Connect with us

General

7 sfaturi pentru îngrijirea zonei intime

Utilizarea săpunurilor simple și evitarea dușurilor vaginale excesive pot contribui la îngrijirea adecvată a zonei intime. În general, este esențial să menținem echilibrul natural al pH-ului și flora vaginală intactă.

 

Ca femeie, este perfect normal să-ți faci griji cu privire la zona intimă. Este o zonă atât de delicată care necesită atenție specială, deoarece pH-ul său este diferit de celelalte părți ale corpului și tinde să sufere mai ușor modificări. În acest articol, îți vom oferi 7 sfaturi pentru îngrijirea zonei intime.

În starea sa naturală, vaginul are un flux bogat de bacterii sănătoase care pot ajuta la combaterea agenților patogeni. Totuși, uneori se dezechilibrează și „bariera de protecție” se slăbește, ceea ce duce la apariția mirosurilor neplăcute și a infecțiilor.

Prin urmare, pe lângă utilizarea îngrijirii standard (săpun sau geluri de duș), trebuie să implementezi recomandările prezentate mai jos, care sunt cruciale pentru sănătatea zonei intime.

7 sfaturi pentru îngrijirea zonei intime

 

1. Poartă lenjerie intimă din bumbac

Începe întotdeauna cu lenjeria intimă potrivită pentru a-ți îngriji zona vaginală.

Este posibil să nu-ți dai seama că tipul de lenjerie intimă pe care îl porți este esențial în prevenirea infecțiilor vaginale și a mirosurilor puternice. Dacă lenjeria intimă este confecționată din materiale sintetice, umezeala reținută duce la dezvoltarea bacteriilor nocive.

În plus, deoarece nu sunt țesături „respirabile”, sinteticele creează un mediu cald care poate facilita răspândirea microorganismelor. Așadar, cel mai bine este să alegi bumbacul sau alte materiale naturale când vine vorba de lenjeria intimă.

 

2. Practică o igienă corespunzătoare

Obiceiurile de igienă sunt importante pentru îngrijirea zonei intime. Deși este evident că toată lumea ar trebui să practice o igienă zilnică, este esențial să clarificăm faptul că aceasta ar trebui să fie practicată în mod corespunzător, evitând utilizarea anumitor produse care pot modifica flora vaginală.

O modalitate bună de a face acest lucru este folosirea săpunurilor special concepute, care vor neutraliza mirosul și fluidele și vor menține echilibrul corect al pH-ului, păstrând zona curată.

Nu este vorba despre „ascunderea” mirosului. Pentru a preveni iritațiile și infecțiile, spală zona cu apă și săpun neutru sau gel pentru igienă intimă. Apoi, usuc-o bine, astfel încât umezeala să nu creeze și mai multe microorganisme

 

3. Evită dușurile vaginale excesive

Dușurile vaginale pot modifica echilibrul pH-ului și flora microbiană.

Unele femei cred că singura modalitate de a scăpa de mirosurile urâte este spălarea excesivă. Însă acest lucru este departe de a fi benefic, deoarece provoacă dezechilibre ale pH-ului care duc la și mai multe infecții.

 

4. Menține o viață sexuală sănătoasă

Menținerea unei vieți sexuale sănătoase este la fel de importantă pentru îngrijirea zonei intime. Depinde de tine cum te bucuri de viața sexuală, dar cel mai bine este să ai un partener pe termen lung pentru a evita contractarea infecțiilor cu transmitere sexuală (ITS)

Dacă utilizezi lubrifianți intimi sau produse erogene, trebuie să verifici dacă acestea sunt hipoalergenice, cu componente care nu modifică mediul vaginal. Aplicarea substanțelor iritante poate declanșa mirosuri urâte, mâncărime și alte disconforturi.

5. Schimbă în mod regulat tampoanele și absorbantele

Utilizează corect tampoanele și absorbantele.

Tampoanele și absorbantele utilizate în timpul menstruației trebuie schimbate la cel puțin fiecare 4 ore. Sângerarea menstruală crește nivelul pH-ului și poate provoca mirosuri neplăcute.

Zona intimă se modifică în timpul menstruației. Sângele are un nivel de pH de 7,4, care este mult mai mare decât cel al vaginului. Prin urmare, utilizarea corectă a produselor sanitare este necesară pentru evitarea mirosurilor neplăcute, a iritațiilor și a infecțiilor.

 

6. Controlează umiditatea

Este crucial să înțelegi faptul că vaginul nu trebuie să fie niciodată complet uscat. Deoarece are nevoie de lichide pentru a fi lubrifiat, este normal să fie umed. Cu toate acestea, trebuie să-l protejezi de umiditatea externă.

