși, nu este recomandat să pui această plantă într-o cameră cu o temperatură ridicată, deoarece tinde să se usuce repede.

 

5. Orhidee

Orhideea nu este atât de greu de îngrijit, în ciuda reputației pe care și-a creat-o. Deși este o floare foarte delicată, important este să îi oferi cantitatea de apă și de lumină solară de care are nevoie.

Prezența orhideei în locuință ajută la eliminarea xilenului, un agent contaminant din atmosferă care se găsește în var și în lemnul mobilierului.

Un lucru foarte interesant este faptul că orhideea respiră și emană oxigen noaptea, drept pentru care este planta ideală pentru dormitor.

 

6. Iedera diavolului

Această plantă este foarte populară și ușor de găsit. Nu necesită o îngrijire deosebită și este alegerea ideală pentru decorarea birourilor, a locurilor publice, a sălilor de spectacole și a mallurilor.

Iedera diavolului se adaptează foarte ușor la mediul în care este ținută și la temperaturi cuprinse între 15 și 30°C. Totuși, pământul din ghiveci trebuie menținut în permanență ușor umed. În mod uimitor, această plantă poate absorbi substanțe precum formaldehida, xilenul și benzenul.

 

7. Crinul păcii

Multe persoane aleg să țină crinul păcii în casă deoarece este o plantă rezistentă care suportă bine umbra și temperaturile scăzute. În plus, are un aspect frumos, nu necesită o îngrijire deosebită și poate elimina următoarele substanțe toxice:

  • Acetonă
  • Acetat de etil
  • Amoniac
  • Benzen
  • Metanol
  • Xilen
  • Formaldehidă
  • Tricloroetilen

 

8. Limba soacrei

Limba soacrei este o plantă foarte cunoscută și folosită la decorarea spațiului interior. Avantajul său este faptul că poate supraviețui aproape la orice temperatură. Dacă este cultivată în grădină, limba soacrei poate rezista la temperaturi de până la 40 și, respectiv,  -5°C. 

Se consideră că această plantă poate scădea nivelul de benzen, xilen și toluen din aer.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

General

Ce poți păți într-o zi de 13? Ghinion sau superstiție?

Ziua de 13, ghinion sau superstiție, mit sau realitate? Mulți oameni se tem de ziua de 13, uneori fără o justificare. Mulți superstițioși fug de 13 și de conotațiile sale. De fapt, este cifra care reprezintă suma Iisus + 12 apostoli și are o simbolistică de bun augur.

Ziua de 13, ghinion sau superstiție? Ce poți păți dacă în calendar e 13 și de unde vine această superstiție cărora multora le dă fiori!

În planul fizic, 13 este legat de cruce (1 + 3 = 4, numărul specific familiei și crucii), deci de suferințe. Crucea este dezvoltarea cubului în spațiul cu două dimensiuni, iar cubul, schematic, reprezint un spațiu închis, o închisoare.

Egiptenii au fost primii care au dezvoltat o superstiție a numărului 13, dar la ei aducea Noroc. Ei credeau cã sunt 12 trepte ale scãrii, care duc la viața eternã. Atingând a 13-a treaptã însemna cã ai trecut dincolo. Numãrul 13 la ei era asociat cu nemurirea.

Sumerienii au folosit un zodiac cu 13 constelații și 26 de stele principale, potrivit Cunoaștelumea.ro.

„12 este numărul Universului, de la Pitagora, părintele numerologiei, citire. 1, Creatorul, împreună cu 2, Creația.

După 12, urmează însă 13, numărul care conține Totul, și încă ceva pe deasupra.

13 este un numãr prim, care nu se împarte decât la el însuși și la nr. 1. Numãrul 13 este socotit un numãr al surprizelor și el conduce la superstiții. Viața multor oameni a fost marcatã de acest numãr.

Geneza a avut loc in 7 zile și 6 nopți, deci iarăși 13.

Multe coincidențe și elemente care par a face legătura cu alte lumi se întâmplă la oamenii mari, bogați spiritual. În cazul Majestății Sale Regele Mihai, numărul 13 pare că l-a urmărit. Majestatea Sa a decedat la orele 13, trupul i-a fost adus în țară pe 13 decembrie, regina Ana a fost înmormântată tot într-o zi de 13, iar parastasul de 40 de zile s-a săvârșit într-o zi de 13! În cazul de față, 13 are clar o conotație regală.

La musulmani și hinduși, cifra 13 este considerată de bun augur. În credințele iudaice, 13 era reprezentat de consoana M, cu care începe cuvântul mem, adică moarte.

Prin prisma ei și a Tarotului, numãrul 13 reprezintã Moartea (Kabbala-Memn = Moartea; Tarot – Arcana majorã 13: Moartea). Nu este vorba doar de moartea în sine. Arcana 13 simbolizeazã de fapt o transformare, un eveniment care se terminã pentru a începe un altul, fiind vorba de o continuitate și nu de un sfârșit total. Spiritual, moartea reprezintã terminarea vieții pe Terra, dar începutul unei alte vieți pe alte planuri. În Kabbala, numărul 13 este asociat Şarpelui, Dragonului, Satanei şi Criminalului.

În secolul al XVII-lea se credea că nu este bine ca la masă să fie aşezate 13 persoane, dar abia trei veacuri mai târziu oamenii încep să facă legătura între ziua de vineri şi numărul 13, potrivit site-ului descopera.ro.

La fel ca teama de numărul 13, se pare că şi cea legată de ziua de vineri porneşte tot de la scrierile din Noul Testament. În anul 1852, în publicaţia periodică Notes and Queries se scria „Vinerea este considerată o zi care aduce ghinion, fiind ziua Crucificării, şi la fel de nenorocos este şi numărul 13, care este asociat cu Cina cea de Taină”.

Continue Reading

Trending