Connect with us

General

5 uleiuri esențiale și beneficiile lor

Pentru a profita din plin de uleiurile esențiale, alege variante naturale, nu sintetice. Cele din urmă pot fi lipsite de proprietăți benefice.

În acest articol, vom discuta despre cinci uleiuri esențiale și beneficiile lor pentru sănătate și bunăstare. În zilele noastre, mulți oameni folosesc uleiuri esențiale în diferite scopuri. De aceea, vom discuta pe larg și despre utilizările acestora.

Grație proprietăților minunate ale uleiurilor esențiale, acestea pot fi folosite pentru baie, masaj sau în alte circumstanțe. Există o mulțime de moduri minunate pentru a le include în rutina ta zilnică!

5 uleiuri esențiale și beneficiile lor

Mai jos, vom expune pe larg câteva uleiuri esențiale și beneficiile lor. Nu ne vom concentra atenția pe utilizările lor cosmetice, ci mai degrabă pe modul în care pot îmbunătăți sănătatea fizică și mintală.

1. Busuioc

În zilele noastre, mulți oameni sunt afectați de stres, epuizare mintală, anxietate. Aceștia sunt copleșiți de griji ce le influențează gândurile. Uleiul esențial de busuioc este ideal pentru menținerea bunăstării generale.

  • Busuiocul ajută la ameliorarea durerilor de cap cauzate de stres și anxietate.
  • Acesta este un remediu puternic pentru migrene.

2. Anason

Uleiul esențial de anason este recomandat în caz de balonare. Folosește acest ulei în loc de medicamente.

Este util atât pentru gaze și dureri abdominale, cât și pentru femeile aflate la menstruație. Uleiul esențial de anason ameliorează durerile menstruale și disconfortul din această perioadă a lunii.

 

3. Eucalipt

Eucaliptul pus în apă clocotită reprezintă un remediu străvechi pentru decongestionarea căilor respiratorii atunci când ești răcit sau ai gripă. Acesta funcționează excelent chiar și în zilele noastre.

Cum se utilizează remediul?

  • Fierbe apă într-un vas larg și adaugă câteva picături de ulei esențial de eucalipt.
  • După câteva minute, ia vasul de pe foc sau oprește focul. Pune-ți un prosop pe cap și respiră aburii ce se ridică din vas. Ai grijă să nu te arzi.
  • Este recomandat să folosești acest remediu cu ulei esențial de eucalipt între 5 și 10 minute. Aburul cu vapori de ulei de eucalipt ameliorează congestia nazală și îți permite să respiri mai ușor.

4. Mentă

Uleiul esențial de mentă este de mare ajutor pentru sănătatea mintală. Mulți oameni au gânduri compulsive sau sâcâitoare, ce produc anxietate și care îi împiedică să se bucure de viața de zi cu zi.

O baie relaxantă cu ulei esențial de mentă ajută la calmarea minții și stăpânirea mai bună a gândurilor. Este ideală atunci când ai o zi dificilă și nu poți judeca clar lucrurile.

5. Iasomie

Uleiul esențial de iasomie este considerat a fi un afrodisiac. Tocmai de aceea este recomandat frecvent pentru masejele în cuplu. Este o alternativă excelentă la uleiurile clasice pentru masaj.

În plus, iasomia acționează ca un stimulant și îți îmbunătățește starea de spirit. Este utilă atunci când îți lipsește motivația, îți este lene sau ești trist.

 

Uleiuri esențiale și beneficiile lor: nu au contraindicații!

Iată încă un lucru extraordinar despre uleiurile esențiale. Acestea nu au contraindicații. Folosindu-le, te vei bucura numai de lucruri pozitive.

Chiar dacă nu le observi efectele, uleiurile esențiale nu-ți vor face rău. Te poți bucura de acestea cu ajutorul difuzoarelor de aromă, ce au devenit foarte populare în ultimii ani. Însă, așa cum am menționat mai sus, le poți aplica și direct pe piele.

