Connect with us

General

6 motive pentru care nu slăbești

Multe diete au cerințe foarte solicitante și te încurajează să consumi alimente procesate, cu conținut scăzut de calorii, care pot provoca deficiențe nutriționale. Prin urmare, nu le poți urma pe termen lung. Mai devreme sau mai târziu, ceea ce trebuie să faci este să înveți să mănânci sănătos.

 

Potrivit unui sondaj realizat de SEEDO (Societatea spaniolă pentru studiul obezității), 81% dintre spanioli nu reușesc să-și respecte dietele. Pentru a slăbi, trebuie să identifici obstacolele care te împiedică să adoopți o dietă sănătoasă și să căuți soluții. Din această cauză, dorim să analizăm posibilele motive pentru care curele de slăbire continuă să eșueze. Citește mai departe pentru a afla primele 6 motive pentru care nu slăbești!

 

De ce nu funcționează curele de slăbire?

Dacă urmezi chiar acum o cură de slăbire, este posibil să-ți fi pus deja această întrebare. Unele studii au indicat faptul că două din trei persoane care trec printr-o cură de slăbire nu numai că se îngrașă din nou, ci acumulează mai multe kilograme decât au pierdut inițial.

Drept urmare, apare frustrarea. Este un ciclu vicios. Cântarul devine un roller coaster și apar efecte negative atât pentru metabolism, cât și pentru starea ta de spirit.

 

6 motive pentru care nu slăbești

1. Nu mai consumi grăsimi esențiale sănătoase

Consumul redus de acizi grași omega-3 este asociat cu un consum mai mare de grăsimi nesănătoase.

Acesta ar putea fi principalul motiv pentru care curele de slăbire nu au succes. Unii profesioniști din domeniul sănătății susțin faptul că un dezechilibru în consumul de acizi grași omega-3 și omega-6 poate fi legat de obezitate.

În mod ideal, ar trebui să consumi aproximativ aceeași cantitate de omega-6 și omega-3. Dar, în mare parte din cauza unui consum ridicat de alimente procesate, care conțin adesea uleiuri vegetale și grăsimi trans, consumul de acizi grași omega-6 este prea mare în comparație cu aportul de omega-3.

În plus, dacă încetezi să consumi alimente bogate în acizi grași omega-3, vei ajunge să mănânci în exces, deoarece corpul tău nu primește toate substanțele nutritive de care are nevoie și poftește la grăsimi de orice fel, ducând la apariția exceselor.

 

2. Există un deficit de calorii

Deoarece corpul tău lucrează pentru a-și menține greutatea, atunci când nu primește suficientă hrană, este flămând și lipsit de nutrienți. Dacă acest lucru se întâmplă în mod constant, se declanșează un răspuns de supraviețuire. Organismul încetinește metabolismul pentru a economisi resurse.

Corpul își monitorizează inteligent producția de energie, deoarece nu știe când va avea acces la nutrienții de care are nevoie. Acest proces ne ține în viață în vremuri de foamete.

În mod paradoxal, faptul că nu consumi suficiente calorii poate face ca organismul să se îngrașe, deoarece metabolismul încetinește pentru a intra în „modul de supraviețuire”.

 

3. Există un deficit de proteine

Proteinele ar trebui să fie o parte importantă a dietei, inclusiv proteinele vegetale.

Mulți oameni privesc leguminoasele, de exemplu, ca pe un grup alimentar bogat în calorii care ar trebui evitat în curele de slăbire. Însă adevărul este că aceste alimente sunt o sursă de carbohidrați cu absorbție lentă, care mențin senzația de sațietate multe ore. În plus, deoarece sunt bogate în proteine și ajută la dezvoltarea masei musculare, leguminoasele ajută și la arderea grăsimilor.

 

4. Faci prea mult sport

Efectuarea de exerciții fizice în mod regulat este foarte importantă, dar sunt suficiente 30 de minute de activitate fizică moderată pe zi. Dacă faci exerciții fizice prea intense, vei declanșa răspunsul la stres al corpului.

A face acest lucru în mod repetat poate trimite corpul într-o stare de stres cronic. Atunci când se întâmplă acest lucru, sistemul imunitar devine mai slab și corpul eliberează cortizol, hormonul stresului, care poate contribui la creșterea în greutate. De asemenea, cortizolul este asociat cu probleme imune, depresie și infertilitate.

 

5. Dieta îți provoacă stres

Dieta ar trebui să presupună ajustări ale stilului de viață, nu restricții care te stresează.

Antrenamentul excesiv nu este singurul aspect al pierderii în greutate care poate declanșa răspunsul la stres al corpului. Îngrijorarea constantă cu privire la ceea ce mănânci, numărarea caloriilor și pierderea plăcerii de a mânca îți pot stresa corpul.