Evită să porți haine umede, cum ar fi costumele de baie și pantalonii strâmți pe timpul verii. Nerespectarea nivelului optim de umiditate încurajează înmulțirea ciupercilor, a bacteriilor și a problemelor pielii, cum ar fi dermatita.

 

7. Evită bureții și lufele de baie

Bureții pot stoca microorganisme periculoase pentru îngrijirea zonei intime.

Bureții nu trebuie să fie folosiți pentru îngrijirea zonei intime. Par că o curăță mai bine, dar pot provoca reacții adverse nedorite. Bureții sunt aspri pe piele, provoacă iritații și pot chiar să deterioreze flora vaginală.

În plus, deoarece absorb umezeala, acumulează multe bacterii și ciuperci care nu pot fi văzute cu ochiul liber. Modul corect de a-ți curăța vaginul este folosind ușor degetele.

Pe scurt, o bună igienă intimă are capacitatea de a proteja flora vaginală. Obiceiurile care provoacă modificări pot fi declanșatoare de infecții sau disconfort cutanat. Prin urmare, include recomandările de mai sus în rutina ta zilnică de igienă intimă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

General

Ce poți păți într-o zi de 13? Ghinion sau superstiție?

Ziua de 13, ghinion sau superstiție, mit sau realitate? Mulți oameni se tem de ziua de 13, uneori fără o justificare. Mulți superstițioși fug de 13 și de conotațiile sale. De fapt, este cifra care reprezintă suma Iisus + 12 apostoli și are o simbolistică de bun augur.

Ziua de 13, ghinion sau superstiție? Ce poți păți dacă în calendar e 13 și de unde vine această superstiție cărora multora le dă fiori!

În planul fizic, 13 este legat de cruce (1 + 3 = 4, numărul specific familiei și crucii), deci de suferințe. Crucea este dezvoltarea cubului în spațiul cu două dimensiuni, iar cubul, schematic, reprezint un spațiu închis, o închisoare.

Egiptenii au fost primii care au dezvoltat o superstiție a numărului 13, dar la ei aducea Noroc. Ei credeau cã sunt 12 trepte ale scãrii, care duc la viața eternã. Atingând a 13-a treaptã însemna cã ai trecut dincolo. Numãrul 13 la ei era asociat cu nemurirea.

Sumerienii au folosit un zodiac cu 13 constelații și 26 de stele principale, potrivit Cunoaștelumea.ro.

„12 este numărul Universului, de la Pitagora, părintele numerologiei, citire. 1, Creatorul, împreună cu 2, Creația.

După 12, urmează însă 13, numărul care conține Totul, și încă ceva pe deasupra.

13 este un numãr prim, care nu se împarte decât la el însuși și la nr. 1. Numãrul 13 este socotit un numãr al surprizelor și el conduce la superstiții. Viața multor oameni a fost marcatã de acest numãr.

Geneza a avut loc in 7 zile și 6 nopți, deci iarăși 13.

Multe coincidențe și elemente care par a face legătura cu alte lumi se întâmplă la oamenii mari, bogați spiritual. În cazul Majestății Sale Regele Mihai, numărul 13 pare că l-a urmărit. Majestatea Sa a decedat la orele 13, trupul i-a fost adus în țară pe 13 decembrie, regina Ana a fost înmormântată tot într-o zi de 13, iar parastasul de 40 de zile s-a săvârșit într-o zi de 13! În cazul de față, 13 are clar o conotație regală.

La musulmani și hinduși, cifra 13 este considerată de bun augur. În credințele iudaice, 13 era reprezentat de consoana M, cu care începe cuvântul mem, adică moarte.

Prin prisma ei și a Tarotului, numãrul 13 reprezintã Moartea (Kabbala-Memn = Moartea; Tarot – Arcana majorã 13: Moartea). Nu este vorba doar de moartea în sine. Arcana 13 simbolizeazã de fapt o transformare, un eveniment care se terminã pentru a începe un altul, fiind vorba de o continuitate și nu de un sfârșit total. Spiritual, moartea reprezintã terminarea vieții pe Terra, dar începutul unei alte vieți pe alte planuri. În Kabbala, numărul 13 este asociat Şarpelui, Dragonului, Satanei şi Criminalului.

În secolul al XVII-lea se credea că nu este bine ca la masă să fie aşezate 13 persoane, dar abia trei veacuri mai târziu oamenii încep să facă legătura între ziua de vineri şi numărul 13, potrivit site-ului descopera.ro.

La fel ca teama de numărul 13, se pare că şi cea legată de ziua de vineri porneşte tot de la scrierile din Noul Testament. În anul 1852, în publicaţia periodică Notes and Queries se scria „Vinerea este considerată o zi care aduce ghinion, fiind ziua Crucificării, şi la fel de nenorocos este şi numărul 13, care este asociat cu Cina cea de Taină”.

Continue Reading

Trending