Connect with us

General

5 TRUCURI pentru eliminarea MIROSULUI NEPLACUT din haine

Dacă ți se întâmplă ca hainele tale să capete un miros urât din cauza mucegaiului sau umidității, există o mulțime de soluții pentru eliminarea acestuia. Îți prezentăm 5 trucuri pentru combaterea problemei!

Chiar dacă spălăm hainele în mod corespunzător, ele capătă în timp un miros urât de mucegai și umiditate. În acest caz, avem nevoie de soluții pentru eliminarea mirosului neplăcut al hainelor.

Această situație este comună mai ales când nu scoatem la timp rufele din mașina de spălat sau când hainele se usucă greu. Deși le putem spăla din nou pentru a elimina mirosul neplăcut, vom avea nevoie adesea de alte soluții în afară de detergenții obișnuiți.

Din fericire, pe lângă produsele din comerț, există câteva trucuri 100% naturale care ajută la eliminarea mirosului neplăcut al hainelor, multe dintre acestea fiind, probabil, produse care le ai deja acasă. Cu acest prilej, am adunat 5 soluții pentru eliminarea mirosului neplăcut al hainelor, care te pot ajuta să rezolvi această problemă.

5 trucuri pentru eliminarea mirosului neplăcut al hainelor

1. Bicarbonat de sodiu și oțet

Combinația dintre bicarbonatul de sodiu și oțetul alb contribuie la eliminarea mirosului neplăcut al hainelor și a petelelor, lăsând hainele moi și delicate.

Ingrediente

 • ¼ cană de bicarbonat de sodiu (40 g)
 • O cană de oțet alb (250 ml)

Mod de preparare

 • Amestecă bicarbonatul de sodiu cu oțetul alb într-un vas adânc.

Mod de utilizare

 • Pulverizează amestecul pe haine și lasă-l să acționeze 30 de minute.
 • De asemenea, poți să pui amestecul într-unul dintre compartimentele mașinii de spălat și să speli rufele în mod normal.
 • Clătește așa cum faci de obicei și pune hainele la uscat într-un loc aerisit.

2. Săculeț de orez

Trucul cu sacul de orez este ideal pentru evitarea mirosului neplăcut al hainelor atunci când găsim mucegai în dulap. Acest ingredient absoarbe umiditatea și previne creșterea ciupercilor de mucegai.

Ingrediente

 • 5 linguri de orez (100 g)
 • 6 picături de ulei esențial de levănțică

Instrumente

 • Săculeț din pânză

Mod de preparare

 • Pune orezul în săculeț și adaugă uleiul de levănțică.

Mod de utilizare

 • Pune săculeții în dulap cât mai aproape de hainele tale.
 • Schimbă-i în mod regulat pentru a evita formarea mucegaiului și a mirosului neplăcut.

3. Zeamă de lămâie și sare de mare

Dacă detergentul nu reușește să elimine mirosul urât al hainelor tale favorite, pe lângă detergentul obișnuit, folosește la spălare o combinație de zeamă de lămâie și sare de mare.

Aceste ingrediente te vor ajuta să elimini petele și, în același timp, neutralizează mirosurile de mucegai și transpirație.

Ingrediente

 • Zeama a două lămâi
 • 3 linguri de sare de mare (30 g)
 • 5 pahare cu apă (1250 ml)

Mod de preparare

 • Stoarce zeama a două lămâi și combin-o cu sarea de mare în recipientul cu apă.

Mod de utilizare

 • Înmoaie hainele în amestec timp de 20 de minute și clătește așa cum faci de obicei.

4. Ceai de lavandă

Dacă hainele tale au căpătat un miros de umezeală după spălare, prepară o infuzie cu lavandă și profită de mirosul plăcut al aburului.

Ingrediente

 • 2 pahare cu apă (500 ml)
 • 6 linguri de flori uscate de lavandă (60 g)

Mod de preparare

 • Pune apa la fiert. când aceasta clocotește, adaugă floarea de lavandă.
 • Fierbe la foc mic timp de 3 minute.

Mod de utilizare

 • Înainte ca ceaiul să se răcească, pune hainele cât mai aproape de vas, în așa fel încât să absoarbă aburul.
 • După aceea, lasă hainele la uscat în aer liber pentru câteva ore.
 • De asemenea, poți să pui un recipient cu infuzia caldă în dulap și să lași să acționeze câteva ore.

5. Oțet de mere și lămâie

Combinând proprietățile oțetului de mere cu zeama de lămâie, vom obține un produs ideal pentru eliminarea mirosului neplăcut al hainelor. Acesta elimină mirosul de mucegai și petele de deodorant sau petele cauzate de machiaj, fără să afecteze țesătura.

