Connect with us

General

7 ADEVĂRURI DURE DESPRE VIAȚĂ PE CARE NIMENI NU VREA SĂ LE ADMITĂ

Însă e important să o facem pentru că pot schimba modul în care trăim și privim fericirea.

Putem trăi mai bine. Putem fi mai fericiți. Putem fi mai liniștiți. Toate acestea sunt doar alegeri pe care le putem face pentru noi. Pentru sufletul nostru.

Iată care sunt acele adevăruri dure care ne pot ajuta să înțelegem mai bine viața și să trăim așa cum ne dorim.

1. Sunt o grămadă de lucruri în viața noastrăpe care nu le putem controla. Nu putem controla tot ce se întâmplă în viața, însă putem controla modul în care răspundem la ce se întâmplă.

2. Așteptările noastre sunt cele care ne fac nefericiți. Fericire înseamnă să renunți la ceea ce presupui că ar trebui să fie viață în acest moment și să o apreciezi sincer pentru ceea ce este. Cu bune și cu rele.

3. Nu vom fi niciodată perfecți. Și nici viețile noastre nu vor fi perfecte. Dacă vom aștepta până când vom fi perfecți înainte de a împărtăși lumii poveștile, ideile, talentele și darurile noastre, nimeni nu va auzi de noi.

4. Un moment petrecut făcându-ți griji este un moment irosit. Grijile nu vor schimba niciodată rezultatul. Este momentul să acționăm mai mult și să ne facem griji mai puțîn. Este momentul să ne antrenăm mintea să vadă lecția din fiecare situație și apoi să profite din plin de ea.

5. Cele mai bune lecții vin adesea în cele mai dificile momente, în cele mai grele momente. Trebuie să ne spunem că suntem puternici. Uneori trebuie să experimentăm o situație dificilă pentru a învăța o lecție importantă pe care nu am fi putut să o învățăm altfel.

6. Mulți dintre noi nu au nevoie de mai mult pentru a fi fericiți – au nevoie de mai puțin. Când lucrurile nu se mai adună în viața ta, începe să scazi. Viața devine mult mai simplă atunci când elimini dezordinea (mentală și fizică) care o complică.

7. Nu primim întotdeauna ceea ce oferim. Vom ajunge, din păcate, să fim complet dezamăgiți și răniți dacă ne așteptăm întotdeauna ca oamenii să facă pentru noi ce facem noi pentru ei. Nu toată lumea are aceeași inimă ca a ta, să nu uiți niciodată asta.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

General

Ce poți păți într-o zi de 13? Ghinion sau superstiție?

Ziua de 13, ghinion sau superstiție, mit sau realitate? Mulți oameni se tem de ziua de 13, uneori fără o justificare. Mulți superstițioși fug de 13 și de conotațiile sale. De fapt, este cifra care reprezintă suma Iisus + 12 apostoli și are o simbolistică de bun augur.

Ziua de 13, ghinion sau superstiție? Ce poți păți dacă în calendar e 13 și de unde vine această superstiție cărora multora le dă fiori!

În planul fizic, 13 este legat de cruce (1 + 3 = 4, numărul specific familiei și crucii), deci de suferințe. Crucea este dezvoltarea cubului în spațiul cu două dimensiuni, iar cubul, schematic, reprezint un spațiu închis, o închisoare.

Egiptenii au fost primii care au dezvoltat o superstiție a numărului 13, dar la ei aducea Noroc. Ei credeau cã sunt 12 trepte ale scãrii, care duc la viața eternã. Atingând a 13-a treaptã însemna cã ai trecut dincolo. Numãrul 13 la ei era asociat cu nemurirea.

Sumerienii au folosit un zodiac cu 13 constelații și 26 de stele principale, potrivit Cunoaștelumea.ro.

„12 este numărul Universului, de la Pitagora, părintele numerologiei, citire. 1, Creatorul, împreună cu 2, Creația.

După 12, urmează însă 13, numărul care conține Totul, și încă ceva pe deasupra.

13 este un numãr prim, care nu se împarte decât la el însuși și la nr. 1. Numãrul 13 este socotit un numãr al surprizelor și el conduce la superstiții. Viața multor oameni a fost marcatã de acest numãr.

Geneza a avut loc in 7 zile și 6 nopți, deci iarăși 13.

Multe coincidențe și elemente care par a face legătura cu alte lumi se întâmplă la oamenii mari, bogați spiritual. În cazul Majestății Sale Regele Mihai, numărul 13 pare că l-a urmărit. Majestatea Sa a decedat la orele 13, trupul i-a fost adus în țară pe 13 decembrie, regina Ana a fost înmormântată tot într-o zi de 13, iar parastasul de 40 de zile s-a săvârșit într-o zi de 13! În cazul de față, 13 are clar o conotație regală.

La musulmani și hinduși, cifra 13 este considerată de bun augur. În credințele iudaice, 13 era reprezentat de consoana M, cu care începe cuvântul mem, adică moarte.

Prin prisma ei și a Tarotului, numãrul 13 reprezintã Moartea (Kabbala-Memn = Moartea; Tarot – Arcana majorã 13: Moartea). Nu este vorba doar de moartea în sine. Arcana 13 simbolizeazã de fapt o transformare, un eveniment care se terminã pentru a începe un altul, fiind vorba de o continuitate și nu de un sfârșit total. Spiritual, moartea reprezintã terminarea vieții pe Terra, dar începutul unei alte vieți pe alte planuri. În Kabbala, numărul 13 este asociat Şarpelui, Dragonului, Satanei şi Criminalului.

În secolul al XVII-lea se credea că nu este bine ca la masă să fie aşezate 13 persoane, dar abia trei veacuri mai târziu oamenii încep să facă legătura între ziua de vineri şi numărul 13, potrivit site-ului descopera.ro.

La fel ca teama de numărul 13, se pare că şi cea legată de ziua de vineri porneşte tot de la scrierile din Noul Testament. În anul 1852, în publicaţia periodică Notes and Queries se scria „Vinerea este considerată o zi care aduce ghinion, fiind ziua Crucificării, şi la fel de nenorocos este şi numărul 13, care este asociat cu Cina cea de Taină”.

Continue Reading

Trending