Connect with us

General

7 DECLARATII MAI PROFUNDE DECAT UN „TE IUBESC“

Un barbat care te iubeste se simte dator sa te protejeze. Daca cineva te ataca, te ironizeaza, te critica direct sau indirect, el este primul care ia atitudine. E un semn ca te respecta si ca te considera a lui.

 

„Te iubesc“: iata cele mai speciale doua cuvinte pe care ti le poate spune cineva. Si totusi, nu toata lumea le rosteste cu usurinta, chiar daca nutreste sentimente puternice pentru partenerul de cuplu. Poti citi, insa, printre randuri. Iata cateva dovezi de iubire mai puternice decat orice declaratie verbala!

 

1. Cand se intampla ceva important, esti prima persoana careia simte nevoie sa-i spuna

Indiferent ca sunt vesti foarte bune sau proaste, cu tine le impartaseste mai intai. O marire de salariu, vestea unei calatorii ori a unui eveniment de familie, despre toate discuta cu tine inaintea oricui. E o dovada ca legatura voastra e puternica si ca este dependent de comunicarea cu tine.

 

2. Oricat ar fi de ocupat, isi face timp pentru tine

In vacarmul de care ne lovim zi de zi, de multe ori abia avem timp sa raspundem la telefon, sa mancam sau sa respiram. Daca in toata nebunia gaseste timp sa-ti scrie cateva cuvinte, sa te sune, sa te conduca unde ti-e greu sa ajungi singura, sa ramana cu tine inca o ora in plus cand ar trebui sa plece, cu siguranta esti o prioritate.

 

3. Tine minte lucrurile la care tii

Ii spui in treacat ca-ti plac ghioceii, iar el iti aduce un buchet de indata ce au iesit de sub zapada, tine minte de unde ai cicatricea de pe genunchi sau cand v-ati sarutat prima data. Un barbat care chiar asculta si tine minte ce ii spui, cu siguranta isi doreste o relatie pe termen lung cu tine.

 

4. Se mandreste cu tine

Daca ai lui stiu ca sunteti impreuna, daca nu se eschiveaza cand e vorba sa se afiseze cu tine in diverse locuri, inclusiv la evenimente de familie sau de serviciu, daca face publica relatia voastra, daca impartaseste momente dragi in doi pe retelele de socializare, cu siguranta e bucuros ca esti parte din viata lui.

 

5. Iti ia apararea de fata cu altii

Un barbat care te iubeste se simte dator sa te protejeze. Daca cineva te ataca, te ironizeaza, te critica direct sau indirect, el este primul care ia atitudine. E un semn ca te respecta si ca te considera a lui.

 

6. Iti spune lucruri foarte personale

Cand iti povesteste detalii care il fac vulnerabil sau care tin de familia, de copilaria lui, de intamplari fericite sau triste din trecut, care l-au marcat, este cea mai importanta dovada ca are incredere in tine si ca ai un loc important in sufletul lui. La fel de magulitor este daca iti declara ca esti speciala, ca n-a mai simtit asa pentru nimeni sau, pur si simplu, ca il faci fericit.

 

7. Te atinge intr-un fel special

E vorba de atingeri fara nicio tenta sexuala. De acele gesturi protectoare care demonstreaza ca, pur si simplu, ii esti draga. Cand te tine de mana, cand te saruta pe frunte, cand te imbratiseaza inainte sa iasa pe usa…

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

General

Ce poți păți într-o zi de 13? Ghinion sau superstiție?

Ziua de 13, ghinion sau superstiție, mit sau realitate? Mulți oameni se tem de ziua de 13, uneori fără o justificare. Mulți superstițioși fug de 13 și de conotațiile sale. De fapt, este cifra care reprezintă suma Iisus + 12 apostoli și are o simbolistică de bun augur.

Ziua de 13, ghinion sau superstiție? Ce poți păți dacă în calendar e 13 și de unde vine această superstiție cărora multora le dă fiori!

În planul fizic, 13 este legat de cruce (1 + 3 = 4, numărul specific familiei și crucii), deci de suferințe. Crucea este dezvoltarea cubului în spațiul cu două dimensiuni, iar cubul, schematic, reprezint un spațiu închis, o închisoare.

Egiptenii au fost primii care au dezvoltat o superstiție a numărului 13, dar la ei aducea Noroc. Ei credeau cã sunt 12 trepte ale scãrii, care duc la viața eternã. Atingând a 13-a treaptã însemna cã ai trecut dincolo. Numãrul 13 la ei era asociat cu nemurirea.

Sumerienii au folosit un zodiac cu 13 constelații și 26 de stele principale, potrivit Cunoaștelumea.ro.

„12 este numărul Universului, de la Pitagora, părintele numerologiei, citire. 1, Creatorul, împreună cu 2, Creația.

După 12, urmează însă 13, numărul care conține Totul, și încă ceva pe deasupra.

13 este un numãr prim, care nu se împarte decât la el însuși și la nr. 1. Numãrul 13 este socotit un numãr al surprizelor și el conduce la superstiții. Viața multor oameni a fost marcatã de acest numãr.

Geneza a avut loc in 7 zile și 6 nopți, deci iarăși 13.

Multe coincidențe și elemente care par a face legătura cu alte lumi se întâmplă la oamenii mari, bogați spiritual. În cazul Majestății Sale Regele Mihai, numărul 13 pare că l-a urmărit. Majestatea Sa a decedat la orele 13, trupul i-a fost adus în țară pe 13 decembrie, regina Ana a fost înmormântată tot într-o zi de 13, iar parastasul de 40 de zile s-a săvârșit într-o zi de 13! În cazul de față, 13 are clar o conotație regală.

La musulmani și hinduși, cifra 13 este considerată de bun augur. În credințele iudaice, 13 era reprezentat de consoana M, cu care începe cuvântul mem, adică moarte.

Prin prisma ei și a Tarotului, numãrul 13 reprezintã Moartea (Kabbala-Memn = Moartea; Tarot – Arcana majorã 13: Moartea). Nu este vorba doar de moartea în sine. Arcana 13 simbolizeazã de fapt o transformare, un eveniment care se terminã pentru a începe un altul, fiind vorba de o continuitate și nu de un sfârșit total. Spiritual, moartea reprezintã terminarea vieții pe Terra, dar începutul unei alte vieți pe alte planuri. În Kabbala, numărul 13 este asociat Şarpelui, Dragonului, Satanei şi Criminalului.

În secolul al XVII-lea se credea că nu este bine ca la masă să fie aşezate 13 persoane, dar abia trei veacuri mai târziu oamenii încep să facă legătura între ziua de vineri şi numărul 13, potrivit site-ului descopera.ro.

La fel ca teama de numărul 13, se pare că şi cea legată de ziua de vineri porneşte tot de la scrierile din Noul Testament. În anul 1852, în publicaţia periodică Notes and Queries se scria „Vinerea este considerată o zi care aduce ghinion, fiind ziua Crucificării, şi la fel de nenorocos este şi numărul 13, care este asociat cu Cina cea de Taină”.

Continue Reading

Trending