Connect with us

Sanatate

6 Moduri prin care sa stimulezi instantaneu Nervul Vag, pentru a ameliora inflamația, depresia, migrenele și multe altele

 

Rolul creierului asupra inflamației corpului poate fi fundamental. Dacă suferiți de probleme digestive, tensiune arterială ridicată, depresie sau orice afecțiune inflamatorie, vă rugăm să citiți mai departe. Permiteți-mi să explic posibilele implicații pas cu pas.

În primul rând, nervul vag este cel mai lung nerv din corp, care își are originea în creier ca fiind nervul cranian zece (X), se deplasează în jos de la gât și apoi trece în jurul sistemului digestiv, ajungand la ficat, splina, pancreas, inimă și plămâni. Acest nerv este un jucător major al sistemului nervos parasimpatic, care este partea de „odihnă și digerare” (opus sistemului nervos simpatic, care este „lupta sau fugi”)

Tonusul vagal

Tonusul nervului vag este esențial pentru activarea sistemului nervos parasimpatic. Tonusul vagal se măsoară urmărind ritmul cardiac alături de ritmul respirator. Frecvența cardiacă creste puțin atunci când inspirati și încetinește puțin când respirați. Cu cât este mai mare diferența dintre frecvența cardiacă prin inspiratie și ritmul cardiac de expiratie, cu atât tonusul vagal este mai mare. Tonusul vagal mai mare permite corpului tău sa se relaxeze mai repede după stres.

Cu ce este asociat tonusul vagal înalt?

Tonusul vagal ridicat îmbunătățește funcția multor sisteme ale corpului, determinând o mai bună reglare a zahărului din sânge, risc redus de accident vascular cerebral și boli cardiovasculare, tensiune arterială mai mică, digestie îmbunătățită prin o mai bună producție de acid gastric și enzime digestive și migrene reduse.

Tonusul vagal mai mare este, de asemenea, asociat cu o stare de spirit mai bună, anxietate redusa și o mai buna rezistență la stres.

Unul dintre cele mai interesante roluri ale nervului vag este faptul că „citește” microbiomul intestinal și inițiază un răspuns pentru a modula inflamația, dacă detectează organisme patogene mai multe fata de cele nepatogene. În acest fel, microbiomul intestinal poate avea un efect asupra stării de spirit, a nivelului de stres și a inflamației generale.

Cu ce este asociat tonusull vagal scăzut?

Tonusull vagal scăzut este asociat cu afecțiuni cardiovasculare și accidente vasculare cerebrale, depresie, diabet, sindrom de oboseală cronică, afectare cognitivă și incidenta mai mare de afecțiuni inflamatorii. Afecțiunile inflamatorii includ toate bolile autoimune (artrita reumatoidă, boli inflamatorii intestinale, endometrioză, afecțiuni tiroidiene autoimune, lupus și multe altele).

Iată câteva modalități de stimulare a nervului vag:

 1. Respirație lentă, ritmică, diafragmatică. Respirația din diafragmă, mai degrabă decât superficial din partea superioară a plămânilor stimulează și tonifică nervul vag.
 2. Deoarece nervul vag este conectat la corzile vocale, zumzetul îl stimulează mecanic. Puteți cânta o melodie sau, chiar mai bine, puteti să repetați sunetul „OM.”
 3. În mod similar, vorbirea este utilă pentru tonusull vagal, datorită conexiunii la corzile vocale.
 4. Spălarea feței cu apă rece. Mecanismul de aici nu este cunoscut, dar apa rece pe față stimulează nervul vag.
 5. Meditaţie. Meditația creste sentimentele de bunăvoință față de tine și de ceilalți. Un studiu realizat în 2010 de Barbara Fredrickson și Bethany Kik a constatat că creșterea emoțiilor pozitive a dus la o mai mare apropiere socială și la o îmbunătățire a tonusului vagal.
 6. Echilibrarea microbiomului intestinal. Prezența bacteriilor sănătoase în intestin creează o buclă de feedback pozitiv prin nervul vag, crescând tonusul acestuia.

Implicațiile unor astfel de practici simple și de bază asupra stării dvs. generale de sănătate, în special asupra inflamației sunt importante.

Dacă suferiți de o afecțiune inflamatorie, tulburări digestive, hipertensiune arterială sau depresie, este foarte recomandată o privire mai atentă asupra tonusului vagal.

De mai mulți ani știm că exercițiile de respirație și meditația sunt utile pentru sănătatea noastră, dar este atât de fascinant să învățăm mecanismul prin care funcționează. Sper că acest scurt articol v-a inspirat să începeți o practică de meditație, așa cum este pentru mine și, de asemenea, să căutați alte mijloace pentru a gestiona răspunsul inflamator al organismului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sanatate

Remedii pentru panarițiu: 4 opțiuni naturale

Panarițiul este o mică inflamație care se formează pe pielea din jurul unghiei. Deși nu este o problemă serioasă, poate fi destul de dureroasă. În acest articol, vei descoperi câteva remedii naturale pentru panarițiu.

