Connect with us

Horoscop

5 zodii care suferă de ipohondrie

Aceste semne zodiacale sunt convinse că au probleme grave de sănătate!

Un hipocondriac este o persoană care devine excesiv de anxioasă atunci când vine vorba de sănătate. El crede frecvent că este bolnav, fără să aibă un diagnostic oficial.

Din păcate, pentru zodiile care suferă de ipohondrie, internetul nu este cel mai bun prieten al lor şi le poate agrava obsesia. Unii oameni pot petrece ore în şir vizionând videoclipuri pe YouTube sau petrec prea mult timp pe forumuri în căutarea unor boli care se potrivesc simptomelor lor.

Deşi majoritatea nu sunt medici, ei se autodiagnostichează şi, de regulă, sunt foarte departe de adevăr. Una dintre problemele lor, chiar dacă sunt convinşi că sunt bolnavi, este că nu vor merge la un doctor sau că vor merge la prea mulţi.

Cu toate acestea, există momente când un hipocondriac primeşte un diagnostic clar şi, atunci, se simte imediat eliberat, dar, după un timp, temerile vor reapărea. Hipocondria este o tulburare psihologică, iar o persoană care suferă de această afecţiune trebuie să primească ajutor de la un profesionist în domeniu. Nu îi poţi spune unui hipocondru că nu e bolnav şi să te aştepţi ca el să se vindece!

Care sunt zodiile care suferă de ipohondrie?

Fecioară

Fecioara se gândeşte întotdeauna la ce e mai rău, lucru care o face să fie candidatul perfect pentru hipocondrie. Nu este niciodată vorba doar despre un strănut sau despre o banală indigestie, este ceva mult mai grav pentru ea. Din moment ce este atât de pricepută la cercetare, ea va găsi rapid un diagnostic şi un tratament.

Pe de altă parte, Fecioara are tendinţa de a avea foarte mare grijă de ea şi de a face o mulţime de verificări ale corpului şi semnelor ei vitale. De asemenea, se preocupă să facă sport, să petreacă timp în aer liber şi să fie atentă la ceea ce mănâncă.

Rac

Racul tinde să fie genul de hipocondriac care se simte bine, dar care e convins că se poate îmbolnăvi în orice moment. El e în stare de alertă ridicată şi, dacă aude pe altcineva că are anumite simptome, atunci se va simţi brusc rău. Racului îi pasă foarte mult de cei din jurul lui şi vrea să le fie alături atunci când se îmbolnăvesc, dar se va alege cu anxietate dacă îi va intra în cap ideea că boala respectivă este contagioasă.

Cel mai bine pentru el este să stea departe de bolnavi şi să le ofere sprijin de la distanţă.

Capricorn

Pe cât de optimist este, pe atât de pesimist devine atunci când transformă un simptom banal într-o boală teribilă. Diferenţa dintre un Capricorn şi alte zodii care suferă de ipohondrie este aceea că el îşi ţine problemele doar pentru el însuşi. Acest lucru îi alimentează şi mai tare obsesia şi îi înrăutăţeşte starea. El este foarte priceput în rezolvarea problemelor, cu excepţia acestui caz.

Peşti

Peştii sunt genul de hipocondriaci care cred că e ceva în neregulă cu ei, dar care încearcă să îşi scoată această bănuială din minte. Când nu mai pot ignora această problemă, ei vor apela la medicina alternativă.

Sunt mereu pro tratamente noi şi inedite. Ei sunt foarte sensibili, aşadar atunci când cred că sunt bolnavi, întreaga lor fiinţă va fi afectată.

Balanţă

Balanţa are o înclinaţie spre hipocondrie, probabil pentru că este foarte conştientă de sine şi de sentimentele sale în orice moment. Aceasta poate fi manipulativă şi se poate folosi de bolile şi simptomeele ei ca o modalitate de a atrage atenţia şi simpatia celor din jur. Nu îi place neapărat rolul de victimă, ci doar se foloseşte de asta pentru a obţine ceva bun pentru ea.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Horoscop

Ce tip de empatie te caracterizează, în funcţie de zodia ta

Cu toţii suntem empatici într-un fel. Aşa că, descoperă ce tip de empatie te caracterizează, în funcţie de semnul tău zodiacal.

