Connect with us

General

6 remedii naturiste pentru dermatita seboreică

Erupțiile de dermatită seboreică pot fi provocate de stres. Așadar, în afară de a aplica următoarele remedii pentru a o combate, trebuie să faci tot ce poți pentru a te relaxa.

 

Cunoscută și ca seboree, dermatita seboreică este o boală cutanată cronică provocată de o ciupercă. Persoanele afectate au un sistem imunitar deficitar, ceea ce anulează orice tentativă de a combate ciuperca. Ai nevoie de câteva remedii naturiste pentru dermatita seboreică?

 

Dermatita seboreică provoacă erupții pe anumite părți ale feței și ale scalpului, producând descuamare și o senzație de arsură la nivelul regiunilor vizate. Nu trebuie să confundăm această boală cu psoriazisul, simptomele dermatitei seboreice fiind pasive.

Seboreea se manifestă sub forma unor coji roșiatice însoțite de ulei în exces. Aceasta este frecventă la persoanele stresate, obeze, cu tenul gras și care fac abuz de loțiuni pe bază de alcool.

Cele mai eficiente remedii naturiste pentru dermatita seboreică

Pe piață există numeroase produse cu substanțe chimice care pot fi folosite pentru a trata dermatita seboreică. Însă în articolul de azi vom vorbi despre tratamente naturale.

În cele ce urmează îți prezentăm câteva remedii naturiste pentru dermatita seboreică foarte utile.

1. Remediu cu lămâie

Lămâia conține acizi și are proprietăți antiinflamatoare utile pentru a combate ciupercile. Totodată, acest fruct fortifică sistemul imunitar.

Instrucțiuni:

 • Taie o lămâie în jumătate și stoarce-i zeama.
 • Cu ajutorul unei sticle cu pulverizator, aplică zeama de lămâie pe scalp (sau doar pe regiunea vizată).
 • Oferă-i scalpului tău un masaj ușor și lasă zeama să acționeze 10 minute.
 • Clătește-te bine.

Lămâia poate provoca înțepături în contact cu pielea, dar acest lucru înseamnă că luptă împotriva ciupercii.

2. Săpun „soil”

Săpunul „soil” (pământ) se găsește în plafar. Datorită proprietăților sale, acest produs luptă împotriva ciupercilor aflate la baza dermatitei seboreice.

Instrucțiuni:

 • Folosește săpunul pentru a te spăla pe față și scalp.
 • Lasă-l să acționeze pentru 10 minute, apoi clătește-te cu apă caldă.

Spre deosebire de remediul anterior, acesta nu produce înțepături. Folosește săpunul până când deramatita dispare.

3. Remediu cu zeamă de lămâie și ulei de cocos

Uleiul de cocos are proprietăți minerale utile pentru a curăța tenul. Combinându-l cu lămâie, vei obține un remediu foarte eficient.

Ingrediente:

 • 1 lingură (15 ml) de zeamă de lămâie
 • 5 linguri (75 g) de ulei de cocos

Instrucțiuni:

 • Amestecă bine ambele ingrediente menționate și aplică remediul obținut pe scalp.
 • Masează-ți scalpul și lasă remediul să acționeze 10 minute înainte de a te clăti cu apă caldă.

Pentru a obține rezultatele dorite, aplică acest tratament o dată pe zi, timp de o săptămână.

4. Remediu cu aloe vera

Aloe vera este inclus în tratamente multiple pentru păr și piele. Următorul remediu presupune să profiți de proprietățile antifungice ale acestei plante pentru a trata seboreea în mod natural.

Instrucțiuni:

 • Extrage gelul unei frunze de aloe vera și procesează-l într-un robot de bucătărie pentru a-i facilita aplicarea.
 • Aplică gelul cu mișcări de masaj și lasă-l să acționeze 20 de minute.
 • După ce s-a scurs intervalul de timp indicat, clătește-te cu apă caldă.

Pentru a obține rezultatele dorite, folosește gel de aloe vera cel puțin o dată pe săptămână.

5. Remediu cu miere

Mierea are proprietăți care acționează împotriva ciupercilor, putând revitaliza pH-ul pielii. O poți combina cu albuș de ou sau pur și simplu cu apă.

Ingrediente:

 • 1 cană (250 ml) de apă caldă
 • 2 linguri (50 g) de miere

Instrucțiuni:

 • Într-un castron, toarnă apa caldă, adaugă mierea și amestecă bine.
 • Aplică remediul pe regiunea vizată prin mișcări de masaj și lasă-l să acționeze timp de două ore.
 • Clătește-te cu apă caldă.