Spre exemplu, dacă te confrunți cu o durere de cap, te poți masa cu puțin ulei esențial pe păr (alege o variantă de ulei esențial destinat acestui scop). Dacă dorești, poți aplica puțin și pe frunte. Orice metodă ai alege, te vei bucura de aceste uleiuri esențiale și beneficiile lor în același mod.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

General

Ce poți păți într-o zi de 13? Ghinion sau superstiție?

Ziua de 13, ghinion sau superstiție, mit sau realitate? Mulți oameni se tem de ziua de 13, uneori fără o justificare. Mulți superstițioși fug de 13 și de conotațiile sale. De fapt, este cifra care reprezintă suma Iisus + 12 apostoli și are o simbolistică de bun augur.

Ziua de 13, ghinion sau superstiție? Ce poți păți dacă în calendar e 13 și de unde vine această superstiție cărora multora le dă fiori!

În planul fizic, 13 este legat de cruce (1 + 3 = 4, numărul specific familiei și crucii), deci de suferințe. Crucea este dezvoltarea cubului în spațiul cu două dimensiuni, iar cubul, schematic, reprezint un spațiu închis, o închisoare.

Egiptenii au fost primii care au dezvoltat o superstiție a numărului 13, dar la ei aducea Noroc. Ei credeau cã sunt 12 trepte ale scãrii, care duc la viața eternã. Atingând a 13-a treaptã însemna cã ai trecut dincolo. Numãrul 13 la ei era asociat cu nemurirea.

Sumerienii au folosit un zodiac cu 13 constelații și 26 de stele principale, potrivit Cunoaștelumea.ro.

„12 este numărul Universului, de la Pitagora, părintele numerologiei, citire. 1, Creatorul, împreună cu 2, Creația.

După 12, urmează însă 13, numărul care conține Totul, și încă ceva pe deasupra.

13 este un numãr prim, care nu se împarte decât la el însuși și la nr. 1. Numãrul 13 este socotit un numãr al surprizelor și el conduce la superstiții. Viața multor oameni a fost marcatã de acest numãr.

Geneza a avut loc in 7 zile și 6 nopți, deci iarăși 13.

Multe coincidențe și elemente care par a face legătura cu alte lumi se întâmplă la oamenii mari, bogați spiritual. În cazul Majestății Sale Regele Mihai, numărul 13 pare că l-a urmărit. Majestatea Sa a decedat la orele 13, trupul i-a fost adus în țară pe 13 decembrie, regina Ana a fost înmormântată tot într-o zi de 13, iar parastasul de 40 de zile s-a săvârșit într-o zi de 13! În cazul de față, 13 are clar o conotație regală.

La musulmani și hinduși, cifra 13 este considerată de bun augur. În credințele iudaice, 13 era reprezentat de consoana M, cu care începe cuvântul mem, adică moarte.

Prin prisma ei și a Tarotului, numãrul 13 reprezintã Moartea (Kabbala-Memn = Moartea; Tarot – Arcana majorã 13: Moartea). Nu este vorba doar de moartea în sine. Arcana 13 simbolizeazã de fapt o transformare, un eveniment care se terminã pentru a începe un altul, fiind vorba de o continuitate și nu de un sfârșit total. Spiritual, moartea reprezintã terminarea vieții pe Terra, dar începutul unei alte vieți pe alte planuri. În Kabbala, numărul 13 este asociat Şarpelui, Dragonului, Satanei şi Criminalului.

În secolul al XVII-lea se credea că nu este bine ca la masă să fie aşezate 13 persoane, dar abia trei veacuri mai târziu oamenii încep să facă legătura între ziua de vineri şi numărul 13, potrivit site-ului descopera.ro.

La fel ca teama de numărul 13, se pare că şi cea legată de ziua de vineri porneşte tot de la scrierile din Noul Testament. În anul 1852, în publicaţia periodică Notes and Queries se scria „Vinerea este considerată o zi care aduce ghinion, fiind ziua Crucificării, şi la fel de nenorocos este şi numărul 13, care este asociat cu Cina cea de Taină”.

Continue Reading

Trending