Ingrediente

 • Zeama a două lămâi
 • O cană de oțet de mere (250 ml)

Mod de preparare

 • Stoarce zeama a două lămâi și combin-o cu oțetul de mere într-un vas adânc.

Mod de utilizare

 • De asemenea, poți să pui amestecul într-unul dintre compartimentele mașinii de spălat și să setezi mașina pentru a începe un ciclu normal de spălare.
 • O altă variantă ar fi adăugarea soluției într-un lighean și înmuierea hainelor timp de 40 de minute.
 • Spală hainele așa cum faci de obicei și usucă-le la soare.

Hainele tale capătă un miros urât chiar și după spălare? Dacă ți se întâmplă des, ține cont de aceste trucuri și ia-ți adio de la această problemă. Îți recomandăm totuși să verifici în mod regulat dacă dulapul sau mașina ta de spălat are mucegai care cauzează aceste mirosuri neplăcute.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

General

Ce poți păți într-o zi de 13? Ghinion sau superstiție?

Ziua de 13, ghinion sau superstiție, mit sau realitate? Mulți oameni se tem de ziua de 13, uneori fără o justificare. Mulți superstițioși fug de 13 și de conotațiile sale. De fapt, este cifra care reprezintă suma Iisus + 12 apostoli și are o simbolistică de bun augur.

Ziua de 13, ghinion sau superstiție? Ce poți păți dacă în calendar e 13 și de unde vine această superstiție cărora multora le dă fiori!

În planul fizic, 13 este legat de cruce (1 + 3 = 4, numărul specific familiei și crucii), deci de suferințe. Crucea este dezvoltarea cubului în spațiul cu două dimensiuni, iar cubul, schematic, reprezint un spațiu închis, o închisoare.

Egiptenii au fost primii care au dezvoltat o superstiție a numărului 13, dar la ei aducea Noroc. Ei credeau cã sunt 12 trepte ale scãrii, care duc la viața eternã. Atingând a 13-a treaptã însemna cã ai trecut dincolo. Numãrul 13 la ei era asociat cu nemurirea.

Sumerienii au folosit un zodiac cu 13 constelații și 26 de stele principale, potrivit Cunoaștelumea.ro.

„12 este numărul Universului, de la Pitagora, părintele numerologiei, citire. 1, Creatorul, împreună cu 2, Creația.

După 12, urmează însă 13, numărul care conține Totul, și încă ceva pe deasupra.

13 este un numãr prim, care nu se împarte decât la el însuși și la nr. 1. Numãrul 13 este socotit un numãr al surprizelor și el conduce la superstiții. Viața multor oameni a fost marcatã de acest numãr.

Geneza a avut loc in 7 zile și 6 nopți, deci iarăși 13.

Multe coincidențe și elemente care par a face legătura cu alte lumi se întâmplă la oamenii mari, bogați spiritual. În cazul Majestății Sale Regele Mihai, numărul 13 pare că l-a urmărit. Majestatea Sa a decedat la orele 13, trupul i-a fost adus în țară pe 13 decembrie, regina Ana a fost înmormântată tot într-o zi de 13, iar parastasul de 40 de zile s-a săvârșit într-o zi de 13! În cazul de față, 13 are clar o conotație regală.

La musulmani și hinduși, cifra 13 este considerată de bun augur. În credințele iudaice, 13 era reprezentat de consoana M, cu care începe cuvântul mem, adică moarte.

Prin prisma ei și a Tarotului, numãrul 13 reprezintã Moartea (Kabbala-Memn = Moartea; Tarot – Arcana majorã 13: Moartea). Nu este vorba doar de moartea în sine. Arcana 13 simbolizeazã de fapt o transformare, un eveniment care se terminã pentru a începe un altul, fiind vorba de o continuitate și nu de un sfârșit total. Spiritual, moartea reprezintã terminarea vieții pe Terra, dar începutul unei alte vieți pe alte planuri. În Kabbala, numărul 13 este asociat Şarpelui, Dragonului, Satanei şi Criminalului.

În secolul al XVII-lea se credea că nu este bine ca la masă să fie aşezate 13 persoane, dar abia trei veacuri mai târziu oamenii încep să facă legătura între ziua de vineri şi numărul 13, potrivit site-ului descopera.ro.

La fel ca teama de numărul 13, se pare că şi cea legată de ziua de vineri porneşte tot de la scrierile din Noul Testament. În anul 1852, în publicaţia periodică Notes and Queries se scria „Vinerea este considerată o zi care aduce ghinion, fiind ziua Crucificării, şi la fel de nenorocos este şi numărul 13, care este asociat cu Cina cea de Taină”.

Continue Reading

Trending