 

Berbec(21 martie – 20 aprilie)

Empatie inteligentă.

Eşti capabil să fii foarte profund cu ceea ce spui. Când vine vorba de a da sfaturi, tu te pricepi cel mai bine. Te asiguri să oferi detaliile necesare şi să explici cât mai bine cui are nevoie.

Taur(21 aprilie – 21 mai)

Empatie sentimentală.

Eşti un pic mai sensibil decât restul zodiilor. Iei lucrurile mai în serios decât fac alţii şi uneori totul se întoarce împotriva ta. Trebuie să te controlezi, nu poţi continua să fii atât de altruist.

Gemeni(22 mai – 21 iunie)

Empatie intuitivă.

Eşti o persoană care îşi dă seama de lucruri. Intuiţia ta este mereu prezentă atunci când vine vorba de cei din jurul tău şi astfel îi poţi ajuta pe aceaştia mai mult decât majoritatea oamenilor. Când cineva are nevoie de ceva, tu pur şi simplu ştii acest lucru fără să ţi se spună.

Rac(22 iunie – 21 iulie)

Empatie faţă de natură.

Eşti genul de empatic care e întotdeauna în natură. Îţi place să salvezi animalele şi mediul înconjurător la fel de mult cum îţi place să ajuţi oamenii. Poţi să te conectezi aproape cu orice.

Leu(22 iulie – 22 august)

Empatie receptivă.

Eşti genul de persoană care se lasă afectată de energiile din jurul tău. Din această cauză, faci tot ce poţi pentru a fi înconjurat de pozitivism. Acesta e motivul pentru care toată lumea crede că îţi place atât de mult să fii în lumina reflectoarelor, pentru că vrei să-i faci pe cei din jur mândri de tine.

Fecioară(23 august – 22 septembrie)

Empatie relaţionară.

Relaţionezi bine cu ceilalţi şi simţi întotdeauna legături profunde cu aceştia. Cei mai mulţi oameni aşteaptă întreaga lor viaţă pentru a găsi acest lucru. Eşti capabilă să dezvolţi o relaţie pornind chiar şi de la cele mai mici schimbări.

Balanţă(23 septembrie – 22 octombrie)

Empatie faţă de animale.

Îţi pasă mai mult de animale decât de oameni. Întotdeauna îţi iei rolul de stăpân sau le duci la adăposturi. Nimic nu te face mai fericit decât să îi ajuţi pe cei care nu se pot ajuta singuri sau care nu pot striga după ajutor.

Scorpion(23 octombrie – 21 noiembrie)

Empatie astrală.

Tu poţi simţi lucrurile care se întâmplă în diferitele planuri ale existenţei. Din cauza asta, eşti un rătăcitor. Pornind pentru un scop al tău, ajuţi pe oricine poţi de-a lungul drumului.

Săgetător(22 noiembrie – 21 decembrie)

Empatie cameleonică.

Acesta este unul dintre cele mai importante tipuri de empatie. Poţi învăţa cu adevărat din lucrurile prin care trec alţii. Simţi totul, dar eşti capabil să treci peste. În timp ce te lupţi cu propriile sentimente, emoţiile celorlalţi sunt aproape întotdeauna ceva cu care te hrăneşti.

Capricorn(22 decembrie – 19 ianuarie)

Empatie faţă de floră.

Eşti atras de plante şi de tot despre acestea. Eşti genul de persoană care alege medicamente naturiste, în loc să opteze pentru varianta convenţională. Eşti un vindecător din această cauză.

Vărsător(20 ianuarie – 18 februarie)

Empatie curioasă.

Vei căuta întotdeauna să afli sensul lucrurilor. Îţi place să îi ajuţi pe alţii şi ai asta ca scop, dar vrei mai mult de atât. Eşti o persoană care apreciază onestitatea şi te înconjori de oameni cărora le pasă de tine. Vei obţine mai multe având grijă de oamenii, iar oameni având grijă de tine.

Peşti(19 februarie – 20 martie)

Empatie fizică.

Eşti genul de persoană care e capabilă să le aline suferinţa altora fără cuvinte. O simplă mângâiere poate fi uneori tot ce are cineva nevoie. Si o putere imensă pe care majoritatea oamenilor nu o au.

Continue Reading

Trending