Connect with us

General

6 LUCRURI PE CARE NIMENI NU ȚI LE POATE LUA. NICIODATĂ

Nu te fac nefericită greutățile vieții, ci modul în care le transporți.

 

Cele mai mari obstacole care stau între o persoană și ce își dorește în viață sunt voința de a încerca și credința că nu este posibil. Speranța este vocea mică din capul tău care îți șoptește că poți atunci când o lume întreagă îți pune că este imposibil.

Dintre toate lucrurile care îți pot fi luate – bunuri, tinerețe, sănătate, cuvinte, drepturi – iată ce nu îți poate lua nimeni niciodată…

 

1. Unicitatea ta

Într-o lume atât de numeroasă, de vastă, de diferită, de schimbătoare… tu ești unică. Nu mai este nimeni ca tine. Există o magie în tine care îți aparține. Da, te schimbi în fiecare zi, însă întotdeauna ești uimitoare. Să nu uiți niciodată asta.

 

2. Modul în care te simți cu privire la tine

Ai nevoie de mult timp pentru a învăța cum să nu te judeci prin ochii altcuiva, însă după ce înveți să faci asta, lumea îți aparține. Nu mai ai obstacole pe care nu le poți depăși. Așa că renunță la a te mai gândi ce spun sau cred alții despre tine. Ce cred ei nu este important. Important este modul în care tu te simți cu privire la tine.

 

3. Pasiunile și visurile tale

Dacă a existat vreodată un moment pentru a îți urmări pasiunile și visurile și a face ceva care chiar contează pentru tine, acel moment este chiar acum. Găsește-ți pasiunea supremă, oricare ar fi aceasta. Și chiar dacă lucrurile nu funcționează conform planificării, te vei îndrepta în continuare pe drumul cel bun. Pentru că nimic pentru care pui suflet nu este pierdere de timp – indiferent de ce se întâmplă.

 

4. Determinarea ta

Când viața te pune într-o situație în care te face să simți frică, atunci Universul îți oferă șansa de a deveni puternică și curajoasă. Nimic nu este permanent în această lume nebună, nici măcar greșelile, eșecurile, necazurile și durerea. Dacă mergi mai departe, vei găsi în cele din urmă lucrurile de care ai nevoie pentru a depăși situația în care te afli.

 

5. Atitudinea ta

Nimeni nu îți poate lua modul în care alegi să răspunzi la ce spun și fac ceilalți. Una dintre libertățile tale este să îți alegi atitudinea în orice circumstanță dată. Alege să fii fericită și optimistă. Nu este întotdeauna ușor să găsești fericirea în tine însăți, însă este întotdeauna imposibil să o găsești în altă parte.

 

6. Abilitatea ta de a răspândi dragoste și bunătate

Măsura vieții nu constă în ceea ce acumulezi, ci în ceea ce oferi. Și 99% din timp primești ceea ce oferi, așa că oferă iubire, bunătate, zâmbete. Amintește-ți, scopul final al tuturor obiectivelor este să fim fericiți. Așadar, dacă vrei să fii fericită, fă-i fericiți pe cei din jurul tău (însă nu uita de tine).

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

General

Ce poți păți într-o zi de 13? Ghinion sau superstiție?

Ziua de 13, ghinion sau superstiție, mit sau realitate? Mulți oameni se tem de ziua de 13, uneori fără o justificare. Mulți superstițioși fug de 13 și de conotațiile sale. De fapt, este cifra care reprezintă suma Iisus + 12 apostoli și are o simbolistică de bun augur.

Ziua de 13, ghinion sau superstiție? Ce poți păți dacă în calendar e 13 și de unde vine această superstiție cărora multora le dă fiori!

În planul fizic, 13 este legat de cruce (1 + 3 = 4, numărul specific familiei și crucii), deci de suferințe. Crucea este dezvoltarea cubului în spațiul cu două dimensiuni, iar cubul, schematic, reprezint un spațiu închis, o închisoare.

Egiptenii au fost primii care au dezvoltat o superstiție a numărului 13, dar la ei aducea Noroc. Ei credeau cã sunt 12 trepte ale scãrii, care duc la viața eternã. Atingând a 13-a treaptã însemna cã ai trecut dincolo. Numãrul 13 la ei era asociat cu nemurirea.

Sumerienii au folosit un zodiac cu 13 constelații și 26 de stele principale, potrivit Cunoaștelumea.ro.

„12 este numărul Universului, de la Pitagora, părintele numerologiei, citire. 1, Creatorul, împreună cu 2, Creația.

După 12, urmează însă 13, numărul care conține Totul, și încă ceva pe deasupra.

13 este un numãr prim, care nu se împarte decât la el însuși și la nr. 1. Numãrul 13 este socotit un numãr al surprizelor și el conduce la superstiții. Viața multor oameni a fost marcatã de acest numãr.

Geneza a avut loc in 7 zile și 6 nopți, deci iarăși 13.

Multe coincidențe și elemente care par a face legătura cu alte lumi se întâmplă la oamenii mari, bogați spiritual. În cazul Majestății Sale Regele Mihai, numărul 13 pare că l-a urmărit. Majestatea Sa a decedat la orele 13, trupul i-a fost adus în țară pe 13 decembrie, regina Ana a fost înmormântată tot într-o zi de 13, iar parastasul de 40 de zile s-a săvârșit într-o zi de 13! În cazul de față, 13 are clar o conotație regală.

La musulmani și hinduși, cifra 13 este considerată de bun augur. În credințele iudaice, 13 era reprezentat de consoana M, cu care începe cuvântul mem, adică moarte.

Prin prisma ei și a Tarotului, numãrul 13 reprezintã Moartea (Kabbala-Memn = Moartea; Tarot – Arcana majorã 13: Moartea). Nu este vorba doar de moartea în sine. Arcana 13 simbolizeazã de fapt o transformare, un eveniment care se terminã pentru a începe un altul, fiind vorba de o continuitate și nu de un sfârșit total. Spiritual, moartea reprezintã terminarea vieții pe Terra, dar începutul unei alte vieți pe alte planuri. În Kabbala, numărul 13 este asociat Şarpelui, Dragonului, Satanei şi Criminalului.

În secolul al XVII-lea se credea că nu este bine ca la masă să fie aşezate 13 persoane, dar abia trei veacuri mai târziu oamenii încep să facă legătura între ziua de vineri şi numărul 13, potrivit site-ului descopera.ro.

La fel ca teama de numărul 13, se pare că şi cea legată de ziua de vineri porneşte tot de la scrierile din Noul Testament. În anul 1852, în publicaţia periodică Notes and Queries se scria „Vinerea este considerată o zi care aduce ghinion, fiind ziua Crucificării, şi la fel de nenorocos este şi numărul 13, care este asociat cu Cina cea de Taină”.

Continue Reading

Trending