Acesta este unul dintre cele mai populare remedii naturiste pentru acneea seboreică. Îl poți folosi o dată la două zile.

6. Remediu cu oțet de mere

Oțetul de mere este inclus în remedii naturiste datorită acidului malic din componența sa, care este foarte eficient pentru a combate ciupercile și bacteriile.

Instrucțiuni:

 • Într-un castron, amestecă cantități egale de apă caldă și oțet de mere.
 • Aplică remediul pe regiunea vizată prin mișcări blânde de masaj.
 • Lasă-l să acționeze 15 minute, apoi clătește-te cu apă rece.

Aplică acest tratament cu oțet de mere până când simți că simptomele seboreei sunt ameliorate.

Folosește cele 6 remedii naturiste pentru dermatita seboreică prezentate în acest articol pentru a trata mâncărimile și înțepăturile. Disconfortul asociat acestei boli va dispărea.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

General

Ce poți păți într-o zi de 13? Ghinion sau superstiție?

Ziua de 13, ghinion sau superstiție, mit sau realitate? Mulți oameni se tem de ziua de 13, uneori fără o justificare. Mulți superstițioși fug de 13 și de conotațiile sale. De fapt, este cifra care reprezintă suma Iisus + 12 apostoli și are o simbolistică de bun augur.

Ziua de 13, ghinion sau superstiție? Ce poți păți dacă în calendar e 13 și de unde vine această superstiție cărora multora le dă fiori!

În planul fizic, 13 este legat de cruce (1 + 3 = 4, numărul specific familiei și crucii), deci de suferințe. Crucea este dezvoltarea cubului în spațiul cu două dimensiuni, iar cubul, schematic, reprezint un spațiu închis, o închisoare.

Egiptenii au fost primii care au dezvoltat o superstiție a numărului 13, dar la ei aducea Noroc. Ei credeau cã sunt 12 trepte ale scãrii, care duc la viața eternã. Atingând a 13-a treaptã însemna cã ai trecut dincolo. Numãrul 13 la ei era asociat cu nemurirea.

Sumerienii au folosit un zodiac cu 13 constelații și 26 de stele principale, potrivit Cunoaștelumea.ro.

„12 este numărul Universului, de la Pitagora, părintele numerologiei, citire. 1, Creatorul, împreună cu 2, Creația.

După 12, urmează însă 13, numărul care conține Totul, și încă ceva pe deasupra.

13 este un numãr prim, care nu se împarte decât la el însuși și la nr. 1. Numãrul 13 este socotit un numãr al surprizelor și el conduce la superstiții. Viața multor oameni a fost marcatã de acest numãr.

Geneza a avut loc in 7 zile și 6 nopți, deci iarăși 13.

Multe coincidențe și elemente care par a face legătura cu alte lumi se întâmplă la oamenii mari, bogați spiritual. În cazul Majestății Sale Regele Mihai, numărul 13 pare că l-a urmărit. Majestatea Sa a decedat la orele 13, trupul i-a fost adus în țară pe 13 decembrie, regina Ana a fost înmormântată tot într-o zi de 13, iar parastasul de 40 de zile s-a săvârșit într-o zi de 13! În cazul de față, 13 are clar o conotație regală.

La musulmani și hinduși, cifra 13 este considerată de bun augur. În credințele iudaice, 13 era reprezentat de consoana M, cu care începe cuvântul mem, adică moarte.

Prin prisma ei și a Tarotului, numãrul 13 reprezintã Moartea (Kabbala-Memn = Moartea; Tarot – Arcana majorã 13: Moartea). Nu este vorba doar de moartea în sine. Arcana 13 simbolizeazã de fapt o transformare, un eveniment care se terminã pentru a începe un altul, fiind vorba de o continuitate și nu de un sfârșit total. Spiritual, moartea reprezintã terminarea vieții pe Terra, dar începutul unei alte vieți pe alte planuri. În Kabbala, numărul 13 este asociat Şarpelui, Dragonului, Satanei şi Criminalului.

În secolul al XVII-lea se credea că nu este bine ca la masă să fie aşezate 13 persoane, dar abia trei veacuri mai târziu oamenii încep să facă legătura între ziua de vineri şi numărul 13, potrivit site-ului descopera.ro.

La fel ca teama de numărul 13, se pare că şi cea legată de ziua de vineri porneşte tot de la scrierile din Noul Testament. În anul 1852, în publicaţia periodică Notes and Queries se scria „Vinerea este considerată o zi care aduce ghinion, fiind ziua Crucificării, şi la fel de nenorocos este şi numărul 13, care este asociat cu Cina cea de Taină”.

Continue Reading

Trending