Connect with us

General

6 remedii naturale pentru ciuperca unghiei

Pentru a elimina infecțiile fungice, este important să folosești ingrediente care afectează metoda de reproducere a acestor microorganisme, împiedicând înmulțirea. Tratamentul trebuie aplicat zilnic, până la vindecare.

Ești în căutare de remedii naturale pentru ciuperca unghiei? Onicomicoza, denumirea științifică a ciupercii unghiei, este o infecție care afectează unghiile deteriorate sau expuse frecvent la umezeală.

Candida este una dintre cele mai comune infecții fungice de la nivelul unghiilor, provocând colorarea acestora de la negru la verde sau la clasicul galben și îngroșarea lor.

Formele ușoare ale infecției trec de cele mai multe ori neobservate, deoarece nu prezintă simptome. Cu toate acestea, infecția poate avansa și poate provoca durere, deformarea sau chiar căderea unghiei.

Din fericire, există câteva remedii naturale pentru ciuperca unghiei care accelerează procesul de vindecare.

Astăzi îți prezentăm 6 remedii naturiste la care poți apela atunci când ai probleme. Încearcă-le chiar zi!

1. Oțet de mere cu apă oxigenată

Combinația dintre oțet de mere și apă oxigenată este un remediu antifungic puternic care elimină ciuperca unghiei de la mâini și picioare.

Proprietățile remediului sunt amplificate dacă îl combini și cu puțin alcool sanitar cu o concentrație de 90%, un agent antibiotic și antiseptic care combate diverse tipuri de germeni.

Ingrediente

 • ¼ cană de oțet de mere
 • ¼ cană apă oxigenată
 • 2 linguri de alcool sanitar (concentrație de 90%)

Instrucțiuni

 • Combină toate ingredientele într-un vas de sticlă, amestecă-le și lasă-le să stea așa timp de câteva ore.
 • După încheierea acestui interval, înmoaie o bucată de vată în această soluție și aplic-o pe unghii de mai multe ori pe zi.
 • Repetă tratamentul zilnic, iar rezultatele nu vor întârzia să apară.

2. Usturoiul, printre cele mai bune remedii naturale pentru ciuperca unghiei

Usturoiul este unul dintre cei mai puternici antimicrobieni naturali la care poți apela pentru a trata ciuperca unghiei. Deși poate fi aplicat direct, poți profita de proprietățile sale terapeutice și prin intermediul unei băi pentru picioare.

Ingrediente

 • 10 căței de usturoi
 • 2 căni de apă

Instrucțiuni

 • Zdrobește cei 10 căței de usturoi și adaugă-i împreună cu apa într-o cratiță.
 • Dă amestecul în clocot și lasă-l să fiarbă între 3 și 5 minute, apoi ia vasul de pe foc.
 • Când apa ajunge la o temperatură suportabilă, înmoaie picioarele în ea timp de 20 de minute.
 • Repetă tratamentul de 3 ori pe săptămână.

3. Iaurt natural

Iaurtul natural conține culturi lactice care alterează mediul propice supraviețuirii ciupercii. Acesta reprezintă unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru ciuperca unghiei.

Ingrediente

 • ½ cană de iaurt natural
 • 1 pensulă

Instrucțiuni

 • Cu ajutorul unei pensule curate, aplică o cantitate generoasă de iaurt pe unghiile afectate.
 • Lasă-l să se usuce, apoi șterge-l cu o cârpă umedă.
 • Repetă tratamentul zilnic, de până la trei ori pe zi.

Nu uita că poți să adaugi iaurt și în dietă. Probioticele din compoziția sa întăresc sistemul imunitar și previn alte tipuri de infecții fungice.

4. Ulei esențial de arbore de ceai

Uleiul esențial de arbore de ceai este folosit frecvent pentru tratarea infecțiilor fungice externe.

Proprietățile sale antiseptice, antiinflamatoare și antifungice încetinesc dezvoltarea ciupercii și îmbunătățesc sănătatea unghiei.

Ingrediente

 • 3 picături de ulei esențial de arbore de ceai
 • 1 bucată de vată

Instrucțiuni

 • Aplică picăturile de ulei esențial de arbore de ceai pe unghia afectată și întinde-le uniform pe toată suprafața sa cu ajutorul unei bucăți de vată.
 • Încearcă să găsești un ulei 100% natural pentru ca rezultatele să fie vizibile în doar câteva zile.
 • Aplică tratamentul până la vindecarea unghiei.

5. Wick VapoRub

Wick VapoRub este un unguent folosit pentru tratarea afecțiunilor respiratorii. Însă ceea ce puțini știu este că proprietățile sale antimicrobiene ajută și la vindecarea unghiilor infectate. 