Atunci când unghiile se încarnează sau dezvoltă infecții, avem adesea de-a face cu panarițiul. Aceasta este o problemă cosmetică caracterizată prin inflamația pielii din jurul unghiilor mâinilor și picioarelor. Ce remedii naturale există pentru panarițiu?

Deși tratamentul pentru această afecțiune presupune tăierea corectă a unghiilor și a cuticulelor și utilizarea încălțămintei adecvate (în cazul unghiilor de la picioare), anumite soluții naturale pot accelera recuperarea. Aplicarea lor regulată favorizează refacerea pielii afectate și reduce riscul de infecții. Descoperă-le mai jos!

Remedii pentru panarițiu: 4 opțiuni naturale

Majoritatea panarițiilor dispar singure, fără a fi nevoie de tratament. De fapt, rareori generează complicații precum durerile severe sau puroiul. Dar ele cauzează adesea inflamații, roșeață și sensibilitate. Din fericire, poți ameliora acest disconfort cu tratamente simple aplicate la domiciliu. Vrei să le încerci?

1. Sare de mare și lămâie

Combinarea acestor două produse creează un remediu antiseptic și calmant, cu capacitatea de a îndepărta pielea moartă.

Combinația de sare de mare și lămâie este unul dintre cele mai bune remedii pentru panarițiu. În primul rând, ambele ingrediente sunt antimicrobiene și antifungice, ceea ce înseamnă că ajută la prevenirea infecțiilor. În al doilea rând, au rol de exfolianți, facilitând îndepărtarea pielii moarte.

Ingrediente

 • 2 lămâi
 • 1 lingură de sare de mare (15 g)

Mod de preparare

 • În primul rând, stoarce sucul lămâilor și pune-l într-un recipient.
 • Apoi, adaugă lingura de sare de mare și amestecă bine.

Mod de utilizare

 • Aplică remediul pe unghie și lasă-l să acționeze 20 de minute.
 • Reține faptul că lămâia poate provoca o ușoară arsură. Totuși, nu-ți face griji, deoarece această arsură dispare după câteva minute.
 • Repetă procedeul în fiecare zi până când panarițiul dispare.

 

2. Vicks VapoRub®

Acest popular unguent mentolat poate ajuta la tratarea panarițiului datorită efectelor sale hidratante și antiseptice. Aplicarea acestuia în zona afectată calmează arsura și înmoaie pielea. De fapt, ajută și la tratarea unghiilor încarnate.

Mod de utilizare

 • Pentru început, curăță suprafața unghiei cu apă caldă și săpun.
 • Usucă bine și acoperă zona cu Vicks VapoRub®.
 • Lasă unguentul să acționeze fără clătire și repetă tratamentul în fiecare seară înainte de culcare.

 

3. Ulei esențial de arbore de ceai și aloe vera

Proprietățile sale hidratante ajută la tratarea panarițiului.

Acest remediu interesant pentru panarițiu combină proprietățile hidratante și antimicrobiene ale gelului de aloe vera cu acțiunea puternic antiseptică a uleiului esențial de arbore de ceai. Din acest motiv, utilizarea sa regulată favorizează ameliorarea inflamației și reduce riscul de infecție.

Ingrediente

 • 2 linguri de gel de aloe vera (40 g)
 • 4 picături de ulei esențial de arbore de ceai

Mod de preparare

 • În primul rând, extrage câteva linguri de gel de aloe vera din frunzele plantei.
 • Apoi, combină-le într-un castron cu uleiul esențial de arbore de ceai.

Mod de utilizare

 • Aplică remediul pe unghii de două ori pe zi.

 

4. Ulei esențial de oregano

Un alt remediu pentru panarițiu care ajută la prevenirea infecțiilor este uleiul esențial de oregano. Datorită efectelor sale antibacteriene și antiseptice, protejează zona afectată împotriva înmulțirii bacteriilor patogene. În plus, efectul său analgezic acționează ca un calmant al durerii.

Ingrediente

 • 5 picături de ulei esențial de oregano
 • 1 lingură de ulei de măsline (15 ml)

Mod de preparare

 • În primul rând, combină uleiul esențial de oregano cu o lingură de ulei de măsline. Evită utilizarea nediluată, deoarece poate fi agresivă cu pielea.
 • Dacă nu ai la îndemână un ulei purtător, amestecă uleiul esențial cu apă caldă.

Mod de utilizare

 • Curăță zona afectată și masează ușor remediul pe piele.
 • Lasă-l să acționeze fără clătire și repetă procedeul de două ori pe zi.
 • Aplică tratamentul până când panarițiul dispare.
Continue Reading

Trending