În loc să încerci să-ți adaptezi stilul de viață la regulile stricte ale unei diete, încearcă să consumi doar alimente sănătoase care să-ți satisfacă gusturile.

 

6. Dieta dă greș deoarece nu este sustenabilă

Curele de slăbire au reguli exigente, ceea ce le face greu de urmat pe termen lung. Mai devreme sau mai târziu, trebuie să înveți să mănânci sănătos.

În loc să pierzi mult timp păcălindu-ți corpul în detrimentul sistemului nervos și al sănătății, poți profita de funcțiile naturale ale organismului. Îi poți oferi corpului un flux constant de alimente delicioase, astfel încât să poată produsce energie. Păstrarea unui flux constant de substanțe nutritive menține stabilitatea zahărului în sânge, îți permite să te concentrezi și îți oferă claritate mentală.

În plus, dacă înveți să mănânci sănătos fără a te înfometa, vei lua decizii mai inteligente și mai conștiente cu privire la ce alimente consumi și în ce cantități.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

General

Ce poți păți într-o zi de 13? Ghinion sau superstiție?

Ziua de 13, ghinion sau superstiție, mit sau realitate? Mulți oameni se tem de ziua de 13, uneori fără o justificare. Mulți superstițioși fug de 13 și de conotațiile sale. De fapt, este cifra care reprezintă suma Iisus + 12 apostoli și are o simbolistică de bun augur.

Ziua de 13, ghinion sau superstiție? Ce poți păți dacă în calendar e 13 și de unde vine această superstiție cărora multora le dă fiori!

În planul fizic, 13 este legat de cruce (1 + 3 = 4, numărul specific familiei și crucii), deci de suferințe. Crucea este dezvoltarea cubului în spațiul cu două dimensiuni, iar cubul, schematic, reprezint un spațiu închis, o închisoare.

Egiptenii au fost primii care au dezvoltat o superstiție a numărului 13, dar la ei aducea Noroc. Ei credeau cã sunt 12 trepte ale scãrii, care duc la viața eternã. Atingând a 13-a treaptã însemna cã ai trecut dincolo. Numãrul 13 la ei era asociat cu nemurirea.

Sumerienii au folosit un zodiac cu 13 constelații și 26 de stele principale, potrivit Cunoaștelumea.ro.

„12 este numărul Universului, de la Pitagora, părintele numerologiei, citire. 1, Creatorul, împreună cu 2, Creația.

După 12, urmează însă 13, numărul care conține Totul, și încă ceva pe deasupra.

13 este un numãr prim, care nu se împarte decât la el însuși și la nr. 1. Numãrul 13 este socotit un numãr al surprizelor și el conduce la superstiții. Viața multor oameni a fost marcatã de acest numãr.

Geneza a avut loc in 7 zile și 6 nopți, deci iarăși 13.

Multe coincidențe și elemente care par a face legătura cu alte lumi se întâmplă la oamenii mari, bogați spiritual. În cazul Majestății Sale Regele Mihai, numărul 13 pare că l-a urmărit. Majestatea Sa a decedat la orele 13, trupul i-a fost adus în țară pe 13 decembrie, regina Ana a fost înmormântată tot într-o zi de 13, iar parastasul de 40 de zile s-a săvârșit într-o zi de 13! În cazul de față, 13 are clar o conotație regală.

La musulmani și hinduși, cifra 13 este considerată de bun augur. În credințele iudaice, 13 era reprezentat de consoana M, cu care începe cuvântul mem, adică moarte.

Prin prisma ei și a Tarotului, numãrul 13 reprezintã Moartea (Kabbala-Memn = Moartea; Tarot – Arcana majorã 13: Moartea). Nu este vorba doar de moartea în sine. Arcana 13 simbolizeazã de fapt o transformare, un eveniment care se terminã pentru a începe un altul, fiind vorba de o continuitate și nu de un sfârșit total. Spiritual, moartea reprezintã terminarea vieții pe Terra, dar începutul unei alte vieți pe alte planuri. În Kabbala, numărul 13 este asociat Şarpelui, Dragonului, Satanei şi Criminalului.

În secolul al XVII-lea se credea că nu este bine ca la masă să fie aşezate 13 persoane, dar abia trei veacuri mai târziu oamenii încep să facă legătura între ziua de vineri şi numărul 13, potrivit site-ului descopera.ro.

La fel ca teama de numărul 13, se pare că şi cea legată de ziua de vineri porneşte tot de la scrierile din Noul Testament. În anul 1852, în publicaţia periodică Notes and Queries se scria „Vinerea este considerată o zi care aduce ghinion, fiind ziua Crucificării, şi la fel de nenorocos este şi numărul 13, care este asociat cu Cina cea de Taină”.

Continue Reading

Trending