Ingrediente

 • Wick VapoRub
 • 1 bandaj

Instrucțiuni

 • Aplică unguentul pe unghia afectată și acoper-o cu un bandaj.
 • La fiecare șase ore aplică un alt strat de Wick VapoRub și acoperă iar zona.
 • Repetă tratamentul până vezi rezultate.

6. Sare

Pe lângă utilizările sale culinare, sarea are proprietăți antifungice de care poți profita pentru a vindeca ciuperca unghiei.

Ingrediente

 • 1 linguriță de sare
 • 5 picături de zeamă de lămâie

Instrucțiuni

 • Umezește sarea cu câteva picături de zeamă de lămâie și aplic-o direct pe zona afectată.
 • Lasă amestecul să acționeze timp de 30 de minute, apoi clătește.
 • Repetă tratamentul zilnic.

Aceste remedii simple împiedică dezvoltarea ciupercii și deteriorarea unghiei. Nu uita că durează un timp până se observă rezultatele și că este necesar să aplici tratamentele în mod consecvent.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

General

Ce poți păți într-o zi de 13? Ghinion sau superstiție?

Ziua de 13, ghinion sau superstiție, mit sau realitate? Mulți oameni se tem de ziua de 13, uneori fără o justificare. Mulți superstițioși fug de 13 și de conotațiile sale. De fapt, este cifra care reprezintă suma Iisus + 12 apostoli și are o simbolistică de bun augur.

Ziua de 13, ghinion sau superstiție? Ce poți păți dacă în calendar e 13 și de unde vine această superstiție cărora multora le dă fiori!

În planul fizic, 13 este legat de cruce (1 + 3 = 4, numărul specific familiei și crucii), deci de suferințe. Crucea este dezvoltarea cubului în spațiul cu două dimensiuni, iar cubul, schematic, reprezint un spațiu închis, o închisoare.

Egiptenii au fost primii care au dezvoltat o superstiție a numărului 13, dar la ei aducea Noroc. Ei credeau cã sunt 12 trepte ale scãrii, care duc la viața eternã. Atingând a 13-a treaptã însemna cã ai trecut dincolo. Numãrul 13 la ei era asociat cu nemurirea.

Sumerienii au folosit un zodiac cu 13 constelații și 26 de stele principale, potrivit Cunoaștelumea.ro.

„12 este numărul Universului, de la Pitagora, părintele numerologiei, citire. 1, Creatorul, împreună cu 2, Creația.

După 12, urmează însă 13, numărul care conține Totul, și încă ceva pe deasupra.

13 este un numãr prim, care nu se împarte decât la el însuși și la nr. 1. Numãrul 13 este socotit un numãr al surprizelor și el conduce la superstiții. Viața multor oameni a fost marcatã de acest numãr.

Geneza a avut loc in 7 zile și 6 nopți, deci iarăși 13.

Multe coincidențe și elemente care par a face legătura cu alte lumi se întâmplă la oamenii mari, bogați spiritual. În cazul Majestății Sale Regele Mihai, numărul 13 pare că l-a urmărit. Majestatea Sa a decedat la orele 13, trupul i-a fost adus în țară pe 13 decembrie, regina Ana a fost înmormântată tot într-o zi de 13, iar parastasul de 40 de zile s-a săvârșit într-o zi de 13! În cazul de față, 13 are clar o conotație regală.

La musulmani și hinduși, cifra 13 este considerată de bun augur. În credințele iudaice, 13 era reprezentat de consoana M, cu care începe cuvântul mem, adică moarte.

Prin prisma ei și a Tarotului, numãrul 13 reprezintã Moartea (Kabbala-Memn = Moartea; Tarot – Arcana majorã 13: Moartea). Nu este vorba doar de moartea în sine. Arcana 13 simbolizeazã de fapt o transformare, un eveniment care se terminã pentru a începe un altul, fiind vorba de o continuitate și nu de un sfârșit total. Spiritual, moartea reprezintã terminarea vieții pe Terra, dar începutul unei alte vieți pe alte planuri. În Kabbala, numărul 13 este asociat Şarpelui, Dragonului, Satanei şi Criminalului.

În secolul al XVII-lea se credea că nu este bine ca la masă să fie aşezate 13 persoane, dar abia trei veacuri mai târziu oamenii încep să facă legătura între ziua de vineri şi numărul 13, potrivit site-ului descopera.ro.

La fel ca teama de numărul 13, se pare că şi cea legată de ziua de vineri porneşte tot de la scrierile din Noul Testament. În anul 1852, în publicaţia periodică Notes and Queries se scria „Vinerea este considerată o zi care aduce ghinion, fiind ziua Crucificării, şi la fel de nenorocos este şi numărul 13, care este asociat cu Cina cea de Taină”.

Continue Reading

Trending