Sanatate
7 tehnici simple care combat stresul și anxietatea
Aproximativ 275 de milioane de oameni din întreaga lume se confruntă cu anxietate.
Stresul este o altă problemă des întâlnită ce afectează 75% dintre oameni, cu efecte serioase asupra sănătății fizice și psihice. Terapia este una dintre principalele soluții pentru astfel de probleme, dar există și câteva tehnici simple pe care să le pui în practică atunci când simți că te confrunți cu o stare de anxietate. Iată ce să încerci:
Gargara
Îmbrățișarea „fluture”
Acest gest simplu te ajută să te calmezi atunci când simți că ești cuprinsă de o stare de anxietate. Încrucișează mâinile pe piept, cu palmele în dreptul umerilor.
Degetele mari ar trebui să se situeze în zona claviculei. sLovește ușor cu mâinile în zona umerilor, alternând stânga dreapta. Concentrează-te asupra respirației.
Expirația prelungită
Mirosurile familiare
Studiile au arătat că anumite mirosuri pot reducere stresului.
De exemplu, unele uleiuri esențiale te pot ajuta să te relaxezi. De asemenea, cercetătorii au descoperit că mirosurile familiare ne calmează și reduc stările de anxietate. Mirosurile sunt asociate de obicei de creier cu anumite amintiri, emoții sau persoane. Dacă simți un miros care îți amintește de un lucru plăcut sau o persoană dragă, vei putea să reduci starea de anxietate.
Un cub de gheață în mână
Au un efect similar, reușind să-ți distragă atenția de la starea de neliniște.
Relaxarea musculatură progresivă
Tehnica de eliberare emoțională
Este o metodă cu efecte benefice pentru a reduce stările negative cauzate de anxietate și depresie.

Sanatate
Cum să nu dormi niciodată. Poziții de somn care îți distrug sănătatea
Un somn odihnitor este crucial pentru sănătatea, corpul şi mintea noastră deoarece ne petrecem o treime din viaşă dormind. Unui adult i se recomandă 7-8 ore de somn pe noapte, conform Fundaţiei Naţionale a Somnului, dar pentru mulţi adulţi este mai uşor de zis decât de făcut.
Dificultatea de a adormi variază de la a mânca sau a bea ceva nepotrivit până la poziţia în care ne odihnim.
„80% din populaţie o să se confrunte cu dureri de spate la un moment dat în viaţa lor şi se vor agravă din cauza poziţiei nepotrivite de a dormi”, spune Dr. Hooman Melamed, chirurg ortoped. Asta sugerează că poziţia corpului atunci când dormim agravează durerile de spate, de gât, de stomac şi chiar îmbătrânirea prematură. Medical Daily listează cele mai bune poziţii dar şi cele mai nepotrivite pentru un somn odihnitor şi un trup sănătos
Cel mai rău : Pe burtă
Dormitul pe burtă nu este recomandat deoarece coloana ta se curbează accentuat şi nu suportă greutatea corpului tău. “Îţi forţează gătul să fie într-o poziţie strânsă, rotită şi îşi compromite circulaţia sângelui şi respiraţia”, spune Eisenstadt.
Această poziţie poate fi recomfortantă la început. Dar poate duce la dureri de spate, de gât, riduri şi sâni lăsaţi. Dormitul în această poziţie nu lasă gâtul şi umerii să fie aliniaţi şi din cauza aceasta apar durerile.
Poziţiile în care dormim dar şi tipul de saltea pe care îl deţinem joacă un rol important în menţinerea poziţiei corecte în timpul somnului. Dacă orice parte din corp se află sub presiunea, calitatea somnului scade drastic.O noapte odihnitoare înseamnă un mediu în care ne putem relaxa, o saltea bună şi un somn liniştit.
Cea mai bună poziţie: Culcat pe spate
Dacă dormim pe spate este mult mai uşor pentru capul, gâtul şi coloana noastră să se alinieze şi să menţină o poziţie neutră. Nu există presiune sau curbe ale coloanei. „Cea mai bună poziţie în care coloana stă cum trebuie toată noaptea”, spune dr. Melamed.
De asemenea, dormitul în această poziţie sau stea-de-mare cum se mai numeşte, combate refluxul acidului gastric. Stomacul stă direct sub esofag şi nu permite ca substanţele digerate să urce.Însă această poziţie are şi un dezavantaj, deoarece favorizează sforăitul. În plus, dacă îţi pui braţele în sus se adaugă presiune mare pe umeri şi are ca rezultat durerea de a doua zi.
A doua cea mai bună: Pe o parte
Dormitul pe o parte este benefic pentru pacienţii care au apnee de somn obstructivă, sforăie, au dureri de spate şi de gât, dar şi pentru gravide.
Pe partea dreaptă sau pe partea stângă?
Partea pe care dormi joacă un anumit rol în sănătatea ta. Dormitul pe partea dreaptă agravează arsurile la stomac. Cu toate acestea, dormitul pe partea stângă, poate pune presiune pe organele interne cum ar fi ficatul, plămânii şi stomacul, dar de asemenea reduce refluxul acidului gastric. Femeile însărcinate sunt sfătuite să doarmă pe partea stângă pentru o circulaţie mai bună a sângelui.
Vivian Eisendstadt, terapeut sfătuieşte:
„Dacă vrei să dormi pe o parte, pune o pilotă destul de groasă sub capul tău, o mică pilotă sub burtă ca stomacul tău să nu se curbeze şi o a treia pilotă între picioare.”
-
Bancuri2 luni ago
Iubitorii de verdeata
-
General3 luni ago
Planta de apartament care ti se potriveste, in functie de zodia ta
-
General2 luni ago
Ce au făcut două virgine din București
-
General2 luni ago
Secretara goala in delegatie
-
General3 luni ago
Remediul natural pentru Helicobacter Pylori
-
Bancurio lună ago
Ioane, vine…
-
Bancuri3 săptămâni ago
O romanca la produs in Italia, este acostata noaptea de un client
-
General2 luni ago
Ion cu sotia sa merg in vizita la Vasile acasa